palesz77 írta: Mert amúgy Umtiti miért 1 szezonos játékos? A 12/13-as szezon óta folyamatosan kezdő a Lyonban, attól még, hogy te vagy én nem feltétlen hallottunk róla, nem azt jelenti, hogy 1 jó szezonja volt.
Azért azt tegyük hozzá, hogy komoly konkurenciája nem volt. És nem tudom mennyire volt kiemelkedő szezonja. Mangalanak tényleg az volt Európa-szinten is,
LG írta:Ebben a 10 évre megoldja a dolgot szöveggel maximálisan igaza van Bobnak. Ezen a szinten nem lehet annyira előre tervezni.
10 évre megoldja a posztot. Igen, ha sikerül olyan szinten teljesíteni, ami közel sem biztos. És ott lesz még Piqué, Masch, Matyi. Az előbbi kettő biztos kezdő lesz, Matyi sem lesz túlságosan hanyagolva, ha pedig nem sikerül jövőre kezdő szintű játékost faragni belőle, akkor elmondhatjuk, hogy újra félmegoldással rukkoltunk elő és kezdődhet újra a kh-keringő. Ha még lenne 2-3 jó év Masch-ban teljesen rendben lenne, de most rövid idő alatt kellene nagyot alkotni.palesz77 írta:Nem tudom, szerintem egy kapussal, kh-el és egy nem kifejezetten támadó középpályással manapság is lehet hosszútávra tervezni, , ott szerintem az illető akkor tényleg megoldja majdnem 10 évre a posztot.. Anekik ritkábban szokott kelleni környezetváltozás. Ha bármelyik poszton lecsapunk egy olyan fiatalra, aki tényleg elér egy nagyon magas szintet támadóbb típusú játékosok inkább azok, akik szerintem sűrűbben változtatnak helyet, ott tényleg neccesebb - de láthatjuk Alvesnél vagy Marcelonál is, hogy azért van itt is kivétel a mai világban is.
Ezért hoztam fel példának Gimenezt, aki még fiatalabb és már tavaly is bizonyította, hogy nagyon jó képességű, egy élcsapatban alapember, tavaly is komoly szezonja szezonja volt és ráadásul a ligából jönne. Amellett 19 éves kora óta a válogatottnak is alapembere. Lehet, hogy tíz millióval drágább lenne, de szintúgy megoldaná minimum 10 évre a védőkérdést (már h közben nem igazol el). Arról nem is beszélve, ha lemondunk Lemosról ugyanott vagyunk, addigra ráadásul már ott lesz Tarín is aki ha így fejlődik megkockáztatom 22 éves kora körül már a kezdőcsapat közelébe is kerülhetne.
Sajnos én Umititivel kapcsolatban nem tudok olyan lelkesenek lenni. Igaz két meccsen láttam játszani a Bl-ben, de ott nem volt olyan kiemelkedő. A ligában inkább csak a Párizs meccseket néztem, ellenük viszont nem játszott, egy ismerősömmel beszéltem aki komolyan követi a Lyon meccseket, de nem sorolná a jövő nagy védői közé.
Persze ez abszolút megváltozhat és bejöhet, de ha mondjuk Msch lécel ott leszünk egy Matyi-Piqué-Umititi trióval, ha az argentin marad pedig nem tudom mennyi időt kapna.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy jövőre ugyanúgy terítéken lesz a védőkérdés.