Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
ferninho
Madridista

2016.05.31. 00:30:17

S.Agüero írta: Na végre valaki, szóról szóra adom. =D>
Te azt is szóról szóra adod, hogy aki Real-mezt húzott fel haljon szörnyet, örülhetsz, Irakban sikerült.
madridista
MatyiG
Adminisztrátor

2016.05.30. 23:57:57

recrea írta:Csaba, ne haragudj, pont te írsz ilyet...tehát 10 év alatt 4 BL győzelem kevés?! Oké...

Nyertek két BL-t, mákkal mindkét döntőben, puff, nagy ügy, mi meg 10 éve orrba-szájba verjük őket, 3-4-5-6 kapott gólok után kóvájognak a Bernabeu előtt, meccsek tömkelegén keresték a labdát, szédültek, mint hülyegyerek a bucsuban dupla kör után.

Én tuti nem cserélném el egy BL-re se azt a 6-ost (atya ég, mi meccs volt), Dinho megtapsolását, Zidane-Ronaldo-Figo tátott száját, amikor lesték a nagyfogút vagy az 5-0-ás porig alázást, Messi szlalom gólját, a szerencsetlenek vergődését, amikor ég a ház, az őszi örömünnepet Madridban...gondolkodás nélkül tudom sorolni. Na, ettől korszakos ez a csapat, ilyen nem volt előtte 50 évig. Valaki ezeket kihagyta volna 2 BL címért?
Na végre valaki, szóról szóra adom. =D>
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.30. 23:55:33

Csaba, ne haragudj, pont te írsz ilyet...tehát 10 év alatt 4 BL győzelem kevés?! Oké...

Nyertek két BL-t, mákkal mindkét döntőben, puff, nagy ügy, mi meg 10 éve orrba-szájba verjük őket, 3-4-5-6 kapott gólok után kóvájognak a Bernabeu előtt, meccsek tömkelegén keresték a labdát, szédültek, mint hülyegyerek a bucsuban dupla kör után.

Én tuti nem cserélném el egy BL-re se azt a 6-ost (atya ég, mi meccs volt), Dinho megtapsolását, Zidane-Ronaldo-Figo tátott száját, amikor lesték a nagyfogút vagy az 5-0-ás porig alázást, Messi szlalom gólját, a szerencsetlenek vergődését, amikor ég a ház, az őszi örömünnepet Madridban...gondolkodás nélkül tudom sorolni. Na, ettől korszakos ez a csapat, ilyen nem volt előtte 50 évig. Valaki ezeket kihagyta volna 2 BL címért?

30 év múlva senki nem fog emlékezni arra, h 2008-ban vagy 2013-ban épp ki volt a bajnok, de h Dinho megtapsolása vagy az a 6-os beleégett a foci szerelmeseinek memóriájába, az tuti. Mondom, ettől korszakos ez a csapat, ezt kellene megérteni, h x évig lentről néztük az urakat, most meg fordított a helyzet, lepottyantak a magasból :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2016.05.31. 00:04:27-kor.
crixus
Entrenador del Barça

2016.05.30. 23:54:42

palesz77 írta: 13/14-ben mondjuk azért elég bitang volt a Dortmund, még ha névre nem is a legerősebb csapat. Nüanszokon múlt az a párharc, épphogy nem zuttyantak ki ellenük..
A Bayern addigra szépen legyengítette már őket. Götze már a bajoroknál volt, Lewandowski pedig hivatalosan is aláírt. Nem csoda, hogy elindultak lefelé a lejtőn. A Real további lehetséges ellenfelei akkor a még a Bayern, Barca, Atletico, MU, PSG, Chelsea közül kerülhettek volna ki. Talán a MU-en kívül a leggyengébb ellenfelet kapták...
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.30. 22:20:41

crixus írta:Mióta Perez ül a székben, tulajdonképp az Atletico-t leszámítva, nem kaptak komoly ellenfelet az utóbbi 7 évben, könnyű sorolásuk volt mindig.
13/14-ben mondjuk azért elég bitang volt a Dortmund, még ha névre nem is a legerősebb csapat. Nüanszokon múlt az a párharc, épphogy nem zuttyantak ki ellenük..
crixus
Entrenador del Barça

2016.05.30. 22:11:22

Nekem két dolog miatt is "fájt" a Real sikere.

Egyrészt a sorsolásuk miatt. Valahol nem tudom azt elhinni, hogy létezik olyan, hogy egy csapat az elődöntő előtt 5-6 éven keresztül ne kapjon egyetlen igazán nehéz ellenfelet se. Itt nem azt vitatom, hogy a Real biztosan kiesett volna egy PSG vagy Bayern ellen, mert ezt nem tudhatjuk. De az biztos, hogy nehezebb dolga lett volna.
Real "sorsolása" az utóbbi évek negyed és nyolcaddöntőiben:
Lyon-Bordeaux (Lyon kiejtette őket) - 2009/10
Lyon-Tottenham - 2010/11
CSKA-Apoel - 2011/12
MU- Galatasaray - 2012/13
Schalke-Dortmund - 2013/14
Schalke-Atletico - 2014/15
Roma-Wolfsburg - 2015/16

Mióta Perez ül a székben, tulajdonképp az Atletico-t leszámítva, nem kaptak komoly ellenfelet az utóbbi 7 évben, könnyű sorolásuk volt mindig. Ha pedig necces volt, mint a Mu ellen 2013-ban, akkor a bíró továbbsegítette őket. Idő közben voltak PSG-Chelsea, Barca-PSG, Juve-Bayern, Arsenal-Barca, Arsenal-Bayern, MU-Bayern párharcok rendszeresen. Ameddig az Inter vagy a Milan meghatározó csapat volt őket is elkerülték, míg mi megkaptuk az Ibra-féle Milan-t nem is egyszer.
Persze, 100%-ra nem tud semmit az ember, de ez szörnyen gyanús. A megalomán Perez-t már rég leváltották volna az eddigi 7 szezonja alatt megszerzett 2 spanyol kupával meg az egyetlen, árva bajnoki elsőséggel, a két BL-győzelem nélkül. Holott csilliárdokat ölt sztárokba, edzőkbe, akiket szinte évente cserél. És igen, ez unszimpatikus. Akkor is az lenne, ha nem Barca, hanem MU vagy Juve szurkoló lennék.

Másrészt fájó az, ahogy az olyan évek munkájával felépített csapatok, mint az Atletico vagy a Dortmund, akik negyed akkora költségvetéssel sem rendelkeznek, mint mi, a Real vagy az olajcsapatok, sorra elbuknak a finálékban ezen csapatok ellen, méghozzá nüanszokon. Pedig az igazi követendő példa az az lenne, ahogy Klopp vagy Simeone felépítettek egy ütőképes csapatot, nem pedig az, hogy ha nincs BL, akkor Perez-módra lecseréljük a keret legalább harmadát és FM-et játszunk kedvünk szerint. Ancelotti pl. jó munkát végzett, egyik évben sem sokon múlott a bajnoki címük, tavaly sokkal jobbak voltak ellenünk is, mint idén, de mivel egy nagy kupa sem esett le, rögtön küldték is el. Kíváncsi lennék rá, hogy mi lenne Zidane-nal,ha jövőre "csak" a spanyol kupát húznák be. :roll:
Valaki beszélt itt PR kérdésekről. A BL kapcsán az abszolút ide tartozik, ahogy a top favorit címvédőket akadályozzák. Érdekes, hogy a habfehérek pont 2014/15-ben kaptak csak top 5-ös ellenfelet az elődöntő előtt. :roll: Vagy előtte a Bayern az Arsenal-MU-Real-Tico soron keresztül védhette volna meg a címét. De az idei sorsolásunk is pl. az Arsenal-Atletico-Bayern ág lett volna, egy klasszikus döntővel. Apropó klasszikus. Nem érdekes, hogy két olyan gárda, amelyik szinten minden évben az elődöntőig menetel, sosem keresztezik egymást, mindig másik "ágra kerülnek? Vagy pl., hogy a Bayern ellen az elődöntő előtt sosem kell játszani? Vagy ahogy az Atletico-t [auto_cenzúra]. Érdekes, hogy Simeone óta ők minden évben spanyol riválist kapnak már a negyeddöntőben. :roll: "véletlen"
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.05.30. 22:00:51

ntibi67 írta:Nem értem miért kell itt a realról és játékosairól dicshimnuszokat irogato real szurkolok írásait olvasom?
No offense, de jobb lenne a fórum, ha olyan szektás hangulata lenne? Mindenki dicsérné Messit, szidná CR-t, és minden meccs után megbeszéljük, hogy még mindig mi vagyunk a legjobbak.
Voltak idők, amikor daffyt kivéve a Realosok azért jártak ide, hogy provokáljanak minket, de akkor ki is lettek tessékelve gyorsan, úgy mint ahogy pár hete az a tag, legyen a neve Jóska gyerek. Jelenleg (lehet azért, mert nyertek :mrgreen: ) szerintem mindenki értelmesen beszélget itt, bár most, hogy nem mi nyertünk mindent, kicsit azt érzem, hogy lealacsonyodtunk 14éves szintre, már mindenki hibás, biró, les, sorsolás, Zidane, Perez, mindenki. Hozzá kell szokni, hogy nem mindig mi leszünk a világ felett 15lépéssel, jól mondta anno Bob, hogy ami történt velünk az utóbbi 10 évben azt meg kell becsülnünk, mert kitudja mikor lesz újra ilyen csapatunk. Mindazonáltal, nem kellene lealacsonyodni(még lejebb) az United szurkolók szintjére, akik még mindig azt hiszik, hogy ők a foci csúcsa, és nem ártana a helyén kezelni a dolgokat. Idén nekik IS kijött a lépés, nekünk is, szerintük CR a legjobb, szerintünk meg az MSN, ennyi.
na0421
Barça B

2016.05.30. 21:59:57

Szerintem meg pont hogy nem kapott kevesebb támogatást Cé, mint Suarez. Legalábbis én ezt nem éreztem. Sőt, én kifejezetten azt éreztem, hogy Suarez sokkal több gólt lőtt úgy, hogy nem csak "befejezni" kellett a támadást, hanem ő is harcolta ki a helyzetet. Pont azon röhögtem, hogy ennek a palinak rávarázsolják a lábára a labdát, és kirúgja a stadionból, de ha lehetetlen helyzetben van, nemcsak hogy megoldja, de góllal oldja meg. Sőt, a Realnál még mindig kifejezetten azt érzem, hogy sok támadás abból áll, hogy Cé befut középre, és mindenki őt keresi. Szóval szerintem kifejezetten több támogatást is kap ebből a szempontból. Abban persze igazad van, hogy Suarez társai magasabb minőséget képviselnek.

És még egyszer, nemcsak a gólok miatt. Hihetetlen sok gólpasszt adott, a mezőnymunkájára egy meccsen sem lehetett panasz, a duplánk nálam többet ér, mint pl. a madridi Bl siker, szóval az én szememben az ő munkája fontosabb eredményeket is hozott. De még egyszer, ez tök szubjektív, egy ilyen év után teljesen rendben van, ha mindenki másképp látja. :)
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.30. 21:54:04

LG írta:
na0421 írta:Mivel egyértelműen nem emelkedett ki senki idén, mint pl. tavaly Messi, ezért szerintem ez is tök szubjektív, hogy kinek ki volt a legjobb, de nálam egyértelműen Suarez az év legjobbja. Nemcsak a góljai, hanem a mezőnymunkája és a gólpasszai miatt is, fontos trófeákat is nyert, nálam nincs kérdés (mondjuk ebben benne van az is, hogy Messi és Cé az én személyes véleményem szerint önmagukhoz képest haloványabbak voltak összességében). Messi kifejezetten zseniális volt januártól márciusig egyfolytában, de áprilisban ő is valahogy elvesztette a formáját. De hála az égnek, a végére, úgy ahogy összeszedte magát, nagyon kellettek a gyilkos passzai a duplához. Szóval nekem ő volt a második legjobb, szerintem ő tett a legtöbbet még hozzá egyénileg a saját csapata sikereihez. Cé nálam csak a harmadik volt idén, de ez is nagyon rezeg, még több embert is fel tudnék sorolni, akik ott voltak a legjobbak között idén, és olyan szoros a történet, hogy lehet, holnap már másképp fogom gondolni az egész sorrendet. :D
Nálam Suarez érdemeiből épp az von le, hogy hatalmas támogatást kapott az általad is említett Messitől, de Neymartól is. Ronaldonak is ott volt Benzema, meg a Bale, de ők azért szvsz közel sem tudták úgy segiteni C-t, mint a mieink S-t.

Teljesen értelmezhetetlen az indoklásod!Suaraznek ugyan annyi gólpassza van mint Messinek!Ráadásul pont ez a fantasztikus az MSN-ben hogy önzetlenül kiszolgálják egymást!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.30. 21:51:23

Ez pont az a szezon amiben egyik fél sem lehet csalódott.
Mi tripla után dupláztunk, a real megnyerte a számára legeslegfontosabb címet, szerintem mindkét tábor elégedett lehet.

Nekem jövőre prioritás a BL, bajnokságból nyertünk eleget mostanában, BL-ből ahhoz képst hogy korszakos csapatunk van, kevés van még mindig.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.30. 21:45:14

na0421 írta:Mivel egyértelműen nem emelkedett ki senki idén, mint pl. tavaly Messi, ezért szerintem ez is tök szubjektív, hogy kinek ki volt a legjobb, de nálam egyértelműen Suarez az év legjobbja. Nemcsak a góljai, hanem a mezőnymunkája és a gólpasszai miatt is, fontos trófeákat is nyert, nálam nincs kérdés (mondjuk ebben benne van az is, hogy Messi és Cé az én személyes véleményem szerint önmagukhoz képest haloványabbak voltak összességében). Messi kifejezetten zseniális volt januártól márciusig egyfolytában, de áprilisban ő is valahogy elvesztette a formáját. De hála az égnek, a végére, úgy ahogy összeszedte magát, nagyon kellettek a gyilkos passzai a duplához. Szóval nekem ő volt a második legjobb, szerintem ő tett a legtöbbet még hozzá egyénileg a saját csapata sikereihez. Cé nálam csak a harmadik volt idén, de ez is nagyon rezeg, még több embert is fel tudnék sorolni, akik ott voltak a legjobbak között idén, és olyan szoros a történet, hogy lehet, holnap már másképp fogom gondolni az egész sorrendet. :D
Nálam Suarez érdemeiből épp az von le, hogy hatalmas támogatást kapott az általad is említett Messitől, de Neymartól is. Ronaldonak is ott volt Benzema, meg a Bale, de ők azért szvsz közel sem tudták úgy segiteni C-t, mint a mieink S-t.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.30. 21:42:18

Nem értem miért kell itt a realról és játékosairól dicshimnuszokat irogato real szurkolok írásait olvasom?
na0421
Barça B

2016.05.30. 21:34:13

Mivel egyértelműen nem emelkedett ki senki idén, mint pl. tavaly Messi, ezért szerintem ez is tök szubjektív, hogy kinek ki volt a legjobb, de nálam egyértelműen Suarez az év legjobbja. Nemcsak a góljai, hanem a mezőnymunkája és a gólpasszai miatt is, fontos trófeákat is nyert, nálam nincs kérdés (mondjuk ebben benne van az is, hogy Messi és Cé az én személyes véleményem szerint önmagukhoz képest haloványabbak voltak összességében). Messi kifejezetten zseniális volt januártól márciusig egyfolytában, de áprilisban ő is valahogy elvesztette a formáját. De hála az égnek, a végére, úgy ahogy összeszedte magát, nagyon kellettek a gyilkos passzai a duplához. Szóval nekem ő volt a második legjobb, szerintem ő tett a legtöbbet még hozzá egyénileg a saját csapata sikereihez. Cé nálam csak a harmadik volt idén, de ez is nagyon rezeg, még több embert is fel tudnék sorolni, akik ott voltak a legjobbak között idén, és olyan szoros a történet, hogy lehet, holnap már másképp fogom gondolni az egész sorrendet. :D

Aranylabdát meg hagyjuk, ha Cé a várakozásoknak megfelelően lebőgne az EB-n, Messi is bukná a Copát, és mindketten lesérülnének, vagy minősíthetetlen teljesítménnyel rukkolnának elő ősszel, míg Suarez ontaná a gólokat, gólpasszokat, akkor is Messi vagy Cé nyerne. Suarez meg lehet, a legjobb háromba sem kerülne be. Az aranylabda egy értéktelen vicc. Egyedül Messi öltönye volt eddig érdekes benne, de sajnos leszokott az éneklő-táncoló-világító ruhaválasztásról.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.05.30. 21:02:30

visca el barca írta:
Nero. írta:Amikor aztmondtam hogy a spanyol kupát oda adnám, csak azért hogy ne a rivális nyerje a BLt akkor meg lelettem szólva keményen.
nem, Te azt mondtad, hogy téged a kupa nem érdekel, csak az, hogy ne a real nyerje a bl-t. ez még hagyján, van ilyen, de az, hogy ha még valaki ezt szóvá is teszi neked azon felháborodsz...
Nem háborodok fel, mert akkor így naturba nagyon kemény volt, de kétlem hogy jelenleg én vagyok az egyetlen aki így gondolkodik.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.30. 20:53:23

palesz77 írta:
hajnesz írta:Jövőre aztán majd megint szépen megállapitjuk, hogy mi mennyivel különb szurkolók vagyunk, mint a sötét oldal, meg meszkuenunklub, miközben nem tudjuk elviselni, hogy a Real nyert egy Bl-t miközben mi behúztunk egy bajnokságot és a kupát.
Eddig nálam az év hsz-e.. :D Ennyi energiát áldozni a Real BL címére komolyan.. Fele ennyi dícséretet nem kapott a csapat a duplázás miatt állítom.
Ami engem illet, én már egy ideje nem ámítom magam, hogy különbek lennénk, meg azt sem, hogy a játékosaink, vezetőink, más klubhoz tartozó személyek azok lennének. Volt idő, amikor tényleg hittem ebben, de azóta egyrészt sokat komolyodtam, másrészt a klub is sokat tett érte, hogy ezt a képet lerombolja bennem. Úgy látom, hogy a fórum nagy részének szintén nincsenek ilyen illúziói, belátjuk, hogy nem vagyunk jobbak, nem is akarunk azok lenni, megjátszani meg főleg nem fogjuk magunkat, hogy elnyerjük a másik oldal szimpátiáját.

Pont, hogy a másik oldal hangoztatja, hogy ők mindenki felett állnak, úriemberek klubja, stb, és én ezt nagyon szánalmasnak tartom. Az a South Park rész jut eszembe róluk, amikor az önelégült emberek a saját bélgázukat szagolgatták. :oops: Persze vannak kivételek köztük, de nagyobb rész sajnos ilyen. :(
Nem kell egyetérteni, de CR 2016os êve több, mint korrekt és aki nézte is a meccset az látta, hogy nincs miért szégyenkeznie CRnek a Döntő után se.
És 6. Szezonban sorozatban meg lett neki az 50 gól, ehhez nem is kell semmit hozzáfűzni.
Ezzel viszont egyet értek. Bale most tavasszal néhány meccsen tudta húzni a csapatot, attól még nem volt jobb, mint CR. Jogosan az Aranylabda egyik fő várományosa, de még egy EB és egy ősz hátra van, főleg előbbi sokat nyomhat a latba.
Mindig minden díj fontossága valamiért hozzá igazodik.
Ahogy Shawn Michaels mondta, nem az öv teszi a bajnokot, hanem a bajnok az övet. :mrgreen:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2016.05.30. 21:11:52-kor.
ferninho
Madridista

2016.05.30. 20:39:10

Nem értek egyet azzal, hogy CR semmit nem nyújtott idén.
Szezon első felében tényleg nem volt az igazi, de megjött Zidane és CR tökéletesen formát időzítve Top formába lendült tavaszra, magasan lekörözve mindenkit. Nagyon ment CRnek, most a sok okos meg látott egy meccset és ott tartunk, hogy semmit nem csinàlt egêsz êvben...
CRnek nagyon ment a szekér, El Clásicón is pl jól játszott, erre sajnos lesérült, Suarez elkezdett ekkor 4esével a gólokat rúgdosni és az Aranycipő oda is lett neki.
Sajnos a sérülésből nem is tudott kijönni, viszont az is nevetséges, hogy számon van itt kérve CR, hogy miért nem lőtt minimum 3 gólt kb...
Nem ment neki, rosszul volt, viszont így is mindent megtett a csapatért, visszajárt védekezni, amikor csak tudott és próbált hasznos lenni, 120. Percben is ő sprintelt vissza egy egész pályányit. Mezőnymunkát becsülettel megcsinálta.
A legnagyobbak se tudnak mindig brillirózni, elég csak Messi VBjére emlékezni, végig nem volt az igazi, mêg a döntőben se, de ha szokásához híven Higuain nem flopkodik világbajnok lehetett volna. Senkit nem érdekelt volna, hogy játszott Messi csak a sima hatereket. Ők is emberek, ez egy csapatjàtêk, nem dönthet mindig egy ember.

Nem volt CRnek élete meccse, viszont megtett mindent amit tudott és csak belőtte azt a 11est. Pedig ott akkora nyomás van egy emberen, hogy el se lehet mondani, nem kell emiatt a meccs hősének kikiáltani, de megcsinálta, pedig nem egy egyszerű dolog, elêg csak Terryre emlékezni, ők el is bukták.

Nem kell egyetérteni, de CR 2016os êve több, mint korrekt és aki nézte is a meccset az látta, hogy nincs miért szégyenkeznie CRnek a Döntő után se.
És 6. Szezonban sorozatban meg lett neki az 50 gól, ehhez nem is kell semmit hozzáfűzni.

Itt van CR nyilatkozata a Döntőn nyújtott teljesítményéről, egyetértek vele.
link
madridista
na0421
Barça B

2016.05.30. 20:37:37

Lehet velem van a probléma, de ezekkel a szurkálódásokkal mi is a baj? Szerintem Piqué hülyeségei meg Arbeola beszólogatásai is inkább a vicceskedés kategóriák most már, azt a bizonyos határt nem lépik át. Én kifejezetten röhögök rajta, hogy folyton üzengetnek egymásnak. Ez a Perezes történet is vicces volt, látszott, hogy nem is gondolták komolyan. Cé parodizálását meg ha valaki megállta mosolygás nélkül, vagy egyenesen a szívére vette, ahhoz gratulálok. Ezek nem komoly dolgok emberek, nem fognak a szurkolók ölre menni az utcán egy-egy ilyen után, Cé sem fog napokig a sarokban kuporogva bömbölni a sértettségtől. Volt, hogy mindkét csapatnál elvetették a sulykot, de idén szerintem nem volt ilyen. De ez a szubjektív véleményem szigorúan. Azt viszont sosem fogom megérteni, hogy miért kell 1-2 szurkoló vagy játékos viselkedése alapján leminősíteni egy egész közösséget. Le lehet minősíteni az adott embert, de meg sem tudom számolni, hányszor olvastam ilyen jellegű kommentet, hogy „ez mekkora féreg, ezért nem lehet tisztelni őket, mert mind ilyen”, vagy "Hallottátok mit csinált az a gyökér? Bezzeg nálunk sosincs ilyen". És ha mégis valaki megcsinálja ugyanazt a csapatból, akkor jön a "de ez tök más, nem úgy van az.." kezdetű mosdatás. Gyilkos logikák. :D

Cének tényleg vicces volt ez a nyilatkozata, de neki valahogy mindig az a legfontosabb, amit ő nyer meg. Amikor aranycipőt nyert, de aranylabdát nem, akkor az volt a legfontosabb, mert az aranylabda csak szimpátia szavazás, az aranycipőt meg teljesítményre adják. Amikor ő nyerte az aranylabdát, akkor meg az volt a fontosabb. Amikor bajnokok lettek, az volt a legnehezebb és legértékesebb trófea. Most, hogy a Bl-t nyerték, az ér a legtöbbet. Mindig minden díj fontossága valamiért hozzá igazodik. :D Mondjuk azt én sem tudom, hogy sikerült kimatekoznia, hogy egy triplánál többet ér egy Bl. Habár ki tudja, Cé még nem triplázott, lehet, hogy fogalma sincs, mi az. :D

A Bl-t tekintve egyébként sztem a legtöbb embernél nem is a sorsolás az érdekes, mert az lehet szerencsés, még ha kicsi is rá az esély, megesik, hogy bohócágra kerül valaki, és minden nagyot elkerül, de nálam pl. a probléma ott kezdődik, hogy ezt a bohócágat sem sikerült meggyőző játékkal abszolválni egy Real Madridnak, az egyetlen értelmes ellenfél ellen a döntőben meg egy lesgólra és egy tizipárbajos győzelemre futotta. Ez minden, csak nem meggyőző Bl győzelem. Ehhez képest páran úgy írogatnak, mintha valami hihetetlen teljesítményt ért volna el a csapat, pedig tényleg csak a szerencsén múlott. Persze általában nagyon nehéz Bl-t nyerni, de az idei Madridnak a körülményeket látva sosem volt egyszerűbb dolga. Naná, hogy mindenki a szájára veszi a Realt emiatt, nem is értem, min csodálkoztok. Ha az ember úgy érzi, hogy igazságtalanság történt, az kicsapja a biztosítékot. És ha fordítva történt volna, és akár a Barca, vagy más nyert volna így Bl-t, akkor is mindenki mocskolódna, ez nem a Realnak szól kifejezetten. Ilyen az emberi természet. Tetszik, nem tetszik, ez van. Ezért nem értettem ezeket a "senki sem fog emlékezni, hogyan nyertek Bl-t" hsz-eket. Persze, hogy emlékezni fog mindenki. Ilyet ember nem tud elfelejteni, az lehetetlen. Nekem pl. életem legemlékezetesebb futballeseménye a 2002-es VB. Dél-Korea menetelése miatt. Még mindig megvan videón az összefoglaló a portugálok, olaszok, és spanyolok elleni meccseikről. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.30. 20:23:59

Nero. írta:Amikor aztmondtam hogy a spanyol kupát oda adnám, csak azért hogy ne a rivális nyerje a BLt akkor meg lelettem szólva keményen.
nem, Te azt mondtad, hogy téged a kupa nem érdekel, csak az, hogy ne a real nyerje a bl-t. ez még hagyján, van ilyen, de az, hogy ha még valaki ezt szóvá is teszi neked azon felháborodsz...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.30. 19:57:33

hajnesz írta:Jövőre aztán majd megint szépen megállapitjuk, hogy mi mennyivel különb szurkolók vagyunk, mint a sötét oldal, meg meszkuenunklub, miközben nem tudjuk elviselni, hogy a Real nyert egy Bl-t miközben mi behúztunk egy bajnokságot és a kupát.
Eddig nálam az év hsz-e.. :D Ennyi energiát áldozni a Real BL címére komolyan.. Fele ennyi dícséretet nem kapott a csapat a duplázás miatt állítom.
Veidt_madridista írta:Persze hogy jobb nala Bale, de tudod hogy van ez. PR.
Ez meg tök egyértelmű, hogy jövőre is a Messi-CR duó közül kapja valaki - sanszos, hogy CR. Rég nem a hozott eredmény és az adott évi teljesítmény számít, elég csak tavaly vagy tavaly előtt a top3-at megnézni. Mindkét évben ott volt Messi és CR is, pedig egyszer emeznek, másodszor amaznak nem kellett volna. De ha nem PR csata lenne, Ini és Xavi is Aranylabdával vonul vissza szerintem.. Na mindegy, hál istennek egyiküket se zavarta, és utána is oktattak tovább. :D
Nero. írta: Amikor aztmondtam hogy a spanyol kupát oda adnám, csak azért hogy ne a rivális nyerje a BLt akkor meg lelettem szólva keményen.
Mondjuk szerintem ez még mindig fura, hogy egy Barca kupagyőzelmet valaki elcserélné egy Real bukásra. Most is csak azért szólt nagyobbat a Real BL-je, mert másról se megy a vita, csak hogy hogy nem érdemelték meg, meg mennyivel többet ért a miénk. Pl ez, hogy Bajnokság+BL kombót nem nyertek, ezért kevesebbet ér.. Esküszöm én még ez előtt a győzelem előtt sehol nem olvastam ezt, hogy emiatt szóljanak meg egy BL győztest, de most ez is előkerült - nem itt pattant ki az ötlet tudom, én is twitteren ovlastam, de nekem ez gáz. Persze, van benne logika, de ami energiát beleölnek néhányan, hogy kicsinyítsék a másik győzelmét.. Fel nem tudom fogni - ez már egyáltalán nem a hsz-ednek szólt, mert nem erről írtál, csak elkanyarodtam. :D
zola8787 írta:Az elejére reagálván: az idei olasz harmadik, a német nyolcadik és az angol negyediket kaptátok. Sosem azt az évet kell nézni amikor továbbjutottak, hanem a következő évi csapatot (ami sajnálatos, mert nem az a keret játszik a bónuszért aki kiharcolta, de ez ellen nem lehet semmit sem tenni).
Ez is pl fura nekem - pedig tudod hogy bírlak Zola :D -, hogy egész évben azt hangoztattuk, hogy mi az aktuális Bajnokokon mentünk keresztül, és úgy nyertünk BL-t, ha a Real a tavaly elért eredményeket hozza fel az ellenfeleknél, az már nem jó. Nyilván a Wolfsburg jelentősen gyengült, de a City se lett bajnok 14/15-ben emlékeim szerint, mégis így van emlegetve.

Na mindegy, kicsit nekem is bökte a csőröm frissibe ez a Real győzelem, de hála az itteni 500.000 hsz-nek elértétek, hogy egyáltalán ne érdekeljen, szóval ezért már köszi.. :D
Veidt_madridista
Madridista

2016.05.30. 19:31:14

Nero. írta: PSG, City, Atletico hármasnak nem tudott gólt lőni. A Wolsburg elleni emlékezetes volt, de elég bohóc gólok voltak. Az év elején minden madridista elakarta adni. Nem tudom megmondani, hogy ki most a legjobb de biztos nem ő. Pl. Bale is jobb nála ez nem kérdés.
Mondjuk ha az EBn menne valami szépet akkor azt mondom oké, de nem fog. Ő is kevés a társak meg pláne.
Persze hogy jobb nala Bale, de tudod hogy van ez. PR.
Kép
Motaro
Jugador del Barça

2016.05.30. 19:30:00

daffy írta: Mert nem tudod értelmezni,azért. Ahogy az előzőt sem,mert itt nem az általad vélt ellentmondásról volt szó,hanem a stílusról

Nem tudsz megsérteni,nem adok annyit a véleményedre.
Szimpla megállapítás volt, ami a szélkakas prioritásodat emelte ki. Ennyi és nem több.
Megsérteni meg végképp nem akarlak, nem érsz annyit :-)
Nero.
Llegenda del Barça

2016.05.30. 19:28:37

Én mondtam hogy a Real undecimája hatszor nagyobbat fog szólni, mint a mi duplázásunk. Amikor aztmondtam hogy a spanyol kupát oda adnám, csak azért hogy ne a rivális nyerje a BLt akkor meg lelettem szólva keményen.

11-5, úgy hogy az elmúlt évek alapján simán lehetne 9-6 is mondjuk. Így sose hozzuk be őket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2016.05.30. 19:34:59-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.05.30. 19:25:45

Jövőre aztán majd megint szépen megállapitjuk, hogy mi mennyivel különb szurkolók vagyunk, mint a sötét oldal, meg meszkuenunklub, miközben nem tudjuk elviselni, hogy a Real nyert egy Bl-t miközben mi behúztunk egy bajnokságot és a kupát.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.05.30. 19:23:57

Veidt_madridista írta:
Nero. írta:https://m.facebook.com/story.php?story_ ... _tn__=%2As

Az biztos, hogy a gyerek nem normális. De azzal remélem mindenki tisztában van, hogy nagyon simán megkapja a negyedik aranylabdáját, pedig hihetlen nagy nulla volt idén is.
Eddig a 2016-os naptari evben (ha az Aranylabdat nezzuk) brutal jo volt, nagy meccseken is rendre hozta a formajat, BL-ben is kivaloan teljesitett a dontot leszamitva.
PSG, City, Atletico hármasnak nem tudott gólt lőni. A Wolsburg elleni emlékezetes volt, de elég bohóc gólok voltak. Az év elején minden madridista elakarta adni. Nem tudom megmondani, hogy ki most a legjobb de biztos nem ő. Pl. Bale is jobb nála ez nem kérdés.
Mondjuk ha az EBn menne valami szépet akkor azt mondom oké, de nem fog. Ő is kevés a társak meg pláne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2016.05.30. 19:26:52-kor.
daffy
Madridista

2016.05.30. 19:22:59

Motaro írta: Mit jogosan? Önmagának mondott ellen egy mondaton belül. Akkor? #-o
Mert nem tudod értelmezni,azért. Ahogy az előzőt sem,mert itt nem az általad vélt ellentmondásról volt szó,hanem a stílusról
daffy kolléga meg nem tudom mitől sértődött meg, amikor csak megállapítottam azt, ami a hozzászólása alapján egyértelmű volt. Sebaj! :-)
Nem tudsz megsérteni,nem adok annyit a véleményedre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2016.05.30. 19:25:26-kor.
Válasz küldése