Cubarsí százados lett!
& counting pic.twitter.com/jzOWHWup4r
— FC Barcelona (@FCBarcelona) December 16, 2025
Úgy tudom júli 21-én mondják meg,hogy mi mikor merre és augusztus 20-21 lesz a kezdő dátum.Baggio2001 írta:Sziasztok!
Tudom, még korai lehet a kérdés, de hátha tudja valaki a választ:
Mikor lesz a 2016-2017-es szezon sorsolása?
Illetve lehet-e tudni, hogy kb. mikor kezdődik az új szezon?
Azért lenne érdekes, mert tervezünk egy barcelonai utat és ha már eljutok odáig, csak megnéznék egy meccset élőben.

Erős bajnokságok vannak, jelenleg a spanyol a legerősebb. De ez azért van, mert 3 csapat a JELENLEGI top 4-5 csapatból itt játszik. A francia, olasz, német bajnokság tulajdonképpen 1 csapatos. Mindegyikből 1 csapat tartozik csak a szűk elithez. Az, hogy a Juve korán kiesett az nem azért volt, mert az olasz bajnokság rosszabb, mint pl. a német vagy a spanyol, hanem azért mert a Bayern-t kapták. Top3-as (4-es) csapatot.csababarca írta: ilyen alapon akkor nincsen erős bajnokság,és soha nem is volt.
Angolok kanyarban nem voltak a BL-ben, City eljutott a 4ig legalább,ahol kapura sem lőttek.
Olaszoknak is a 16 jelentette a végét.
senkinek nincs megtiltva hogy komolyan vegyen egy EL-t, ott a Dortmund azért nekem nem úgy tűnt hogy leszarják.
Bár már nem tudom honnan indult a vita, de az alapja onnan ered hogy a spanyol bajnokságot tartjuk a legerősebbnek.
Erre még mindig nem érkezett ellenérv, mert az,hogy a Sevilla kipottyant a csoportkörben nem bizonyít semmit. Mert a többi bajnokság többi csapata is kipottyant, a spanyolok bírták a legtovább.
Mindegy, parttalan a vita, de itt kivételesen Bob pártján vagyok.
ilyen alapon akkor nincsen erős bajnokság,és soha nem is volt.crixus írta: Az igazi két "erőmérő" a BL és a bajnokság teljesen más képet mutat. Idén a Valencia és a Sevilla is tükör simán pottyant ki a BL-ből, a bajnokságban sem javultak semmit az előző évekhez képest. Tavaly a Bilbao is kipottyant egy elég könnyű BL-csoportból ahogy azt megelőzően a Real Sociedad is. Hol van itt az általad említett tendenciózusan jó teljesítmény?

Igazad van! Arra a szintre (kor) lefordítva a korabeli csapat jobb volt, mint a mostani. Bob összehasonlítja a mostani játékkal, ami nyilván felesleges.LG írta:Ebben nem értünk még mindig egyet, és nem is fogunk. Néhány név a Valencia 2000/2001-es keretéből: Canizares, Ayala, Mendieta, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez, Aimar, Deschamps, Vicenteközépcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek.
Depor: Capdevilla, Manuel Pablo, Emerson, Fran, Mauro Silva, Valerón, Tristán, Makaay, Pandiani
Sevilla idei keretéből ki az, aki hasonló szint? Banega, Gamerio, meg a nagy nevű, de már egyre inkább kiöregedő Reyas, akiket talán nagy jó indulattal hozzájuk lehet hasonlítani.
A Villarrelból meg talán Soldado.
Szerintem nagyon egy szint a kettő. Sőt, én azt mondanám, a feljebb emlitett két csapat kerete gyengébb ugyan, mint a mai Barca, Real, Bayern trióé, de az összes többi mai csapattal simán felveszi minőségben a versenyt, az Atleticoval is közel egy szint.

Ebben nem értünk még mindig egyet, és nem is fogunk. Néhány név a Valencia 2000/2001-es keretéből: Canizares, Ayala, Mendieta, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez, Aimar, Deschamps, Vicenteközépcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek.

Persze, hogy nem vitatom a sport fejlődését. De a logikádat nem értem... most a Sevilla azért nagyon jó csapat, mert szervezettebb, meg gyorsabb, mint 15-20 évvel ezelőtti nagy csapatok... ne már.Az első részhez meg azt nem értem, hogy 1-1 csapat gyengesége miért mutatná esetlegesen a foci nem fejlődését. Nem tudja tartani valaki a lépést oké, de az nem azt jelenti hogy azért mert mások jobbak? Kérdés az hogy ezek jobbak-e mint 15 éve? Szerintem igen, a fizikális, taktikai dolgok miatt, egész egyszerűen gyorsabbak.

Pl. arra, hogy brazilok egy hetest kaptak otthon a németektől. Ők pl. nem tudják tartani a lépést, egyénileg ugyan vannak kiváló játékosaik, de csapatszinten jó nagy hátrányban vannak Európa legjobbjaihoz képest. Argentinok ugyanez a kategória volt évekig, az utolsó VB-n volt végre szervezett csapatuk, amivel el tudtak érni egy szép eredményt.Az hogy nagyobb a különbség a nagyok és kicsik között vagy mire? Mert ez sem állja meg a helyét ha arról beszélünk, hogy a mai focista gyorsabb fizikailag is meg fejben is.
A mai Barca-akkori Valencia hasonlat azért nem teljesen korrekt, mert előbbi korszakos csapat, minden idők egyik legjobbja, utóbbi meg csak egy szimplán nagyon jó csapat volt. Az akkori korszakos csapat a galaktikus Madrid volt, velük lehetne összehasonlítani ezt a Barcát.Állítom a mai csúcsBarca simázna egy teszem 15 évvel ezelőtti csúcs Valenciát. Mert egész egyszerűen hiába volt az jó csapat, jó játékosokkal, nem volt annyi mint a mai Barcelonában. Akkor a Valencia is pofozózsák lenne? Nem hiszem, egész egyszerűen ez a különbség. Ha megnézel nem egy Barca vagy Real meccset igen is tudnak ezek a csapatok focizni és taktikailag érettek, de úgy rohadt nehéz ha a másik csapat sokkal erősebb. Összelehet hozni, meg is csinálják, de hosszútávon nem lehet ilyen csapatokkal versenyezni. Pont ha már Sevilla, RM-Barca ellen is remek eredményt értek el, mégis hetedik hely, miért? Mert annyi jó játékosuk nincsen, hogy konstans tudják hozni a meccseket. 15 évvel ezelőtt meg elég volt 70 pont vagy nem tudom mennyi, mert a többiek is Sevilla szinten voltak.
De ezt mire alapozod?LG írta:A sport maga természetesen fejlődik, ez nem is vitás. A gond az, hogy futballvilág nagy része nem tudja tartani a lépést a fejlődéssel.A másik része meg az, hogy minden sport fejlődik, csúcsokat döntögetnek, fociban is csúcsokat döntögetnek miért lenne rosszabb mint 10-20 éve?

A sport maga természetesen fejlődik, ez nem is vitás. A gond az, hogy futballvilág nagy része nem tudja tartani a lépést a fejlődéssel.A másik része meg az, hogy minden sport fejlődik, csúcsokat döntögetnek, fociban is csúcsokat döntögetnek miért lenne rosszabb mint 10-20 éve?