Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Nero.
Llegenda del Barça

2016.05.20. 21:29:05

Eto'o :lol: :lol:
Egyik legnagyobb kedvencem az öreg, klublegenda, szerintem ő jobb volt mint most Suarez, de ő már évek óta nincs még egy Barca-csere szinten se. De elnézve az Instáját ő biztos benne lenne. :)
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.20. 21:09:20

Bob_Marley írta:Szerintem mondjuk az orvostudomány és a különböző dietetikusoknak köszönhetően tovább lehet konzerválni a focistákat is. Manapság szerintem később indul meg a lejtmenet és 33-34-35 éves focisták is tudnak hozni egy nagyon jó szintet. Érted egy Totti negyvenévesen rugdossa a gólokat. :D Viszont Etoo mint írtam, szerintem nem képes egy erős tempójú bajnokságban úgy hozzátenni mint amit esetleg elképzelünk.
Az nagyon sok mindentől függ, hogy valaki mennyi ideig képes magas szinten játszani: genetikai adottságok, edzésmunka, táplálkozás, életmód, játékstílus, alkalmazkodóképesség a játék fejlődéséhez, motiváció, sérülések.

Viszont pl. Etoot attól én nem írnám le, mert ez előző években nem ment neki. Az idősödő játékosoknál megesik, hogy néhány rosszabb szezon után van egy másodvirágzásuk. Itt van nálunk Alves, tavaly jó néhány gyengébb szezon után tudott magára találni, vagy Torres.
Tromort77

2016.05.20. 20:19:25

Bob_Marley írta:Szerintem mondjuk az orvostudomány és a különböző dietetikusoknak köszönhetően tovább lehet konzerválni a focistákat is. Manapság szerintem később indul meg a lejtmenet és 33-34-35 éves focisták is tudnak hozni egy nagyon jó szintet. Érted egy Totti negyvenévesen rugdossa a gólokat. :D Viszont Etoo mint írtam, szerintem nem képes egy erős tempójú bajnokságban úgy hozzátenni mint amit esetleg elképzelünk.
Persze ebben is van igazság. De pont Te emelted ki, hogy Eto'o előtte a Sampdoria-ban is megbukott és az Everton-ban is. Vannak kivételek de nagyon ritka. Az olasz bajnokság a statikussága miatt szerintem nagy kivétel. Ott sokkal tovább szerepelnek jobban az idősebb játékosok.

Lehet én reagálom túl, de nem értem, hogy merülhet fel Eto'o 2016-ban. Aduriz-t még meg is érteném talán, de Eto'o-t totál nem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.20. 20:06:06

Szerintem mondjuk az orvostudomány és a különböző dietetikusoknak köszönhetően tovább lehet konzerválni a focistákat is. Manapság szerintem később indul meg a lejtmenet és 33-34-35 éves focisták is tudnak hozni egy nagyon jó szintet. Érted egy Totti negyvenévesen rugdossa a gólokat. :D Viszont Etoo mint írtam, szerintem nem képes egy erős tempójú bajnokságban úgy hozzátenni mint amit esetleg elképzelünk.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.05.20. 19:55:44

zola8787 írta:
Elolvastam az egészet, csak nem szoktam mindent betenni idézésbe. Oké, hogy ott arról volt szó, hogy 5-6 gólos vezetésnél elég lenne Munir, de előtte is írta, hogy Eto'o teljesen értelmetlen lenne.
Most komolyan fizessünk ki 20-30 millákat ilyen Nolitokért, ennek mi értelme? Henke Larsson nagyszerű példa volt, hogy 35 évesen kb nyert nekünk egy bl-t.
5-0-nál elég Munir. Ha erre kell ember akkor inkább valaki aki fejlődhet mint egy 35 éves játékos.
De ha hátrányban vagyunk egy BL elődöntőben és lesérül ne adj isten Suarez akkor el lehet dönteni, hogy kinek örülne a nép, Eto'o-nak, Munir-nak, Nolito-nak vagy éppen Gameiro-nak.

Azért manapság a 35 már nagyon sok. Ma már 24-től csúcson van egy játékos. Régebben nem így volt. Plussz manapság a játék sokkal inkább fizikumot igényel, ezért látványosan kiöregednek egyesek.

De ha már itt tartunk, most olvastam, hogy Ronaldinho lehet megy Eto'o mellé. Akkor már miért nem csapunk le ár is, 5-0nál jó lenne pihentetni vele Iniestát. :roll:

Ha pedig lenne egy értelmes 4. emberünk akkor szerintem Lucho is merne cserélni. Nem feltétlen arra gondolok, hogy döntő meccsen. De Granadak ellen símán ki lehet állni az MSN-ből két taggal meg egy nívósabb csere emberrel. Aztán ha mégsem működik lehet becserélni bárkit. De így semmi variációs lehetőség nincs. 55+ meccset meg senki nem bír végig.
zola8787
Director del Fútbol

2016.05.20. 19:20:01

LG írta: Olvasd el az egész hszt, akkor egészen más értelme lesz az idézett mondatnak.
Elolvastam az egészet, csak nem szoktam mindent betenni idézésbe. Oké, hogy ott arról volt szó, hogy 5-6 gólos vezetésnél elég lenne Munir, de előtte is írta, hogy Eto'o teljesen értelmetlen lenne.
Most komolyan fizessünk ki 20-30 millákat ilyen Nolitokért, ennek mi értelme? Henke Larsson nagyszerű példa volt, hogy 35 évesen kb nyert nekünk egy bl-t.
mvik
Jugador d'estrella

2016.05.20. 19:08:51

üdv. én személy szerint azért hoznék inkább szélső támadót, mert messi csomószor behúzódik középre Lali mögé és ilyenkor a jobbszél nincs bejátszva, pl. hátrányba vagyunk lehetne egy olyan felállásra átállni mint ahogy a Bayern játszott az atleti ellen:
Vidal X. Alonso

D. Costa Müller Ribery

Lewandowski

nálunk meg ilyesmi lenne:
Ivan/Ini Sergio

pl. Nolito Messi Neymar

Suárez

csak ehhez a formához az kell h védekezésnél a szélső támadók zárjanak vissza. szerintem olyan szélső támadó kéne aki elég rutinos és ha kell képes megverni a védőjét egy az egyben, mert ennél a formációnál elég jól szét lehetne húzni a védelmet (ezért örültem volna ha hoztuk volna ingyen Lavezzit, mert cserének simán jó lett volna). középcsatár cserének meg jó Munir is, vagy ha őt kölcsönadjuk akkor meg játszik ott Messi vagy Neymar azon a pár meccsen.
mvik
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.20. 18:55:55

Lucas Péreznek is elég jók az idei mutatói.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.20. 18:41:15

Én inkább azt veszem ki Tromort77 szavaiból, hogy nem azzal van a baj, hogy Etoo 35 éves, hanem hogy már nem tud olyan szintet hozni, mint amit esetleg "beképzelnek" neki. Azért ne csak a törököket nézzük, előtte egy Sampdoriaban sem váltotta meg a világot vagy az Evertonban.

@Rinku és Aduríz. :D
Elég általánosítás volt, meg baszkellenes, ezt inkább hagyjuk, de ontja a gólokat, minden adott lenne. Az hogy te személyesen szereted vagy sem, szerintem nem faktor (nem ellened szól) mert egyáltalán nem hallani róla se botrányt, se semmit. Azt hallod, hogy Aduríz megint gólt lő(tt). Ráadásul ki bír kit, ha eligazol bárhova (nem fog már, így értelmetlen is igazából) akkor profi focista és megy tovább az élet. Ott kell dolgozni ahol mondják. Megcsókolja a mezt és jelentkezik edzésre.

Fantázia ez részemről, így törölheti a moderátor, de alapvetően Aduríz megítélése miatt írtam. Etooval pl össze se lehetne hasonlítani, mindkettő 35 de az egyik a spanyol ligában lődözi a gólokat, anyway jó néhány éve. Ha rutinos ember a padra, akkor eléggé jó választásnak érzem, én személy szerint.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.20. 18:37:08

zola8787 írta:
Tromort77 írta:Munir is elég
Akkor is ezt fogod mondani ha az MSN-ből valaki kiesik mondjuk egy fél évre, mellé meg mondjuk egy másik kap egy 3 meccses eltiltást? Nem vagyok pesszimista, de mindenre kell gondolni. Munir kevés ide egyedül.
Olvasd el az egész hszt, akkor egészen más értelme lesz az idézett mondatnak.
zola8787
Director del Fútbol

2016.05.20. 18:03:54

Tromort77 írta:Munir is elég
Akkor is ezt fogod mondani ha az MSN-ből valaki kiesik mondjuk egy fél évre, mellé meg mondjuk egy másik kap egy 3 meccses eltiltást? Nem vagyok pesszimista, de mindenre kell gondolni. Munir kevés ide egyedül.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.20. 17:44:29

Totális hülyeség.
35 éves, ennél nagyobb ellenérv nincs.
Vagy akkor igazoljuk le Gomez-t mert ő 26 gólt lőtt a noname török bajnokságban? Mert, hogy a török bajnokság régóta nem tényező. Vagy akkor ennyi erővel Van Persie is jöhetne mert ő is össze tudott hozni 16 gólt.

Értem én, hogy padra keresünk csatárt, de semmire nem mennénk egy Eto'o-val. Illetve nem 5-0-nál a 6.-at belővő embert keresünk a hírek alapján, hanem olyat aki tud lendíteni a játékon. Ha csak 5-0-nál kellene valaki akkor arra Munir is elég, de nem erről van szó. Nem véletlenül akarta Nolitot Lucho, illetve nem véletlenül Gameiro-król beszél a sajtó.

De akkor kezdjünk el beböfögni értelmetlenebbnél értelmetlenebb neveket
Larsson is 35 éves volt azt hiszem, mikor eldöntötte a BL döntőt. Persze, nem mindenki tud 35 évesen, két lábtörés után olyan szintem játszani, mint ő, az biztos.

Etoot nem láttam mostanában játszani, ezért nem mondanék véleményt róla. Csak arra akarok rávilágítani, hogy attól, hogy vki benne van a korban, még simán lehet hasznos.

A második bekezdésedre meg csak azt tudom írni, amit már sokan leírtak előttem: ha olyan játékosokkal nem megy a játék, mint az MSN, ha ők nem tudják eldönteni a meccset, akkor nem valószínű, hogy egy Gameiro képes lenne ezekre.
+ azzal is egyet értek, amit szintén írtak már néhányan: egy ilyen meccsen is inkább az MSN-t hagynám fent, mert mindhárom olyan játékos, aki ha egész meccsen nem is megy nekik a játék, akkor bennük van a meccset eldöntő villanás.
Én vagy egy sejtésem, hogy LE is így gondolkodik, egy szoros meccsen nem fogja őket lecserélni, hacsak nem sérülés miatt.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.05.20. 17:19:29

Amíg nem merik lecserélni még egy gólos vezetésnél sem az MSN tagjait, nem hogy X-nél, vagy ha az ellenfél vezet, akkor teljesen mindegy, hogy Eto'o-nak, Nolitonak, vagy Munirnak fizetünk az ücsörgésért, ahhoz, hogy le merje cserélni az első hármas rossz napot kifogott tagját Lucho, ahhoz kb. hasonló szintű játékos kellene, hogy a padon üljön, ami tudjuk, hogy sosem lesz.

Egyébként nem biztos, hogy én mondjuk x-nél, vagy fontos meccsen 1 gólos vezetésnél cserélnék, mert inkább egy rossz napot kifogott és/vagy fáradt Neymart nézegetek, mert benne még mindig előbb benne van a váratlan, a villanás, mint pl. az előbb említett úriemberekben. Az viszont már LE hibája, hogy több gólos vezetésnél nem pihentette, pihenteti őket, reméljük tanul belőle.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Tromort77

2016.05.20. 17:02:38

Rinku írta:...
Kár volt megjegyeznem, mert most tényleg egy 35 éves Eto'o-ról akarunk vitázni 2016-ban? Láttam játszani hidd el és nagy kedvencem volt és még most is az , pont ezért tudom, hogy baromira nem érne semmit itt már. Ha tényleg ennyire nincs más akkor többet ér a fiataloknak megadni a lehetőséget.

Ha úgy gondolod, hogy egy 35 éves Eto'o többet érne mint Gameiro mondjuk, akkor nincs miről beszélnünk. A 30 éves 100x többet ért volna, de könyörgöm, 35 éves.

Nolito-t egy szóval sem dícsértem, vagy mondtam, hogy jó lenne ide.

Részemről vége, mert nem fogok Eto'o-ról vitatkozni 2016-ban.
Rinku
Director del Fútbol

2016.05.20. 16:51:02

Tromort77 írta:...
Figyelj, mi most a valóságról vagy a virtuális térről beszélünk?

Szerinted, ha pont Eto'o-ban nincs meg a tűz és a képesség, hogy odategye, amit oda kell, akkor te vagy nem láttad játszani őt, vagy teljesen meghülyíti a gondolatvilágodat az a sok baromság, amit az emberek nagy része ismételget folyamatosan, hogy 30 felett az ember nulla és nem ér semmit. Nolito amúgy annyira jó, nem? Esetében ténylegesen kontra érv, hogy 30 éves, mivel ő soha a büdös életben nem mutatott a világon semmit, lőtt 5-6 gólt noname spanyol csapatoknak (ha már noname török bajnokságot emlegetsz), amikor itt volt, nem tudott megragadni egy lábjegyzet erejéig sem, majd pont most váltaná meg a világot. Biztosan... Ellentétben Eto'o-val, aki 3 BL-t nyert, nem tartom számon, hogy mellette még mennyi mindent és mindig hozta azt a pluszt, amiért én személy szerint kedveltem végig, amikor láttam játszani. De hogy ne csak szubjektív véleményről legyen szó, eddig bárhol játszott, lőtte a gólokat. Nála nincs ilyen, mint sok embernél, hogy adott környezetben érzi jól magát. Eto'o Spanyolországban végig, Olaszországban, Oroszországban és Törökországban is folyamatosan lövi a gólokat. Suarez is pont ugyanilyen, ezért mocskosul nagy kincs a srác.

Az a te bajod, ha nem látod a fától az erdőt. Nekünk nem ígéret kell jelenleg, nekünk kész és valós játékos, aki hozza azt a kis pluszt, ami nincs meg jelenleg. Ha te úgy gondolod, hogy Gameiro, Nolito és akárki középszerű ígéret szrból várat épít, amikor sem Messinek, sem Suareznek, sem Neymarnak nem megy a játék, akkor te nagyon súlyos tévelyek között élsz. Ilyet nem fogunk találni és hozni sem, ha mégis lenne, mert senkinek nem érné meg, nekünk anyagilag végképp nem. Viszont Eto'o-ban még 35 évesen is megvan a finesz, hogy bármikor hasznát vegyük és csúnyán elrondíthassa az ellenfelek napját, örömét. És lefogadom, hogy önként-dalolva dobná el a kebabot, csak hogy ülhessen a repülőre és nyerjen még egy bajnokit vagy még egy BL-t. 5 milliót simán megér évente, 1+1 éves szerződéssel.

Soriano sosem lesz senki, Munir meg 80-20% nincs ott, amikor ott kéne lennie. Na pl. pontosan az ilyen helyzetekben kell egy túlkoros Eto'o, Gomez, Drogba vagy a többiek. Rutinos ember kell, aki elfogadja, hogy megette a pályafutása kenyerének a javát, de még szeretne odaférni a húsos fazék mellé. És Eto'o-val nem hiszem, hogy rosszul járnánk, nem is tudom, hogy egy ilyen opció miért is nem jutott eszembe idáig... Mi a világ tetején ülünk, egy-egy lépcsőfokkal rúgnak le a csúcsról néha. Itt jelenleg nem arról kell gondolkozni, hogy mi lesz 5 év múlva, amikor mindenki kiöregszik. Nem fog sokáig tartani ez az állapot, akármennyire is vágytok rá itt sokan. Addig kell verni a vasat, amíg forró, mint az ördög s.gge. Gameiro nem lesz hasznunkra, vagy csak epizodikusan, mint egy jó napot kifogó Munir, Nolito abszolút nem, bármit is lát benne Enrique. Jöjjön csak Samuel, lottóötös lenne a helyzetünkben.
Football, bloody hell. /SAF/
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.20. 15:42:52

annyit lehet lendítene a játékunkon mint az egyszezonos nolito, vagy az a munir, akit egy grandában sem kezdetnék...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tromort77

2016.05.20. 15:34:47

Rinku írta:
Írj egy rendes indokot kérlek, hogy miért hülyeség, amit ír? Mert ha nem tudsz, akkor ne szóld le a más véleményét. :)
Mellesleg most én is elgondolkodtam ezen és inkább Eto'o egy szezonig, mint az egyszezonos Nolito.
Totális hülyeség.
35 éves, ennél nagyobb ellenérv nincs.
Vagy akkor igazoljuk le Gomez-t mert ő 26 gólt lőtt a noname török bajnokságban? Mert, hogy a török bajnokság régóta nem tényező. Vagy akkor ennyi erővel Van Persie is jöhetne mert ő is össze tudott hozni 16 gólt.

Értem én, hogy padra keresünk csatárt, de semmire nem mennénk egy Eto'o-val. Illetve nem 5-0-nál a 6.-at belővő embert keresünk a hírek alapján, hanem olyat aki tud lendíteni a játékon. Ha csak 5-0-nál kellene valaki akkor arra Munir is elég, de nem erről van szó. Nem véletlenül akarta Nolitot Lucho, illetve nem véletlenül Gameiro-król beszél a sajtó.

De akkor kezdjünk el beböfögni értelmetlenebbnél értelmetlenebb neveket. :roll:
Tobias88
Entrenador del Barça

2016.05.20. 15:32:08

Kubla9 írta:Néztem a kupadöntőt. Ezt a Gamiero gyereket nem lenne rossz húzás elhozni.
Teljesen felesleges MSN mellé bárkit igazolni. Egy fiatal tehetség kell aki minden meccsen csereként legalább pályára lép, pl Denis Suarez és ő olcsó is.

Erősíteni leginkább a védelemben kellene továbbra is. Egy világklasszis középhátvéd érkezhetne és baloldalra egy cserejátékos, mert Adriano szerintem távozni fog. Arda még nagy kérdés a középpályán, mert eddig nem tudott beilleszkedni és ez elég nagy érvágás a csapatnak.

Ezeken kívül én komolyabb problémát nem látok, kizárólag a hullámvölgy miatt nem triplázik idén is a csapat, mert a játék nagyon rendben volt.
94:39 6 - 1
zola8787
Director del Fútbol

2016.05.20. 15:29:33

visca el barca írta:kövezzetek meg, de én még eto'o-t is visszahoznám. 35 évesen sokadvirágzását éli, a törököknél idén 31 meccsen volt 20 gólja meg 6 assistja. hoki meccsekre, meg 5-0-nál pihentetni bőven jó lenne.
Nagyon jó meglátás, simán jöhetne tényleg.

Az MSN összes tagjának lehetne cseréje és így legalább magyarosodna az MSN: (E)M(E)S(E)N :mrgreen:
Rinku
Director del Fútbol

2016.05.20. 15:22:41

Tromort77 írta:Na jó, szerintem inkább zárjuk be ezt a topicot a nyár végéig. :shock:
Írj egy rendes indokot kérlek, hogy miért hülyeség, amit ír? Mert ha nem tudsz, akkor ne szóld le a más véleményét. :)
Mellesleg most én is elgondolkodtam ezen és inkább Eto'o egy szezonig, mint az egyszezonos Nolito.
Tromort77

2016.05.20. 13:28:29

visca el barca írta:kövezzetek meg, de én még eto'o-t is visszahoznám. 35 évesen sokadvirágzását éli, a törököknél idén 31 meccsen volt 20 gólja meg 6 assistja. hoki meccsekre, meg 5-0-nál pihentetni bőven jó lenne.
Na jó, szerintem inkább zárjuk be ezt a topicot a nyár végéig. :shock:
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.20. 11:41:52

kövezzetek meg, de én még eto'o-t is visszahoznám. 35 évesen sokadvirágzását éli, a törököknél idén 31 meccsen volt 20 gólja meg 6 assistja. hoki meccsekre, meg 5-0-nál pihentetni bőven jó lenne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.05.20. 10:16:22

Olyan játékos érkezésének örülnék, aki jól lő távolról, mert ezt a fegyvert használnunk kell.
Madridban James, Modric, Ronaldo mekkra gólokat vág és simán hozzák a meccseiket, nem kell húszat passzolniuk a 16-oson belül, hogy gól legyen.

Nálunk távoli lővést mostanában csak Rakitictől látunk, még egy-két ilyen ember a pályán és máris nem tömörülne annyira az ellenfél.
Rinku
Director del Fútbol

2016.05.20. 09:31:46

Bob_Marley írta:Ilyen embernek Aduríz amúgy szerintem iszonyat jó lenne. Fejjátéka parádés, kapu előtt gólérzékeny, spanyol játékos, Larsson szerepkörre tökéletes lenne. Kár hogy 35 és Bilbaoból most már nem fog eljönni.
Olyan típusú, mint ő biztosan, ő semmiképpen sem. Ahogy meglátom, már viszket az öklöm. Echte b.aszk birkapásztor, tipikus nagyképű barom, mint ahogy az ottaniak általában. Az augusztusi meccsen különösképpen megmutatta ezt, hogy mennyire nem bír minket és ez enyhe kifejezés. Nem azért röhögött-nevetett, mert na, vezetünk, tényleg, jön egy kupa, jól esik, 4:1-l megyünk, hanem mert örült, hogy szívunk. Rá nincs szükségünk, Aduriz olyan a Bilbaonak, mint Arbeloa a Madridnak. Elfáradhatnak mindketten, ahova gondolom. :)

Egyébiránt nem tudom, hogy a b.aszkok részéről mi ez a haragban a világgal nézőpont... Egyetlen szakadár szövetségesük Katalónia lenne, legalább annyira utálják, mint a kasztíliai brancsot. Megutáltatják magukat mindenkivel. Sosem lesznek függetlenek. Maradjanak csak a spanyolok szolgái, tényleg valami hihetetlenül ostoba egy népcsoport, ezek nem érdemelnek önálló államot. (Ha valakit győzködni kell, idézze fel az idei Sociedad elleni meccset San Sebastianban, ahogy a félig-meddig klub hősét, Bravot úgy fütyölték, hogy arra nem volt szó. Nem volt szó, mert ilyen mocskos kutyákat is ritkán látni még egyet, főként madridi kerületekben.) /off
mess2009
Director del Fútbol

2016.05.20. 08:48:45

utóljára azt írtam:...nem könnyű...és nem is lesz tökéletes... most az jutott eszembe, hogy ha szakember lehetnék azt próbálnám elsősorban kielemezni, hogy mi okozta az idény során előfordult buktáinkat??! és (talán) választ kapnék arra, hogy lehet e egyáltalán ezeket csere emberekkel kiküszöbölni?
ez abból is fakad, hogy visszanéztem a Sevilla elleni két meccsünk összefoglalóját, tanúlságos! az első Messi nélkül három kapufával, (vereség) a második Messivel (győzelem)...
meg abból is hogy sokan oda jutottak a hsz.-ekben, hogy LE.-igy vagy úgy....gondolja. lehet hogy ez a helyzet kulcsa? LE. ?
Válasz küldése