Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.19. 13:13:18

LG írta: Én az idei csapatot még tavalyinál is erősebbnek éreztem
Én is erősebbnek érzem a tavalyinál a mostanit amúgy. Meg jobban is tetszett ez a szezon, pedig BL-re ugye régóta esélyünk sincs már.
LG írta:Abban igazad van, hogy más csapatokat is ugyanúgy sújthatnak a körülmények, nekik is kijöhet rosszul a lépés. De én akkor is úgy gondolom, hogy idén mi, és a Bayern voltunk a legjobbak.
Na, itt jön elő amit írtam. Pep idejében én tényleg úgy éreztem, hogy nincs nálunk jobb csapat, sőt - persze lehet csak azért, mert fiatalabb voltam, és máshogy láttam dolgokat. Most viszont azt érzem, hogy ott a Bayern, akik idénre hozzánk hasonlóan feljavultak a tavalyi évhez képest, ott az Atma, akik játéka habár nem tetszik, de láthattuk, hogy bárkit képesek megfogni - 16 között is őket akartam leginkább elkerülni -, a Real is sokat javult szerintem, szervezettebbek lettek, én tőlük is tartottam volna mit a tűztől egy kieséses párharcban, a Juve meg nekem szintén necces lett volna, nem tudom miért, de jobbnak érzem őket a tavalyinál. Úgyhogy szerintem most nem az van, hogy vagyunk mi, és a többiek, hanem van kb 5 bitangerős csapat, akik bármikor képesek megverni a másikat, mert nagyjából azonos erőt képviselnek, és nüanszokon múlnának a meccsek.
(Plusz ott a PSG is, akiket lehet a szimpátia miatt sorolnék ide, de szerintem fullos kezdővel - nem úgy, hogy Verratti pl nincs -, ők is képesek lehetnének meglepetést okozni bárkinek..)

Persze mindenkinek szíve joga ezt eldönteni, meg mindenki máshogy látja ugye, de én most nem érzem úgy, hogy van uralkodó csapat Európában. Szerintem most több azonos erősségű csapat van - ami izgalmasabbá is teszi a dolgokat.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.19. 12:54:08

Jó csapatunk van, de nem vagyunk egyértelműen Európa legjobbjai, szerintem ez kijelenthető, ezért benne vannak ezek a vereségek csúcsformában is, hát ha még épp rosszabb passzban vagyunk. Mondjuk szerintem ebből adódik itt sokakkal a véleménykülönbség, hogy ahogy nézem a többség szerint mi vagyunk bőven a legjobbak, ezért csak a rossz körülményeknek köszönhető, hogy nem nyerünk BL-t is. Pedig minden másik csapatnál vannak hátráltató tényezők, mi most eltaktikáztuk ezt a szezont a végére, remélhetőleg Lucho tanul belőle, aztán jövőre jobb lesz a formaidőzítés, és megint eséylesként pályázunk a címre.
A kiemelt részre reagálnék első sorban, mert én kb. tényleg úgy gondolom, ahogy leírtad. Én az idei csapatot még tavalyinál is erősebbnek éreztem, a szezon nagy részében szinte érinthetetlenek voltunk. Messi hiányát ősszel szinte meg sem éreztük.

De tavaly sokkal jobban összejöttek a dolgot, a hullámvölgyet akkor tudtuk le, mikor nem voltak sorsdöntő meccsek, a formaidőzítésünk remek volt. A Real ezzel szemben tavaszra elfogyott, a bajnoki címhez bizony kellett ez is.

Idén nagyon rosszkor jött a hullámvölgy, a Real meg a legjobbkor talált magára.
Az Atletico erősebb, mint tavaly, de én úgy gondolom, ha nem pont akkor találkozunk velük, akkor viszonylag simán lerendezhettük volna őket. 2009-ben a sokat emlegetett a Chelsea elleni párharcon a londoniak voltak annyira jók, hogy egy csúcsformában lévő Barcát megfogjanak. Mert akkor tényleg meg voltunk fogva. Az Atleticoval nagyon rosszkor játszottunk, de így is megvolt a lehetőségeink, hogy akár már az első meccsen eldöntsük a találkozót. A Bayernnek szintén a támadóik bénázásán múlt a dolog.

Ami a Realt illeti, jó csapat, de én Ancelottival összeségében szervezettebbnek, erősebbeknek éreztem őket. Tavaly ilyenkorra kipukkadtak, de ősszel nagyon jók voltak, attól a Realtól sokkal jobban tartanék, mint a mostanitól. De a tavaszi Klasszikuson is nagyon megszorongattak minket, pedig akkor már nagyon jó formában voltunk, ők pedig leszálló ágban.

Abban igazad van, hogy más csapatokat is ugyanúgy sújthatnak a körülmények, nekik is kijöhet rosszul a lépés. De én akkor is úgy gondolom, hogy idén mi, és a Bayern voltunk a legjobbak. Az szervezett Atletico ellen mindkettő elcsúszott apróságokon, de ettől én még nem tartom a matracosokat jobb csapatnak. 2013/2014-ben tényleg jobbnak éreztem őket, akkor nem bírtunk velük, de most azért az egész szezont tekintve szvsz kijött, hogy melyik a jobb csapat.
Ugyan már, évek múlva kit fog érdekelni, hogy kit ütött ki a Real Madrid, amennyiben megnyerik a Bajnokok Ligáját? Évek múlva kit fog érdekelni, hogy a Barca mennyi pont különbséggel nyerte meg a bajnokságot?
Hát pl. 54-et még mindig siratjuk. Persze egészen más eset, hisz a Barca-Real kettős minden évben versenyben van a legrangosabb trófeákért, az meg egy nemzet történelmi sikere lett volna.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.05.19. 12:50:21

zsoltfree írta:
francisco franco. írta:ferninho
Már megbocsáss, de te pedig úgy beszélsz a BL döntőröl, mint aki kiütött egy Bayern és egy Barcat, stb....
Egyértelmű a reál a szerencsés sorsolásának köszönhette a BL döntőt, csakúgy mint mikor tavalyelőtt megnyerte, akkor is találkozott egy Bayernnel az elődöntőbe és annyi, a döntőbe meg egy elfáradt Atma-val.
Arról nem is beszélve, hogy lehetséges szerepe van az 1 pontra olvadásnak abba is, hogy közbe egy Atma-val meg egy Arsenalal játszol, míg a másik oldalon egy Roma meg egy Wolfsburg khhhmmm
Ráadásul nekik nem volt már kupameccsük sem, és világkupára sem utaztak, és ők igazolhattak is. Ezek megint mind tényezők.

És igen, senki sem emlékszik rá később, és arra sem, amikor pontegyenlőséggel maradtunk alul, vagy amikor kb Casillasnak köszönhetően nyertek 2 bajnokságot is, de pont ezért vannak az olyan vélemények, hogy nem túl megérdemelt. Ha a Real nyerne, akkor az azt jelentené, hogy az elmúlt 3 Bl-ből kettőt megnyertek. MI VAN?????? Kellene ehhez kommentár?
A győzelmet ne kelljen már megmagyarázni, amúgy meg a Real is simán verné az Arsenalt, négy csapattal lehetett volna gondja, Bayern, Juve, Barca, Atletico, ebből az egyikkel játsza a döntőt. A többiek ellen meg ki-ki meccsek forma alapján, bár Ronaldo nélkül a Bayern lehet nagy falat lett volna nekik. Ezt nem tudni, de ismerjük már el, hogy jó csapat a Madrid, nem csak a szerencsének köszönheti a döntőbe jutást, mégha annyira nem is kellett megizzadnia érte. Van ilyen.
palesz77

2016.05.19. 12:25:01

francisco franco. írta:Itt most nem értelek, szerinted melyik ág nehezebb:
Real:
-Roma (3.)
-Wolfsburg(8.)
-City (4.)
-Atma (3.)

Barca:
-Arsenal(2.)
-Atma (3.)
Azért az Atmát ne hagyd le, erről szól az egész mondandóm, hogy még ők is játszanak velük, ott lesz a bazierős elelnfél nekik is, ahogy nekünk is volt. Még ha "csak" a döntőben is, de ott meg egy meccsen többet is bele fogna kadni szerintem, mint ha esetleg 2 meccsen kellett volna eldönteni. City-Arsenal nekem egy kutya, mindkettőtől kicsit tartok ha megkapjuk őket, de azért továbbjutásra számítok.
francisco franco. írta:Hát ha a real nyer, ők biztos megérdemelten lesznek európa legjobbjai....
Azt egy szóval nem mondtam, hogy ennyitől ők lesznek a legjobbak. Ugyanúgy lesz az a 4-5 csapat, akik bármikor esélyesek a másik ellen, csak most ők jönnek ki belőle a legjobban a BL-ben. Ha az Atma győz, akkor se ők lesznek Európa legjobb csapata szerintem..
francisco franco.
Barça B

2016.05.19. 12:15:08

" Nekünk az Arsenal nem volt durvább ellenfél szerintem, mint a Realnak a City"
Ja tényleg nem elég, megnézni hogy végeztek a mostani bajnokságba.Az egyik 2. a másik 4.

"Szóval a mi águnk nem volt nehezebb semmivel. "
Itt most nem értelek, szerinted melyik ág nehezebb:
Real:
-Roma (3.)
-Wolfsburg(8.)
-City (4.)

Barca:
-Arsenal(2.)
-Atma (3.)

Zárójelbe hol végeztek az idén a saját bajnokságukba.
Egyre feltünőbb hogy a csoportkörök után a reál tavalyelőtt meg most se játszott normális ellenfélel (pl: PSG, Arsenal,Chelsea), mondom a nyolcaddöntőbe.

"Jó csapatunk van, de nem vagyunk egyértelműen Európa legjobbjai"
Hát ha a real nyer, ők biztos megérdemelten lesznek európa legjobbjai....
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.05.19. 12:05:46

Petr írta: Mindkét kérdés költői, senki sem fog ujjal visszamutogatni évekkel később, hogy micsoda szerencse, vagy hogy milyen szoros volt. A győztes neve marad fenn, ami így van rendjén, a többi mellébeszélés, még ha van benne igazság is. Egy egész éves teljesítményt - legyen szó bármilyen sorozatról - nem érdemes vitatni.
Háát, a Barcának pl azóta is sorra felhozzák a Chelsea elleni meccset 2009-ből.
Persze azt nem teszik szóvá, hogy a Barca kárára is ugyanúgy tévedett a bíró.
(*Abidal kamupirosa, hatalmas Chelsea-s színleléssel, és az egész dologból azér lett utolsó emberes, mert Drogba a beadott labda pillanatában Piquét úgy letalpalta izomból, hogy simán ő kaphatott volna pirosat, ehelyett mi kaptunk
*Chelsea is kezezett 16-oson belül
*odavágón Eto'o 1v1-be vihette volna a kapura, de tévesen lesre fújták
*Henry-t úgy lerántották 16-oson belül gólhelyzetben, hogy a meze kb 8 számmal megnyúlt)

Bár ez kicsit off.Viszont tényleg vicc kategória ez az ág..
palesz77

2016.05.19. 11:59:04

zsoltfree írta:"Mi és a München is relatíve könnyű ágon jutottunk el hozzájuk"
Emlékeztetőül:
http://www.eredmenyek.com/foci/europa/bajnokok-ligaja/" target="_blank

Ebben az ágban mi volt a könnyű?
A Juve hirtelen kiment a fejemből, az jogos, a Münchennek volt tényleg k-ki meccse. Nekünk az Arsenal nem volt durvább ellenfél szerintem, mint a Realnak a City, rajtuk kívül meg nem volt meccsünk csak az Atmával a kieséses szakaszban, Realnak szintén ők a komoly ellenfél.. Szóval a mi águnk nem volt nehezebb semmivel.
francisco franco. írta:Arról nem is beszélve, hogy lehetséges szerepe van az 1 pontra olvadásnak abba is, hogy közbe egy Atma-val meg egy Arsenalal játszol, míg a másik oldalon egy Roma meg egy Wolfsburg khhhmmm
Már az Atma elleni meccs előtt is le voltunk eresztve, ellenféltől függetlenül játszottunk rosszul, hullámvölgyben volt a csapat. MInden évben van ilyen, Realnak is volt, nekünk is volt Pep alatt is - mindig január körnéykén -, most baromi rosszkor jött ki, ezt meg ki is használták az ellenfelek.

Jó csapatunk van, de nem vagyunk egyértelműen Európa legjobbjai, szerintem ez kijelenthető, ezért benne vannak ezek a vereségek csúcsformában is, hát ha még épp rosszabb passzban vagyunk. Mondjuk szerintem ebből adódik itt sokakkal a véleménykülönbség, hogy ahogy nézem a többség szerint mi vagyunk bőven a legjobbak, ezért csak a rossz körülményeknek köszönhető, hogy nem nyerünk BL-t is. Pedig minden másik csapatnál vannak hátráltató tényezők, mi most eltaktikáztuk ezt a szezont a végére, remélhetőleg Lucho tanul belőle, aztán jövőre jobb lesz a formaidőzítés, és megint eséylesként pályázunk a címre.
zsoltfree írta:és ők igazolhattak is. Ezek megint mind tényezők.
Tavasszal nálunk is játszhattak volna az igazolások, csak Arda cseszett küzdeni, Vidallal meg ki tudja mi történt. Az MSN meg amúgy se forgott volna..
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.19. 11:58:30

ferninho írta:Tudom, hogy a bajnokságot megnyerni kell, de a vêgére 1 pont lett a különbsêg, 38 meccs alatt.
Úgy beszêltek itt erről, mintha 30 ponttal haza lett volna vágva a Real. Nem nyerte meg a bajnoksàgot igen, de vêgül a teljesítmênye hangyapöcsnyivel lett a vêgêre csak jobb a Barcának az idêny vêgi bukdácsolásnak köszönhetően (aminek a Real is az egyik okozója volt).

Ha megnêzzük, hogy melyik a nagyobb teljesítmêny, 1 vagy 3 ponttal lemaradni 38 meccs alatt (mindkét különbsêg 1 meccsnyi) ês emellé megnyerni a BLt, akkor igen is nálam a BL győztes fog kijönni nyerőnek.
Tênyleg úgy beszêltek itt a Realról vagy lehetne, akár Atletico is, mintha vêgigstrandolták volna a bajnokságot, miközben mindkêt csapat komoly teljesitményt rakott le ott is.

Nyerje akárki a BLt, nálam az fogja elvinni a prímet a spanyoloknál, persze mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.
De akkor fordítsuk meg a dolgot? A Barca, v. a Bayern München nem tett le komoly teljesítményt a BL-ben. Főleg utóbbiak apróságokon csúsztak el, pl. egy vitatható lesgyanús gólon is többek között.
Vagy a Real jó teljesítményt nyújtott a BL-ben? Hoztátok a kötelezőt, ez igaz, de sokkal jobban szenvedtetek esélytelennek tartott csapatok ellen, mint a közvélemény várta volna.

Persze, ettől még megérdemelten vagytok, mi, a Bayern, a Juventus pedig megérdemelten nem, hisz a BL lényege mindig az aktuális párharc megnyerése, ami nektek sikerült, a többieknek nem. Csak szerintem ez nem mutat valós erőviszonyokat.
Meg mindig is utáltam az olyan csapatokat, akik vhogy elvergődnek a elődöntőig/döntőig, aztán ott 1-2 jó meccsel behúzzák. Persze ez a BL/EL/EB/VB meg egyéb kupasorozatok lébonyolítása miatt simán belefér, de pl. az olasz válogatottat is ezért utálom nagyon, mióta követem a labdarúgást van egy VB aranyuk, meg két EB ezüstjük, pedig néhány jó meccset leszámítva végigvergődték ezt az időszakot.

A bajnoki teljesítményeteket elismerem, ha elolvasom az előző hsz-em, akkor ezt láthatod. Meg a BL-ben is jogosan vagytok ott, akit kellett legyőztétek. A Chelsea 2012-es BL győzelmének jogosságát sem lehet megkérdőjelezni, de aligha voltak ők Európa legjobb csapata, hisz a bajnokságban sehol sem voltak.
Nálatok tényleg nem akkora kontraszt, hiszen végül 1 ponttal maradtatok csak le. De egész szezon alapján úgy gondolom, hogy ha csak kicsivel, de mi jobbak voltunk nálatok, és az Atleticonál is. Utóbbiakkal is 4x játszottunk, abból 3 győzelem, 1 vereség a mérlegünk, akkor meg ne legyenek már jobbak nálunk, akkor sem, ha behúzzák a BLt.
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.05.19. 11:44:41

francisco franco. írta:ferninho
Már megbocsáss, de te pedig úgy beszélsz a BL döntőröl, mint aki kiütött egy Bayern és egy Barcat, stb....
Egyértelmű a reál a szerencsés sorsolásának köszönhette a BL döntőt, csakúgy mint mikor tavalyelőtt megnyerte, akkor is találkozott egy Bayernnel az elődöntőbe és annyi, a döntőbe meg egy elfáradt Atma-val.
Arról nem is beszélve, hogy lehetséges szerepe van az 1 pontra olvadásnak abba is, hogy közbe egy Atma-val meg egy Arsenalal játszol, míg a másik oldalon egy Roma meg egy Wolfsburg khhhmmm
Ráadásul nekik nem volt már kupameccsük sem, és világkupára sem utaztak, és ők igazolhattak is. Ezek megint mind tényezők.

És igen, senki sem emlékszik rá később, és arra sem, amikor pontegyenlőséggel maradtunk alul, vagy amikor kb Casillasnak köszönhetően nyertek 2 bajnokságot is, de pont ezért vannak az olyan vélemények, hogy nem túl megérdemelt. Ha a Real nyerne, akkor az azt jelentené, hogy az elmúlt 3 Bl-ből kettőt megnyertek. MI VAN?????? Kellene ehhez kommentár?
Petr
Entrenador del Barça

2016.05.19. 11:38:49

Ugyan már, évek múlva kit fog érdekelni, hogy kit ütött ki a Real Madrid, amennyiben megnyerik a Bajnokok Ligáját? Évek múlva kit fog érdekelni, hogy a Barca mennyi pont különbséggel nyerte meg a bajnokságot?

Mindkét kérdés költői, senki sem fog ujjal visszamutogatni évekkel később, hogy micsoda szerencse, vagy hogy milyen szoros volt. A győztes neve marad fenn, ami így van rendjén, a többi mellébeszélés, még ha van benne igazság is. Egy egész éves teljesítményt - legyen szó bármilyen sorozatról - nem érdemes vitatni.
francisco franco.
Barça B

2016.05.19. 11:32:58

ferninho
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.05.19. 11:27:13

palesz77 írta:
zsoltfree írta:A Realnak a 10. nem volt egyáltalán meggyőző, de hát nyilván örülnek neki.
Mondjuk nem tudom, szó szerint kiütötték a Münchent, legyűrték az akkor piszokerős Dortmundot - még ha nececs is volt, BL párharcról beszélünk, még szép, hogy necces -, a döntőben meg szinte egykapuztak az Atmával. Alakulhatott volna máshogy is, de ez a BL, nüanszokon múlnak dolgok, teljesen megérdemelte azt a Real.

Idén meg lehet nyilván mondani, hogy 1 erős ellenféllel találkoztak, de bakker, mi is.. A München is. Ki ies estünk ellenük, teljesen megérdemelten. Lehet, hogy ők szerencsésebb időszakban találkoznak velük, mi meg nem, de aki ezt az Atmát megveri úgy, hogy az életükért mennek, az megérdemli az elismerést. Ha a bíró befúj nekik egy kamu tizit, meg kapnak egy lesgólt, megértem, ha elküldik majd itt őket a fenébe sokan, de az se biztos, hogy behúzzák. Nagyon egybe van ez az Atma, több a rutinjuk is már, összességében jobb csapat, mint voltak 2 éve. Nem szeretem a focijukat, de láthattuk, hogy bárkit képesek megverni ha kell, úgyhogy ha egy döntőben képes a Real legyűrni őket, nem lehet azt modnani, hogy nem érdemelték meg. Elvégre a többi nagy rivális, és végső győzelemre esélyes csapat is ellenük esett ki.. Remélem értitek mit akarok mondani.
LG írta:Épp ezt az utóbbit érzem disznóságnak. Van 5 erős csapat Európában: Real, Atletico, Bayern, Juventus, és a Barca. Ebből 4 szépen egymást irtotta az egyik ágon, nekik meg ki lett kövezve az út a döntőbe.
Emiatt szeirntem egyedül az Atmának lehet oka felháborodni, mert nekik lett nehéz águk a sorsolás miatt. Mi és a München is relatíve könnyű ágon jutottunk el hozzájuk, aztán estünk ki sajnos. Persze 1 meccsen bármi megtörténhet, emiatt kicsit könnyebb a Real helyzete, de bebizonyosodott a mostani BL szezonban, hogy a legnagyobbaknak is elég 1 nehéz ellenfél a kieséshez.. Ha tiszta meccsen gyűri le a Real az Atmát, akkor pont arra lesznek képesek, amire se mi, se a München nem voltunk.
"Mi és a München is relatíve könnyű ágon jutottunk el hozzájuk"
Emlékeztetőül:
http://www.eredmenyek.com/foci/europa/bajnokok-ligaja/" target="_blank

Ebben az ágban mi volt a könnyű? A Madridnak ótvar nagy mákja volt az ő útjával. A City megtette nekik, hogy kiejtették a PSG-t, a PSG pedig a Chelseat. Addig a Real továbbment a Roma ellen (akit szépen beáraztunk a csoportmeccseken), majd a Wolfsburg ellen is, akik bár az odavágón vágtak nekik 2 gólt, de a visszavágón egy Levante is nagyobb ellenállást fejtett volna ki. Ez utóbbi igaz a City elleni 180 percre is.

Egyáltalán nem lesznek álmatlan éjszakáim a Madrid döntős szereplése miatt, de tény, hogy nem érdemlik meg. Engem az érdekel, hogy megnyertük a bajnokságot, és mindezt úgy, hogy az utolsó 6 meccsen hoztuk a 100%-ot!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.05.19. 11:16:50

Isco: " A Real Madrid fog nyerni, 2-0-ra" hmm, meglátjuk... :)

Bár furcsa, kezd ő is átmenni a "teljesítmény egyre kevesebb, a száj egyre nagyobb" szemléletmódba?

ferninho: Azért azt a 10-12 pontos előnyt el is kellett érni. Stabilak voltunk, egyedül a végén volt egy kisebb hullámvölgy, de aztán kikerültünk belőle és 5 meccset 24-0-s(!!) gólkülönbséggel hoztuk le.
ferninho
Madridista

2016.05.19. 11:14:00

Tudom, hogy a bajnokságot megnyerni kell, de a vêgére 1 pont lett a különbsêg, 38 meccs alatt.
Úgy beszêltek itt erről, mintha 30 ponttal haza lett volna vágva a Real. Nem nyerte meg a bajnoksàgot igen, de vêgül a teljesítmênye hangyapöcsnyivel lett a vêgêre csak jobb a Barcának az idêny vêgi bukdácsolásnak köszönhetően (aminek a Real is az egyik okozója volt).

Ha megnêzzük, hogy melyik a nagyobb teljesítmêny, 1 vagy 3 ponttal lemaradni 38 meccs alatt (mindkét különbsêg 1 meccsnyi) ês emellé megnyerni a BLt, akkor igen is nálam a BL győztes fog kijönni nyerőnek.
Tênyleg úgy beszêltek itt a Realról vagy lehetne, akár Atletico is, mintha vêgigstrandolták volna a bajnokságot, miközben mindkêt csapat komoly teljesitményt rakott le ott is.

Nyerje akárki a BLt, nálam az fogja elvinni a prímet a spanyoloknál, persze mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.
madridista
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.19. 11:09:09

Palesz jól fogalmazza a dolgokat.

Az, h most nem mi játsszuk a döntőt, kizárólag magunknak köszönhetjük. Első meccsen egy összetört csapat ellen negyed óra alatt nem visszük be a kegyelemdöfést, a második meccs első félidejét pedig nem kommentálom inkább, nem tudom érzelemmentesen. Nekem meg ez fáj, nem a Reallal kapcsolatos dolgok.

Persze, könnyebb ágon kerültek be, de mindent meg lehet magyarázni, ha kell, az összes BL győzelmünket meg tudom magyarázni.
palesz77

2016.05.19. 11:01:18

zsoltfree írta:A Realnak a 10. nem volt egyáltalán meggyőző, de hát nyilván örülnek neki.
Mondjuk nem tudom, szó szerint kiütötték a Münchent, legyűrték az akkor piszokerős Dortmundot - még ha nececs is volt, BL párharcról beszélünk, még szép, hogy necces -, a döntőben meg szinte egykapuztak az Atmával. Alakulhatott volna máshogy is, de ez a BL, nüanszokon múlnak dolgok, teljesen megérdemelte azt a Real.

Idén meg lehet nyilván mondani, hogy 1 erős ellenféllel találkoztak, de bakker, mi is.. A München is. Ki ies estünk ellenük, teljesen megérdemelten. Lehet, hogy ők szerencsésebb időszakban találkoznak velük, mi meg nem, de aki ezt az Atmát megveri úgy, hogy az életükért mennek, az megérdemli az elismerést. Ha a bíró befúj nekik egy kamu tizit, meg kapnak egy lesgólt, megértem, ha elküldik majd itt őket a fenébe sokan, de az se biztos, hogy behúzzák. Nagyon egybe van ez az Atma, több a rutinjuk is már, összességében jobb csapat, mint voltak 2 éve. Nem szeretem a focijukat, de láthattuk, hogy bárkit képesek megverni ha kell, úgyhogy ha egy döntőben képes a Real legyűrni őket, nem lehet azt modnani, hogy nem érdemelték meg. Elvégre a többi nagy rivális, és végső győzelemre esélyes csapat is ellenük esett ki.. Remélem értitek mit akarok mondani.
LG írta:Épp ezt az utóbbit érzem disznóságnak. Van 5 erős csapat Európában: Real, Atletico, Bayern, Juventus, és a Barca. Ebből 4 szépen egymást irtotta az egyik ágon, nekik meg ki lett kövezve az út a döntőbe.
Emiatt szeirntem egyedül az Atmának lehet oka felháborodni, mert nekik lett nehéz águk a sorsolás miatt. Mi és a München is relatíve könnyű ágon jutottunk el hozzájuk, aztán estünk ki sajnos. Persze 1 meccsen bármi megtörténhet, emiatt kicsit könnyebb a Real helyzete, de bebizonyosodott a mostani BL szezonban, hogy a legnagyobbaknak is elég 1 nehéz ellenfél a kieséshez.. Ha tiszta meccsen gyűri le a Real az Atmát, akkor pont arra lesznek képesek, amire se mi, se a München nem voltunk.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.19. 10:52:37

Gyanítom, azok a szurkolóik, akik látnak( :!: ) is, nemcsak néznek, tisztában vannak azzal, h nem övéké a legjobb focicsapat, de kijelenthetjük, h - sokak fájdalmára - Zidane-nal egy jó úton indultak el, amiből "bármi" lehet, képes arra, h összerakja ezt a csapatot. Azért egy lesajnált csapatból fél év alatt BL győztest csinálni kezdőként....nem mutat rosszul az önéletrajzban.

Azon is lehet vitázni, h talán a legjobb háttérrel és állománnyal a világ egyik legjobb edzőjének nem sikerült BL-t nyerni Münchenben, míg ugyanebben az időszakban a sikertelen Real kettőt is behúzhat és 2015-ben sem volt amúgy túl messze tőle :roll:
Zidane tényleg szépen összekapta a Realt, de ez inkább abban mutatkozik meg, hogy a Bajnokságban remekül teljesítettek tavasszal. A BL döntő egy ilyen ágon szerintem abszolút kötelező volt.

Épp ezt az utóbbit érzem disznóságnak. Van 5 erős csapat Európában: Real, Atletico, Bayern, Juventus, és a Barca. Ebből 4 szépen egymást irtotta az egyik ágon, nekik meg ki lett kövezve az út a döntőbe.
Két éve mikor megnyerték, akkor út közben is bizonyítottak, kiejtették a címvédőt, meg az ezüstérmest. Most meg olyanokkal tolták, akiknek közük nem volt BL győzelemhez, és a bajnokságukban is szenvedtek. Legalább a 4-ből 1 mehetett volna az ő águkra igazán. :roll:
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.05.19. 10:34:21

Nem gondolom, hogy elfogultnak kellene lenni ehhez.

A Real bl-útja idén vicc volt. A mutatott játék és az ellenfelek minősége is. A hab a tortán a City elleni visszavágó volt. Azt éreztem kb., hogy ciki lenne döntőbe kerülni, ezért egyik sem akarja. 180 perc alatt egy öngóllal eldől.

Az Atletico útja ugye kezdődött egy PSV elleni 0-0, 0-0 összecsapással, de ők aztán csak kiejtették a 2 favoritot. Szerintem ez a teljesítmény inkább hatalmas mák volt, mert mind a két csapatnak jó szezonja volt, és ha nem ebben az időszakban találkozik velük az Atletico, akkor most nem döntőzne. Más kérdés, hogy a Real a jelelegi sorsolás alapján még így is döntőzne:)

Ha már így alakult én nagyon fogok drukkolni, hogy NE a Real nyerje meg, mert egyáltalán nem érdemel BL-győzelmet.

Az utóbbi kb 10 évünk egy mesebeli sikertörténet, és elfogultság nélkül a legtöbb évben megérdemeltük volna a BL-címet. Amelyik években megnyertük, az szerintem abszolút megérdemelt volt, és én még az idei és az Inter elleni kiesés miatt érzek hiányt. Azért az sem véletlen, hogy még a BL címet senki sem tudta megvédeni. Nekünk sem sikerült ebben a 10 évben, előtte mondjuk a Milannak, MU-nak, vagy a Realnak sem sikerült, pedig akkor ők igazán királyok voltak.

A Realnak a 10. nem volt egyáltalán meggyőző, de hát nyilván örülnek neki. A nagy baj szerintem inkább az, hogy ez a jelenlegi Barca és az elmúlt 10 éve annyira jó volt és sikeres, hogy nagyon magasra tette a mércét. A bajnokságot már alap, hogy nyerni kell (pedig mennyire sok pont kell hozzá rendszeresen), a kupa nyilván kb. senkit sem érdekel, de az elmúlt 10 évből mondjuk 7-8 BL-címet elvártunk ám a csapattól. Tény, hogy ezekben az években esélyesek is vagyunk rá, de azért ne felejtsük el, hogy ezt egész Európa igencsak szeretné megnyerni, és ezt nem osztogatják ingyen. Nagy adag szerencse is kell hozzá az aktuális meccsen, a sorsoláson, és egy jó és jól időzített forma is kell hozzá. Én a 39 meccses veretlenségi sorozatunk során a "tét nélküli" meccseken igencsak drukkoltam azért, hogy kapjunk már ki végre mondjuk a Leverkusen ellen (a kezdő 11 alapján volt is rá esély), vagy valamelyik kupavisszavágón, például a Valencia ellen. Lehet, hogy a csapat vérprofi, de egyszerűen kell néha a vereség, hogy tudd mit kell elkerülnöd. A rekordnak én így nem örültem, és sajnos igazam is lett, mert utána mindenki emlékszik arra a pár meccsre, amin elment a BL, és a bajnokság is majdnem.
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.19. 10:26:27

Azért ne vegyük már el a 10 BL győzelmüket, nekünk is ott volt a lehetőség az 60-as években, h megnyerjük, meg utána folyamatosan, egyszerűen kevesek voltunk hozzá. A múltbéli eredményeiket szó nélkül elcserélném, a jelent eszem ágában nincsen, és bármibe lefogadom, h ők ezt pont fordítva tennék. Azt sem értem, h mitől lett volna anno könnyebb megnyerni a BEK-et, most az anyagi lehetőségek miatt gyakorlatilag 3-4 csapatnak van esélye, anno meg Frankfurt játszott kupadöntőt, sokkal inkább a foci játszott szerepet, a maga szintjén.

Az sem igaz, h a múltból élnek, kupákat tekintve talán elmaradnak jelenleg, bár 100 év múlva egyáltalán nem lesz ez az időszak feltűnő a sikertelenséget tekintve. Egyébként folyamat versenyben vannak a bajnokságban és a BL-ben is, hovatovább meg is nyerték ezeket a közelmúltban.

Az pedig Európa aktuális legjobb csapata, aki megnyeri a BL-t, márpedig ez idén madridi csapat lesz. Ha választanom kellene, azt mondanám, h inkább a a bajnoki címek számában érjük utol őket, az - tekintve Spanyolország történelmi múltját - sztem sokkal különlegesebb. Reálisabb esélyt is látok erre egyébként.

Gyanítom, azok a szurkolóik, akik látnak( :!: ) is, nemcsak néznek, tisztában vannak azzal, h nem övéké a legjobb focicsapat, de kijelenthetjük, h - sokak fájdalmára - Zidane-nal egy jó úton indultak el, amiből "bármi" lehet, képes arra, h összerakja ezt a csapatot. Azért egy lesajnált csapatból fél év alatt BL győztest csinálni kezdőként....nem mutat rosszul az önéletrajzban.

Azon is lehet vitázni, h talán a legjobb háttérrel és állománnyal a világ egyik legjobb edzőjének nem sikerült BL-t nyerni Münchenben, míg ugyanebben az időszakban a sikertelen Real kettőt is behúzhat és 2015-ben sem volt amúgy túl messze tőle :roll:

Elnézést, ha valakit megbántottam a realitással, de némelyek teljesen el vannak tévedve.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.05.19. 09:41:04

LG írta:Persze nyilván én is elfogult vagyok, de úgy gondolom, a túloldal becsapja magát azzal, ha elhiszik, egy BL győzelemmel ők lesz idén a legjobbak. Ugyanez igaz az Atleticora. Hogy lehet az Európa legjobbja, akit saját bajnokságában legyőznek?

A Bajnokok Ligával két baj van: nem a bajnokoké, hisz 2.,3. 4. helyezettek is indulnak, és nem liga, hanem egy egyenes kieséses kupasorozat. Főleg utóbbi miatt nem ad reális képet az erőviszonyokról, hisz közel sem biztos, hogy az nyeri meg, aki egész szezont tekintve a legjobb volt, sokkal jobban számít az aktuális forma, nem beszélve a döntőről, ahol 1 meccsen bármi történhet.
Nem hinném, hogy sokan gondolnák azt, hogy pl. 2012-ben a Chelsea volt Európa legjobb csapata.
A Liga 38 meccses, mindenki játszik mindenkivel, az egész szezonos teljesítmény számít, ott nem lehet magyarázkodni.

Egyetértek.
Sokan egyszerűen felsőbbrendűnek érzik a klubjukat a " 10 BL +32 liga" miatt, miközben igazából a múltukból élnek meg. Önámítás ami megy a klub részéről is sokszor, úgy viselkednek mintha mind a 10 tényleg BL lenne, közben meg az első 5-öt zsinorban nyerték meg 1955-60 között, amikor messze gyerekcipőben járt még a dolog, és bárkivel összekerülhettek egy döntőben is..Plusz még 65-ben jött nekik egy, utána jónagy szünet, és 4 igazi tényleges modern futballból eredő Bl.. Ligában is elég megnézni, mekkora Barca fölény van az elmúlt 25 évben.

Emellett anno tényleg csak bajnokok indulhattak, márpedig egy katalán csapatnak elég nehéz volt akkor a bajnokságot elérni mikor igen erős katalán elnyomás volt..(volt talán olyan év, valaki mondta hogy a Barca bajnok volt, de nem indult a BEK-ben valamiért, de ez lehet csak hoax zárójelesen)

Jaés ami szerintem eléggé kimutatja a tényleges erőrendet:
Elég megnézni, melyik csapat hányszor nyert úgy BEK/BL-t, hogy mellette a SAJÁT bajnokságában is bajnok lett...
A Barca mind az 5 BEK/BL győzelmével mellette Spanyol bajnok is lett(!!!!!!!!)
Míg tudod mikor sikerült ez utoljára a Real Madridnak? 1958-ban.
Magyarul a modern BL-ben még egyszer sem voltak bajnokok a BL győzelem mellett...

Kérdem, milyen "Európa legjobb csapata/királya" egy olyan csapat, ami még a saját bajnokságát se tudta megnyerni?! :lol:
Néha becsúszik nekik, főleg ha arra összpontosítják az energiájukat, aztán megy a szöveg...
Idén is hihetetlenül könnyű ágon jutottak egy BL döntőbe, ami vicc kategória mikor a Liverpoolnak kis túlzással nehezebb ága volt EL-ben, aztán ha esetleg megnyerik egy meccsen, akkor majd jön az önámítás hogy" a világ legjobb csapatait végig vertük", aztán közbe meg egy Bundesliga 8. Wolfsburg 2-0-ra verte őket.... :lol:
=D>
Persze ettől függetlenül (sajnos) ugyanannyit fog végérvényben érni nekik egy Roma-Wolfsburg-City ágon döntőbe kerülő BL győzelem, mint nekünk a tavalyi BL amikor sorra vertük végig szó szerint a legnagyobb bajnokokat..
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.19. 09:09:24

Persze nyilván én is elfogult vagyok, de úgy gondolom, a túloldal becsapja magát azzal, ha elhiszik, egy BL győzelemmel ők lesz idén a legjobbak. Ugyanez igaz az Atleticora. Hogy lehet az Európa legjobbja, akit saját bajnokságában legyőznek?

A Bajnokok Ligával két baj van: nem a bajnokoké, hisz 2.,3. 4. helyezettek is indulnak, és nem liga, hanem egy egyenes kieséses kupasorozat. Főleg utóbbi miatt nem ad reális képet az erőviszonyokról, hisz közel sem biztos, hogy az nyeri meg, aki egész szezont tekintve a legjobb volt, sokkal jobban számít az aktuális forma, nem beszélve a döntőről, ahol 1 meccsen bármi történhet.
Nem hinném, hogy sokan gondolnák azt, hogy pl. 2012-ben a Chelsea volt Európa legjobb csapata.
A Liga 38 meccses, mindenki játszik mindenkivel, az egész szezonos teljesítmény számít, ott nem lehet magyarázkodni.
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.05.19. 07:44:24

A zászlókra visszatérve:
Az az érv nem igazán áll meg, hogy az egyik párt színei is ezek. Barcelonában aki járt az látta, hogy kb bárhová nézett látta ezt a zászlót. Ez az övéké, és nem tiltott önkényuralmi jelkép. Nem mellesleg az első számú mezünkön is mindig megjelent kicsiben. Sőt, a második számú mezünk jelenleg is ez, és pár éve is ez volt! Ez egy gusztustalan politikai tiltás ami csak erősíti az ellentétet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.19. 01:49:57

ferninho írta:LG meg daffy leírta a lényeget, mindenki azt hiszi mennyivel különb a többitől, közben meg....

És hidd el kell nekünk odaát R24, sokkal nagyobb káosz lenne, ha nem így csinálná, ahogy, legjobb példa ami volt itt Bob betűformázási sztrájkja és nem lett büntetve, mert nem volt bent a Szabályzatban.... :lol: Nem bántás, de vicces egy történet volt :D
Lehet néha sok lehet egyeseknek, amit csinál, meg a stílusa, de meg kell szűrni a sok hülyét.
Az az élőközvetítés meg tényleg átcsapott már a nevetséges kategóriába sztem is.

Isco kutya téma meg már ideigazolásakor feljött, vicces sztori az biztos :lol:
Mondjuk LG is írta, hogy mindenki azt hiszi övé a jó és közben meg leírod, hogy xy milyen jól csinálja mert megszűri a sok hülyét. Ergo leírod az a jó oldal. :D

ui: respekt, hogy nagybetűvel írtál. :D Egyébként nem sztrájk volt, hanem görbetükör és kaptam is érte büntetést.
Kép
Kép
Kép
ferninho
Madridista

2016.05.18. 23:53:41

LG meg daffy leírta a lényeget, mindenki azt hiszi mennyivel különb a többitől, közben meg....

És hidd el kell nekünk odaát R24, sokkal nagyobb káosz lenne, ha nem így csinálná, ahogy, legjobb példa ami volt itt Bob betűformázási sztrájkja és nem lett büntetve, mert nem volt bent a Szabályzatban.... :lol: Nem bántás, de vicces egy történet volt :D
Lehet néha sok lehet egyeseknek, amit csinál, meg a stílusa, de meg kell szűrni a sok hülyét.
Az az élőközvetítés meg tényleg átcsapott már a nevetséges kategóriába sztem is.

Isco kutya téma meg már ideigazolásakor feljött, vicces sztori az biztos :lol:
madridista
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.05.18. 23:43:01

Isco : "My dog's name is Messi? That's true, but I have to say it was more an idea of my brother and my father."

Nem tudom, hogy ha valaki egy bizonyos emberről nevezi el a kutyáját, az kedves gesztus, vagy szemétségnek számít, szóval nem foglalok álláspontot ebben... :lol:

Az biztos, hogy ha lenne egy delfinem, tuti Ronaldonak vagy akár Neymarnak nevezném el. :D
Válasz küldése