Jó csapatunk van, de nem vagyunk egyértelműen Európa legjobbjai, szerintem ez kijelenthető, ezért benne vannak ezek a vereségek csúcsformában is, hát ha még épp rosszabb passzban vagyunk. Mondjuk szerintem ebből adódik itt sokakkal a véleménykülönbség, hogy ahogy nézem a többség szerint mi vagyunk bőven a legjobbak, ezért csak a rossz körülményeknek köszönhető, hogy nem nyerünk BL-t is. Pedig minden másik csapatnál vannak hátráltató tényezők, mi most eltaktikáztuk ezt a szezont a végére, remélhetőleg Lucho tanul belőle, aztán jövőre jobb lesz a formaidőzítés, és megint eséylesként pályázunk a címre.
A kiemelt részre reagálnék első sorban, mert én kb. tényleg úgy gondolom, ahogy leírtad. Én az idei csapatot még tavalyinál is erősebbnek éreztem, a szezon nagy részében szinte érinthetetlenek voltunk. Messi hiányát ősszel szinte meg sem éreztük.
De tavaly sokkal jobban összejöttek a dolgot, a hullámvölgyet akkor tudtuk le, mikor nem voltak sorsdöntő meccsek, a formaidőzítésünk remek volt. A Real ezzel szemben tavaszra elfogyott, a bajnoki címhez bizony kellett ez is.
Idén nagyon rosszkor jött a hullámvölgy, a Real meg a legjobbkor talált magára.
Az Atletico erősebb, mint tavaly, de én úgy gondolom, ha nem pont akkor találkozunk velük, akkor viszonylag simán lerendezhettük volna őket. 2009-ben a sokat emlegetett a Chelsea elleni párharcon a londoniak voltak annyira jók, hogy egy csúcsformában lévő Barcát megfogjanak. Mert akkor tényleg meg voltunk fogva. Az Atleticoval nagyon rosszkor játszottunk, de így is megvolt a lehetőségeink, hogy akár már az első meccsen eldöntsük a találkozót. A Bayernnek szintén a támadóik bénázásán múlt a dolog.
Ami a Realt illeti, jó csapat, de én Ancelottival összeségében szervezettebbnek, erősebbeknek éreztem őket. Tavaly ilyenkorra kipukkadtak, de ősszel nagyon jók voltak, attól a Realtól sokkal jobban tartanék, mint a mostanitól. De a tavaszi Klasszikuson is nagyon megszorongattak minket, pedig akkor már nagyon jó formában voltunk, ők pedig leszálló ágban.
Abban igazad van, hogy más csapatokat is ugyanúgy sújthatnak a körülmények, nekik is kijöhet rosszul a lépés. De én akkor is úgy gondolom, hogy idén mi, és a Bayern voltunk a legjobbak. Az szervezett Atletico ellen mindkettő elcsúszott apróságokon, de ettől én még nem tartom a matracosokat jobb csapatnak. 2013/2014-ben tényleg jobbnak éreztem őket, akkor nem bírtunk velük, de most azért az egész szezont tekintve szvsz kijött, hogy melyik a jobb csapat.
Ugyan már, évek múlva kit fog érdekelni, hogy kit ütött ki a Real Madrid, amennyiben megnyerik a Bajnokok Ligáját? Évek múlva kit fog érdekelni, hogy a Barca mennyi pont különbséggel nyerte meg a bajnokságot?
Hát pl. 54-et még mindig siratjuk. Persze egészen más eset, hisz a Barca-Real kettős minden évben versenyben van a legrangosabb trófeákért, az meg egy nemzet történelmi sikere lett volna.