Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.18. 20:53:28

Ahogy látom páran fórumoznak a Madridom oldalon is.Kérdezném tőlük,hogy tudják megállni,hogy ne reagáljanak arra szenny áradatra ami a bajnoki címünk óta megy?Persze tudom egy korrektebb megnyílvánulás után jön a kitiltás.Az a realista24 diktátor a legnagyobb uszító.Mindig be dob valami témát,persze valami félimformációból kreálva,amivel eléri,hogy acsarkodjanak az alatvalói!Már az is gond nekik,hogy a párizsi BL döntő 10. évfordulójáról megemlékeztünk.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.17. 20:17:12

Victor_Valdes írta:
LG írta: + a Rijkaard félét. A későbbi sikerek elhomályosították annak a csapatnak a nagyságát, de én szememben az a csapat még nagyobb tettet vitt végbe.
Adom, számomra is az a csapat volt A csapat. Az első alapköve akkoriban lett lerakva az eddigi sikereinknek.

A hsz-ed többi részével is egyetértek, csak nem akartam olyan hosszút idézni. :)
Ezzel aszért vitatkoznék, mert akár Rijkaard akár Pep de még a Lucho fáéle csapat alapjait is Cruyff rakta le és én meg már vagyok olyan öreg, hogy láttam a Dream Teamet. :D Szóval odáig vezetném vissza, s alapvetően ott is ért véget egy nagyobb RM uralom, a 80-as évek nem a miénk volt, de 90-től kezdve pár gyengébb évet leszámítva a 2000-res évek elejéről nagyon sok kupát nyertünk. Nyilván most van a legerősebb sorozat, de ne felejtsük el az öreg hollandot, mert a 4-3-3, a totális foci továbbfejlesztése, a labda nélküli mozgás, védekezés mind az ő nevéhez fűződik. Nálam amúgy is a Dream Team mindegyik csapatunk felett áll, szentimentális okok miatt, de elfogultság nélkül mondhatom ha nincs Cruyff ma egy más Barcelonát látnánk és 99%-ra mondom hogy nem ilyen sikereset.
Kép
Kép
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.05.17. 19:54:44

LG írta: + a Rijkaard félét. A későbbi sikerek elhomályosították annak a csapatnak a nagyságát, de én szememben az a csapat még nagyobb tettet vitt végbe.
Adom, számomra is az a csapat volt A csapat. Az első alapköve akkoriban lett lerakva az eddigi sikereinknek.

A hsz-ed többi részével is egyetértek, csak nem akartam olyan hosszút idézni. :)
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.17. 19:24:40

LG írta:+ a Rijkaard félét.
Igen, ezt nem is tudom miert nem irtam oda, hiszen meg en is ebbe a csapatba szerettem bele..:D Bar a 08/09-es szezon nekem az etalon eddig.
LG írta:Hogy ne csak offoljak, de a témára is rátérjek: számomra azért annyira kedves a fent említett korszak, mert átéltem, fel tudom idézni (meg persze előtte a válságot is). De pl. 25, 50 évvel ezelőtti sikereket nem, ahogy egy fórumtárs megfogalmazta, azokat nem érzem a magaménak teljesen. Szóval én sem igazán értem, miért példázódnak az előző évszázad derekén elért sikereknek, mikor valószínű a nagy részük nem is élt akkor. :roll:
Ezzel meg en is egyetertek, szerintem a nagy Real mult ellenere sokkal szerencsesebbek vagyunk mi az utobbi 10-15 evben osszessegeben. En erre ertettem amugy, hogy naluk is sokan a Zizu-R9 altal femjelzett csapatot sirjak vissza, nalunk is lesz meg ilyen szerintem.

Kubalas idokig viszont en se latom sok ertelmet visszamenni, mert barmilyen jo is visszanezni egy-egy dokumentumfilmet, nem tudok annyira azonosulni azokkal a sikerekkel.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.17. 19:05:29

LG írta:miért példázódnak az előző évszázad derekén elért sikereknek
mert mással nem tudnak :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.17. 18:49:16

palesz77 írta:
ferninho írta:Persze a Barca most éli történelme legsikeresebb korszakát, de majd ha nem megy annyira a szekér ti is többet fogtok majd a múltról beszélni, csak most még nincs miért.
Ez meg szerintem nagyon jó gondolat. Most baromira el vagyunk kényeztetve, de lesz még olyan időszak, amikor mi nem nyerünk több évig bajnokságot, akkor mi is a Pep és a Lucho féle teamet fogjuk visszasírni. Én legalábbis biztos.. :D
+ a Rijkaard félét. A későbbi sikerek elhomályosították annak a csapatnak a nagyságát, de én szememben az a csapat még nagyobb tettet vitt végbe. 2004 tavasza fordulópont a csapat történelmében. 2003 végén semmi okunk nem volt az örömre, és nemcsak az eredmények miatt, de anyagilag és morálisan is a béka segge alatt voltunk. Őszintén kíváncsi lennék, hányan vallhatták akkor Barca szurkolóknak magukat világszerte, szerintem a szám töredéke lehetett a mostaninak. Aztán jött a nagy tavaszi menetelés, és visszakerültünk az európai elitbe, onnantól megint komolyan számolni kellett velünk. Aztán 2005-ben bajnoki cím, 2006 BL + Liga dupla. És azt is meg kell nézni milyen ellenfeleink voltak: a bajnokságban a galaktikus Real, az akkor még komoly erőt képviselő Valencia, Depor kettős. A BL-ben egy brutálisan erős Chelsea, szvsz a jelenlegi Atletico hitvány másolata annak a csapatnak, de ekkor még MU, Arsenal, Liverpool hármas is abszolút top csapatoknak számítottak. Olaszoknál Milan-Juve-Inter hármas, németektől a Bayern. De akkor még a többi európai ország csapatai is komoly erőt képviseltek, pl. PSV, Lyon, Monaco, Porto, Benfica, Celtic, Rangers sem olyan töltelékcsapatok voltak, mint most, hanem nagyon is komolyan kellett venni őket, itt-ott meg is tréfálták a nagyokat.

Rijkaard utolsó két évére visszaesett a csapat, de az a visszaesés közel sem volt hasonlítható a korábbi mélységhez. Mert anyagilag renbe jöttünk, marketing szempontból is az egyik legjobbak közé került a klub, a játékosok számára ismét vonzó lett a csapat.

Hogy ne csak offoljak, de a témára is rátérjek: számomra azért annyira kedves a fent említett korszak, mert átéltem, fel tudom idézni (meg persze előtte a válságot is). De pl. 25, 50 évvel ezelőtti sikereket nem, ahogy egy fórumtárs megfogalmazta, azokat nem érzem a magaménak teljesen. Szóval én sem igazán értem, miért példázódnak az előző évszázad derekén elért sikereknek, mikor valószínű a nagy részük nem is élt akkor. :roll:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.17. 17:22:01

recrea írta:Nem vagyok mohó típus, nekem megfelelő ha páratlan évben mi, párosban meg a vakok nyerik a BL-t :D
Ezzel emlékeztetsz valakire.. :twisted: :lol:
ferninho írta:Persze a Barca most éli történelme legsikeresebb korszakát, de majd ha nem megy annyira a szekér ti is többet fogtok majd a múltról beszélni, csak most még nincs miért.
Ez meg szerintem nagyon jó gondolat. Most baromira el vagyunk kényeztetve, de lesz még olyan időszak, amikor mi nem nyerünk több évig bajnokságot, akkor mi is a Pep és a Lucho féle teamet fogjuk visszasírni. Én legalábbis biztos.. :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.17. 16:50:54

daffy írta:
Varatrix írta: Örüljünk annak hogy a saját csapatunk JELENLEG 2 évente megveri európát.
Én is ebben bízok.
Nem vagyok mohó típus, nekem megfelelő ha páratlan évben mi, párosban meg a vakok nyerik a BL-t :D
A bajnoki címek/spanyol kupák aránya is jó lesz úgy, ahogy mostanában van :D
daffy
Madridista

2016.05.17. 16:37:17

Varatrix írta: Örüljünk annak hogy a saját csapatunk JELENLEG 2 évente megveri európát.
Én is ebben bízok.
Varatrix
Director del Fútbol

2016.05.17. 15:31:11

Chino írta:Ezt a Franco-érát legalább olyan baromság felhozni...

Szerintem átsodródott ebbe a topicba a dolog.

Minden csak nézőpont kérdése. Igen 10 Bl jük van engem nem érdekel honnan néztük és miért szerezték meg. Én nem éltem Franco alatt, nem tisztem megállapítani hogy megérdemelték e. Én nem láttam a 92-es Barcát a BL-ben, nem is érzem a "sajátomnak" .

Én azt látom a most zajlik és itt mi dominálunk károghatnak amit akarnak az UEFÁRÓl meg a többi okosságról. Folyamatosan verjük őket minden fronton, én márpedig erre élvezek.

Ha őket kielégíti 1952-es BL döntős emlékfüzetük, hát legyen mit bánom én.

Érvelhetnek is vele, nem tudok vitába szállni azzal hogy minden összevetve ők a sikeresebb csapat. Ha ez egy tizen/huszon/harmincas szurkolót megnyugtat miért vitatkozzak vele.

Örüljünk annak hogy a saját csapatunk JELENLEG 2 évente megveri európát. Lehet hogy egy átmeneti állapot amit ki kell élvezni, és nem engedni annak hogy elrontsák az örömünket.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2016.05.13. 11:26:59

ferninho írta:....
Amit írsz, az egy kissé meseszövés is.

Casillast már Mourinho idején megkérdőjelezték Madridban, és részben nem is alaptalanul, mert a formája már valóban nem volt olyan, mint régen, de a legjobb Diego López maximum egy szintre tudott jönni hozzá. Hiába mondja Mourinho, hogy csak szakmai szempontok alapján döntött, meg lehet nézni a távozásakor, mennyire volt az szakmai lépés: az öltöző kettészakadt többek közt emiatt is. A focisták azért ennyire nem hülyék, ha látják, hogy valaki teljesen jogosan kerül ki, akkor az az ő érdekük is, hogy nyerjen a csapat. Itt nem ez volt a helyzet.

Navas repülőre ülését pedig úgy állítod be, mintha az Casillas távozásán múlott volna, holott a kettőnek nincs köze egymáshoz, mert - javíts ki, ha tévedek - De Gea leigazolásától függött az egész.

Ha Casillas csak bóhockódni tudott, nem nyertek BL-t 2014-ben. Igen, tudom, a döntőben is mekkorát hibázott, de oda el kellett jutni, azon az úton pedig emlékeim szerint hozta a tőle elvárt színvonalat.

Ha pedig a tisztességes, Madrid-legendához méltó búcsúról beszélünk, csak egy ötlet: le kellett volna vele ülni 2015 nyarán, hogy Navasban látjuk a jövőt, ő kezd a bajnokságban, tied a kupa + BL, és ha ismét a régi énedet hozod, visszakerülsz a csapatba természetesen. Ezzel jelezték is volna neki, hogy gondolnak a jövőre, de egyben azt is, hogy mint legendának, járnak extra lehetőségek. Pláne úgy, hogy a 2015-ös szezon sikertelenségét sem lehetett rá fogni.

Az, hogy Casillas formája az évek folytán esett, és hogy a Madrid hogyan bánt vele, az két különböző dolog. Az egyikből nem következik a másik.
.
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.05.13. 11:25:05

Azért függesztették fel, mert fellebbeztek. Januárban... Azóta sem bírálták el, és ha el is utasítanák a fellebbezéseket, még mehetnének a CAS-hoz, ami még pár hónap. Mi voltunk a precedens, most gondolom mehetett volna gyorsabban, ha akarják. Hülyeség az egész mondjuk.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.05.13. 10:51:44

mahitoo írta:A két madridi csapat transzferbüntijéről tud valaki valamit? Semmit sem találtam azok után, hogy januárban fellebbeztek. Innen már fix kihúzzák a nyári átigazolási szezonig. Nem mintha számítana, csak őket is majdnem azóta vizsgálják, mint minket, erre még mindig nincs döntés? A FIFA szerintem teljesen hülyét csinál magából. Mondjuk ha a BL döntő előtt jelentenék be a San Siroban... :D
Nekem úgy rémlik, hogy egyelőre jegelték a dolgot, tehát a nyári bevásárlást biztosan nem fogja érinteni az ügy. Azért az furcsa, hogy a tavalyi botrányunk után BL-döntőztünk, most pedig a másik két érintett csapat döntőzik.
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.05.13. 09:57:24

A két madridi csapat transzferbüntijéről tud valaki valamit? Semmit sem találtam azok után, hogy januárban fellebbeztek. Innen már fix kihúzzák a nyári átigazolási szezonig. Nem mintha számítana, csak őket is majdnem azóta vizsgálják, mint minket, erre még mindig nincs döntés? A FIFA szerintem teljesen hülyét csinál magából. Mondjuk ha a BL döntő előtt jelentenék be a San Siroban... :D
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
ferninho
Madridista

2016.05.12. 14:56:54

Casillas már nem volt elég a Real Madridhoz, benne ennyi volt és ezt nem bírta elfogadni.
Már Lopez is jobb volt nála, mégis Iker visszakapta a helyét és nem a teljesítménye alapján.
És meg lehet nézni milyen kapus ült nálunk 1 évig a padon Iker miatt...
Elképesztő, amit Navas leművel idén, pedig aztán már majdnem felszállt augusztus végén a repülőre, ami Manchesterbe tartott....

Iker elfogyott, korán is kezdte nagyon, illetve ő nem az a típus volt, aki elvéd 40 évesen is.
Nem ezt érdemelte, de így legalább ő is felfogta, hogy felesleges tovább döntögetni a saját szobrát.
Csúnya volt a vége, de ha ez nincs még mindig Iker bohóckodna nálunk.

Kapus poszt olyan, hogy vagy kivéded vagy gól, nem mint egy mezőnyjàtékos, hogy a hiányosságait tudják pótolni.
Elég Pirlot megemlíteni, raktak mellé 2 izom embert, akik eltudták látni az ő feladatait is vmennyire és Pirlo csinálhatta ezerrel, amit még tudott és nem is akárhogy, most egy kapusnál ilyen nem igen van.
madridista
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.05.12. 14:20:54

ferninho írta: Hallgatlak, hogy kellett volna búcsúztatni Ikert.
Tényleg érdekel.

Hát mondjuk nem fél stadionos füttyel :roll: :mrgreen:
Eléggé hányinger volt, az utolsó kb 1 honapban már szinte divat volt fütyülni..
Ahányszor bealudt pl a védelem, és nem fogta ki az összes labdát 1v1-ben, rögtön ment a fél stadionos fütty...
Azért egy ekkora legendát nem illik így kifütyülni..1-2 kóbor fütty még belefér, nade amikor a fél stadion fújolja ha épp labdába ér az eléggé gáz..

Szembeni hasonlat: Valdes nem volt annyira jó képességű mint Casillas, mégis mellette állt a Camp Nou.
ferninho
Madridista

2016.05.12. 14:08:00

Kovbal88 írta:Furcsa ez a Real Madrid, itt van Arbeola aki sehol sincs, Casillashoz képest, erre most, hogy hosszába-keresztbe sz.opják, az ikont meg a hátsó ajtón távozik. Klassz dolog madridistának lenni.
Hallgatlak, hogy kellett volna búcsúztatni Ikert.
Tényleg érdekel.
madridista
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.05.12. 13:37:49

Furcsa ez a Real Madrid, itt van Arbeola aki sehol sincs, Casillashoz képest, erre most, hogy hosszába-keresztbe nyalják, az ikont meg a hátsó ajtón távozik. Klassz dolog madridistának lenni.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.05.10. 16:41:26

La Pulga írta:Nem tudja valaki, hogy mi lett annak az ősszel kirobbant ügynek a vége, hogy Madridék lefizettek pár játékvezetőt?
Én úgy tudom, hogy nem lett belőle feljelentés meg semmi ilyesmi. Simán az egyik partjelző tett egy nyilatkozatot és ennyi. Igazából nem is lett neki akkora sajtóvisszhangja ( vajon miért... :roll: )
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2016.05.10. 16:25:58

Nem tudja valaki, hogy mi lett annak az ősszel kirobbant ügynek a vége, hogy Madridék lefizettek pár játékvezetőt?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.09. 21:28:56

A tényszerűség kedvéért a katalán és a spanyol között nincs nagy különbség. Voltam kint még mosolyogtunk is rajta, hogy ki van írva spanyolul majd alá ugyanaz és az már katalán. :D Nem mondom hogy nem fura egy kicsit a beszéd, a spanyolhoz képest, de simán meglehet érteni. Ez így kicsinyes dolog volt nem engedni nyilatkozni.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.05.09. 21:06:09

Jó nagy gáz, mi is ki vagyunk akadva(jogosan), ha Szlovákiában nem szólalhatunk meg magyarul...

Mellesleg megkérték rá a rádió kedvéért, nem pedig önmagától gondolt úgy hogy ő most troll lesz és katalánul fog válaszolni csakúgy...

Komolyan kezd egyre jobban hasonlítani a bánásmódjaik a Franco-érai katalán elnyomáshoz [-X
Normandia
Director del Fútbol

2016.05.09. 20:47:34

westerngom írta:azért nem kicsit megy az agymosás Madridban:

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... on-2500293" target="_blank

Szép dolog a nemzeti öntudat, de ez már gusztustalan. Mi van, ha történetesen angolul kérdezik és az épp megy a játékosnak?, akkor is letiltják? :wink:
Kíváncsi lennék, ha Cuncikát kérdeznék portugálul, akkor azt is letiltanák. Nyilván költői a kérdés.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
westerngom
Entrenador del Barça

2016.05.09. 20:14:48

ferninho írta:Más külföldi csapatok se engedik annyira nyilatkozni a jàtékosokat más nyelven, nem kell ezt most beállítani spanyol vs katalán dolognak. Még ha vmi angol vagy valami világnyelv lenne oké, vagy a jàtékosnak nem megy annyira a spanyol pl...
Most képzeld el ott vagy sajtósként egy sajtótájékoztatón egy Real Madrid Valencia meccs után (nagy katalán mindkét klub...), szépen folyik egy adott nyelven a sajtótájékoztató azt elkezd vki egy olyan nyelven beszélni, amit egy ország egy része beszél csak, miközben biztos rengeteg országból voltak ott emberkék hallgatni a sajtótájékoztatót.
Kétlem, hogy a Real Valencia meccs után tömve volt katalán újságírókkal, ott lévők 75%a tuti nem értette volna mit is beszélnek...
Mintha egy Fradi - Újpest meccs után elkezdenènek beszélni szlovákul vagy románul, mert egy adott jàtékos felvidéki vagy erdélyi.
Persze nem a legjobb példa, de értitek nah.
ne haragudj, de nem értek Veled egyet.
Történetesen arra kérte a katalán riporter, hogy az elmondott pár mondatot elismételné-e az anyanyelvén katalánul a katalán rádió számára.
Én nem gondolnék mögé politikai tartalmat, vagy megfontolást, csak profizmust és emberséget, de! ez most nem sikerült Madridi részről.

"Say no to rasism"

:D
ferninho
Madridista

2016.05.09. 19:55:17

Más külföldi csapatok se engedik annyira nyilatkozni a jàtékosokat más nyelven, nem kell ezt most beállítani spanyol vs katalán dolognak. Még ha vmi angol vagy valami világnyelv lenne oké, vagy a jàtékosnak nem megy annyira a spanyol pl...
Most képzeld el ott vagy sajtósként egy sajtótájékoztatón egy Real Madrid Valencia meccs után (nagy katalán mindkét klub...), szépen folyik egy adott nyelven a sajtótájékoztató azt elkezd vki egy olyan nyelven beszélni, amit egy ország egy része beszél csak, miközben biztos rengeteg országból voltak ott emberkék hallgatni a sajtótájékoztatót.
Kétlem, hogy a Real Valencia meccs után tömve volt katalán újságírókkal, ott lévők 75%a tuti nem értette volna mit is beszélnek...
Mintha egy Fradi - Újpest meccs után elkezdenènek beszélni szlovákul vagy románul, mert egy adott jàtékos felvidéki vagy erdélyi.
Persze nem a legjobb példa, de értitek nah.
madridista
Válasz küldése