Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.04.27. 11:39:45

Megálmodtam a meccset: 1-0-ra majd, 3-1-re is vezettünk de egyenlített a Betis. Végül a 95. percben, szögletből Piqué befejelte a győztes gólt. A hosszú sarokra ívelték a lasztit, Piqué ugrott a legmagasabbra a nagy tömegből és izomból beküldte a felső sarokba. Egyetlen bökkenő, hogy a Camp Nou volt a helyszín. :mrgreen:

Nehéz meccsre számítok, még akkor is ha ez a Betis nem az a Betis. Emlegették itt a fórumon többen is, mikor az Espanyol a 92. percben egyenlített és gyakorlatilag megfosztottak minket a bajnoki címtől. Na ahhoz az is kellett, hogy előtte a Betis is a meccs végén egyenlített (1-1re asszem) és vitt el 1 pontot a Camp Nouból.

Szóval nincs ilyenkor már könnyű meccs, a fontosságát nem is kell hangsúlyozni. Ráadásul a nyomás megint rajtunk lesz mert a madridi csapatok előttünk játszanak. De azért bízok benne, hogy a srácok most elkapták a pozitív fonalat, 1 egész hetet is tudnak pihenni, szóval fel kell küldeni a gála csapatot és had szóljon. Suárez nagyon érzi most a kaput, Messi meg jól szolgálja ki őt, bennük bízhatunk, hogy még 4 meccsen megrázzák magukat.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.04.25. 21:17:48

Lahoz vezeti majd a Betis elleni meccsünket. Ő az a bíró aki még Ronaldonál is többet szokott szerepelni egy meccsen. Nem örülök neki, főleg hogy az elmúlt 6 Betis elleni idegenbeli meccsünkből kettőt sikerült megnyerni. A RM is ikszelt velük.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Alcantara
Director del Fútbol

2016.04.24. 18:02:23

Rém gyenge volt a Sevilla és őket alulmúlta a Betis.
Egyedül a közönséget lehet dicsérni. ezeken a derbiken a hangulat mindig félelmetesen jó, kár hogy most a két csapat nem nőtt fel hozzájuk.

Régebben azért voltak jó kis párharcok, csörték a két csapat meccsein, mióta a Betis visszajött ez alábbhagyott.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.24. 17:33:24

fél füllel "nézem" az andalúz derbit, ez a betis olyan félelmetesen gyenge, hogy leírhatatlan. ha ezeket nem verjük, nem is érdemlünk bajnoki címet...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
gg86
Jugador d'estrella

2016.04.24. 13:57:55

Yokozuna írta:Ha Adriano egészséges, én pihentetném Albát egy kicsit.
Ez már nem a pihentetős időszak. Van három bajnokink, elfogytak a hétközi meccsek, mindegyiket nyerni kell, szóval muszáj a legerősebb csapatot pályára küldeni.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.04.24. 13:40:02

LG írta:[
Cserék:
Alves jól szállt be, védelmi munkája nem volt, tehát csinálhatta, amihez ért, és azt jól csinálta.
Bartra: Mivel neki sem nagyon volt dolga, nehéz értékelni.
Arda: semmi különösre nem emlékszem tőle
Alves most minőségi cserét jelentett. SR is elvan a jobb oldalon, de micsoda különbség. Mikor beállt, egycsapásra beindult a gépezet, és a sajnos mostanában gyengén muzsikáló bal oldali játékot ki tudta váltani. Nem tudom, hogy Neymar gyengélkedése hagy-e nyomot Jordi Alba játékán, de mostanában a balhátvédünk is nagyon halovány. Ha Adriano egészséges, én pihentetném Albát egy kicsit.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.24. 13:25:31

Én is csak félszemmel láttam, de kit érdekel hogy nyertünk. :D Spanyol bírók összegezve gyengék, ma ezt fújja holnap mást. Voltak bőven vitatható esetek, de nyertünk és ez a lényeg. A hogyan meg miért az lényegtelen nálam. Legközelebb meg mi leszünk a szenvedő felek.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.04.24. 12:44:58

LG írta:
palesz77 írta:Na, van szavazás.

Nem láttam a meccset, valaki írna pár sort az egyéni teljesítményekről? Neymar szokás szerint megosztó volt látom.. :D De SR pl hogy játszott most, Busiék javultak-e, stbstb. Előre is kösz. :)
SR-vel lehet elfogult vagyok, de szerintem nem volt rossz. Elég aktív volt, többször is jól tudta segíteni a támadásokat, elején az ő beadásából gólhelyzetünk is volt. Védekezésben voltak bizonytalanságok nála, főleg a helyezkedéssel volt megint probléma olykor, de szerintem ebben tudna fejlődni, ha hosszútávon számolna vele LE a poszton. Mondhatjuk persze, hogy Alves beállt, és mennyivel jobbak lettünk, de szerintem nincs összefüggés a két dolog között, a második félidőre elfáradt, szétesett az ellenfél, és a bírótól is kaptunk hátszelet rendesen.

Sokkal inkább kritizálnám Albát is Piquet, előbbi oldaláról veszélyeztetett többet a Gijon, utóbbinak is voltak csúnya hibái. A második félidőben mondjuk már semmi nyomás nem volt rajtuk, de azért aggasztó, hogy ennyire gyenge a védelmünk.

Mascherano egyértelműen a legjobb védőnk volt MEGINT. Remek szerelések, fontos mentések jellemezték, az egyik pl. az egyenlítő góltól mentett meg minket.

Busquets, Rakitic szerintem átlagosak volt. Iniesta első félidőben gyenge, a másodikra jelentősen feljavult, gólpasszt is adott.

Messi jól játszott, osztogatta a gyilkos passzokat, a befejezések viszont még nem mennek úgy, mint mikor igazán formában van.

Neymar szerintem túl is lett tárgyalva.

Suarez ma is jó volt, de szvsz nem annyira fenomenális, mint szerdán. 4 góljából 1 les, 2 büntető, utolsót pedig a teljesen szétesett (jogtalanul) emberhátrányban játszó ellenfélnek rúgta. Ha pl. másik oldalon CR rúgott így volna 4-et, most menne a köpködés a Barca vs. Real topicban. :mrgreen:

Cserék:
Alves jól szállt be, védelmi munkája nem volt, tehát csinálhatta, amihez ért, és azt jól csinálta.
Nagyjából egyet értek ezzel az értékeléssel. Bravonak olyan hatalmasakat nem kellett fogni, viszont volt egy ordas nagy hibája, amiből majdnem gólt kaptunk. Én SR-el annyira nem voltam megelédve, láthatóan nem tudott mitt kezdeni a labdával ha szélen megkapta, illetve neki is volt egy nagy hibája, ami nem sokon múlt.
Piquét én annyira nem venném elő. Közepesen játszott, de tegyük hozzá, hogy sokáig félig sérülten játszott, persze jogos, hogy akkor miért nem kért hamarabb cserét.
Masch tanár volt, de az első és második félidő közt olyan volt a kontraszt, hogy a védelmet nem is igazán lehet az alapján értékelnni. 0 veszély volt a Gijón játékában. Ini jól tolta, Messi is aktív volt, bár kicsit hullámzó. Egy ideig nagyon ment neki, az összes támadás tőle indult, etette a védőket, aztán percekre eltűnt. Suarez a szoksásos. Próbálta erőből megoldani a dolgokat, de többé-kevésbé nem sikerült.
Neymar-nak sajnos nem igazán ment. Mondjuk az a visszatett labdája Suareznek nem volt igazán rossz, annyian voltak előtte, hogy blokkolták volna ha ellövi. Viszont a mentalitására nem lehet panasz. Nagyon akart, küzdött, kapott néhány olyan csomagot, amitől más fél percig fetrengene, de állt fel és ment tovább. A kapu előtt viszont látványosan elbizonytalanodott. Korábban ezeket beverte. Most megkapta ziccerben a labdát, átvette, tolt még egyet rajta feleslegesen, aztán bátortalanul a legrosszabb helyre lőtte.
Pontosan egy Puyol által említett pofonra nincs szüksége, az azoknak járna, akik végigalibizik a meccseket. Pl. Arda aki szokás szerint végigkocogta a rendelkezésre álló idejét, az egyetlen értékelhető momentuma, amikor szétválasztotta Busquets-éket. Remélem most már LE elfelejti és inkább Rafinhat fogja erőltetni.

Kár azért az utolsó tizenegyesért, eléggé árnyalja a képet, viszont ha azt nézzük, hogy a második félidőben momentuma sem volt a Gijónnak, mi pedig sorra dolgoztuk ki a helyzeteket legalább 4 gól volt a két csapat között.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.24. 10:47:40

Buitre írta:
visca el barca írta:nyamvadt atleti megint bemakkolja egy góllal...
mi van? azt hittem szorítasz nekik...
visca el barca írta:így mostmár muszáj vagyok az atletinek is szurkolni, hogy húzzák be..
igen :D este rájöttem, hogy akkor most tulajdonképpen örülnöm kellene, de vhogy nem ment :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.04.24. 10:18:13

Köszi szépen srácok. :) Néztem most bő összefoglalót, volt megint annyi helyzetünk, mint a szemét. Neymart sajnálom amúgy, mert érződik rajta a görcsösség kapu előtt, volt egy szitu, amikor Messi beindította üresbe, felnézett, látta, hogy ott a kapu, és elkezdett agyalni, ki is maradt.. Nála is át kéne valahogy szakadnia a gátnak, mert ősszel egyáltalán nem ez jellemezte, most nem ösztönből dönt kapu előtt szerintem, hanem elizgul mindent - mintha magamat látnám. :D De az a cselsorozata tényleg szép volt a 40. perc körül, szerintem azt tök tudatosan tette vissza Luisnak - bár az is igaz, hogy ellőhette volna előbb is, de így is jól oldotta meg.
LG írta:és a bírótól is kaptunk hátszelet rendesen.
Ez viszont sajna igaz ahogy néztem.. Az a 3. tizi az mi volt? :lol: És még pirosat is ért.. Második is kérdőjeles nekem, de azt még azért bőven meg lehetett adni, de ez.. Nem is láttam még ilyet komolyan. Leseket is jól fújták ahogy néztem, top volt tegnap is a játékvezetői kar.. =D> Na mindegy, nem fanyalgok nyilván egy 6-0 után, de így azért más szájízzel örül az ember a győzelemnek.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.24. 10:08:08

Nem láttam a meccset, valaki írna pár sort az egyéni teljesítményekről? Neymar szokás szerint megosztó volt látom.. :D De SR pl hogy játszott most, Busiék javultak-e, stbstb. Előre is kösz. :)
SR-vel lehet elfogult vagyok, de szerintem nem volt rossz. Elég aktív volt, többször is jól tudta segíteni a támadásokat, elején az ő beadásából gólhelyzetünk is volt. Védekezésben voltak bizonytalanságok nála, főleg a helyezkedéssel volt megint probléma olykor, de szerintem ebben tudna fejlődni, ha hosszútávon számolna vele LE a poszton. Mondhatjuk persze, hogy Alves beállt, és mennyivel jobbak lettünk, de szerintem nincs összefüggés a két dolog között, a második félidőre elfáradt, szétesett az ellenfél, és a bírótól is kaptunk hátszelet rendesen.

Sokkal inkább kritizálnám Albát is Piquet, előbbi oldaláról veszélyeztetett többet a Gijon, utóbbinak is voltak csúnya hibái. A második félidőben mondjuk már semmi nyomás nem volt rajtuk, de azért aggasztó, hogy ennyire gyenge a védelmünk.

Mascherano egyértelműen a legjobb védőnk volt MEGINT. Remek szerelések, fontos mentések jellemezték, az egyik pl. az egyenlítő góltól mentett meg minket.

Busquets, Rakitic szerintem átlagosak volt. Iniesta első félidőben gyenge, a másodikra jelentősen feljavult, gólpasszt is adott.

Messi jól játszott, osztogatta a gyilkos passzokat, a befejezések viszont még nem mennek úgy, mint mikor igazán formában van.

Neymar szerintem túl is lett tárgyalva.

Suarez ma is jó volt, de szvsz nem annyira fenomenális, mint szerdán. 4 góljából 1 les, 2 büntető, utolsót pedig a teljesen szétesett (jogtalanul) emberhátrányban játszó ellenfélnek rúgta. Ha pl. másik oldalon CR rúgott így volna 4-et, most menne a köpködés a Barca vs. Real topicban. :mrgreen:

Cserék:
Alfa
Entrenador del Barça

2016.04.24. 09:56:39

Robi értékelésénél nem én vagyok a legpártatlanabb de azért leírom :D.

Ismét rohadt jól játszott jobbhátvédként. Baromi sokat hajtott, mindig ott volt ahol a labda. Támadásban annyi pluszt nem tudott hozzátenni, de ez inkább annak volt köszönhető , hogy a Gijon nagyon jól lezárta a széleket. Albanak ha jól emlékszem az első félidőben egy beindulása sem volt. Viszont Robinak így is volt 1-2 jó beadása. Összességében szerintem baromi hatékonyan játszott, mind védekezésben mind támadásban. Nem is nagyon értettem a félidőben azt cserét.

Nemyar ott folytatta ahol az utóbbi pár meccsen abbahagyta. 5-6 olyan helyzet is volt amikor baromi jó pozícióban volt, de az összesnél még tolt rajta párat és a végén vagy teljesen kisodródott vagy belelőtte a védőbe/kapusba. A tizit is majdnem kihagyta. A mezőnyben is hasonló teljesítményt nyújtott.

Busit nem nagyon figyeltem, de így elsőre azt mondanám, hogy nem volt rossz meccse :D.

Kérdezz még ha érdekel vmi :D.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
palesz77

2016.04.24. 09:39:29

Na, van szavazás.

LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.24. 08:51:01

Nincsenek itt Neymar elleni kirohanások, az eladását is inkább a Nemyar fanok hozzák fel rendre cinikusan, holott nagyon kevés ember az, aki tényleg eladná, de ezt ők vmiért úgy állítják be, mintha a fél fórum ezen a véleményen lenne. #-o

De szerintem is idegesítő, hogy az elmúlt meccsek rengeteg óriási ziccert hibázott el.
a meccs legszebb jelenete az ő nevéhez fűződik a 40.perc körül az a cselsorozat, amit aztán Suarez ordító helyzetben kihagyott....
Ha ez az a jelenet, amire én gondolok, akkor nagyon nem értünk egyet. Rémlik egy olyan, amikor a brazil addig cselezgetett óriási ziccerben, amig oda nem lett, aztán a labda Suarezhez került, amit nem tudom mennyire tudatosan akarta Neymar, meg kéne nézni egy lassítást róla. De egyébként lényegtelen, egy ilyen szoros és fontos meccsen (akkor még szoros volt bőven!) ne cselezgessen már ziccerbe. #-o
albicelesteX
A Vadász

2016.04.24. 08:33:04

Nem értem, hogy miért lett ennyire közutálat tárgya.Szerintem Ő volt az aki még az Atleticó meg a Real ellen is a legtöbbet ment, próbálkozott igaz nem jött be neki semmi, de legalább lehetett látni a pályán...nem úgy, mint Messi-t, de én őt sem venném elő. Neymar elfáradt ez egyértelmű,én annak örülnék, ha egyik nyári rendezvényén sem venne részt.Teljesen felesleges.Pihentetni kell és tényleg jövőre jobban rotálni őket és vigyázni rá, nehogy elkapja a brazil betegséget.És akkor tényleg a világtetején lesz...nem szabad eladni.Szerintem. :)
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2016.04.24. 08:09:55

Léfe írta:Nem értem a Neymár elleni kirohanásokat, mert sokat fut, hajt, madj elkapja a fonalat. Sokkal, de sokkal idegesitőbb volt, hogy 1-0 után olyan lötyögést mutattak, mint akit nem érdekel a 3 pont.
Teljesen érthetetlen. Bezzeg a Reál 0-2 után is ugy hajtott. Hasonló helyzetben mi erre nem lettünk volna képesek-sajnos. Igy könnyen lehet, hogy baj lesz.
..én sem,(már mint hogy, nem értem..) de ez gondolom nem újság. csak még annyit, remélem a tárgyilagosság jegyében, hogy a meccs legszebb jelenete az ő nevéhez fűződik a 40.perc körül az a cselsorozat, amit aztán Suarez ordító helyzetben kihagyott....
Léfe
Entrenador del Barça

2016.04.24. 07:29:42

Nem értem a Neymár elleni kirohanásokat, mert sokat fut, hajt, madj elkapja a fonalat. Sokkal, de sokkal idegesitőbb volt, hogy 1-0 után olyan lötyögést mutattak, mint akit nem érdekel a 3 pont.
Teljesen érthetetlen. Bezzeg a Reál 0-2 után is ugy hajtott. Hasonló helyzetben mi erre nem lettünk volna képesek-sajnos. Igy könnyen lehet, hogy baj lesz.
crixus
Entrenador del Barça

2016.04.24. 00:06:23

Neymar-ral kapcsolatban az tényleg bosszantó, hogy visszaesett áprilisra, de a Depor elleni meccset leszámítva ez szinte bárkiről elmondható a csapatból. A viselkedésével kapcsolatban azért illene elmondani, hogy amikor feszült a helyzet, akkor eltűnik szinte bármelyik csapatnál a "hurrá hangulat" és sokkal feszültebbek a meccsek is.
Én örülök neki, hogy hajt annak ellenére, hogy nem megy neki. Az akarat az látszik rajta, ez a lényeg.

A bajnokságot tekintve nem lesz sétagalopp a következő három meccs, márpedig mindhármat be kell húzzuk a bajnoki címhez.
Betis (i)
Espanyol (o)
Granada (i)
A mai játékunk alapján inkább lenne meglepő, ha mindhárom meccset megnyernénk, mint ha legalább egyszer pontokat buknánk. :roll: Abban bízhatunk, hogy hetente már csak 1 meccsünk lesz, amire fejben és testben is rá tudunk készülni/pihenni.
roby122
Entrenador del Barça

2016.04.23. 23:20:57

Atalanta írta:Most komolyan, ez a Neymar elfelejtett futballozni? Szánalmas volt, én nem ragaszkodnék ennyire hozzá! Simán kispadot érdemelne, vagy egy nagy pofont Puyoltól. Csak sajnos uj Puyol, aki elrendezné ezeket a kis nyikhajokat, már nincs a csapatnál...
Vicc ez az ember, régen le kellett volna cserélni!
Jézusisten. Akart, hajtott, tette a dolgát, visszazárt.
Láthatóan mostansag nem megy annyira neki, de odateszi magát. Akarat bőven ottvan.
Adjuk is el mindjárt nem? :D

Inkább Turant kéne ilyen szinten fikázni. Ez a csávó hihetetlen. Rajta röhögtünk tesómmal, amikor beállt, hogy mekkora egy alibikirály. A nagy semmire adtunk ki 40 millat.
Itt pont nem Neymart kéne firkantani.
Kubla9
Capitá del Barça

2016.04.23. 23:09:15

Normandia írta:
Atalanta írta:Most komolyan, ez a Neymar elfelejtett futballozni? Szánalmas volt, én nem ragaszkodnék ennyire hozzá! Simán kispadot érdemelne, vagy egy nagy pofont Puyoltól. Csak sajnos uj Puyol, aki elrendezné ezeket a kis nyikhajokat, már nincs a csapatnál...
Vicc ez az ember, régen le kellett volna cserélni!
Miért? Most mi volt a gond vele? Esett, kelt, nem reklamált, gólhelyzetekbe került, belőtte a 11-est, hajtott, visszazárt és ma sem volt rajta sapka.
Így van,szálljunk már le a srácról
Messi mennyi meccsen keresztül nem rúgott gólt???
palesz77

2016.04.23. 23:04:48

Holnap irok ki szavazast, no worry. Ma beittam, a meccset se lattam, aki osszefoglalot ir, annak halas leszek orokre :D
Normandia
Director del Fútbol

2016.04.23. 22:48:53

MichaaBee írta:Ég a pofámról a bőr, hogy két ilyen tizit megadtak, összesen hármat 12 percen belül... :roll: Nagyon simának tűnik most ez a 6-0, de a valóság, hogy szenvedtünk rendesen a második (les)gólig, aztán tizikkel raktunk közé 5-öt. A legnagyobb pozitívum, hogy végre sikerül őket berúgdosni, bár Neymarnak még ehhez is mák kellett. Hihetetlen, hogy fejben mennyire szét van esve, ugyanazt tudom csak mondani, mint az előző meccs után, hátha a gól helyrehozza.

A végére csak a szokásos klisét érdemes hozzátenni, lényeg a három pont... :)
Véleményes, csak az egyik volt az utolsó, a többi megadható kategória. Egyszer nekünk is lehet ilyen meccsünk. A mf-ben sehol sem volt a Gijon, teljesen megérdemelten nyertünk. Nem is értem mit fanyalogtok.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.04.23. 22:46:29

Újabb meccset sikerült behúzni, mégpedig gálázva. Szép volt! =D>
Az első félidőben annyira nem ment jól a játék, viszont a második félidőre feljavultunk és sikerült több gólt is szereznünk. A három tizi közül szerintem mondjuk a harmadik nem volt az, de azért örülök, hogy Neymarnak is sikerült betalálnia.

Egy meccsel közelebb kerültünk a bajnoki cím megnyeréséhez, csak így tovább!

Visca El BARCA!!!
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.04.23. 22:42:12

Ég a pofámról a bőr, hogy két ilyen tizit megadtak, összesen hármat 12 percen belül... :roll: Nagyon simának tűnik most ez a 6-0, de a valóság, hogy szenvedtünk rendesen a második (les)gólig, aztán tizikkel raktunk közé 5-öt. A legnagyobb pozitívum, hogy végre sikerül őket berúgdosni, bár Neymarnak még ehhez is mák kellett. Hihetetlen, hogy fejben mennyire szét van esve, ugyanazt tudom csak mondani, mint az előző meccs után, hátha a gól helyrehozza.

A végére csak a szokásos klisét érdemes hozzátenni, lényeg a három pont... :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
mess2009
Director del Fútbol

2016.04.23. 22:40:24

azt írtam az elsőben hoztuk a Sporting szintjét, a másodikban inkább az jött ki, hogy miért 18.- a vendégcsapat és ugye az MSN.
a bíró ? nekem úgy tűnt valamiért berágott a Gijónra de lehet, hogy elnézett kettőt. a többi rendben volt amúgy pedig ne gyertek itt méteres lessel.... utólag jól látható ugyan de ilyeneket el lehet nézni...
külön örülök Suareznek hogy lenyomta zselést, remélem innen megtartja az előnyét.
ja és szegény Init is ekéztem, erre ad egy szép(les :D )gólpasszt...
Válasz küldése