Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
tothnandor1
Barça B

2016.05.23. 10:20:02

BarcafanTomee írta:Nem villogott ma, de dicséretesen beállt a sorba és dolgozott, még ha nem is futott annyit mint mondjuk Neymar. A gólpasszaival meg eldöntötte a kupa sorsát. 23 gólpasszal fejezte be a szezont. 8)

Sőt még a kiállitás előtt is ő adta Neymarnak a passzt, ha jól emlékszem.
Leó nem futott. A labdái futottak helyette és milyen hihetetlenül pontosan!!! Igaz, csak kettőből lett gól...ám, volt még legalább három amit teljesen helytelenül lesnek ítéltek!!! És, nem utolsó sorban, ismét beigazolta mérhetetlen alázatát a társai és a csapata iránt, ahogy alárendelte magát a közös nagy célnak.
Ne várja senki sem, hogy száguldozzon feleslegesen! Egyszerűen el kell hinnünk Ő valóban tudja mit kell tennie ebben a szerepkörben: előkészít, kiszolgál és csak ennek teljesítése után gondol a saját góljának a megszerzésére. Hihetetlen sportemberi nagyság. Nem emlékszem, hogy tapasztaltam volna hasonlót valaha is. A jelenlegi focisták közül meg sem közelíti senki sem, de lehet csal azért, mert azt amit Messi művel az egyedi, utánozhatatlan.
Mint ahogy az is igaz, még soha sem láttam úgy játszani a Barcát mint az emberhátrány hatvan perce alatt!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.23. 10:15:10

Lionel Messi ● The Master of Passing - Playmaking Skills ● 2015/2016

És ez még nem is az összes meccséről az összes passza.. Kegyetlen milyen szeme lett, 10 éve eszembe nem jutott volna, hogy majd az egyik legnagyobb zsugaosztó lesz belőle.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.05.23. 01:20:59

Nem villogott ma, de dicséretesen beállt a sorba és dolgozott, még ha nem is futott annyit mint mondjuk Neymar. A gólpasszaival meg eldöntötte a kupa sorsát. 23 gólpasszal fejezte be a szezont. 8)

Sőt még a kiállitás előtt is ő adta Neymarnak a passzt, ha jól emlékszem.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.05.22. 23:47:45

Hogy tudja ezeket a földön megpattanós kulcslabdákat mint pl. a mai gólpassz is. Nem tudom, hogy egyáltalán láttam e ilyet mástól
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.21. 22:13:41

-Messi: Nyugi Lucho jövőre én leszek az edző is
-LE: Meglátjuk, meglátjuk, grrr
-Iniesta: Nem értem miről beszélnek, talán arról hogy Fuentealbilla a legszebb város a világon?....
-Busquets: Samper lesérült, abszolút nincs konkurenciám, bibibibi
-Roura: Én leszek az edző, én leszek az edző, én leszek az edző grrrrrrr
-Unzué: Két szögletgólt is lőttünk mostanában, a reformok működnek.

:lol:
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.04.21. 21:42:24

gg86 írta:
ntibi67 írta:Palesz77 Nem tudod mi hangzott el Messi és a játékvezető között a gólja után?
Ezt szerintem csak az alább említett Farkas Norbert Úr tudja és vélhetően be is számol róla (valamint az öltözőben elhangzott dolgokról, és hálószobatitkokról is) a következő Barca meccsen. Persze csak ha a felüdülést jelentő Méhes Gábor közvetítés után, újra ő veszi át a stafétát.
Farkas néha tényleg sok a blikk szintű híreivel, de ezerszer felkészültebb bármelyik magyar kommentátornál, és sokszor jobban átlátja a foci részét mint a hatalmas szakértők a studióban. Mondjuk Méhes még pont tényleg jó l, de itthon a többi nagy nulla kezdve Hajdú Btől át Knézyig.

ON: Tegnap végre megint nagyon jól játszott. Mondjuk ehhez azbis hozzá járult hogy volt területe és nem lógtak hárman a nyakában.https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57A7F74C" target="_blank

Ez a kép pedig nagyobb boldogság mint a tegnapi nyolcas :)
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
ntibi67
Capitá del Barça

2016.04.21. 21:18:03

palesz77 írta:
ntibi67 írta:Palesz77 Nem tudod mi hangzott el Messi és a játékvezető között a gólja után?
Egyelore passz, holnap megprobalok utana nezni.
Köszi.Mondjuk lehet csak a mezét kérte el a gyerekének....
palesz77

2016.04.21. 20:46:29

Egyelore passz, holnap megprobalok utana nezni.
gg86
Jugador d'estrella

2016.04.21. 19:12:42

Ezt szerintem csak az alább említett Farkas Norbert Úr tudja és vélhetően be is számol róla (valamint az öltözőben elhangzott dolgokról, és hálószobatitkokról is) a következő Barca meccsen. Persze csak ha a felüdülést jelentő Méhes Gábor közvetítés után, újra ő veszi át a stafétát.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.04.21. 19:00:22

Palesz77 Nem tudod mi hangzott el Messi és a játékvezető között a gólja után?
Normandia
Director del Fútbol

2016.04.17. 22:39:08

Arról mit tudtok, amit a Farkas Norbi mondott az izomproblémáiról?
Már egy hónapja bajlódik vele stb.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.04.13. 14:36:43

Sajnos, nem sajnos, Messi nélkül a szituációk többségében nem tudja ez a kp kihozni a labdát, még Iniestával sem. Sajnos lassan azt is megtanulták, hogy kell levédekezni Messit, ha a vonal mellett kap labdát, főleg ha nincs csúcsformában.
Meg úgy az egész támadójátékunkban ezt érzem... Nincsenek most azok a gyors, hajszálpontos passzok, Messi is eggyel többet igazít a labdán,mint máskor, Iniesta nem ér oda a passzra, hosszan adja le, stb. Ez egyértelműen a formahanyatlás,és a kondició hiányának tudható be. Viszont, még bőven van esélyünk felpörögni, ehhez talán az első lépés az kellene, hogy legyen, hogy valaki mutat egy csúcsformát, és egyszer az életben eldönt egy meccset Messi helyett :D (kb mint Suarez 1 hete...)
palesz77

2016.04.13. 14:10:37

BarcafanTomee írta:Palesz a szívbajt hozod itt ránk. :D

Amúgy ezt a Messi középre való behúzódását én sem értem. Miért volt erre szükség az utóbbi mecsceken? Leginkább a Classicón volt ez szembetűnő.
Nem akarom, hogy unatkozzatok a meccs előtt.. :mrgreen:

Ezt a középre húzódás dolgot én se értem mostanában, ennyi időt nem töltött tavaly középen szerintem - idén jobb meccsein is volt hasonlóra példa azért -, és most érezhetően nem jön össze egyelőre. Ilyenkor érzem amúgy azt, hogy a sokak által vizionált Messi szerep, hogy pár év múlva visszalép a középpályára, halott ötlet. Vagy akkor egy teljesen új szisztémát kell csak emiatt kiépíteni, mert Messi mezőnybeli munkáját nem bírná el a középpályánk, 2 Kantéval sem. Negyedik embernek esetleg, de kétlem, hogy ilyen szinten felállást váltunk majd. Plusz az sem elhanyagolható, hogy nem csak védekezésben, de alapból helyezkedésben sem érzem azt, hogy ő folyton megjátszható lenne, és ezzel úgy tudná segíteni mélységből a csapatot majd idővel, mint most Ini pl. Úgyhogy annak ellenére, hogy olyan meglátásai vannak, amit a legjobb irányítók is megirigyelhetnének, én nagyon remélem, hogy marad a támadóharmadban évek múlva is. Ez igazából nem a mostani meccseihez vonatkozik, meg nem is feltétlen kritika, csak régóta fogalmazódott már bennem.. :D
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.04.13. 14:01:27

Palesz a szívbajt hozod itt ránk. :D

Amúgy ezt a Messi középre való behúzódását én sem értem. Miért volt erre szükség az utóbbi mecsceken? Leginkább a Classicón volt ez szembetűnő.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.04.13. 13:53:47

Tavaly Lucho első nagy húzása az volt,hogy meggyőzte Messit,hogy jobb szélről indulva sokkal hatékonyabb tud lenni.Ez be is jött.Az utóbbi meccseken meg azt vettem észre,hogy Messi sokkal ritkábban húzódik ki a szélre,inkább behúzódik középre ahol sokkal nehezebben dolga van hiszen rögtön szembe találkozik egy vagy több védővel is.Tömöríti a mezőnyt sőt van hogy kerülgetik egymást Busquetsel is.Szerintem ez nem edzői döntés hanem saját döntése mert így kevesebbet kell futnia.Tehát a visszaesése abból adódik,hogy nem a jó poszton játszik és ez azért van mert fizikailag nincs jó állapotban.
palesz77

2016.04.13. 13:20:25

Na hál istennek csak pletyka volt tényleg, nincs semmi baja elvileg - bár ha roszul játszik, lesz mire fogni.. :lol:
corol
Entrenador del Barça

2016.04.13. 13:08:56

mess2009 írta:hiába tagadnánk: Messi mostanság gyengén focizik. nálam ez csak egyet jelent, nem ajnározom, nem földönkívülizem, sőt még azt sem mondom -per-ma-, hogy a világ legjobbja. legyen újra a Barca legjobbja, mert nélküle bizony elbukhatunk. azért is mondom ezt mert ez nem (csak) "Messifüggő" dolog! az ilyen kaliberű emberek alkalmasint duplán "fájnak" mert egy ember helyét foglalva nem nyújtják azt amit kellene. u.ez volt látható tegnap mindkét meccsen!! negatíve Ibra, pozitíve Sajna :mrgreen: CR. , de sorolhatnám....
amit viszon én Messi-sajátosságnak érzek: ő nem úgy rossz (általában) hogy küzd, hajt, megszakad, de nem jön össze semmi, hanem egyszerűen: nem hajt, nem küzd, hanem kedvetlenül, passzívan elvan a pályán...ez utóbbit persze lehet úgy csűrni csavarni, hogy csak egy átlag focista teljesítményét hozza..., de sajna ez nála édeskevés.
remélem,ma a meccs után újra kék lesz az ég....
Egyetértek Veled, ha Messi közel annyira hajtana egy-egy meccsen, mint CR általában, valóban nem lenne ellenfelünk. Persze más alkat a bolha, de a kedvetlenség esetenként nagyon látszik rajta és akkor bizony csak pótlék. Olyankor lesznek a gyakori labdavesztéseiből veszélyes kontrák.
A sorozatok ugye előbb-utóbb megszakadnak. Ma melyikre tippeljünk? Barca veretlenség a Lucho érában az ATMA ellen, Messi 400 perces gólképtelensége?
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.13. 12:45:25

roby122 írta:Remélem semmi komoly, mert nélküle most semmire nem megyünk.
Tavaly a Bayern elleni meccset otthon is neki köszönhetjük, ott ő volt a különbség, és ha az a meccs nem lett meg volna, akkor v.színű, hogy a Bl sem lett meg volna.
Jó lenne ha magára találna és felpörögne, mert így Neymar sem csinál nagy dolgokat, ketten pedig hatalmas játékra lennének képesek.
Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Ősszel kifejezetten jól ment nélküle, még a rangadókon is. Persze az is igaz, hogy a világ legjobb játékosáról van szó, aki nagyon sok fontos meccset döntött el a csapatnak. Egy jó formában lévő Messivel nyilván nagyobb esélyünk, de egy betegeskedő Messivel nem biztos.
roby122
Entrenador del Barça

2016.04.13. 12:06:28

Remélem semmi komoly, mert nélküle most semmire nem megyünk.
Tavaly a Bayern elleni meccset otthon is neki köszönhetjük, ott ő volt a különbség, és ha az a meccs nem lett meg volna, akkor v.színű, hogy a Bl sem lett meg volna.
Jó lenne ha magára találna és felpörögne, mert így Neymar sem csinál nagy dolgokat, ketten pedig hatalmas játékra lennének képesek.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.13. 11:42:16

palesz77 írta:Egy hitelesnek számító forrás szerint Messi játéka kérdéses ma estére gyomor-bélhurut miatt. Reméljük omst tévednek, vagy ha igaz, akkor tényleg nem játszik. Nem kéne még egy 2 évvel ezelőttihez hasonló teljesítmény tőle egy Atletico elleni Bl meccsen..
timetoplay352 :mrgreen:

viccet félretéve, nem tudom mi a baja, de az elmult 2-3 meccsen szemmel láthatóan még csak nem is hajtott. farkas norbi is mondta, hogy felkereste a táplálkozási tánacsadóját, szóval vmi biztos nincs rendben..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2016.04.13. 11:27:42

Egy hitelesnek számító forrás szerint Messi játéka kérdéses ma estére gyomor-bélhurut miatt. Reméljük omst tévednek, vagy ha igaz, akkor tényleg nem játszik. Nem kéne még egy 2 évvel ezelőttihez hasonló teljesítmény tőle egy Atletico elleni Bl meccsen..
Kash
Entrenador del Barça

2016.04.13. 10:53:24

Egyetértek veled mess2009. Igazából nem tudom, mi jár ilyenkor az eszében, felépítette magának a világ legjobbja imázsát és ilyen kedvtelen, eredménytelen játékkal hagyja, hogy a "tap-in" herceg a balettból elvegye tőle a rivaldafényt.
Éngem abszolút nem érdekel ki mennyi gólt rúg, azon sem ájultam el, hogy Suarez 45 meccsen 45x betalált, vagy az, hogy ronáldo a BL-ben 10 meccsen vagy mennyin 15x...Mert ha visszanézzük a tabellát a bajnokságban 3 meccsel ezelőttig, akkor kb láthatjuk, hogy mit érnek ronáldó góljai.

Szerintem az, hogy ez a Barcelona jelenleg itt tart és 7-8 éve az egyik legjobb a világon, elsősorban neki köszönhető, de nem ennek a focijának, amit most produkál, ezért is szakadt meg a veretlenségi és vagyunk kissebb gödörben, mert nem megy neki.
Ez persze csak az én véleményem, sem Neymaer, sem Suarez nem tündököl, de ugyanez elmondhato Busiról meg kb az egész csapatról.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2016.04.13. 08:33:37

hiába tagadnánk: Messi mostanság gyengén focizik. nálam ez csak egyet jelent, nem ajnározom, nem földönkívülizem, sőt még azt sem mondom -per-ma-, hogy a világ legjobbja. legyen újra a Barca legjobbja, mert nélküle bizony elbukhatunk. azért is mondom ezt mert ez nem (csak) "Messifüggő" dolog! az ilyen kaliberű emberek alkalmasint duplán "fájnak" mert egy ember helyét foglalva nem nyújtják azt amit kellene. u.ez volt látható tegnap mindkét meccsen!! negatíve Ibra, pozitíve Sajna :mrgreen: CR. , de sorolhatnám....
amit viszon én Messi-sajátosságnak érzek: ő nem úgy rossz (általában) hogy küzd, hajt, megszakad, de nem jön össze semmi, hanem egyszerűen: nem hajt, nem küzd, hanem kedvetlenül, passzívan elvan a pályán...ez utóbbit persze lehet úgy csűrni csavarni, hogy csak egy átlag focista teljesítményét hozza..., de sajna ez nála édeskevés.
remélem,ma a meccs után újra kék lesz az ég....
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.12. 20:45:16

Lassan lehetne a topik neve:
Hogyan csaljunk adót? :mrgreen: Moderátor Messi, fővédnök Mascherano, tanácsadó Neymar. :D
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.04.12. 20:28:29

senkialfonz40 írta: Csak egy kérdés, ha a tevékenységet egy adott országban végzik, abból az országból gond nélkül kivihetik a zsét? Már jogilag?
Szerintem minden további nélkül, hisz mialatt az országban volt a pénz az illető folyamatosan adózott. Tehát a kivitelért nem kell fizetni csak az ott "tartózkodásért".

Javítson ki valaki ha esetleg tévedek.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Válasz küldése