Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
igen, pontosan leírtad, a meccsek 95%-a így zajlik.eimenis1212 írta:A keresztbe vezetések akkor vannak amikor 10 ellenfél játékos helyezkedik a saját 16-os vonala és a 25 m-es (képzeletbeli) vonal között.
ne haragudj, de ez enyhén szólva is hatalmas marhaság amit írsz. Tényleg azt mondom h akik ilyeneket írnak nézzenek már kicsit tudatosabban, figyelmesebben meccset. Neymar pont h mindig a "kaput próbálja támadni". Ha egy kicsit lazább a védekezés, vagy van egy kis területe hihetetlen mód célirányos, kapura törő a játéka. A keresztbe vezetések akkor vannak amikor 10 ellenfél játékos helyezkedik a saját 16-os vonala és a 25 m-es (képzeletbeli) vonal között. Ekkor elkezdi keresztbe vinni, hogy egy kényszerítővel, 2-3 kimozgatott védővel előrébb legyen a csapat (máshogy hogyan is lehetne kimozgatni egy tömörülő védelmet? Ívelés nekünk nem játszik, átlőni nem tudunk, maradna az alves alba páros alapvonalig le, széthúzni a védelmet amennyire lehet, és vissza a kapu elé a beadás/visszapassz, vagy a csellel fellazítás marad - emlékszel a régebbi fal előtt történő meddő adogatásainkra helyzet nélkül? na neymar akkor viszi keresztbe amikor ilyen szituáció van) Nem fog visszaérni ilyenkor még 62 védő, mert mind a 10 előtte már visszazárt (pont ezért viszi keresztbe). Nézd meg h fellazult védelem ellen mennyire kapura törően játszik, a kontrákban sprintbe viszi fel a labdát, sokszor akkor is megpróbálja ha nincs szerencsés kontra szituáció (megpróbál belőle azt teremteni 1-2-3 ember kicselezésével). A visszapasszokat leírtam h miért van. Egyben viszont igazad van: az oldalvonal másik oldaláról nem támadják. De ha kicsit tovább gondolod akkor arra nem is tudja vinni a labdát, ugye? Tehát tök mindegy hogy az oldalvonalon kívülről támadják-e, mert arra nincs játékterület. Nem akarok nyers lenni: de pont akik ennyire néznek mögé a dolgoknak, azok az emberek támadják Ney-t, meg messit. Egy-egy dolog amit írsz igaz, de a valósághoz semmi köze, mert az a kontextus amiben használod (lsd. keresztbe vezetés) nem úgy van ahogy írod, vagy egyszerűen kicsavarod az igazságot (nem is kell annyi felé figyelnie, mert az oldalvonalon kívül nincs játékos)visca el barca írta:ugyan már. pont most jöttek rá?![]()
továbbra is egy baj van vele, és ez az ami nekem nagyon szúrja a szemem. csatár létére NEM TÁMADJA A KAPUT. 10-ből 8x elindul az alapvonalra merőlegesen befele, feleslegesen átcipeli 4 védőn a labdát (arról már nem is szólva, hogy ez idő alatt a többi 62 védő is visszaér), a maradék két alkalommal meg visszapasszol. pedig szinte az oldalvonalon játszik így még csak azt sem lehetne mondani, hogy minden oldalról tudják támadni.
Ez így nem igaz mert a vergődés jól megy Az Atlético ellen ki is állíthatták volna és egy szót nem szólhat.De ahogy mondtad szét van esve.De szerintem fejben is.raffa írta: meccseket hoz le anélkül, hogy szinte észrevehetőt csinálna.....
...de VEB nézed a meccseket gondolom, azt is láthatod, ha megjátszák, akkor nincsen előtte folyosó még úgy sem, hogy csak egy védő van vele szemben és a másik meg mögötte, hogy ha túljutna a védőjén, akkor lekapcsolja. Egyszerűen nem tud hová menni a labdával csak befelé és a szituk adják, hogy mit csinál a labdával. Messi a másik oldalon dettó ugyan ezt csinálja, vagy beljebb és hátrébb húzódik. Igen találtak egy ellenszert, hogyan csökkentség a lehetőségeket a két, játékunkat meghatározó, szélső csatárainkkal szemben. A középpályásoknak kellene többet vállalni középen, hogy a két szélsőnkről levegyék az embereket, de ez kimerül az oldalpasszokban, vagy a visszapasszokban. Nincsen bevállalva egy csel, néha Ini megteszi, vagy egy távolabbi lövés, hogy komolyan vegyék őket. Már senki sem védekezik szellősen ellenünk és akkor ehhez tedd hozzá a mentális fáradtságot. Sajnos ez jön ki belőle.visca el barca írta:ugyan már. pont most jöttek rá?![]()
továbbra is egy baj van vele, és ez az ami nekem nagyon szúrja a szemem. csatár létére NEM TÁMADJA A KAPUT. 10-ből 8x elindul az alapvonalra merőlegesen befele, feleslegesen átcipeli 4 védőn a labdát (arról már nem is szólva, hogy ez idő alatt a többi 62 védő is visszaér), a maradék két alkalommal meg visszapasszol. pedig szinte az oldalvonalon játszik így még csak azt sem lehetne mondani, hogy minden oldalról tudják támadni.
visca el barca írta:mondjuk ha a NAV kiküldene egy 45.000.000 eurós csekket, lehet én is aprítanék mindenkit aki szembejönne velem az utcán
rájöttek nála is (ahogy anno messinél) az ellenszerre. Egyszerűen szorosan fogni, nem engedni megfordulni a kapu felé, ha meg szembefordul a kapuval 2-3 védő váltson ki rá. Nem véletlen játszik messi hátrébbról. A leggyilkosabb az amikor felpasszolt labdára visszafelé mozogva (a védő a seggedben és folyamatosan rugdos) kell valami értelmeset csinálnod. És mivel mi ugye nem nagyon kontrázunk ezért ez az alap szitu nála (rápasszolt labda, kaputól visszafelé mozogva átvétel, és csinálj vele valamit).Csakhogy 2 csatárunk nem játszhat visszább (sztem egyébként a messi sérülésének időszakában neymar hátrébb játszott azért ment neki "jobban"). Szval értem én az elvárásokat, de az az igazság h volt 1-2 jó éve ennek a csatárhármasnak az új LE taktikával, de ennek is megtalálták az ellenszerét, aminek Neymar (is) issza a levét.visca el barca írta:nem hőzöngés ez, csak az ember elvárná egy olyan játékostól mint ő, hogy ilyen helyzetben fogja a csapatot, vegye a nyakába és vezesse győzelemre. ha megy a szekér, akkor evidens, hogy ő is jobb, de ilyenkor kellene bizonyítani, hogy mekkora klasszis, nem akkor mikor 7-et rúgunk a valenciának... 7 meccse nem lőtt gólt, akcióból utoljára az arsenal ellen volt eredményes.eimenis1212 írta:Nem értem mi ez a hőzöngés ellene.
nem hinném, hogy ez egy olyan nagy elvárás egy ilyen tudású játékostól, aki ráadásul kemény milliárdokat zseb teszre.
nem hőzöngés ez, csak az ember elvárná egy olyan játékostól mint ő, hogy ilyen helyzetben fogja a csapatot, vegye a nyakába és vezesse győzelemre. ha megy a szekér, akkor evidens, hogy ő is jobb, de ilyenkor kellene bizonyítani, hogy mekkora klasszis, nem akkor mikor 7-et rúgunk a valenciának... 7 meccse nem lőtt gólt, akcióból utoljára az arsenal ellen volt eredményes.eimenis1212 írta:Nem értem mi ez a hőzöngés ellene.
ugyanarról beszélünk csak sztem nem olvastad a korábbi hozzászólásaim. Visszaesése sztem volt, mert a messi nélküli időszakban nemcsak jól játszott, de a gólok is jöttek. Most nem. De sztem is jó teljesítményt nyújt továbbra is. Nem értem mi ez a hőzöngés ellene.Chino írta:
Az pedig, hogy azóta nem megy neki, mióta Messi visszatért szerintem rohadtul nem igaz. Sőt jobban is játszik, mint Messi. Gólokban visszább esett ez igaz, de, max annyi, hogy nincs annyira a középpontban. De ne feledjük, hogy ez vice-versa működik. Messi sem akkora No. ha Neymar mellette van és ezt láthatóan elfogadta.
Sokkal jobban faragják, mint Messit, de főleg Init. Főleg, hogy mekkorákat kap. Utóbbi kettő közel sem kap akkora csomagokat, mint a barzil, sajnos el kell ismerrni, hogy a bírók Messit sokkal jobban védik. Egy kisebb szabálytalanságnál is ha a Bolha elveszti a labdát és megáll azt lefújják. Vasárnap is egy támadáson belül kapott két minimum sárgás belépőt. Messi is fel szokott néha pattanni rendesen.
Sokszor szidjuk a Realosokat, hogy ha nem megy már adnák el, meg cserélnék a játékosokat. A szezon 3/4-ében szabaaadulni akartak Cr-től most meg ő az Isten. Ezért ekézzük őket, most meg egyesek ugyanezt csinálják többek közt a brazillal. Úgy, hogy nem is ő a leggyengébb láncszem. Szerintem adjuk el inkább Messit. Meccsek óta maga alatt teljesít és többet is kapnánk érte. Nem jobb megoldás?
É
Az MSN-t egy packban és hoznánk egy komplett csapatot.Leon írta:Ja,adjuk el!Nem megy neki az utóbbi hetekben,de akkor Messit is el kéne,Suarez sem valami jó,ő is mehet, de a legegyszerűbb ha eladjuk az egész csapatot,nem?
Milyen zsarolásról volt szó? Még nem is volt lépés a szerződéshosszabbításáról. Ugyanúgy elnapolták, mint Busiét.Az ő fizuját is meg akarják emeltetni, akkor ő is szemétláda. Főleg, hogy a spanyol se a jobbik formáját mutatja mostanában.Nero. írta:Én az eladását a jövő évi teljesítménye, de inkább a hozzáállasa alapjan dönteném el. Tud világ top 3 szinten is focizni, de mivel brazil bármi megtörténhet vele. De nekem sokkal érdekesebb a hozzáállása. Ha nem lesz hiszti a pihentetése miatt, nem követelőzik a klubbal szemben és igazi szív-lélek csapatember lesz akkor maradjon. Ha viszont a szemétláda apjával mégegyszer megzsarolják a klubot akkor az első géppel lehet menni Párizsba, Manchesterbe vagy akár Madridba is.Leon írta:Ja,adjuk el!Nem megy neki az utóbbi hetekben,de akkor Messit is el kéne,Suarez sem valami jó,ő is mehet, de a legegyszerűbb ha eladjuk az egész csapatot,nem?
Én az eladását a jövő évi teljesítménye, de inkább a hozzáállasa alapjan dönteném el. Tud világ top 3 szinten is focizni, de mivel brazil bármi megtörténhet vele. De nekem sokkal érdekesebb a hozzáállása. Ha nem lesz hiszti a pihentetése miatt, nem követelőzik a klubbal szemben és igazi szív-lélek csapatember lesz akkor maradjon. Ha viszont a szemétláda apjával mégegyszer megzsarolják a klubot akkor az első géppel lehet menni Párizsba, Manchesterbe vagy akár Madridba is.Leon írta:Ja,adjuk el!Nem megy neki az utóbbi hetekben,de akkor Messit is el kéne,Suarez sem valami jó,ő is mehet, de a legegyszerűbb ha eladjuk az egész csapatot,nem?
Nem hiszem, hogy máshol jobban megbecsülnék. Az pedig, hogy azóta nem megy neki, mióta Messi visszatért szerintem rohadtul nem igaz. Sőt jobban is játszik, mint Messi. Gólokban visszább esett ez igaz, de, max annyi, hogy nincs annyira a középpontban. De ne feledjük, hogy ez vice-versa működik. Messi sem akkora No. ha Neymar mellette van és ezt láthatóan elfogadta.eimenis1212 írta:
egyébként én a helyében elmennék több okból is. Egyrészt a barca szurkolói piszok hálátlan egy banda. Máshol sztem jobban megbecsülnék. Másrészt messi árnyékában játszani nem egyszerű. Csapaton belül meghaladni nem fogja tudni, míg sztem ha más csapatban játszana meglenne rá az esélye. Másrészt ne feledjük h neymarnak mióta nem megy: mióta messi visszatért a sérülésből azóta elvágták a góljait és a szárnyalását. Vajon ez egyszerű véletlen?.... Igazság szerint nem megy neki ez a másodhegedűs pozíció. Illetve megy, mert így is jól tolja, de 1. számú emberként sokkal jobb lenne
Nem tudom, szerintem Iniesta v. Messi sem kap kevesebbet, ők mégis normálisabban kezelik a dolgokat. Ronaldinhoról meg ne is beszéljünk... na ő Neymarnál is sokkal jobban szívatta a védőket fénykorában, őt is faragták rendesen, mégis mindig sportszerű tudott maradni. Nem véletlen, hogy úgy tisztelték a legnagyobb riválisok is, mint talán senki mást korábban, és azóta. Ahhoz, hogy a vkit Barca játékosként a Bernabeu megtapsoljon, nem elég hatalmas játékosnak lenni, hanem olyan magatartás is kell, ami neki megvolt, Neymarnak viszont nincs.de ha valakit annyira nyilvánvalóan rúgnak, felvágnak,szívatnak, ne csodálkozzunk hogy, néha elszakad a cérna.
egyébként én a helyében elmennék több okból is. Egyrészt a barca szurkolói piszok hálátlan egy banda. Máshol sztem jobban megbecsülnék. Másrészt messi árnyékában játszani nem egyszerű. Csapaton belül meghaladni nem fogja tudni, míg sztem ha más csapatban játszana meglenne rá az esélye. Másrészt ne feledjük h neymarnak mióta nem megy: mióta messi visszatért a sérülésből azóta elvágták a góljait és a szárnyalását. Vajon ez egyszerű véletlen?.... Igazság szerint nem megy neki ez a másodhegedűs pozíció. Illetve megy, mert így is jól tolja, de 1. számú emberként sokkal jobb lenneLeon írta:Ja,adjuk el!Nem megy neki az utóbbi hetekben,de akkor Messit is el kéne,Suarez sem valami jó,ő is mehet, de a legegyszerűbb ha eladjuk az egész csapatot,nem?
Remélem Alves után ő lesz a következő akit Enrique lerak a kispadra. SzupersztárBarcafanTomee írta:Még egy kis adalék a viselkedéséhez:
https://www.facebook.com/culesdelfcbarc ... 892257684/
Akinek nincs facebookja, röviden annyi, hogy Albával is összebalhézott meccs közben, és odaszólt neki, hogy: Van valami probléma? van valami probléma? Hee??
Durva, hogy 20 eladott labdája volt, ebből 10 az utolsó 10 percben! Meg kihagyott legalább 4 helyzetet és még ő szólogat oda mindenkinek. OKé Albát sem kell félteni, meg ő is elrontott egy egyszerű helyzetet amikor csak simán be kellett volna passzolnia középre a labdát és akkor gól. De ilyen gödörből csak akkor lehet kijönni, ha össze tart a csapat.
szerintem meg hozni kell legalább 2 olyan középpályást aki eléggé kreatív ahhoz h elvonja a csatárainkról a figyelmet, és nem "csak" annyit kell csinálnia az ellenfélnek h leveszi szoros emberfogással, 2-3 ember azonnali kiváltásával, vagy szétrúgással a csatárhármasunk. Mert jelenleg ennyi elég az ellenféltől, és biztosak lehetünk benne h középpályáról nem jön a segítség (ebben a topikban nem mennék bele h sajnos mára Ini már miért nem az a szint). És emellett: kell érkezni egy jó cserecsatárnak. Az elől lévő 3-asunk nagyon rendben van, mind Suarez az üres kapuival, mind Neymar a helyzetkihasználásával. Nem ott van a gond, ezt a gólok, gólpasszok száma is mutatja, meg az h ha helyzetek nagy részét ők hozzák össze. A középpályánkon van a baj. És a két szélső hátvédtól kellene még hathatósabb, kreatívabb támogatás.LG írta:
A szavazás is mutatja, hogy a többség elégedett vele.
Az eladásán meg azóta spekulálnak a fórumon, mióta cikkeztek róla, hogy állítólag a PSG kifizetné a 190 milliós kivásárlási árát. Semmi köze a mostani formájának ehhez. És a akik eladnák, a nagy részük nem azért tenné, mert elégedetlen, hanem azért, mert úgy gondolják, nagy játékos, de ennyi pénzért még őt is megérné elengedni.
Szerintem ezzel is tisztában van a többség, csak úgy gondolják, hogy ennyi pénzből lehet venni 3 olyan játékost, akikkel összességben előrébb lesz a csapat, még ha az ő posztján gyengülünk is.ilyen csatárt mint ő nem tudnánk hozni még abból a 190 millióból sem amit kapnánk érte mert még egy ilyen jó csatár nincs oda mint ő