Bob_Marley írta:Akkor előtte majd tőled kérek én engedélyt, hogy lehet-e valamiről írni vagy sem.

Elég érdekes megfogalmazásod volt, de én se megyek ebbe bele. Én megindokoltam mi a gond, mi a különbség egy Szoba meg e-között, mert ezekről volt szó mostanában. Ezt bármikor jogom van megtenni és kifejteni. Senkit nem sértek meg vele, a műfajt ekézem, mert igénytelen. Denevérember harcol egy szuper erőtől duzzadó ember ellen, magyarázzuk már meg, hogy ennek van értelme.

Na de tényleg nem megyek bele.
Spotlightot láttam.

Írtam valamikor róla, nekem olyan érzésem volt, hogy maradt még benne.
@csabarca én értem, amit írsz, de te is írod jobb. És tudom hogy nem te hoztad fel, sőt szerintem még írtad is hogy hány és hány jelölés, de visszagondolok, hogy valakinek meg azzal volt baja, hogy holokausztos filmek vannak, de képregény film az jó.

Ez nem elszomorító?
Szerintem itt az a gond Bob, hogy te egy szubjektív véleményt írsz és úgy állítod be, hogy az maga a Szentírás. Azért van ennyi műfaj (és egyes műfajokon belül is különbözők), hogy mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót, ami őt legjobban szórakoztatja. Attól, hogy neked ez speciel nem tetszik az szubjektív. Van akinek igen és az általad többre értékelt az unalmas. Ettől most ő a hülye?
Nálam például nagyon széles skálán mozog a jó film kategória. Úgyanúgy tetszik mondjuk az Imitation Game, mint a Gladiátor vagy a Hateful Eight stb. És ez a tanulságos/építő is szubjektív. Miért kell egy filmnek annak lenni. Ha csak pl. ilyen Shawshank Redemption-szerű filmeket néznél gyorsan kifogynál a mozizásból.
Én például nagyon szeretem a drámákat, de begolyóznék, ha csak azokat kellene nézegetnem. Az emberek szórakozni járnak a moziba és sokszor az ilyen Star Wars-Avengers stb. jelentik a szórakozást.
Attól pedig, hogy valami igaz történet még nem feltétlenül jó. Kapásból felsorolok 7-8 horrort ami elvileg igaz történeten alapszik. De olyan például a Social Network is vagy a Black Hawk Down, Lawless. Nem mindegyik ilyen Schindler's List ,Chariots of Fire-féle.
hajnesz írta:
Írnál párat, amit ajánlanál nekem?

VIccen kívül, már 100 éve nem néztem rendes horrort, és most kaptam egy kis kedvet hozzá.
Azok szerintem is rendben vannak amiket lentebb írtak. Bár attól függ, hogy mit szeretsz. Az ilyen gore/torture horrorokban a Saw, Nightmare on Elm Street. Evil Dead, de az ördögűzős filmek között is van jó. Az Exorcist, Exorcism of Emily Rose stb. Bár nekem inkább a misztikusabbak jönnek be. A Conjuring szerintem nagyon ott van a szeren, de az 1408 is nagyon jó. Sinister, Ring esetleg The Amityville horror, Silent Hill, The Woman in Black. A Stephen King adaptációk közül a Shining, de abból a Nicholsonos verzió.
Szerintem ezekből érdemes szemezgetni, nekem a leginkább a The Conjuring jött be. Színészek jók, az atmoszférája is király, végig fent tartja a feszültséget és kellően félelmetes is.