nem egy rokonát küldte,hanem a fiát, Quentynt, aki mint tudjuk kudarcot vallott.
A másik opciója, hogy Ariennet küldi a faketargaryen Aegon után (ha jól emlékszem)...valszeg ez is elbukik, mármint Aegon elbukik,mert lebukik,hogy nem igazi targaryen. (wow

önpacsi)
Ezt csak azért írom, mert ezek a sorozatból kimaradtak. Hogy miért? 99%, hogy azért mert semmi jelentőségük a továbbiakban a sztoriban, a könyvben is ugye az első opció elbukott, a másik is elfog. Felesleges lett volna szórakozni a Quentynes szállal, meg Doran terveivel. Lerövidítették a dolgot, amúgy nekem sem tetszik,de érthető.
A dorni szál ezen részei a könyvben is vakvágányok lesznek előbb utóbb.
Szóval megértem a készítőket, kérdés mire futtatják ki végül, pl hazamennek e a homokkígyók dorne-ba.(ha igen, akkor az a szál el is varródott, senkit nem érdekel a továbbiakban) Vagy maradnak Királyvárban. Ez érdekesebb, mert akkor lesz még ott vérfürdő, szerintem a kiskirály is áldozattá válhat, de a zombihegynek se jósolok sokat. / vagy a homokkígyók dobják fel a pacskert.
Meglátjuk.
Viszont azért bosszantó ez a feminista akció, mert az igaz,hogy Doran egy tutyimutyi alak (legalábbis a sorozatban), de Ellaria-ék pont azt csinálják, amiért az apjuk kiállt, és amibe belehalt. Szóval fura,és logikátlan.