Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
timetoplay352palesz77 írta:Egy hitelesnek számító forrás szerint Messi játéka kérdéses ma estére gyomor-bélhurut miatt. Reméljük omst tévednek, vagy ha igaz, akkor tényleg nem játszik. Nem kéne még egy 2 évvel ezelőttihez hasonló teljesítmény tőle egy Atletico elleni Bl meccsen..

Szerintem minden további nélkül, hisz mialatt az országban volt a pénz az illető folyamatosan adózott. Tehát a kivitelért nem kell fizetni csak az ott "tartózkodásért".senkialfonz40 írta: Csak egy kérdés, ha a tevékenységet egy adott országban végzik, abból az országból gond nélkül kivihetik a zsét? Már jogilag?

Csak egy kérdés, ha a tevékenységet egy adott országban végzik, abból az országból gond nélkül kivihetik a zsét? Már jogilag?Normandia írta: Ez nem bűncselekmény. A bűncselekmény az, ha hazahozzák a lóvét és az után nem fizetnek adót.
Igazad van, leírtad. A lényeg abban van és a bűncselekmények akkor jönnek létre, ha az offshor országból visszahozott pénz után nem adóznak.Feast4 írta:Ha lentebb olvasol kb. ugyanezt irtam ke kissé konyhább nyelven.Normandia írta:...
Ha lentebb olvasol kb. ugyanezt irtam ke kissé konyhább nyelven.Normandia írta:...

Én sem vagyok szakértő, de én úgy tudom hogy maga az offshore cég az valóban nem illegális, sőt az adóparadicsom országok még örülnek is ha náluk adózik valaki, csak nyilván a bibi az egészben az hogy a különbözetet ki kéne fizetni.Kash írta:Most lehet hülyeséget írok -nem nagyon értek én ehhez, ezt is hallottam valahol- viszont maguk az offshore cégek nem illegálisak és az sem az, ha valaki ilyen állományokban tartja a vagyonát, ezeknél a cégeknél nem kérdezik, honnan van a pénzed, valószínűleg ezért használják sokan, Messi valószínűleg ilyen cégeknél tartotta az elcsalt pénzét -már ha van-, maximum ezért kaphat büntetést, azaz adócsalásért, őket az sem érdekelné, ha befőttes üvegben vagy a zokniában tartaná. Ha ezzel mindenki tisztában volt és tökre feleslegesen írtam, akkor elnézést.

palesz77 írta:Mert amugy egy offshore ceg illegalais egyaltalanLehet en tudom rosszul, de etikai gondok vannak azzal inkabb, nem legalitasi problemak.

Azt nyilatkozták , hogy nem volt cégben pénz és , hogy egy tanácsadó cég javasolta még anno. Elvileg emiatt a cég miatt folyik ellenük az eljárás adócsalásért . Nem tudom , hogy ez mennyire fedi a valóságot , de most tételezzük fel , hogy igen. Sem ő sem az apja nem tűnik túl okosnak ,valószínűleg a pénzügyekhez sem nagyon értenek és pont ezért bízták rá a pénzüket erre a cégre. Ők meg gondolom mondták , hogy figyelj Leo itt és itt tudunk neked spórolni ugye oké ? Messi meg nyilván rájuk hagyta mondván , hogy ők a szakemberek. Nem egy professzor Messi de annyira nyilván nem hülye , hogy a karrierjét 1-2 milláért kockáztassa. Én ezért nem hiszem , hogy ő tudott erről , ha pedig mégis akkor megérdemli azt a büntetést amit kapni fog.[/quote]Alfa írta:[quote="kfranky a "Barca a Bajnokok Ligájában" csoportba "]
Én abban bízom, hogy Messire nem hat ez az egész off-shore-os balhé... Komolyan nem értem, ha valaki keres egy évben 35-40 millát alsó hangon, akkor miért kell még azzal az összeggel mókolni...
Adózzon le belőle 10-et, azért 25-30 millából is el lehet éldegélni egy ideig, szerintem. Nyilván az apja volt az agytröszt, de kétlem, hogy nem tudott róla..

palesz77 írta:Mert amugy egy offshore ceg illegalais egyaltalanLehet en tudom rosszul, de etikai gondok vannak azzal inkabb, nem legalitasi problemak.

Arról nem beszélve, hogy teljesen kifacsart játékosokkal kell dolgozniuk ezeken a tornákon. Jó példa erre a legutóbbi VB, ahol a hullafáradt spanyolok már a csoportban halálra voltak ítélve, míg egy Costa Rica majdnem simán elödöntőzött. A selejtezők meg a felkészülési meccsek elött meg már javában megy az alkudozás,hogy akit csak lehet pihentessenek. Így teljesen esélytelen összeszokni.MessiNeymarSuarez írta:Naigen, ráadásul egy nemzetközi kupáért 1-1.5 hónapig kell harcolni(selejtezőket nem számítva), míg egy komoly klubtrófeáért egész szezonban kiemelkedően és stabilan kell küzdeni hogy meglegyen.Samper írta: Be kéne látni végre, hogy a mai fociban a válogatott csapatok kora lejárt. Minden játékos teljesen más közegből jön, más ott a begyakorolt focija. Rövid idő alatt nincs az az edző, aki komoly csapatot tudna belőlük kialakítani. Legfeljebb csak a többi válogatottnál jobbat.
Naigen, ráadásul egy nemzetközi kupáért 1-1.5 hónapig kell harcolni(selejtezőket nem számítva), míg egy komoly klubtrófeáért egész szezonban kiemelkedően és stabilan kell küzdeni hogy meglegyen.Samper írta: Be kéne látni végre, hogy a mai fociban a válogatott csapatok kora lejárt. Minden játékos teljesen más közegből jön, más ott a begyakorolt focija. Rövid idő alatt nincs az az edző, aki komoly csapatot tudna belőlük kialakítani. Legfeljebb csak a többi válogatottnál jobbat.