MessiNeymarSuarez írta:Mondjuk Vidal pont hogy a miénk

De attol függetlenül igazad van. De pl ott van még Thiago is aki elég meghatározo játékos(amikor nem sérült), meg ugye Alba aki szintén ebben az évtizedben lett kinevelve rendesen és került be.
Piqué, Alba és Vidal nem nálunk épültek be, nem nálunk lettek ifikből profik, kész játékosként jöttek. Vidal meg kemény 1 évet volt az akadémiánkon, ennyi erővel lehetne Real és Espanyol nevelés is, ott is játszott kiskorában.. Thiago beépítését meg eléggé elcsesztük Cescnek hála - utólag jó biznisz volt

-, meg szegény Tito is megspékelte azért még a dolgokat, de a játékos se mutatott akkora hajlandóságot, úgyhogy az több sebből vérzett. Tényleg egyedül Busi az, aki a klasszikus módon lett beépítve, és meghatározó tagja lett a csapatnak mostmár hosszú éveken át - meg volt még egy Pedro, és most SR is, akik habár nem stabil húzóemberek, de fontos láncszemek a keretben.
Most van esély amúgy szerintem pár játékos beépülésére - több év alatt nyilván -, ott van Rafinha, lesz majd Samper, Halilovic is talán - bár őt meg a Zagreb nevelte ki - és Denis - aki szintén 1 évet volt az akadémiánkon csak tudtommal -, de most inkább kölcsönadjuk őket előbb, hogy már némi tapasztalattal érkezzenek vissza. De aki meggyőzi Luchot, arra számít is rendesen, most is egy Bl negyeddöntőben a 0 km-es Rafinhát dobta be, SR is kezdett már úgy, hogy nála "jobb" alternatívák padra szorultak csak úgy.. Tavaly Suárez eltiltása alatt Munirék többször is úgy kezdtek, hogy Pedro a padon volt, csak nem győzték meg Luchot sajna. Idén mondjuk számíthatna többet Munirra, de így is játszott már fontos meccseken - igaz javarészt kényszerűségből -, és szép lassan kezdi meghálálni a bizalmat ő is.
Abban egyetértek, hogy a perememberek lehetnének sokszor fiatalok rutinos rókák helyett, de szerintem annyira nem vészes a helyzet az utóbbi időben. Lucho idén egészen sok ifit kipróbált már, van akit szemmel is tart, sokszor felhív edzésekre, figyeli őket azért szerintem. Már csak türelem kell a játékosok részéről, és az, hogy éljenek a lehetőséggel. Akkor szerintem nem fogja "dobni" őket csak a tapasztalat hiánya miatt. Lehet ez a hozzáállása amúgy is csak az eltiltásnak szóltak akkor még, és most kezd fiatalítani - erre utalnak a fiatal védőről és fiatal támadóról szóló hírek is. Nyilván ez lehet, hogy túlzott optimizmus csak, de az utóbbi időben nekem nem úgy tűnik, hogy annyira hanyagolná az ifiket Lucho - Grimaldo eset az egyetlen "gázos", de ott meg ki tudja mik történtek. De ez már kezd itt off lenni, úgyhogy be is fejezem..