Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.05.05. 12:50:35

Kvjat-ot száműzték a B csapatba, Verstappennel cserélt. Kicsit súlyosnak érzem, még akkor is, hogy magyarázhatatlan amit csinált a rajt után. De egy hiba után rögtön lecserélni kicsit soknak érzem. Button is védelmébe vette twitteren. A kis holland viszont megérdemli, rebesgették már, hogy jövőre lehet bekerül az első csapatba. Remélem sikerül meghálálnia a bizalmat, üde színvoltja a mai mezőnynek.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.05.02. 18:45:56

Nem rossz ez a Ferrari magasan a második legjobb csapat, csak a Mercedes nagyon jó. Hiába jönnek felfele, ha közbe a többiek is fejlesztenek. Már tavaly is rengeteget gyorsultak előző évhez képest. És most tovább. Ez van. Ez ellen nem lehet mit tenni.
Xanthor
Capitá del Barça

2016.05.02. 18:20:12

https://streamable.com/ants" target="_blank
Az ededeti "What the fuck are we doing here?!" :D

Mondjuk itt Vettel volt a hibás ráadásul, szóval elég 50-50-be jönnek be a kiakadásai. Azért szép idők voltak, akkor még nem egy rádióbeszélgetés volt a futam fénypontja, hiába volt Red Bull dominancia. :cry:
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.05.01. 22:41:57

Ez a Kvjat mekkora egy suttyó... nem tudom milyen elképzelése volt a rajtot követően, de szabályosan kiütötte Vettelt. Szebb napokon ilyenért más kapott volna egy kis pihenőt. A németnek pedig hihetetlen milyen balszerencséje van, egy "normális" hétvégéje nem volt eddig.

A másik felháborító, hogy Rosberg meg sem izzadt ez alatt a 4 futam alatt... :D Mindenki másnak kész cirkusz volt, főleg a rajtok, ő pedig lazán ikszelgeti a helyszíneket, nagyon durva ez az előny amit kiépített már most, és főleg alatta a merci.

Személy szerint nagyon csalódott vagyok, fejlesztés és új motor ide-oda, ez a ferrari nagyon nincs lőtávolban. Bíztam benne hogy talán az újítással közelebb kerülhetünk, de úgy néz ki hiába.. a motiváció és elszántság az meg volt tavaly is, de a technikát egyszerűen nem tudják össze rakni. Azért tegye mindenki a szívére a kezét, egy jó kis merci-ferrari csata már nagyon kijárna az élen, ha Hamilton nem kapja össze magát, Rosberg féltávnál ünnepelhet, a csapatukat tekintve pedig itt német világbajnokot akarnak. Felettébb gyanús volt, hogy 7 mp-re ledolgozott hátránynál rögtön valami hiba adódott.. :D
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.05.01. 22:13:21

Szerintem nem volt rossz futam, de annyira izgalmas se.
Talán ha Vettel nem esik ki, akkor neki összejöhetett volna a második hely.

Hamilton jó volt, de igazából nem volt nehéz dolga, a Mercedessel simán meglehetett csinálni a 10 helyről a másodikat. Igazából, csak a Ferrarinak van, olyan tempója, hogy a hátulról érkező Mercedes ne vadássza le őket, az összes többi autó nagyon le van maradva.

Vettel jogosan volt ideges, idén még egy normális futama se volt a négyből, ahol megnézhetné, hogy mire képes az autója, szerintem Rosbergnél kb 15-20 másodperccel lett volna gyengébb, ha végigmegy.

Nagyon hosszú ez az év, rengeteg futam van hátra, Hamilton simán visszajöhet. Legalább izgalmasabb lesz, így ez az év. De az látszik, hogy még mindig van bőven előnye a Mercedesnek a többiekhez képest. És azt, hogy ki a legjobb harmadik csapat nem lehet eldönteni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.01. 18:52:41

S.Agüero írta:
Magnussen, Grosjean is nagyot ment, jó kis futam volt.
Ez jó futam volt? Izgalommentes futam volt, már az elején eldőltek a lényegi kérdések.
Most ez egy szubjektív kijelentés részedről is meg részemről is, eldönteni nem fogjuk tudni. :D Volt itt minden safety car, bravúros előzések, meglepetés befutók, vagy pl mikor Hamilton milliméterekre volt Bottastól mikor kijött a pitből. Én élveztem ezeket mind és akkor még arról nem is beszéltem mikor oda-vissza előzések voltak egy körön belül. Nekem tetszett ez a futam, ha Hamilton megnyerte volna akkor meg örömünnep is lenne. :D
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.05.01. 18:20:40

Magnussen, Grosjean is nagyot ment, jó kis futam volt.
Ez jó futam volt? Izgalommentes futam volt, már az elején eldőltek a lényegi kérdések.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.01. 15:41:46

Rosberg másik kategóriát képvisel jelenleg, ma is hiba nélkül ellentmondást nem tűrően vezetett végig. Volt egy rövidke idő mikor felcsillant némi esély, de csak pislákolt ez a lehetőség, hogy talán utol lehet érni, aztán rögtön rákapcsolt a német sajnos s Lewis is okosan hagyta inkább, mert nem volt értelme és szükség van a pontokra.

Hamiltonnak végre úgy alakult a dolog, hogy jól jött ki belőle. Kellett a rajtnál a csetepaté és ezzel feltudott jönni, utána meg szépen legyűrte a közvetlen riválisokat vagy mondhatni a finneket. :D Nagyon örülök ennek a második helynek, valahol el kell kezdeni a felzárkózást és végre megint sikerült a dobogó. Nagyot ment Lewis, tizedikről parádés a második hely, több nem volt ebben benne így is max volt ez.

Sok-sok meglepetés a pontszerzők között és külön öröm hogy Button is csak betudta darálni Sainzot a végén és mindkét McLaren pontot szerzett. =D> Magnussen, Grosjean is nagyot ment, jó kis futam volt.

Kép
Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.04.30. 17:39:32

Bob_Marley írta:Lewis ritka peches idén. Nem tud összeállni a csomag. Vagy a vas adja meg magát sokadjára vagy ő követ el hibát vagy belemennek, nagyon keserű eddig ez az év...... :?

Megint kell egy nagy "comeback", de Rosberg ismét csak megfoghatatlannak tűnik. Nagyon megy a német és hiba nélkül magasan a mezőny fölött van jelenleg.

Szerelő csapat csere nem jött be a mercinél. :D Amúgy ritka nagy balszerencse sorozat ez. Mondhatni Rosberget leszámítva, eddig senkinek sem volt egy sima hétvégéje. Amire pedig össze kapja magát mindenki, csúnya előnye lesz a németnek.

Ami a ferrarit illeti nagyon el vagyok keseredve, új motor és szárny, lőtávolban sincs a csapat... egyet előre, hármat hátra léptünk nagyjából. Futunk az eredmény után, a kis német meg hátradőlve húzza majd be a futamot. :?

Most sem értem hová tűnt az utóbbi hozzászólásom, kipontozott rész mióta káromkodás? Ultra gáz. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.30. 15:15:22

Lewis ritka peches idén. Nem tud összeállni a csomag. Vagy a vas adja meg magát sokadjára vagy ő követ el hibát vagy belemennek, nagyon keserű eddig ez az év...... :?

Megint kell egy nagy "comeback", de Rosberg ismét csak megfoghatatlannak tűnik. Nagyon megy a német és hiba nélkül magasan a mezőny fölött van jelenleg.
Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.04.17. 21:26:25

Nekem délután volt egy hosszabb hozzászólásom, most viszont nem látom. Hová tűnt? Kíváncsi lettem volna a véleményekre...

Szerk.: töröltem, káromkodás miatt. PCsabi
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.17. 15:45:37

Egyébként meg persze hogy ideges, esélye nincs megszorítani a Merciket. Alonso ehhez képest a négy év alatt kétszer ugyanilyen mezőnyben végig tűzközelben volt csak akkor a Redbull volt a mostani Merci. Vettel erre nem lesz képes.
Ahhoz, hogy Alonsonak esélye legyen megszorongatni az erősebb Redbullt, nem feltétlenül csak az ügyessége kellett, nem egyszer piszok szerencsésen jött ki a dolgokból. Hogy mennyire számít a szerencse, meg lehet nézni Hamiltont és Rosberget a szezonban, előbbivel rendre történik vmi, utóbbinak szinte minden tökéletesen összejön eddig, és ez jelentős pontkülönbséget eredményez. Persze fordulhat a kocka, de nem törvényszerű, hogy így lesz, ha három nap esik, közel sem biztos, hogy a negyediken sütni fog a nap. Vannak esősebb, és szárazabb évek.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.04.17. 14:16:27

Sokan mondják, hogy nem versenyképes a Ferrari, pedig simán ott vannak elől mindkét autóval.
Hamiltonnak nem feküdt a kemény keverék, de nagyon nem hibázott. Viszont hosszú a szezon, ha most még a következő egy-két versenyen nyerni tud, akkor simán behúzza.

A Ferrari egyértelműen a második legjobb csapat a Mercedes mögött.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.17. 13:33:51

Szavazásnál valaki lassan bökhetne Rosbergre is, eddig elég impresszív. :D
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.04.17. 13:32:04

Mikor a redbullal ő is legyalult másokat érdekes módon nem volt ennyire a biztonság híve.
Egyébként meg persze hogy ideges, esélye nincs megszorítani a Merciket. Alonso ehhez képest a négy év alatt kétszer ugyanilyen mezőnyben végig tűzközelben volt csak akkor a Redbull volt a mostani Merci. Vettel erre nem lesz képes. Persze próbál bevágodni egy-két dologgal de szerintem a Ferrari fanok soha nem fogják úgy kedvelni mint Alonsot. Persze most kicsit magamból indulok ki de akkor is.
Miért ne lenne esélye? Ha nincs most ez a baleset, közel lehetett volna Rosberghez. Nem azt mondom, hogy megelőzte volna, de ott lett volna szerintem látótávolságban.

Azért Alonso idejében a Ferrari mögött eléggé le volt maradva a többi csapat, könnyebb volt tűz közelben lenni. Főleg úgy, hogy azért Webber nem volt a toppon. Meg akkoriban sokkal megbízhatóbb volt a kocsi is szerintem.

Tiszta szívemből egyiket sem szeretem amúgy, mert Alonso ripacs és nagyképű, Vettelt meg simán azért nem szerettem, mert mindent megnyert. :D
rhuni
Jugador del Barça

2016.04.17. 13:23:47

A kocsiból egészen máshogy ítéli meg az ember. Akkor még nem láthatta hatvan féle szemszögből az esetet így szerintem teljesen érthető, hogy így reagált erre a szitura.
Mikor a redbullal ő is legyalult másokat érdekes módon nem volt ennyire a biztonság híve.
Egyébként meg persze hogy ideges, esélye nincs megszorítani a Merciket. Alonso ehhez képest a négy év alatt kétszer ugyanilyen mezőnyben végig tűzközelben volt csak akkor a Redbull volt a mostani Merci. Vettel erre nem lesz képes. Persze próbál bevágodni egy-két dologgal de szerintem a Ferrari fanok soha nem fogják úgy kedvelni mint Alonsot. Persze most kicsit magamból indulok ki de akkor is.

U.i
Szavazásból Satot hiányolom amúgy. :cry:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.17. 13:18:54

fanbarca írta:
Bob_Marley írta:Nem láttam, de eredményt nézve Lewis hetedikre csak feljött. Elég gyengén kezdődött ez a szezon, a szerencse sem igazán vele van, plusz Rosberg talán élete formájában. Nagyon nehéz menet lesz ez így, el kell kezdeni futamokat nyerni.
Ez a hetedik hely nem nagy teljesítmény. Sokkal előrébb is jöhetett volna, de a csapat taktikázgatása és Hamilton koncentráltsága is silány volt. Elég siralmas ez így, tényleg össze kéne szednie magát. (Ricciardo és Raikkonen hasonló helyzetben volt, a végén viszont mindketten állva hagyták Hamiltont) :wink:
Utolsóról hetedik nálam már siker kategória. :D Ha tényleg volt benne több azért kár, remélhetőleg később szerencsésebb lesz Lewis. Koncentráltság gondok eddig nem voltak a két futamon, rajt rosszul sikerült utána ment előre Lewis és nem is nagyon hibázott. Meg kell néznem a futamot, így nehéz, de elhiszem hogy most belehibázott. Elég frusztráló lehet ez az idény kezdet, mert nem akarnak összejönni a dolgok a futamokon.
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.04.17. 13:06:39

rhuni írta:http://www.nemzetisport.hu/f1/f1-vettel ... aign=nsofb

Ez a vettel igazi butthurt lett, hát igen, vége az űrhajós redbull korszaknak. :lol:
A kocsiból egészen máshogy ítéli meg az ember. Akkor még nem láthatta hatvan féle szemszögből az esetet így szerintem teljesen érthető, hogy így reagált erre a szitura.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
fanbarca
Entrenador del Barça

2016.04.17. 12:56:24

Bob_Marley írta:Nem láttam, de eredményt nézve Lewis hetedikre csak feljött. Elég gyengén kezdődött ez a szezon, a szerencse sem igazán vele van, plusz Rosberg talán élete formájában. Nagyon nehéz menet lesz ez így, el kell kezdeni futamokat nyerni.
Ez a hetedik hely nem nagy teljesítmény. Sokkal előrébb is jöhetett volna, de a csapat taktikázgatása és Hamilton koncentráltsága is silány volt. Elég siralmas ez így, tényleg össze kéne szednie magát. (Ricciardo és Raikkonen hasonló helyzetben volt, a végén viszont mindketten állva hagyták Hamiltont) :wink:

Vettel meg szerintem jól tette, hogy szólt az orosznak. Lehet nincs teljesen igaza, de ő most már rutinos róka, s ennek a titulusnak ez velejárója. Látszóan nagyon bánta, ami történt Raikkonennel s ez nekem nagyon tetszett. Hajrá, szép a második hely! :D =D>
més que un club
Tromort77

2016.04.17. 11:33:07

rhuni írta:http://www.nemzetisport.hu/f1/f1-vettel ... aign=nsofb

Ez a vettel igazi butthurt lett, hát igen, vége az űrhajós redbull korszaknak. :lol:
Hihetetlen. Szerintem érezte, hogy ez az ő hibája volt és ezért reagálta le ilyen hülyén. Könyebb mást hibáztatni.

Kimi viszont felszívta magát és szépen taktikázva átment a mezőnyön. Míg az überlátványosan mkit végigelőzgető Hamilton láttuk meddig jutott a mindent bele taktikával.

Kiminek csak egyszer lenne végre szerencséje már.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.17. 11:28:14

Nem láttam, de eredményt nézve Lewis hetedikre csak feljött. Elég gyengén kezdődött ez a szezon, a szerencse sem igazán vele van, plusz Rosberg talán élete formájában. Nagyon nehéz menet lesz ez így, el kell kezdeni futamokat nyerni.
Kép
Kép
Kép
rhuni
Jugador del Barça

2016.04.17. 10:44:32

http://www.nemzetisport.hu/f1/f1-vettel ... aign=nsofb" target="_blank

LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.08. 20:49:43

Valamikor régen olyan volt az időmérő, hogy egy órán át tartott és 12 kört ment mindenki üres tankkal padlógázon, akkoriban a 12 körbe beleszámított a felvezető kör valamint a boxutcába vezető kör is. Néha nagyon unalmas volt máskor izgalmas...
Én azokat az időmérőket szerettem a legjobban. A jó kis Schumi-Villeneuve, majd Schumi-Häkkinen
csatákat.
Egyébként én tavaly felhagytam az F1 követésével, számomra unalmas lett az egész. Mit mondotok, ebben a szezonban érdemes órákat pazarolnom az életemből 1-1 futam, vagy időmérő megnézésre?
Nero.
Llegenda del Barça

2016.04.08. 20:17:11

Szerintem a 2005os volt a legjobb, amikor mindenkinek csak egy köre volt.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.04.08. 20:09:43

Petr írta:
Nem hittem volna, hogy sikerül véghezvinni, így megint lesz értelme leülni szombaton szurkolni a kedvenceknek. Értem, hogy miért nem vezették vissza, de nevetséges, hogy nem a szurkolók és a pilóták szempontjai az elsők főleg akkor, ha azok egyeznek.
Ez az új időmérő lehet, hogy nem volt látványos, de legalább megkavarta a rajtrácsot és izgalmasabb futamot csináltak vele. Azzal, hogy egy két gyorsabb autó hátrábbról indult. De korábban is előfordult.

Valamikor régen olyan volt az időmérő, hogy egy órán át tartott és 12 kört ment mindenki üres tankkal padlógázon, akkoriban a 12 körbe beleszámított a felvezető kör valamint a boxutcába vezető kör is. Néha nagyon unalmas volt máskor izgalmas...
Válasz küldése