Én annyiban tartok az Atletico-tól, hogy Simeone-nak bőven volt ideje "tanulni" a szombati meccsünkből. Ugyanis azt a bunker-taktikát, amit Zidane alkalmazott a hétvégén, én utoljára a Mourinho-féle Real Madridtól láttam... el is vertek minket rendesen, ha nem 120%-on pörögtünk, de utóbbi esetben is sokszor meg tudtak szorongatni. Tulajdonképpen az a 2013-as madridi vereség (2-1-re kaptunk ki, de annyival vezettünk a bajnokságban, hogy nem volt jelentősége) volt az utolsó, hogy olyan ellenféllel találkoztunk, akit nem érdekelt, ha akár az ő térfelükön passzolgat a védősorunk

, akkor sem támadtak ki labdaszerzés céljával, hanem megvárták, hogy mi menjünk, rontsunk.
Ancelotti mást játszott a csapatával, Mourinho-val pedig nem kerültünk össze a BL-ben. A tavalyi ellenfeleink, a City, Bayern, PSG, Juve, de idén az Arsenal is sokkal nyíltabb focit játszottak, ahogy az Atletico sem 11 emberrel védekezett a meccsein.
Most viszont újfent kiderült, hogy egy ilyen taktika ellen ez a Barca sem képes felvenni a versenyt, jó eredményt elérni, pláne nem tavasszal, fáradtabb játékosokkal.
Egy ilyen játékban pedig, amikor folyamatosan nyomunk, inkább fáradunk el mi, mint az ellenfél, aki abszolút nem "üldözi" a labdát.
Tehát ha Simeone is ezt a taktikát választja, amit Zidane választott a hétvégén, újfent valószínű, hogy kikapunk, hazai pályán, csak ezúttal a BL-ben..