Téged csak a poén miatt idéztelek. Az, hogy én is inkább a régmúltból választanék, már általánosságban szólt mindenkinek.Bob_Marley írta:Jézus meg nem elég régmúlt?

Téged csak a poén miatt idéztelek. Az, hogy én is inkább a régmúltból választanék, már általánosságban szólt mindenkinek.Bob_Marley írta:Jézus meg nem elég régmúlt?
Létezik vagy létezett, nem létezni fog.Normandia írta:Itt mindenki olyat hívna, akivel biztosan nem fog vacsorázni.Én a húszévvel későbbi önmagammal, amire azért van némi esély.
Utolsó vacsora lenne.P.U.Y.O.L. írta:Vinnél is pár kanna vizet mi?Bob_Marley írta:
Én Jézust hívnám el.![]()
![]()
![]()
Baromi nehéz egy embert választani, de én is inkább a régmúltba nyúlnék vissza. Mondjuk Arisztotelész.
Az én választottam Nosztradamus lennehank1ee írta:Találkoztam ma egy érdekes kérdéssel.
Ha bárkit a világon meghívhatnál vacsorára, aki létezik, vagy létezett, ki lenne az? Egyetlen személy játszhat csak.
Én Adolf Hitlert hívnám meg. Megkérdezném néhány dologról...
Vinnél is pár kanna vizet mi?Bob_Marley írta:
Én Jézust hívnám el.
Bőven fellehetne neki tenni kérdéseket, de szerintem amikre esetleg daffy kíváncsi arra FBI vagy CIA vezetőket kellene megkérdezni.Nero. írta:daffy írta: Azt ugye nem gondolod, hogy van bármiféle beleszólása az USA vagy a világ ügyeibe?
Azt ugye nem gondolod, hogy van bármiféle beleszólása az USA vagy a világ ügyeibe?daffy írta:Ha őszintén válaszolna a kérdéseimre,akkor Obama.hank1ee írta:Találkoztam ma egy érdekes kérdéssel.
Ha bárkit a világon meghívhatnál vacsorára, aki létezik, vagy létezett, ki lenne az? Egyetlen személy játszhat csak.
Ha őszintén válaszolna a kérdéseimre,akkor Obama.hank1ee írta:Találkoztam ma egy érdekes kérdéssel.
Mondjuk ha egy bemutatón az összes állat azt csinálja, amit mondasz, akkor már elhiszik, nem?Egyébként akkor nekem is van egy kérdésem, bár lehet már más is feltette. Ha csak te vagy az egyetlen, aki beszél az állatok nyelvén, akkor hogyan bizonyítod, hogy mit mondott éppen a kecske, vagy a kutya?Lehet, hogy csak egy állat szakértő vagy, mint pl. Cesar Millan, a kutyák terén, ezért tudod, hogy éppen éhes, fázik stb, nem pedig azért, mert tényleg beszélsz velük.
Főleg ha elkezdesz ugatni a kutyának, majd azt állítod, hogy most beszélgettek, akkor mennyire nézhetnek bolondnak?
Elhisszük meg hozzáköltenek.Egyébként akkor nekem is van egy kérdésem, bár lehet már más is feltette. Ha csak te vagy az egyetlen, aki beszél az állatok nyelvén, akkor hogyan bizonyítod, hogy mit mondott éppen a kecske, vagy a kutya?Lehet, hogy csak egy állat szakértő vagy, mint pl. Cesar Millan, a kutyák terén, ezért tudod, hogy éppen éhes, fázik stb, nem pedig azért, mert tényleg beszélsz velük.
Főleg ha elkezdesz ugatni a kutyának, majd azt állítod, hogy most beszélgettek, akkor mennyire nézhetnek bolondnak?
A kérdésben arról volt szó, hogy képes vagy minden nyelven beszélni, úgyhogy ez a probléma, itt nem vetődik fel, mert képes vagy. A programozási nyelveket max erőltetve lehetne amúgy idevenni, hogy Palesznek is válaszoljak, mert olyan nyelvekre vonatkozott a kérdés. Illetve a könyves dologhoz, ha nem nő a szókincsed, de "csak" annyi szót tudsz, mint magyarul, akkor egy olvasott ember esetén, több mint korrektül le tud fordítani könyveket, amelyeknek viszont különleges stílusa van, azokhoz még mindig segítségül lehet venni szakirodalmat, szótárt és hasonlókat.Tromort77 írta:Ez már az offtopic-ban is offtopic.Bob_Marley írta:
És amúgy felvetődne az is, hogy az állatok nem rémülnének-e meg attól, hogy valaki tud velük beszélni és nem saját fajához tartozik.![]()
De akkor vajon az emberi agy képes lenne "kezelni" cirka 7000 nyelvet? Ha csak azt nézzük, hogy egy angol nyelvben 1 millió létező szó van akkor elég kétséges, hogy bárki is tudná ezt kezelni. Szóval ha belemegyünk a technikai hátterébe egy ilyen kérdésnek, akkor egyértelműen mindkét oldal támadható.
Ez már az offtopic-ban is offtopic.Bob_Marley írta:
És amúgy felvetődne az is, hogy az állatok nem rémülnének-e meg attól, hogy valaki tud velük beszélni és nem saját fajához tartozik.
Ezek nagyon fontos dolgok, de én kételkedem abban, hogy ezen állatok tudatában vannak ennek. Magát a szokásukat könnyebben lehetne nyomon követni, de (nem vagyok biológus így csak feltételezem) ők nem tudatosan cselekszenek. Tehát lehet jobban lehetne következtetni mondjuk időjárásra, de a hangya nem mondja el hogy ő most tudja mi fog következni. Fiktív az egész, itt jön szóba a scifi.Tivornya írta:Egy szaros hangya, vagy földigiliszta azt hiszem sokkal többet tudna mesélni az időjárásról nekünk embereknek, mint bármelyik tanult meteorológus. Egyes állatok a gravitációs mezőről, más állatok a csillagászatról, megint más állatok a növénytanról és megint más állatok a geológiáról. Ezek olyan dolgok, amiket itt simán egy kézlegyintéssel elintézünk, hogy ösztön
Szerk.: csak előbukkannak az érettebb arcok(szavazás tekintetében), öröm-bódottá
Nyilván nem az aktuálpolitikáról fogsz egy kutyával beszélni, itt elsősorban kommunikációról van szó, nem beszélni, hanem kommunikálni tudsz velük, ahogy ők egymással, hatással tudsz lenni az összes állatra. Attól, h beszéled a nyelvét egy embercsoportnak, még nem leszel rájuk hatással, fiúk lányokhoz nem tudnak odamenni beszélgetni, nemhogy még manipulálják is őket. Példánál maradva, lemegyek a parkba, körém gyűlnek a kutyák, onnan jutni fog csaj, abban biztos vagyokBob_Marley írta:Értettem, nem volt csapongó. Nem tudom milyen egy mai kém, biztos hogy sokat számít technika. Én azért úgy képzelem, hogy a mai világban is sokat számít hogy ahhoz hogy infot tudj meg tudj megfelelő kommunikációt kialakítani. És nem utolsó sorban bizalmat, amit a beszéd és nyelv által tehetsz meg. Nyilván hogy lehallgató készülék, műhold, telefon stb stb stb is baromi fontos.
Azt sem tudom melyik a nagyobb biznisz, jogos hogy sokan fizetnének azért mit mond a kutyájuk, csak nekem ezzel továbbra is az a gondom, hogy nem fog sokat mondani. Egy idő után "elavul" ez, mert egy kutya vagy macska vagy papagáj képessége eléggé véges. Egyszerűen ezeknek az állatoknak nincs akkora agyi képességük, hogy túl sok mindent megkülönböztessenek. Míg fordításban még mindig ott van, hogy tegyük fel lefordítasz egy könyvet a világ tényleg minden nyelvére csak a jogdíj részesedés is ott lesz neked x év múlva is.