Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nyilván nem az aktuálpolitikáról fogsz egy kutyával beszélni, itt elsősorban kommunikációról van szó, nem beszélni, hanem kommunikálni tudsz velük, ahogy ők egymással, hatással tudsz lenni az összes állatra. Attól, h beszéled a nyelvét egy embercsoportnak, még nem leszel rájuk hatással, fiúk lányokhoz nem tudnak odamenni beszélgetni, nemhogy még manipulálják is őket. Példánál maradva, lemegyek a parkba, körém gyűlnek a kutyák, onnan jutni fog csaj, abban biztos vagyokBob_Marley írta:Értettem, nem volt csapongó. Nem tudom milyen egy mai kém, biztos hogy sokat számít technika. Én azért úgy képzelem, hogy a mai világban is sokat számít hogy ahhoz hogy infot tudj meg tudj megfelelő kommunikációt kialakítani. És nem utolsó sorban bizalmat, amit a beszéd és nyelv által tehetsz meg. Nyilván hogy lehallgató készülék, műhold, telefon stb stb stb is baromi fontos.
Azt sem tudom melyik a nagyobb biznisz, jogos hogy sokan fizetnének azért mit mond a kutyájuk, csak nekem ezzel továbbra is az a gondom, hogy nem fog sokat mondani. Egy idő után "elavul" ez, mert egy kutya vagy macska vagy papagáj képessége eléggé véges. Egyszerűen ezeknek az állatoknak nincs akkora agyi képességük, hogy túl sok mindent megkülönböztessenek. Míg fordításban még mindig ott van, hogy tegyük fel lefordítasz egy könyvet a világ tényleg minden nyelvére csak a jogdíj részesedés is ott lesz neked x év múlva is.
Mondjuk egy könyvet azért nem lehet kis munka úgy lefordítani, hogy a stílus és a nyelvezet megmaradjon fordítás után is. És attól még, hogy te tudsz mindenhogy beszélni, nem biztos, hogy menne ez a fajta átfordítás. Mert ezzel a tudással nem nőne a szókincsed és a fogalmazókészséged szerintem, "csak" megértenél mindent amit mondanak, meg te is tudnál bármilyen nyelven beszélni. Legalábbis én így értem, hogy a "hozott anyag" nem változna. Én meg ha egy bestseller esélyes könyv írója lennék, biztos hogy nem egy szabadúszóval fordíttatnám le a könyvem..Bob_Marley írta: Míg fordításban még mindig ott van, hogy tegyük fel lefordítasz egy könyvet a világ tényleg minden nyelvére csak a jogdíj részesedés is ott lesz neked x év múlva is.
Ha pénzről beszélünk, akkor az állatos sztori nagyobb biznisz.Bob_Marley írta:Én meg celeb nem akarnék lenni, de ezért is írtam hogy nagy pénzek lennének ebben. Fordító iroda is ha minden nyelvet ajánlasz akkor sokkal értékesebb. Szóval lenne ebben bőven pénz a 100e forint mint támpontot írtam. És nem is különleges nyelvekről van szó amiért ennyit is fizetnek akár. Kicsiben nem gondolkozok, kémes nekem elég nagy.
Tim írta:
A másik dolog ami érdekelne, hogy mi lenne az a bizonyos "titkosírásos nyelv" amit Bob említett
Fel nem foghatom miért alakult ki ez a meggyőződésedvisca el barca írta: kash? (bár én még mindig tartom, hogy tim skizofrén énje)
Hány éves vagy?Normandia írta:Én biztosan.visca el barca írta: amúgy ki a két 50+-os fórumozó? alcantara meg normandia?
Én biztosan.visca el barca írta: amúgy ki a két 50+-os fórumozó? alcantara meg normandia?
csababarca írta:Matyika akarta magát behazudni a 20-24es korosztályba,csak túllőtt a célon.visca el barca írta:
amúgy ki a két 50+-os fórumozó? alcantara meg normandia?
Azért mert ha nem ő az és gyereknek nézzük az ciki.Vagy nem?visca el barca írta:miért sértenéd meg?Feast4 írta:Én arra. Lennék kíváncsi ki a 10-14-es?Van egy tippem de nem akarok megsérteni senkit.
kash? (bár én még mindig tartom, hogy tim skizofrén énje)
miért sértenéd meg?Feast4 írta:Én arra. Lennék kíváncsi ki a 10-14-es?Van egy tippem de nem akarok megsérteni senkit.
Matyika akarta magát behazudni a 20-24es korosztályba,csak túllőtt a célon.visca el barca írta:
amúgy ki a két 50+-os fórumozó? alcantara meg normandia?
két hét és én is azt a tábort fogom erősíteniEl fanático írta:Már nem vagy egyedül öreg harcos, segítek neked emelni a fórum átlag életkorátTivornya írta: Szerk.: több, mint 30 éve csak macskáink vannak(igen, én vagyok az eddigi 1, aki a 35-40 korhatárba tartozik ama bizonyos szavazásnál)
Már nem vagy egyedül öreg harcos, segítek neked emelni a fórum átlag életkorátTivornya írta: Szerk.: több, mint 30 éve csak macskáink vannak(igen, én vagyok az eddigi 1, aki a 35-40 korhatárba tartozik ama bizonyos szavazásnál)
Örök kutyatartóként nagyon is adom, amit írsz. Három kutyánk volt eddig és a maguk módján meg tudják értetni velünk, hogy mit akarnak, csak oda kell figyelni rájukTivornya írta:szinte minden nyávogásuknál tudom, hogy mit is szeretnének. Szerintem az örök kutyatartók is tudják, hogy mit is akar a kedvencük, de ha egy random bennszülött elkezd nekem makogni, akkor fogalmam sincs, hogy mit szeretne.
Ezt is átrágtuk tegnap.Capon írta:
Egyébként ha választhatnék az összes emberi nyelv vagy az állatokkal való kommunikáció közt akkor az utóbbit választanám. Oké hogy beszélsz mondjuk 2-3-4 nyelven, de mennyivel fontosabb már az ha csat Te beszélsz egy adott "nyelvet" legyen az akár az állatoké.