noname írta:
Cesc-re ezek ugyanúgy érvényesek voltak. Ehhez képest a tavalyi triplázás egyik fő oka a Cesc-Rakitic csere volt a kp-án.
Cesc összességében nem volt rossz, főleg az őszi szezonokban, de tény, hogy tavasszal rendre borzalmasan játszott, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy itt nem volt meg az igazi posztja. Bellerinre viszont ez nem mondható el, itt kénye-kedve szerint támadhatna, és abban nagyon jó, az már fontosabb kérdés, hogy az védekezése milyen, ha a szakvezetés úgy ítéli meg, akkor felesleges még egy Vidal.
Kicsit bővebben. Az Arsenal egyszerűen le van maradva a világtól sok szempontból. A játékosaik alapvető hiányosságokkal rendelkeznek, melyek közül a legfontosabb a taktikai fegyelmezettség. Emellé az edzésmódszereik rémesek, nem véletlen a temérdek sérülés. Igen, megadják a fiataloknak a lehetőséget, ez szép és jó, de erőltetett h állandóan tőlük igazolunk. Aki jól játszik egy angliai 4. csapatban, az kevés egy igazi elitcsapathoz, amilyen a Barca.
Az, hogy a sérüléseik és az edzésmódszereik között milyen összefüggés van, inkább a túlterheltségre gyanakodnék, ami nem csak az edzés miatt, mert itt is edzenek napi többet is a játékosok, hanem a téliszünet hiánya és rengeteg felesleges kupameccsnek is köszönhető.
Song is technikásnak minősült az Arsenalban, itt egy lassított felvétel volt, Hleb, aki nagy cselmester volt Angliában, itt kb senkit se tudott kicselezni. Cesc, aki tökéletesen illett az Arsenal gépezetébe, itt csak addig volt jó, amíg nem jött szembe egy komolyabb ellenfél. Vannak előnyei az angol játékosoknak. Pl Suarez fantasztikus fizikuma Angliának köszönhető, de csak azért, mert az Arsenal stílusa hasonlít a Barcáéra, az nem jelenti h ami ott működik, az itt is. Henry is nagy király volt Angiában, ehhez képest Spanyolországban nem volt nagy szám. A gólérzékenysége megvolt, de védőt nem nagyon cselezett ki, míg a Barcában játszott és a sebessége se volt kiemelkedő.
Minden igazolásban ott van a bukás veszélye, pl. Arda hatalmas csalódás, pedig ő a Ligán belül bizonyított. Az is egyértelmű, ha valaki egy középcsapatban a támadás ékköve, ő rá játsszák ki az utolsó, utolsó előtti passzokat, akkor sok gólpontot termel, illetve szabadabb szerepkörben több sikeres cselt hozhat, nem ezekből kell kiindulni, hanem, hogy mennyire integrálható az adott csapatban.
Songhoz én is több reményt fűztem, de sosem gondoltam, hogy kiszoríthatja Busit, mert a labdakihozatalokban a jövetele előtt egyértelmű volt, hogy nem üti meg azt a szintet, viszont mezőnymunkában többet vártam volna, hogy egy első számú cserének jó legyen, sajnos nem így alakult. Henryt 30 évesen igazoltuk, a csúcsformáján már túl volt, így is hozott majdnem minden második meccsen egy gólt, közte fontosakat is, mellé még gólpasszokat is.
Nem egy csapatból való igazolástól kell félni, inkább mindig az adott játékos tulajdonságaiból és stílusából kell kiindulni, és az sem garancia semmire sem, csak egy kiindulási alap.