2016.03.19. 14:58:12
az a része a dolognak, amikor 5-en akarnak nekimenni a pályán és habzó szájjal ordibálnak vele egy csel után, szerintem az minimum 50-50, legalábbis az esetek elenyésző része az olyan szvsz, mint amit Rinku írt, hogy a védő normálisan tenné a dolgát, de nem tudja, mert Neymar szájkaratét kezdeményez, odaszól, stb. inkább fordítva szokott lenni, a védő kezdi egy rúgással, amin lehet látni, hogy nem nagyon érdekelte a labda, vagy valamilyen erőfitogtató megmozdulással. aztán az tény, hogy erre nem marad el a válasz és Neymar általában partner a pofázásban. de azt is meg kell jegyezni, hogy ezekben az afférokban többnyire tényleg nem egyébként higgadt, és értelmes védők szokták a másik felet képviselni, de azt sem vitatom, hogy amikor már zajlik a dolog, akkor Neymar sose szúrna oda lenéző, fölényeskedő szavakat.
a cseleivel, megmozdulásaival, összességében a stílusával kapcsolatban nekem az a meglátásom, hogy az esetek túlnyomó részében tényleg a játék szeretetéből adódóan csinálja a dolgokat, élvezi, hogy varázsolhat, és ami lényeges, hogy ezekkel rengetegszer szerez helyzeti előnyt, teremt gólhelyzetet. nem mondom, hogy soha nem éreztem még azt egy cselénél, hogy ez most sok volt vagy felesleges, esetleg túl is ment azon a határon, ami a szórakoztatás meg a játék élvezete, de ez sztem kb. 10ből 1, max. 2szer van, nem érzem dominánsnak. persze, ha valaki érzékenyebb arra az 1-2 esetre, akkor nem mondom, hogy nem lehet meglátni, mert tényleg fel lehet fedezni olykor.
összességében egyébként én sem szeretem kifejezetten, és bevallom, hogy amikor meccsek előtt vagy vmi hivatalos eseményen bohócnak öltözve jelenik meg, akkor néha bennem is egy hülye gyerek benyomását kelti. ezzel együtt nem olyan vészes szerintem, de teljes mértékben megértem, ha valakinek nem szimpatikus, mert ad rá okot, hogy ne legyen az, az a kérdés, hogy ki mennyire érzékeny ezekre.
ez az adócsalás meg...nem tudom, ebbe inkább nem mennék bele azok után, hogy Messi meg Mascherano is lebukott ezzel, ingoványos morális útvesztőkhöz vezetne. meg ez, hogy akkor tudott-e róla, vagy a gonosz cégek meg a szemét apja miatt van, mittudomén....mindenesetre érthetetlen számomra az is, ha tényleg csak a nálunk játszók csinálják ezt, meg az is, ha nem, de csak a mieink buknak le ezzel folyamatosan...