Chino írta:
A bajnokság az teljesen más. Ott nem trónkövetelőkkel kell számolni. Van 2, jobb esetben 3 csapat akik befuthatnak, nem feltétlenül az egymás elleni meccsek döntenek. Ezért sem lehet nagyon azzal előállni, hogy nehezebb a bajnokság. A BL-ben a csoportkör után már sokszor nüanszok döntenek. Szóval bármi lesz is a szezon vége, jövőre a bajnokságban (az eddigiek fényében talán nem arroganicia kimondani) mi leszünk az esélyesek, de a Bl-ben alsó hangon 5 csapatról ki lehet jelenteni, hogy pályázhatnak a döntőre. Szóval én még most sem magunkat egyértelműen esélyesnek a döntőre, pláne nem a kupára.
Ezt többször túltárgyaltuk maximum a "drámaiságot" tudom elfogadni hogy nehezebb, de nem hiába annyira sikeresek a spanyol csapatok, mert egész egyszerűen jók. És állítom, hogy Sevillaban nehezebb nyerni mint teszem azt Londonban az Arsenal ellen. 13 meccs kell a BL győzelemhez, ennyi nehéz meccs a Ligaban is van és a BL-ben is általában a negyedik kalapos csapatok nem világverők.
És pl a Bl-ben az elmúlt öt évben: mi ötször, Real ötször, BM négyszer volt elődöntős. Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy az elmúlt éveket figyelembe véve ezen három csapatok akik igazán pályáznak a döntőre, egy "meglepetés" meg mindig van. Spanyolországban hasonló a szitu RM-Mi-Atletico. Atletico pl Európa top 5 csapatában benne van. Ki az ötödik azon lehetne agyalni, PSG, Juventus stb, de alapvetően ez a három spanyol csapat uralja a nemzetközi focit, s a Liga színvonala pont emiatt is nagyon magas és tartom hogy nehezebb is színvonalában mint a BL- Az én szememben meg a bajnokság pont amiatt hogy egy egész éve teljesítményre osztanak bizonyítványt + az ellenfelek nagyon erősek, magasabb szinten van.
Mondom, átbeszéltük, de azért írtam, mert a BL-ben is 2-3 csapat van, aki kiemelkedik, szép hogy papíron öt döntős lehet, de 3 elődöntős ha nem kerülnek össze már most "borítékolható", na jó az RM billeg.

De nekik pl csak ez marad, s feltudnak készülni a párharcokra és a következő körre összekaphatják magukat.
+ "nevetünk" az angol bajnokságon vagy más csapaton miközben utána leírjuk, hogy megvertük az angol bajnokot. Jól hangzik, de a City lehet BL helyet se érne el a Ligaban, jelen esetben Angliában is karcolva vannak a negyedik helyen. Ne Getafeből induljunk ki, botrány volt tegnap mennyire feladták, de egy Sevilla-Villarreal-Bilbao lehetne sorolni csapatok ellen nehezebb mint BL-ben nem egy csapat ellen. És lehet egy Eibar lenne a Leicester City ha kicserélnék a két bajnokságot. Persze ez csak feltételezés.