Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.04. 09:17:21

noname írta:Segítséget kérnék az itt levőktől. Pár napja szakítottam 6 év és egy eljegyzés után a barátnőmmel. Ő volt a hibás.

Jelenleg nincs a kajának íze, nem kényelmes az ágy, semmi értelmét nem látom az életnek.

Beszélnek kell valakivel. Tudnom kell, közületek volt más hasonló helyzetben? Mi már gyakorlatilag úgy éltünk mint a házasok és ez lett a vége.

Tudom, hogy ez a fórum nem ilyesmire van kitalálva, de sokat beszélgettem itt mindenkivel és úgy érzem talán ez segíthet. nem tudom. nem tudok már semmit.
Jelenleg a 7. évet taposom asszonnyal, kb. 2 éve csak kirakatpáros vagyunk a nyilvánosságnak és magunknak is, pedig azóta is imádjuk egymást és sosem cserélnénk le a másikat egy újabbra. Én 37 éves vagyok, Ő 33.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
noname
Llegenda del Barça

2016.03.04. 09:01:05

Segítséget kérnék az itt levőktől. Pár napja szakítottam 6 év és egy eljegyzés után a barátnőmmel. Ő volt a hibás.

Jelenleg nincs a kajának íze, nem kényelmes az ágy, semmi értelmét nem látom az életnek.

Beszélnek kell valakivel. Tudnom kell, közületek volt más hasonló helyzetben? Mi már gyakorlatilag úgy éltünk mint a házasok és ez lett a vége.

Tudom, hogy ez a fórum nem ilyesmire van kitalálva, de sokat beszélgettem itt mindenkivel és úgy érzem talán ez segíthet. nem tudom. nem tudok már semmit.
A Fifa egy szégyen
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.03. 18:10:08

magyarország 2016

helyi ingyenes reklámújságban hirdetés a helyi megagiga nike/adidas shophoz kapcsolódóan: "szülinaposak vagyunk blablabla, minden termék 20%-kal olcsóbb"

gondoltam király, úgyis esedékes a soron következő adidas surranóm. 10 éves korom óta csak adidast hordok, az original verziót (samba, spezial, universal stb stb), ezen cipők ára mindig 20-22.000 ft között van, mondom pont jó lesz, lejön belőle 4-5.000 Ft. kb két hónapja voltam benn, hogy mégis miket tartanak, láttam van fekete samba, gondoltam, majd ha lesz keshem akkor bemegyek, megveszem, emlékszem, hogy 22.900 Ft volt.

bemegyek ma, rögtön kérdeztem, hogy van e már ez az akció, mondták, hogy igen, mindehol ki van téve az akciós ár. látom, hogy a cipő ugyanúgy 22.900 Ft-ba kerül, és ott van felette áthúzva egy 28.900 Ft-os ár.

idióta gyakorlatos tizenévesek voltak az eladók, mondom, a tulaj hol van. nem szoktam problémázni, ilyenkor általában röhögök egy durva hangosat és ki jövök a boltból, de most vhogy nem ment. aszongya' a kis csaj, majd ő segít. elmondom a problémám, erre természetesen közli, hogy ő mindehova azt az árat írja, amit a főnöke ukázba ad. de menjek be holnap, bent lesz.

kíváncsi leszek ha holnap befenyítem a fogyasztóvédelemmel, akkor mit fog összemakogni :lol: (fogyasztóvédelem tudtommal simán feltúrhatja számlákat, szóval még csak azt sem tudja hazudni, hogy 28.900-ba került korábban is)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Zolee23
Capitá del Barça

2016.03.03. 01:53:16

Az hagyján, hogy sokan csak melegedni, meg kártyázni mennek be, de ehhez hozzájön az is, hogy fele annyi az orvos, ápoló, etc. mint amennyi kéne. Nem ritka hogy egy műszak alatt 60-80 embert kell ellátnia egy orvosnak.

És akkor ilyenkor történnek olyan elhanyagolható hibák, hogy a betegnek a jobb válla helyett a balt műtik meg...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.03. 00:35:01

Biztos hogy nem egyszerű egészségügyi dolgozóként, de én is tapasztaltam nemrég, hogy valaki tényleg "csak" azért megy be hogy meglegyen a heti pofavizit....

Kérdem én, 200-300-500 Ft vizitdíj? Nyilván hogy a TB-t nem ezért fizeted, hogy még fizess, de ha ez kell hogy amint írod a társadalom megtanulja rendszert kezelni használni, ám legyen.
Kép
Kép
Kép
Primitive
Entrenador del Barça

2016.03.03. 00:24:58

Egyeltalán nem követem ezeket a tüntetéseket - minden hétre jut egy. Azt sem tudom/értem mi bajuk van a tanároknak, szülőknek, diákoknak. Valami biztos szahar, ha ekkora a körítés körülötte.
Középiskolában első két évben délelőttös voltam. Szabadka Tőlünk kb. 30 km-re és kb. 45 percre volt busszal. Délelőtt két lehetőség volt. 5,45-kor illetve 6,45-kor ment busz Szabadkára. A buszállomástól a suli jó 20 percre volt gyalog. Bár ment városi busz a suli irányába, nem vettük azt igénybe, mert csomó pénz volt így is a másik havi bérlet.
Sok lehetőség nem volt, minden nap az 5,45-ös busszal indultam oskolába. Általában 7 órám volt, de néha a 8. is becsúszott. Nem is volt baj, hiszen hazafelé is elég ritkán indult busz. Ment 11-kor, - ezt csak abban az esetben értem el, ha ellógtam az utolsó 3-4 órát ( sosem volt ilyen :^o :^o ) - meg 14,30-kor. A 14,30-as busszal mentünk mindig haza, kb. 15,30-ra értem a lakásba. Ezután ebéd, vagy ősszel/kora tavasszal az sem volt, mert ilyenkor a táska lerakása után mentem fociedzésre. Edzés után 6-7 körül hazaértem, megvacsoráztam, majd megcsinálam a leckét, meg tanultam kicsit. (általában nem rendszeresen tanultam, csak szakaszosan, de minden nap azért foglalkoztam a következő nap tantárgyaival) 10-11 körül aludtam, és ez ment hétről hétre egész két éven keresztül. Nem mondom, hogy néha nem volt fárasztó, de én simán bírtam.

Délután még szaharabb volt. Kéthetente pénteken emlékszem -2. órára kellett bemenni. Ez azt jelentette, hogy 11,40-kor kezdődött az óra. Dupla informatika, meg egy angol, majd még rá 6 óra. Ez még keményebb volt. Ilyenkor reggel 9,30-kor ment a buszom, majd minden este 20,15-kor indul a buszom hazafelé. Sosem lázadtunk emiatt.

Középsulihoz képest nekem az egyetem csak felüdülés volt. A töltelék órákra nem jártam be, csak ha katalógus volt. Ott simán be tudtam osztani az időmet, meg lehetett menedzselni az igazolatlan órákat is.

Leszögezem, hogy nem követem, hogy miért megy a sírás most a tanárok/diákok részéről, csak leírtam, hogy nekem hogy néztek ki a középiskolás éveim. Sokszor az odaúton tanultam, bár azért emlékszem 20 perc után reggel mindig elringatott a busz rázkódása. :D

Leterhelt voltam, de ez semmi ahhoz képest, amit most csinálok, és akkor eljutottunk a másik kényes ponthoz: az egészségügyhöz.

Két éve szerves részeként vagyok tagja az egészségügynek. Igaz, hogy kórházon kívül dolgozom, és teljesen más a büdzsé meg e menedzsment, mint a kórházban, viszont nagyon belelátok a kórházak működésébe, hinyosságaiba, anomáliájukba.

Megmondom a frankót, az egészségügyet Mi, a társadalom tesszük/tettük tönkre. Elmondom, hogy én hogy látom. Lehet ezzel vitatkozni, teljesen szubjektívek a nézeteim. Miért van leterhelve az egészségügy, miért van ekkora hiány mindenhol? Elég csak bemenni egy Sürgősségi osztályra, egy traumára, vagy a toxikológiára. Kicsit radikálisan fogalmazok, de az ott lévő 'betegek' 60%-ának semmi baja nincs. Szemléltetek néhány példát, így talán érthetőbb lesz a sztori.
104-re jön a bejelentés: Földön fekszik egy ember, ittas! Jön a mentőállomásra a telefon, hogy X ember Y helyen fekszik a földön, részeg, nézzük meg. Megvolt a riasztás, bepattanunk a mentőautóba, majd kék lámpával, 'eszeveszettül' szirénázunk az ittas, földön fekvő emberhez. (gyorsan hozzáteszem, hogy egy részeg ember miatt kockáztatom a saját, és a forgalomban lévő embertársaim testi épségét) Besegíted a metőautóba, megvizsgálod, hopp van egy friss sréülés a fején. Indulás a traumatológiára. Beérsz az adott osztályra, ahol már 3 hasonló kvalitású ember vár a sorára. Ők is mentővel jöttek. Átadod a beteget, majd készül a CT. Igen, CT készül a kis bibijéről. (más beteg ember elmegy előjegyzést kérni CT-re, azt kell mondanom, hogy 2-3 hónapot kell várni) Ilyen, és ehhez hasonló történetek napi szinten lejátszódnak. Nem sajnálom én senkitől, mert mindenkit megillet, csak kissé fájó, hogy egy részeg ember miatt terhelődött le a mentőszolgálat egyik mentőautója, és a kórház személyzete.

Másik sarkallatos történet, ami elég bicskanyitogató. Rengeteg kórházi ellátás szociális alapon történik. Saját tapasztalat: bejelentés után kimentünk az Y emberhez, aki azért hívott mentőt, mert szeretne kórházba menni. Nincs semmi komolyabb baja, csak öreg, hétvégén elutaznak a rokonok, nem szeretne egyedül otthon maradni. Mit tehetek? Otthon hagyon, majd bármi történik vele a következő 24 órában, az orromra húzzák, hogy miért nem vittem el, feljelentés... Hiányzik ez nekem? Nem. Elvittem a kórházba, majd mondtam, hogy itt a 'beteg'. Be akart jönni a kórházba. Orvos sem tud Vele mit kezdeni, haza nem engedheti, mert meg kell vizsgálnia, mert ha Ő is elengedi, és valami történik.... a forgatókönyv ismert, ráhúzzák a vizes lepedőt.

És ezek nem egyszeri esetek, egy szolgálatra legalább egy, de általában több ilyen is jut. Olyannal is sűrűn találkozok, hogy csak azért hívtak mentőt, mert akkor soron kívül vizsgálják meg a kórházban. És ez csak hatványozódik. Tolódik ki a betegellátás, mert az ilyen esetek hátráltatják a rendszert.
És akkor arról még nem is beszéltem, hogy ezt még megfejeli a szakemberek hiánya is. Nem elég, hogy az ilyen magát betegnek nevező ember miatt tolódik a betegellátás, de sajnos a kevés, és egyre fogyó szakemberek hiánya miatt még jobban omlik össze a rendszer. Nő a betegszám, nő a munka mennyisége, csökken a betegellátás színvonala és akkor a fizetés meg stagnál. Ezek a tényezők generálják az egész egészségügy hanyatlását.

Emellett az emberek nem tudják használni az egészségügyi rendszert. A két napja lázas, mentőt hív, a mentő kórházba viszi. Első lépés a háziorvos, majd az ügyelet, ha itt sem tudtak megoldást találni, akkor jöhet a mentő meg a kórház. Annyira jó lenne, ha mindenki belelátna ebbe egy picit, sok felesleges dolgot meg lehetne spórolni, ezzel könnyítve az egész rendszeren.

És ez csak a jéghegy csúcsa. Állítom Nektek, hogy a mentővel kórházba szállított emberek legalább 60%-a nem igényel kórházi ellátást. A fennmaradó 40% vagy szociális okból, vagy káros szenvedélye miatt (drog, alkohol), vagy éppen saját akaratából kéri a kórházi kivizsgálást.

Van egy hölgy, akihez az állomásunkról napi (nem túlzás) rendszerességgel járunk ki. Jellemző panasz a mellkasfájás. Előző hónapban 20x voltunk kint Nála. És muszáj kórházba vinni, mert a szívinfarktust csak vérvétellel lehet kizárni, pedig tudod, hogy semmi baja, de mégis ott a lehetőség, hogy mivan, ha épp most van infarktusa?! És akkor mi van, ha a szomszédban épp valaki tényleg beteg, és oda nem jut mentő, mert épp egy ilyennél van? Vagy épp a kórházban Őt vizsgálják, pedig...
Remélem értitek.

Leszögezem, hogy ezek a gondolatok csak szubjektívek, és saját tapasztalatom mondatja velem ezeket, hogy igazából a hibát itt kellene elkezdeni kezelni. Megtanítani az embereket használni a rendszert. Hogy mit, miért és mikor. Kevesebb lenne a beteganyag, több idő jutna a ténylegesen beteg emberre, és sok-sok millió maradna meg az értelmetlen vizsgálatok nélkül.

És akkor a végére hagytam még egy kis saját történetet. Újraélesztettünk egy férfit. 5 perc alatt a helyszínen voltunk, protokoll szerint jártunk el, szakmailag mindent megtettünk. Sikerült. Átadtuk a kórházban az akkor már saját keringéssel, légzéssel rendelkező beteget. Örültünk! Ritka a sikeres újraélsztés, ráadásul fiatal is volt az ember.
A minap kapta az egység a levelet, hogy fel vagyunk jelentve. A beteg 2-3 hetes kórházi bentfekvést követően elhunyt. A vád: 20 perc alatt ért ki a mentő. (persze nem igaz, és a GPS meg a technika majd igazolja) Jöhet egy kis jogi kálvária. Hurrá!
Másnap mosolyogva menj dolgozni, empatikusan, mintha mi sem történt volna. Persze muszáj, mert a betegellátás rovására nem mehet.

Riszpekt ha végigolvastad!
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.03. 00:22:18

Anyeginre még emlékszem s azt szerintem kifejezetten jó volt, pedig én nagyon nem szerettem az Irodalmat. :D Csak mondjuk olyan tanárunk volt, aki tűzzel és vasvillával ontotta belénk és szó szerint vagy megszoksz vagy megszöksz eshetőségek voltak. :D Jutalma, hogy a mai napig emlékszem belőle dolgokra. :D

És speciel az Anyegin szerelemről is szól az meg 14-16 évesen elég aktuális általában. :D Orosz romantika.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.03. 00:13:39

Bob_Marley írta:Nekünk még időmértékes verselésben is kellett 8 soros verset írni. A mai napig emlékszem az összes jambus, trocheus, spondeus meg hagyjál békénus dologra. :D

Anyeginről meg mindig az jut eszembe, hogy sorolják a nyári kötelezőket: Csehov-Három nővér, Sirály, Puskin-Anyegin és így tovább és az előttem lévő hátrafordul:
-Anyegintől mit kell elolvasni? :D
Amit az első részben írsz, nekem még csak nem is rémlik, nemhogy tudjam mi az :D

De most őszintén, ezek az olvasmányok mire jók 14-16 évesen?! Örökre elveszik a kedvét a gyerkenek tőle, kb arra.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.03. 00:04:20

Nekünk még időmértékes verselésben is kellett 8 soros verset írni. A mai napig emlékszem az összes jambus, trocheus, spondeus meg hagyjál békénus dologra. :D

Anyeginről meg mindig az jut eszembe, hogy sorolják a nyári kötelezőket: Csehov-Három nővér, Sirály, Puskin-Anyegin és így tovább és az előttem lévő hátrafordul:
-Anyegintől mit kell elolvasni? :D
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.02. 23:52:58

Aki középiskolás, az még nincs 18, én ezen a ponton leragadtam :) Egysíkú vagyok.

Anyegin, Antigoné, Isteni színjáték, ezeket irodalomból 15 évesen, hirtelen, amire emlékszem. Vicc, bohózat, jöhet nekem ide a műveltséggel akárki, ezt olvastatni gyerekekkel büntetés.

Egy verset vagy rímet nem kellett írnunk gimiben, amin kicsit gondolkodni kellett volna vagy kreatívnak lenni.

Ez csak egy kiragadott példa, de remekül szemléltetni az egész témát.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.02. 23:32:17

recrea írta:
Bob_Marley írta:Ennek örömére dupla és kitiltás? :mrgreen:
Várjál, fáradtság meg terheltség mellett 10 ezer hozzászólás....hihető...most megnézem, h délelőtt szokott-e írni....khm, tanulás helyett.

Vasárnap meg hajnalig kocsmázás és alkohol a bűnös városban....fiatalkorúan. Na, máshol próbáld a bort vizzé változtatni Matyi :lol:
Fiatalkorúan? Miről beszélsz? :shock:

De most lebuktam, igazából ezért alszok néha délután. :cry: :mrgreen:
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.02. 23:24:58

Várjál, fáradtság meg terheltség mellett 10 ezer hozzászólás....hihető...most megnézem, h délelőtt szokott-e írni....khm, tanulás helyett.

Vasárnap meg hajnalig kocsmázás és alkohol a bűnös városban....fiatalkorúan. Na, máshol próbáld a bort vizzé változtatni Matyi :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.02. 23:19:52

Úgyis rég voltam kitiltva. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.02. 23:07:27

Ennek örömére dupla és kitiltás? :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.02. 23:01:12

Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.02. 19:55:33

Ezeket a szekrényugrást csak azért csinálják, hogy legyen jegye a gyereknek.

Ez az új netfit, amit bevezettek, ez se jó semmire. Vizsgálnak minket, hogy mindent tudjanak rólunk. Semmi köze senkinek, hogy ki milyen erős, magas, hány kiló, stb... :roll:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.02. 16:47:36

Tudom hogy nem teljesen ezt írtad, de a tesin meg alapból nem csak kötélmászás van meg hasonlók. Én sarkítottam le a dolgot, ezért elnézést. Arra akartam utalni, hogy tök mindegy mit csinálnak, az hasznos ha szereti a gyerek ha nem. Azért ez a szeret dolog is olyan, hogy oké a cikkben is benne volt, de bakker az ember nem azt csinálja nagyon nagyon nagyon sokszor amit éppen szeretne. Most van egy 30 fős osztály 15 fő fiú/lány. Öten kosaraznának, öten futnának, öten fociznának akkor mi van? :D Ez is valamilyen szinten építő jellegű, hogy azt kell megcsinálni amit kérnek tőled. És az igen is hasznos, így a tesinek egyértelműen van értelme. De a túlsúlyosság pont olyan amire gondoltam, hogy az iskola megadja a lehetőséget de ha a szülő nem tudja megértetni a gyerekkel miért fontos ez, akkor onnantól kezdve tótágast is állhat az iskola.

És pont ez az, hogy nem véletlen van kötélmászás sem, meg szekrényugrás meg stb. Izmokban, mozgás koordinációban sem ugyanaz, s nem lehet mindig focizni....Én is mindig fociztam volna suliban, de vannak dolgok amiket végig kell járni és megcsinálni. És talán egy tesitanár csak jobban tudja mit kell csinálni mint egy gyerek, aki szeretne valamit. :D Az egy dolog hogy ő mit szeretne szívesebben, de attól még átfogó mozgásra van szükség.
Kép
Kép
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.03.02. 16:31:56

Ne tedd ezt velem

Nem mondtam, hogy rossz a tesi, csak azt, hogy ebben a formában értelmetlen. Azon mit nem lehet megérteni, hogy sokkal szívesebben kosaraznának/fociznának/stb a gyerekek, mint kötelet másznának pl. Ez nem evidens? Te is azt írtad, hogy mindegy milyen mozgás, csak mozogjanak. Épp ezt szajkózom bakker, hogy olyan mozgást kéne velük csináltatni, ami nem veszi el a kedvük és nem keresnek kibúvókat a tesi óra alól. Ebben a formában felesleges a mindennapi tesi, mert a többség úgy sem tesizik, nem olyan bonyolult ez szerintem...

Ugyanez áll az olvasásra is például. Nem feltétlenül Jókait kellene kötelezőnek adni, szerencsétlen gyereknek az élettől is elmegy a kedve két oldal után, nem hogy az olvasástól. Persze, valamilyen szinten tanítani kell ezeket, mert hozzátartozik az általános "intelligenciához" (mondjuk ez is érdekes, hogy ki emlékszik a középiskolás dolgokra 30 év távlatából pl, ha nem foglalkozik vele napi szinten?). (én pl alig olvastam el kötelezőt, mégis tudom miről szólnak, stb. viszont rengeteg egyéb könyvet olvastam és olvasom most is, de ez édesanyámnak köszönhető, a suli leginkább csak távol tartott az olvasástól.."nem adta meg azt a minimális iránymutatást sem")

Mondjuk, én ezt részemről le is zárom, mert úgy se ér "csúnyát próbáltam írni" se az egész. Nem lesz itt változás, sem az oktatásban, sem az egészségügyben, sehol. Jöhet itt jobbos, balos, közepes, bármilyen kormány. A társadalomnak kellene egy magasabb szintre lépnie először.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.02. 16:11:57

Victor_Valdes írta
Ki ne találjuk már hogy a testnevelés rossz. :D Minden testmozgás jó, tök mindegy hogy szekrényt ugrasz vagy kislabdát hajítasz. Ez ugyanaz, hogy az iskola ad egy lehetőséget azt vagy kihasználod vagy nem.
Oké a kommunikációs óra is lehet csak elméletben működne, de arra megint csak azt tudom mondani, hogy legfőképpen amúgy is az olvasással lehet ezt fejleszteni és ha a gyerek nem olvassa el azt amit kiadnak neki, vagy magától nem érdeklődik nem akar fejlődni akkor tök mindegy.
Kép
Kép
Kép
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.02. 15:55:05

Victor_Valdes írta:A finn módszer a világon a legjobb oktatási rendszer kb, illene megvalósítani minden államban, de ahhoz óriási szemléletváltás kellene, az pedig sosem fog bekövetkezni ebben az országban (ahol 20 évvel a rendszerváltás után, még mindenki posztkomcsi fejjel gondolkodik..).
Azért csalódott mindenki a rendszerváltásban, mert úgy lett kommunikálva, hogy Közép- és Kelet-Európában történik, holott Európa nyugati felében történt ez meg! A 89-ig remekül működő liberális demokráciát felváltotta a posztkommunizmus, azaz a nyugatiak csapódtak a mi blokkunkhoz, csak Oroszország lett kitessékelve :D
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.03.02. 15:29:32

Bob_Marley írta:Nem tudok erre válaszolni. :D Az iskola azokat a feltételeket szerintem biztosítja (nekem biztosította másnak is) amik egy irányba terelnek, onnantól az egyénen áll hogy ezt alkalmazza-e és hogyan szocializálódik. Amit S.Agüero linkelt finn módszer sokkal inkább egyén orientált, az is teljesen jó gondolat akkor ebben a megoldás. De az iskola a szülőt nem tudja helyettesíteni, mert hát genetikailag is az ő tulajdonságukat öröklöd és viszed tovább azt a természetet, embert, karizmát. Én értem te is meg más is mire utal, s azt fontosnak is tartom, hogy legyen pl általános akár viselkedés óra, akár kommunikáció stb, de ezek csak iránymutatók, magát a folyamatot a szülőnek kell a gyerekkel lerendezni. Ha erre nincs ideje ilyen olyan okból, akkor valami megoldás kell legyen. Nagyszülő, bármi. Azért nem tudok erre válaszolni, mert nem éltem ilyen szituban, pedig a szüleim elváltak és apaképem nem volt, de mégis a testvérem meg én is kiváló nevelést kaptunk Édesanyánktól.Pedig látástól mikulásig dolgozott, de az ő örök mondása, hogy csak arra nincs időnk amire nem akarunk időt szánni.

ÁFA-t biztos félreértelmeztem, telefonról olvastam. :D Még arra is emlékszem valaki azt írta kevesebb tesi kéne, miközben az ország x része túlsúlyos és a gyerekek is.

S.Agüero
Engem megfogtál, s elhiszem hogy ezek tudományosan bizonyítottak. Azt viszont fent tartom, hogy elájulni attól még nem kell ha valakinek 7-8 órája van. Viszont a cikkben is benne volt valami hasonló, hogy ha mi szívtunk más is szívjon, én nem így gondolom, hanem ha mi megcsináltuk más is megtudja. És akkor még arról nem is beszéltünk hogy felnőttként még zsúfoltabb egy nap. Azért gyereknek lenni egyáltalán nem rossz. :D
Többnyire egyetértünk, csak szerintem az iskola ezeket az alapvető irányvonalakat sem adja meg, mert ahogy Matyi is írta, azokon az órákon, amiknek ez lenne a feladata vagy nem csinálnak semmit vagy más érettségi tárgyakból pótolják a lemaradást, általánosságban ez van.

A finn módszer a világon a legjobb oktatási rendszer kb, illene megvalósítani minden államban, de ahhoz óriási szemléletváltás kellene, az pedig sosem fog bekövetkezni ebben az országban (ahol 20 évvel a rendszerváltás után, még mindenki posztkomcsi fejjel gondolkodik..).

A tesit is én írtam. Szerinted a túlsúlyra a mindennapi tesi a megoldás? Ne nevettess már. :) Ez épp úgy a szülő feladata lenne, mint a többi dolog. Aki nem akar mozogni, az szerinted tesi órán fog? Elárulom, nem fog. Majd a szülő szépen szerez neki felmentést, vagy véletlenül otthon hagyja a ruháját, stb, hidd el, megoldja, aki nem akar tesizni. Nem tesi órát kéne tartani, ha már mozgásra akarják ösztönözni a gyereket. :) Focizni kellene, kosarazni, kézizni, stb. Nem kötelet mászni, szekrényt ugrani, stb. Én sem tesiztem kb soha, épp kettes voltam, pont ezért. Mert semmi értelme ezeknek, inkább eljártam suli után edzeni, futni, sportolni. De ez nyilván én vagyok. De a véleményem akkor is, ha a gyerekek élveznék a mozgást a tesi keretein belül, akkor nem csak a kibúvót keresnék alóla..
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.03.02. 15:24:28

Kötelező óraszámokban Európában sereghajtók vagyunk.

Egyébként egyéni szinten nem fogják ezt kezelni, hogy kismiska, vagy nagydaninak milyen nyűgje van.
Főleg ilyen edzéseket nem fognak figyelembe venni, pláne ha nem iskolai keretekben zajlik. Azok választott iskolán kívüli tevékenységek.

Nekem egyetemistaként is fárasztó a dolog, 6:30kor indulok itthonról el, 4ig órám van, egy órás ebédszünettel, hazaérek fél6ra, 6-7 között meg indulok fel piacra dolgozni, hazaérek mire kipakolok a boltban éjfélre, és ez így megy heti három nap. 5-6 óra alvás.
De középsuliban sem aludtam 7 óránál többet soha.
De ezek nem releváns adatok,mindenkinek egyéni igénye vanm egy bizonyos határon belül.
10 óra alvásigény azért masszív :mrgreen: ott van valami a háttérben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Varatrix
Director del Fútbol

2016.03.02. 15:03:09

S.Agüero írta:Erről beszélek, mennyire szánalmasak: https://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk" target="_blank
Ez alapvető tévedés az országban hogy a diploma az intelligencia mértékegysége...

Nekem itt nem az beszédes hogy nem tudják, hanem hogy nem is gondolkoznak rajta.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.02. 15:00:56

Nem tudok erre válaszolni. :D Az iskola azokat a feltételeket szerintem biztosítja (nekem biztosította másnak is) amik egy irányba terelnek, onnantól az egyénen áll hogy ezt alkalmazza-e és hogyan szocializálódik. Amit S.Agüero linkelt finn módszer sokkal inkább egyén orientált, az is teljesen jó gondolat akkor ebben a megoldás. De az iskola a szülőt nem tudja helyettesíteni, mert hát genetikailag is az ő tulajdonságukat öröklöd és viszed tovább azt a természetet, embert, karizmát. Én értem te is meg más is mire utal, s azt fontosnak is tartom, hogy legyen pl általános akár viselkedés óra, akár kommunikáció stb, de ezek csak iránymutatók, magát a folyamatot a szülőnek kell a gyerekkel lerendezni. Ha erre nincs ideje ilyen olyan okból, akkor valami megoldás kell legyen. Nagyszülő, bármi. Azért nem tudok erre válaszolni, mert nem éltem ilyen szituban, pedig a szüleim elváltak és apaképem nem volt, de mégis a testvérem meg én is kiváló nevelést kaptunk Édesanyánktól.Pedig látástól mikulásig dolgozott, de az ő örök mondása, hogy csak arra nincs időnk amire nem akarunk időt szánni.

ÁFA-t biztos félreértelmeztem, telefonról olvastam. :D Még arra is emlékszem valaki azt írta kevesebb tesi kéne, miközben az ország x része túlsúlyos és a gyerekek is.

S.Agüero
Engem megfogtál, s elhiszem hogy ezek tudományosan bizonyítottak. Azt viszont fent tartom, hogy elájulni attól még nem kell ha valakinek 7-8 órája van. Viszont a cikkben is benne volt valami hasonló, hogy ha mi szívtunk más is szívjon, én nem így gondolom, hanem ha mi megcsináltuk más is megtudja. És akkor még arról nem is beszéltünk hogy felnőttként még zsúfoltabb egy nap. Azért gyereknek lenni egyáltalán nem rossz. :D
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2016.03.02. 14:55:47

2006-ban érettségiztem, de máig emlékszem a napjaimra.

5:40-kor keltem mind az 5 nap, 6:15-kor indult a buszom, onnan 25perc vonat 6:31-től és utána villamos még kb fél óra. Így értem be általában fél 8-ra, ugye 8-tól suli. Az utolsó években 4-szer volt 7 órám és szerdánként a 0. tesi miatt 8, ez így hetente 36 óra. Haza a 3:40-es vonattal jártam, utána még busz, kb 4:20-ra értem haza. Egy miskolci szakközépiskolába jártam. Emellett abgimnazistáknak péntekenként 5 órájuk volt, meg máskor volt 6 is...
Egyszer nem panaszkodtam emiatt.
Ráadásul volt olyan osztálytársam, aki ha lekéste a 3:30-as buszát, 6:50-ig szívta a brét, ugyanis akkor jött a következő...
Szóval a diákok sztrájkját elutasítom. Menjenek csak szépen suliba ők is.

Ja és a 4 év alatt Sosem volt lyukasom, mindig megoldották.
Válasz küldése