Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Jelenleg a 7. évet taposom asszonnyal, kb. 2 éve csak kirakatpáros vagyunk a nyilvánosságnak és magunknak is, pedig azóta is imádjuk egymást és sosem cserélnénk le a másikat egy újabbra. Én 37 éves vagyok, Ő 33.noname írta:Segítséget kérnék az itt levőktől. Pár napja szakítottam 6 év és egy eljegyzés után a barátnőmmel. Ő volt a hibás.
Jelenleg nincs a kajának íze, nem kényelmes az ágy, semmi értelmét nem látom az életnek.
Beszélnek kell valakivel. Tudnom kell, közületek volt más hasonló helyzetben? Mi már gyakorlatilag úgy éltünk mint a házasok és ez lett a vége.
Tudom, hogy ez a fórum nem ilyesmire van kitalálva, de sokat beszélgettem itt mindenkivel és úgy érzem talán ez segíthet. nem tudom. nem tudok már semmit.
Amit az első részben írsz, nekem még csak nem is rémlik, nemhogy tudjam mi azBob_Marley írta:Nekünk még időmértékes verselésben is kellett 8 soros verset írni. A mai napig emlékszem az összes jambus, trocheus, spondeus meg hagyjál békénus dologra.
Anyeginről meg mindig az jut eszembe, hogy sorolják a nyári kötelezőket: Csehov-Három nővér, Sirály, Puskin-Anyegin és így tovább és az előttem lévő hátrafordul:
-Anyegintől mit kell elolvasni?
Fiatalkorúan? Miről beszélsz?recrea írta:Várjál, fáradtság meg terheltség mellett 10 ezer hozzászólás....hihető...most megnézem, h délelőtt szokott-e írni....khm, tanulás helyett.Bob_Marley írta:Ennek örömére dupla és kitiltás?
Vasárnap meg hajnalig kocsmázás és alkohol a bűnös városban....fiatalkorúan. Na, máshol próbáld a bort vizzé változtatni Matyi
Várjál, fáradtság meg terheltség mellett 10 ezer hozzászólás....hihető...most megnézem, h délelőtt szokott-e írni....khm, tanulás helyett.Bob_Marley írta:Ennek örömére dupla és kitiltás?
Ki ne találjuk már hogy a testnevelés rossz.Victor_Valdes írta
Azért csalódott mindenki a rendszerváltásban, mert úgy lett kommunikálva, hogy Közép- és Kelet-Európában történik, holott Európa nyugati felében történt ez meg! A 89-ig remekül működő liberális demokráciát felváltotta a posztkommunizmus, azaz a nyugatiak csapódtak a mi blokkunkhoz, csak Oroszország lett kitessékelveVictor_Valdes írta:A finn módszer a világon a legjobb oktatási rendszer kb, illene megvalósítani minden államban, de ahhoz óriási szemléletváltás kellene, az pedig sosem fog bekövetkezni ebben az országban (ahol 20 évvel a rendszerváltás után, még mindenki posztkomcsi fejjel gondolkodik..).
Többnyire egyetértünk, csak szerintem az iskola ezeket az alapvető irányvonalakat sem adja meg, mert ahogy Matyi is írta, azokon az órákon, amiknek ez lenne a feladata vagy nem csinálnak semmit vagy más érettségi tárgyakból pótolják a lemaradást, általánosságban ez van.Bob_Marley írta:Nem tudok erre válaszolni.Az iskola azokat a feltételeket szerintem biztosítja (nekem biztosította másnak is) amik egy irányba terelnek, onnantól az egyénen áll hogy ezt alkalmazza-e és hogyan szocializálódik. Amit S.Agüero linkelt finn módszer sokkal inkább egyén orientált, az is teljesen jó gondolat akkor ebben a megoldás. De az iskola a szülőt nem tudja helyettesíteni, mert hát genetikailag is az ő tulajdonságukat öröklöd és viszed tovább azt a természetet, embert, karizmát. Én értem te is meg más is mire utal, s azt fontosnak is tartom, hogy legyen pl általános akár viselkedés óra, akár kommunikáció stb, de ezek csak iránymutatók, magát a folyamatot a szülőnek kell a gyerekkel lerendezni. Ha erre nincs ideje ilyen olyan okból, akkor valami megoldás kell legyen. Nagyszülő, bármi. Azért nem tudok erre válaszolni, mert nem éltem ilyen szituban, pedig a szüleim elváltak és apaképem nem volt, de mégis a testvérem meg én is kiváló nevelést kaptunk Édesanyánktól.Pedig látástól mikulásig dolgozott, de az ő örök mondása, hogy csak arra nincs időnk amire nem akarunk időt szánni.
ÁFA-t biztos félreértelmeztem, telefonról olvastam.Még arra is emlékszem valaki azt írta kevesebb tesi kéne, miközben az ország x része túlsúlyos és a gyerekek is.
S.Agüero
Engem megfogtál, s elhiszem hogy ezek tudományosan bizonyítottak. Azt viszont fent tartom, hogy elájulni attól még nem kell ha valakinek 7-8 órája van. Viszont a cikkben is benne volt valami hasonló, hogy ha mi szívtunk más is szívjon, én nem így gondolom, hanem ha mi megcsináltuk más is megtudja. És akkor még arról nem is beszéltünk hogy felnőttként még zsúfoltabb egy nap. Azért gyereknek lenni egyáltalán nem rossz.
Ez alapvető tévedés az országban hogy a diploma az intelligencia mértékegysége...S.Agüero írta:Erről beszélek, mennyire szánalmasak: https://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk" target="_blank