Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez alapvető tévedés az országban hogy a diploma az intelligencia mértékegysége...S.Agüero írta:Erről beszélek, mennyire szánalmasak: https://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk" target="_blank
KATTZolee23 írta:Lassan kb. az lesz, hogy az ember saját magát fogja megműteni.
Victor_Valdes írta:nem vagyok almos a delutani szunyam miatt.
Bob, én ezt értem! De, mi van akkor, ha szülőnek sincs meg a kellő tudása/akarata, ahhoz, hogy egyáltalán bármilyen szinten is foglalkozzon a gyerekével? (Vagy szimplán 3-4 műszakba jár mindkét szülő?) Ilyenkor hol marad a magyar közéletben annyit szajkózott "integráció, felzárkóztatás"? Jó az etika óra, stb..de ezeket is a szülő dolga lenne, hogy megtanítsa, ennél sokkal fontosabb lenne valamilyen minimális gazdasági illetve kommunikációs ismeret. Arról ne is beszéljünk, hogy a sulik 90%-ban az ilyen etika, média, stb órák csak töltelékek, semmi hasznosat nem csinálnak.Bob_Marley írta:...
Pedig van ilyen, mint amit Matyi írt! Az összes szakközépiskolában napi legalább 7 óra van. Mivel úgy változott a rendszer a legtöbb szak esetében, hogy az eddigi 6 éves képzés lerövidült öt évre. Ez azt jelenti, hogy 4 év érettségiig plusz egy év szakképzés az eddigi kettő helyett. Ebből az következik, hogy rengeteg szakmai órát betömörítettek az első 4 évbe, emiatt jelentősen nőtt az óraszám, illetve ehhez most már pár éve hozzájön a mindennapi tesi, ami megint full értelmetlen.Varatrix írta:...
Fú szám dömping...S.Agüero írta:Ez az oktatás úgy rossz, ahogy van. Szerintem eléggé leterheltek vagyunk, van 7-8 óránk átlagban, és akkor még otthon tanulni kellene elvileg 3-4 órát.A bejárósok felkelnek jó esetben 6 órakor, hazaérnek 4 órakor. Mire hazaérek elég hulla szoktam lenni, pedig nem sok mindent csinálok a suliban.
Heti 1-2x délután lefekszem 1-2 órát aludni, különben kipurcannék. Alszok 7 órát, aztán ha hazaértem 3 órakor, már semmire nem jó az agyam. aztán még akkor kellene tanulni másnapra. Már nem azért, de aki tényleg tanul 3-4 órát naponta, az nem sokat "él", és foglalkozik magával.
A tanórákat én lecsökkenteném napi 6 órára, meg mondjuk 1 órával később kezdődhetne a suli. A sok tucattantárgyakat is redukálnám. Meg a fontosabb tantárgyaknak az agyagából a fontosabb dolgokat jobban belénk verhetnék, a kevésbé fontosakat meg elvethetnék.
Üdv a világombanS.Agüero írta:. Már nem azért, de aki tényleg tanul 3-4 órát naponta, az nem sokat "él", és foglalkozik magával.
Miután nem írtad le így nincs is mire válaszolni.Victor_Valdes írta:Nekem boven olyan bejaros ismerosom, aki fel5kor kel, hogy iskolaba beerjen es este 6ra er haza. Kolira nincs lehetoseg..es a gyerek 15 km-re lakik, csak ilyen a menetrend.
Ui: a bob kommentjere inkabb nem is reagalok, annyira szoges ellentetben all a velemenyemmel. A vita meg parttalan lenne, igaz raerek, nem vagyok almos a delutani szunyam miatt.
Ezzel így totál nem értek egyet, mert bakker én 10 éven keresztül csináltam ezt és napi szinten jártam mellette edzésre és este nyolcra értem haza (buszon, villamoson tanultam). És reggel ötkor keltem és mentem uszodába majd onnan suli és 7-8 óra. És elég erős iskolába jártam, ahol nem volt mellébeszélés vagy tudod az anyagot vagy nem. És nem volt ebből probléma, mindenki tette a dolgát.S.Agüero írta:Én ebben most eléggé benne vagyok, mert szüleim tanárok, én meg épp most fogok érettségizni.
Ez az oktatás úgy rossz, ahogy van. Szerintem eléggé leterheltek vagyunk, van 7-8 óránk átlagban, és akkor még otthon tanulni kellene elvileg 3-4 órát.A bejárósok felkelnek jó esetben 6 órakor, hazaérnek 4 órakor. Mire hazaérek elég hulla szoktam lenni, pedig nem sok mindent csinálok a suliban.
Heti 1-2x délután lefekszem 1-2 órát aludni, különben kipurcannék. Alszok 7 órát, aztán ha hazaértem 3 órakor, már semmire nem jó az agyam. aztán még akkor kellene tanulni másnapra. Már nem azért, de aki tényleg tanul 3-4 órát naponta, az nem sokat "él", és foglalkozik magával.
A tanórákat én lecsökkenteném napi 6 órára, meg mondjuk 1 órával később kezdődhetne a suli. A sok tucattantárgyakat is redukálnám. Meg a fontosabb tantárgyaknak az agyagából a fontosabb dolgokat jobban belénk verhetnék, a kevésbé fontosakat meg elvethetnék.
Mondjuk én a másik véglet vagyok, nálam lustább ember nem sok van, pont annyit tanulok, mint általánosban, de ezzel a napi fél órával is megvan a 4-es átlag.
Jobban le se írhattad volna ezeket. A kiemelt résznél hangosan felröhögtem, persze inkább szomorú ez, mint nevetséges, de legfőképpen abszurd. Nem baj, Balmazújvároson van termálfűtéses pálya.Zolee23 írta:Minden tiszteletem mellett, aki ma Magyarországon orvosnak, vagy tanárnak készül, az nem tudom mennyire beszámítható.
Édesanyám is szakorvos, szerencsére egy jónéhány éve már magánorvosként űzi. Nyilván nem kevés embert ismer kórházakból, sztk-ből, olyan sztorik vannak, hogy az ember elsírja magát...nem örömében. Ha az ember jót akar magának, kerüli az állami kórházakat.
Lassan kb. az lesz, hogy az ember saját magát fogja megműteni.
Az oktatásból egyébként én borzasztóan hiányolom az "életre" nevelést. Orrba szájba megy a kémia, matek etc. viszont azzal a lőtéri kutya nem foglalkozik hogy hogyan kell beszélni, hogyan kell eladni magad pl. egy állásinterjún, x helyen hogy kell megjelenni, a nyelvtudás mennyire fontos, mit hogyan tudsz elintézni, megoldani.
Persze, normális körülmények között ezt az ember magától tudja, vagy a szülei által, de nagyon sok helyen mégse így van.
Szóval nem azt mondom, hogy amit tanítanak az iskolákban felesleges, de valójában a töredéket használja az ember az életben.
És akkor még tedd hozzá a felesleges papírkupacok gyártását,az olyan idióta bürokratikus marhaságokat mint a Pedagógus Önértékelési Csoportok (na ennek a rövidítése legalább viccescsababarca írta:
Pedagógusok meg nem feltétlen a fizetésük miatt háborognak, de emelték a kötelező óraszámaikat, így a fizetésük is nőtt. Viszont elestek minden egyéb pótléktól, különórák, helyettesítések, egyéb bevételek,amik eddig megvoltak. És miért kell kevesebbet keresniük a versenyszféránál? Egy közgazdász tanul 3 évet a bgf-en, aztán keres 3-4 kilót. Pedagógus meg tanul mostmár osztatlanul 5 évet, meg 2 éve gyakorló pedagógus. És keres kezdőként piti összeget.
Ez nem fair szerintem,de elfogadható.
Én pedagógus leszek majd másfél éven belül, kicsit belelátok a dologba, nem nagyon azért, de igenis vannak hibák,és nem ok nélküliek ezek a megmozdulások. Plusz számomra örömteli,hogy végre van valami kis zavar ebben az állóvízben, hátha mások,akik még rosszabb helyzetben vannak (egészségügyi dolgozók, kifejezetten az ápolók) is bátrabbak lesznek.
Nyilván róluk is szól, sőt a legjobban talán róluk.csababarca írta:Ezekkel egyet is értek, diákokat nem biztos,hogy be kellett vonni. De ez róluk is szól, sajnos.
Egyébként a jobboldali ellenzéknek sem kellett volna bevonni a nyugdíjasokat,mégis megtette, az sem sokkal etikusabb. Itt is érvényesül az egyik kutya,másik eb effektus, amit mindig hangsúlyozok. Ugyanolyan az összes.
Egyébként talán pont a mostani kormány nézhetne tovább az orránál, mert be vannak betonozva okosan, kb 2-3 ciklust lesznek még,lehetne érdemben előre is építkezni,nem csak zsebeket tömködni.
Nem kell kevesebbet keresniük, ettől függetlenül ez egy fajta törvényszerűség, ami minden közszférában dolgozóra igaz. Kevesebbet keresnek azok, akik az állami szférában helyezkednek el (nagy átlagban). Ez több okra is visszavezethető.csababarca írta:És miért kell kevesebbet keresniük a versenyszféránál? Egy közgazdász tanul 3 évet a bgf-en, aztán keres 3-4 kilót. Pedagógus meg tanul mostmár osztatlanul 5 évet, meg 2 éve gyakorló pedagógus. És keres kezdőként piti összeget.
Ez nem fair szerintem,de elfogadható.
Igen, őket sajnálom a legjobban. Nekik tényleg kellene emelést adni, nem is kicsit. Szerintem nem lesz ott semmilyen változás még egy jó ideig, hiszen ők nem tehetik meg, hogy egy napig nem mennek be, mert onnantól a közutálat tárgyai lennének, hiszen rengeteg emberért felelnének. Mondjuk abba belegondolhatnának a diktátoraink, hogy egyre kevesebb ember akar ápoló lenni, bocsi a csúnya beszédért, de az emberek nem abban látják a jövőt, hogy szarért kaparják a kakit mások alól.csababarca írta:Plusz számomra örömteli,hogy végre van valami kis zavar ebben az állóvízben, hátha mások,akik még rosszabb helyzetben vannak (egészségügyi dolgozók, kifejezetten az ápolók) is bátrabbak lesznek.