Na igen, az egyetem rohadt nagy ugrás elvárások terén, és tényleg rájön az ember, hogy semmit nem tud. Igaz, én közgázos szakközépbe jártam, de ugyanúgy és ugyanannyit tanultam mindenféle tárgyból, mint akik gimibe jártak, a különbség annyi, hogy csak egy nyelvet tanultam és voltak plusz közgázos órák. De le merem fogadni, hogy 4 év közgáz után van olyan osztálytársam, aki most sem érti (példánál maradva) az áfa működését. Akit érdekelt az megtudta tanulni, személy szerint sok hasznát látom a korábbi közgázos tanulmányaimnak egyetemen. Nem azért jöttek annó erre a szakra, mert érdekelte őket, hanem mert alacsony volt a felvételi követelmény, ide vették fel őket..(mármint középsuliba)
engem sem érdekelt soha semmi a közgázos tárgyakon kívűl, mindenből kettes voltam, kivéve töri, infó, közgázos tárgyak, mert azokból hármas.

bár ezeket utólag bánom is, soha nem tanultam semmit a középsuliba, ha kicsit is megerőltetem magam, minimális tanulással kitűnő lehettem volna. az érettségi meg még könnyebb volt, mint az előtte lévő négy év..utána meg csak néztem körül egyetemen, mikor azt mondja a matek tanár, hogy 80%+1 ponttól kettes a tárgy, köszi..

Ezzel szemben barátnőm gimibe járt, náluk meg a tanárok is magasról tettek az egészre, ő kettes volt gimibe matekból, majdnem emg is bukott, erre egyetemen 98% és 97%-al vizsgázott...de gimibe négy évig az volt, hogy ő hülye a matekhoz (pedig tanulta becsülettel akkor is már)..ez hogy van?
ezt már nem a tüntetéshez, csak mint érdekesség.
defender3: ezek teljes mértékben megállják a helyüket az én környezetemben is.. nekem is van olyan az ismerőseim között, aki rendesen lenéz, hogy minek tanulok én..
zola8787: esélytelen, hogy annyi órájuk legyen, legalább 7-8 van naponta, csak a többség már a felénél lelép..
A mindennapos tesinek sincs semmi értelme, csak feleslegesen ül ott még tovább a gyerek a suliba, aki mozogni akar az fog tesi nélkül is, aki meg nem, az 10 rugóért vesz igazolást a házi orvosától, stb...