Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.03.01. 13:52:07

Aki számára ez csak egy munka és nem hivatás, jogosan érzi úgy, hogy felelőssége semmi. Ha a gyerek tudja, akkor tudja, ha nem akkor, nem. :)

Én is csak azt látom az egészből, hogy fogalmuk sincs a diákok nagy részének, mi miért történik, ez csak egy szuper indok az igazolt lógásra..

Én családon belül sem látom, hogy olyan túlterheltek lennének a tanárok. Az egyik matek-kémia tanár és osztályfőnök, a másik magyar-angol szakos. Mindkettejüknek olyanokra van ideje és energiája, hogy számomra hihetetlen. Előbbit pedig mindenki szereti és rendkívül jó tanár is. Utóbbira ezek nem igazak. :D Igaz, hogy ezek személyes példák, de az általam ismert összes tanárra igaz ez.

Hát, igen, az külön téma, hogy miért kell a papucsállatka felépítését tudni, de a 90% nem tudja, hogy minek a rövidítése az áfa, vagy, hogy hogyan kell egy csekket kitölteni, stb. Egyik oldalról ez a szülő dolga lenne, hogy megtanítsa...a dologgal az a baj, hogy a szülő sem tudja...

Igaz, én itt most vidéki iskolákról beszélek, de, ahogy tapasztalom Debrecenben sem jobb a helyzet. Az átlagos magyar iskolákban fennáll ez. Pro és kontra érveket lehet mindkét oldalra felhozni. Ami biztos, hogy az oktatás ramaty állapotban van, de ennek nem az eszközhiány, tanári motiválatlanság a fő oka szerintem, hanem a gyerekek motiválatlansága, illetve az egészen kis kortól elhibázott nevelés, világkép kialakítása, egyszóval a gyerekszoba hiánya..

Lehetne ezer dologról írni, valahol mindenkinek igaza van, egy biztos, javítani kell az oktatás színvonalán valahogy.

szerk.: defender3-al teljesen egyetértek. :)
ködmön: gyapjú kabát féle. Szemöldökfát hirtelen nem tudom. :mrgreen:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
defender3
Entrenador del Barça

2016.03.01. 13:44:52

Szerintem a tanári létszámot kéne emelni és ezzel együtt az olyan tárgyaknál (nyelv, matek) meg szétszedni lehetőleg 10-nél nem nagyobb csoportokra, hogy mindenki képességének tudásának megfelelően tudjon haladni.
Saját tapasztalat gimibe kerülve angolból az első évben csak azért jártam órára, mert kötelelőz volt és könyveket olvastam angolul, mert általánosban azt tanultam a többiek meg nem. Németből viszont pont fordítva volt mégis év végére nagyjából sikerült behoznom őket.
De kovalens kötés az van...
No offense de ha gimnáziumba jársz minimálisan tudni kéne ilyet. Amúgy meg természettudományos tárgyakból a mostani órák 1,5-szerese kéne annyira kevés van belőlük. Inkább az ilyen ének, rajz, meg a többi tárgynak kéne csökkenteni az óraszámát.
Magyarból meg el kéne már felejteni a régi írók regényit, mint kötelező olvasmányt, mert a gyerek azzal maximum az olvasást utálja meg. Ezzel kapcsolatban egy kérdés. Ki tudja fejből azt, hogy mit jelent a ködmön, szemöldökfa?
Varatrix
Director del Fútbol

2016.03.01. 13:12:36

Victor_Valdes írta: illetve az akkori számvitel tanárom: "minek dolgozzak közgazdászként, ha itt is jól keresek, felelősségem pedig egyenlő a nullával?"
Ja meg a jó édes anyukáját. neki van csak igazán felelőssége!
Azt pedig külön undorítónak találom, hogy a szülők a saját politikai hovatartozásuk miatt nem küldték a gyereküket iskolába tegnap. Igazi példamutató magatartás. A gyerekek kockásinges tanárokat támogató dolga pedig..maradjunk annyiba, hogy a 90%-ának fogalma nincs a valódi életről, annak gondjairól, semmiről, mert telibesza.rja az iskolát meg mindent, amíg apuci meg anyuci gürcöl, hogy meglegyen mindene. Nem szeretnék általánosítani, de nekem ez jött le a 4 éves középsulis karrierem alatt, ráadásul nagy sokaságból vonhattam le a következtetést, mert 1200-an jártunk abba a középsuliba.
Továbbá milyen rossz a helyzet hiszen mennyien nem mentek be tegnap suliba, de kérdem én ez egy ürügy a lógásra vagy tudják is hogy miért álltak ki a diákok? Nem egy videó bizonyítja amikor diákok adnak interjút hogy fogalmuk sincsen, csak hajtogatják azokat amiket a cikkek címében elolvastak, mert ügye végig olvasni fárasztó.
Biztos vagyok benne, hogy összevissza lett, nem igazán van időm most írni, csak ez a téma mindig felnyomja az agyvizem, ahányszor találkozom vele. Az oktatás sz.r volt 10 éve is és minden bizonnyal az lesz 10 év múlva is. Alapjaiban kellene az egészet megreformálni, nem toldani-foldani, ahogy az utakat szokás (látjuk mennyi haszna van annak is).
Nem baj én köszönöm, korrekt kompetens véleménynek látszik.

Mondjuk fura hogy miket mondtak neked a tanáraid, ebből sem a túlterheltséget szűrtem le.
Sem a diákoknál sem a tanároknál. Nekem ez a legfurább az egészben, hogy mivel túlterheltebbek mint pár éve? Vagy csak mi nem tettük szóvá, de nem éreztem nagy kihívásnak a gimit.

A kötelező tananyag az gázos, valóban, ezt láttam korábban is.

Közgazdasági alapismeretek elsajátítása, kommunikációs órák. (akárki akármit mond nem tudnak beszélni az emberek, nem tudják hivatalos helyeken hogyan illik stb...)

De kovalens kötés az van...
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.03.01. 12:43:57

Az egyeni peldak csak szemleltesek voltak, ezek a dolgok rendszerszinten is fent allnak. Igazsagot nyilvan nem lehet tenni. Fos az egesz, plane miota klik van.

Tuntetni barkinek lehet, alkotmanyos joga. A baj azzal van, hogy a gyerekeket belevontak ebbe, tuntessenek a tanarok es a szulok. A tobbseg ebbol csak annyit lat, hogy de jo, ma nem kellett iskolaba menni. Nem 14-15 eves korlatozottan cselekvokepes gyerekeket kell bevonni a buliba..

Ui.: a bob altal vazolt problemak minden szegmensbe fent allnak, orszagos szintuek. A megoldasukra egy elkovetkezo kormany sem fog megoldast talalni, ahogy az elozoeknek sem sikerult.
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.03.01. 12:16:46

Javaslom, hogy aki a témában érdemi vitát akar folytatni, lapozza fel a NATot elsőkörben.

Sok dolog leíródott itt, a probléma hogy ezt nem egyéni példákkal kell szemléltetni, kivételek vannak, mint minden területen.

Bob összefoglalta mik a problémák, nagyjából fedi.

Politikát meg felesleges belevinni, mert a kormány is tudja hogy rossz a helyzet, de nem oszlatja fel a KLIKet egyből, mert nem fogják ennyire nyíltan beismerni a bukást. Sose tették, most se fogják.

Tüntetni egyébként csak a jobboldalnak szabad? A baloldal tüntet akkor az már gusztustalan? Ennél nevetségesebb dolgokért voltak tüntetések, népszavazások 2002-2010 között (vizitdij...), ez ami most van égető probléma. És politikai oldaltól függetlenül meg kell oldani, mert ez a érdeke mindenkinek.

a klik működése vicc, igazgatóknak nincs se munkáltatói, se költségvetési jogköre. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha ki kell cserélni egy villanykörtét, akkor ahhoz kell papírt felküldeni a klikhez, azok meg ha adnak ra adnak ha nem akkor nem. Ez nem működhet így, nem is fog szerencsére.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.03.01. 11:27:47

Megpróbálom nem belekeverni a politikát, de nem lesz egyszerű, mert ez semmi másról nem szól, csak a kőkemény pártpolitikáról.

Én két éve érettségiztem, de rengeteg ismerősöm van, akik szakképzést tanultak középiskolai keretek között, illetve van két középsulis tanár is a családban. A középiskolai oktatás színvonalában akkor következett be egy jelentős romlás, amikor az önkormányzatoktól elvették az iskolákat és átvette azokat a KLIK. Azonban, ez sem konkrétan az oktatás színvonalát befolyásolta, hanem, azt, hogy számos dolog szűkösen állt rendelkezésre az oktatáshoz szükséges eszközökből. Legegyszerűbb példa az, hogy az én volt sulimban, be volt osztva, hogy az érettségis tárgyak óráira egy szál krétát lehet vinni, a "kevésbé fontos" tárgyak óráira pedig csak fél szálat (van ennek mondjuk másik oldala is, hogy minden teremben van digitális tábla a tanárok elhanyagolható része tudja csak használni azokat..ha már mindenáron a versenyszférában dolgozókhoz hasonló fizetéseket, illetve színvonalt akarnak, akkor bizony illene megtanulni használni a legújabb, leginnovatívabb eszközöket, nem tudom mit szólna a főnök egy vállalatnál, ha a 40 éve tanultakat alkalmazná, amikor azok fölött már eljárt az idő, pedig sok esetben tanítanak 40 éves egyetemista jegyzeteikből a tanárok.) Azóta különösebb romló tendencia nem mutatkozik ilyen téren.

A leterheltség valahol jogos, mert, ha valaki ténylegesen szeretné megtanulni, azt, amit számon kérnek a tanárok, az sokszor vetekedik az egyetemi anyagok mennyiségével. Illetve a legnagyobb gond az, hogy kollektíve úgy kezeli mindenki a diákokat, mintha egyenlő képességekkel rendelkeznének. Nincs idő arra, hogy, ha az osztály 1/3-ad részének valami nem megy, akkor az a következő órán is gyakorolják, szoros a tanterv, haladni kell. Irodalombólpéldául megszokott, hogy a tanárok 11-12. osztályban már csak azokat az anyagokat adják le, amelyekből érettségi tétel is van, a tanterv többi részére nincs idő. Mondanám, hogy nálunk is sikeres lehetne a finn oktatási rendszer, de nem, mert más a mentalitása a gyerekeknek. Arról nem beszélve, hogy a 90%-a motiválatlan és telibesz.arja az egész iskolát (én sem voltam mintadiák, sokat lógtam, tankönyvet a kezembe sem vettem, mégis leérettségiztem 6 tantárgyból és mindből ötösre, úgy, hogy 4 tantárgyból még érettségi tételsorom sem volt. az érettségi színvonala röhejes). ellenben olyan is volt, aki szerint roosevelt válságkezelő politikája tartozott a duna és a tisza meder szabályozása?! ez nem az oktatási rendszer hibája, hanem a szülőé és a gyereké...mindezt, egy olyan tanulótól, akinek sokszor jobb volt az átlaga, mint az enyém..

A harmadik dolog, amiről elvileg szól ez az egész, az a tanárok fizetése, erre nem áldoznék különösebben karaktert, mert rengeteg dolog befolyásolja. Azonban, akiket én ismerek tanárokat (a volt iskolámból az összes szakmai tanár, a családból, stb) azoknak mindegyiknek nőtt a fizetése az elmúlt időszakban. Aki rendesen csinálja a tanári portfólióját, azok haladnak felfelé a fizetési listán szépen. Legtöbbjüknek az nem tetszik, hogy a rendszerváltás után elkényelmesedtek, reggel beestek az órára, megkérdezték a diáktól, hogy mi következik a könyvben, aztán tartottak egy alibi órát, lediktálták vázlatosan a tankönyvi anyagot a füzetbe. Ezzel ellentétben az én nagyszüleimnek még minden órára "óravázlatot" kellett csinálniuk, még a gyerekeknek feltett kérdéseket is előre vezetni kellett, illetve lehetséges válaszokat felsorolni rá, stb. Most pedig a tanárok túlnyomó többsége azt csinálja, hogy egyik órán dolgozatot írat, a következőn pedig önálló munkát ad ki a gyerekeknek, közben pedig kijavítja az előző órán írt dolgozatokat. Lemegy a napi 6-7 órája, és mivel pár éve már iskolában kell(ene) lenniük a tényleges munkaidejük végéig, így vagy különórákat adnak az iskola falain belül (99% számla nélkül, de ez egy másik történet), vagy neteznek, beszélgetnek, stb. Arról nem beszélve, hogy az évi szabadnapjaik száma magasabb, mint a versenyszférában dolgozó embereké. Két korábbi tanárom is kimondta a lényeget, a kémia tanárom: "Elmehetnék dolgozni bármilyen gyógyszergyárba, de ott dolgozni kéne és nem lenne ennyi szabadidőm, nekem megér annyit a kevesebb fizetés, hogy nyugis körülmények között vagyok", illetve az akkori számvitel tanárom: "minek dolgozzak közgazdászként, ha itt is jól keresek, felelősségem pedig egyenlő a nullával?"

Azt pedig külön undorítónak találom, hogy a szülők a saját politikai hovatartozásuk miatt nem küldték a gyereküket iskolába tegnap. Igazi példamutató magatartás. A gyerekek kockásinges tanárokat támogató dolga pedig..maradjunk annyiba, hogy a 90%-ának fogalma nincs a valódi életről, annak gondjairól, semmiről, mert telibesza.rja az iskolát meg mindent, amíg apuci meg anyuci gürcöl, hogy meglegyen mindene. Nem szeretnék általánosítani, de nekem ez jött le a 4 éves középsulis karrierem alatt, ráadásul nagy sokaságból vonhattam le a következtetést, mert 1200-an jártunk abba a középsuliba.

Biztos vagyok benne, hogy összevissza lett, nem igazán van időm most írni, csak ez a téma mindig felnyomja az agyvizem, ahányszor találkozom vele. Az oktatás sz.r volt 10 éve is és minden bizonnyal az lesz 10 év múlva is. Alapjaiban kellene az egészet megreformálni, nem toldani-foldani, ahogy az utakat szokás (látjuk mennyi haszna van annak is).

Leszögezném, nem vagyok sem jobbos, sem balos, semmilyen szinten nem érdekel a pártpolitika.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.01. 10:56:40

Igazából a leterheltség részével én sem értek egyet, de én úgy tudom átfogó a tiltakozás a magyar oktatás állapotával kapcsolatban. Ami mint a nemrégiben kiadott uniós felmérés is bizonyítja eléggé fogalmazzunk úgy, hogy nem rózsás...

De a pontosakat csak a belsősök tudhatják, akik nap mint nap átélik, de alapvetően a tanár kevés, a munka sok, felszereltség nem megfelelő stb stb.

De én is kíváncsian várom, hogy erről, akik még tanulnak mi a véleményük.

A zene meg tényleg tucat elfogadom, nekem a szövege bejön. :D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.01. 10:55:31

Bob_Marley írta:Na Freddie-Pioneer ? Vélemények?
Szerintem kicsit karcos a csávó hangja, de szerintem jó kis nóta. Jó a szöveg, dallamban van erő.
Tipikus, semmitmondó, hamar elfelejted dal. Egy rakás ilyen lesz.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Varatrix
Director del Fútbol

2016.03.01. 10:15:04

Nem akarok politikát keverni ebbe, de egy kicsit szeretném megérteni hogy mi ez a diák tüntetés pontosan, mert hírportálokon annyit olvasni hogy szegény diákok nem érzik jól magukat az iskolában. Így tehát a most középiskolások véleménye érdekelne elsősorba, de ha valaki tud valamit ne habozzon.

Néhány szösszenet:

-Ügye mi akik korábban érettségiztünk nyilván nem tudhatjuk mi van ott pontosan.
-Miért látom a facebookon hogy inkább azzal vannak elfoglalva hogy magukat fotózzák, erről nem a túlterheltség jut eszembe.(no offenz, biztos vannak tanulni akaró diákok)
-Milyen drasztikus változások voltak, szóval miért nem tüntettek 3-5-10 éve?
-Barátnőm is gimnazista ( 5 évesen végzős)és nemérdekli, pedig lelkiismeretes jó tanuló egyetemista lesz belőle, de dolgozott keményen már és neki ez nem megterhelő egy-két húzósabb héttől eltekintve.
-Mi lesz így az egyetemen, ha már ez megterheli őket?

Igazából no offenz, nem gondolom hogy minden a legnagyobb rendben. Csak érdekelne a véleményetek.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
PCsabi
aka Game90

2016.02.29. 15:44:22

Bob_Marley írta:Na Freddie-Pioneer ? Vélemények?
Szerintem kicsit karcos a csávó hangja, de szerintem jó kis nóta. Jó a szöveg, dallamban van erő.
Egyetértek csababarca-val, tucatzene.

Én őket küldtem volna:
https://youtu.be/RsG595pc6W0" target="_blank
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
geridoss
Director del Fútbol

2016.02.28. 20:23:08

Tim írta:
Én is kitöltöttem. Az a bizonyos 11. kérdés azért nehéz, mert a mindennapokra más kategóriájút választok, mint mondjuk ünnepre, vagy esetleg ajándékba. De próbáltam valamiféle átlagot számolni :D
Köszönöm, ha átlagoltál, az tökéletesen megfelel! ;) :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.28. 19:30:41

csababarca írta:Tucatzene, tucatelőadóval.
De ezen az eurovizos bohockodason nem ez szamit, kimehetek en is 3 percig két kavicsot ütögetnék egymáshoz, semmivel se lenne kevesebb esélyem jó helyezést elérni.
Engem a szöveg amúgy is általában jobban megfog, s szerintem az egész jó. :D De a zene meg a fütyörészés az valóban kicsit tucatzene. Előadóról nem tudok nyilatkozni azt se tudom ez kicsoda. :lol:
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.28. 19:24:38

Tucatzene, tucatelőadóval.
De ezen az eurovizos bohockodason nem ez szamit, kimehetek en is 3 percig két kavicsot ütögetnék egymáshoz, semmivel se lenne kevesebb esélyem jó helyezést elérni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.28. 19:19:29

Na Freddie-Pioneer ? Vélemények?
Kép
Kép
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2016.02.28. 18:26:02

geridoss írta:Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni. 26 év felettiek legyenek már oly kedvesek, és töltsék ki a kérdőívemet a magyarok borfogyasztási szokásairól.

(azért 26 éven felülire van szükségem, mert 18-26 évesek adják a megkérdezettek 76%-át, ezt szeretném kicsit kozmetikázni :D )

Köszönöm előre is, nagy segítség lenne! :)
Én is kitöltöttem. Az a bizonyos 11. kérdés azért nehéz, mert a mindennapokra más kategóriájút választok, mint mondjuk ünnepre, vagy esetleg ajándékba. De próbáltam valamiféle átlagot számolni :D
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2016.02.28. 17:05:19

Köszönöm a kitöltésed!
Tivornya írta:
Szerk.: lehet, hogy ez nekem azért lehetetlen kérdés, mert alkalmi kortyolgató vagyok és nem minden nap a szájízem szerinti iszogató? :lol:

Igen, ez elképzelhető :D :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Tivornya
Capitá del Barça

2016.02.28. 16:02:50

geridoss írta:Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni. 26 év felettiek legyenek már oly kedvesek, és töltsék ki a kérdőívemet a magyarok borfogyasztási szokásairól.

(azért 26 éven felülire van szükségem, mert 18-26 évesek adják a megkérdezettek 76%-át, ezt szeretném kicsit kozmetikázni :D )

Kitöltöttem, de a 11. kérdést(Milyen árkategóiájú...) azt ki kéne venni, mert ahány alkalom, annyiféle vásárlás és hát akkor mit is jelöljek ott be, ha szinte mindegyik kategória igaz? Maradt egy kamu jelölés és szerinem nem én leszek itt az egyetlen, aki félre fog vezetni :)

Szerk.: lehet, hogy ez nekem azért lehetetlen kérdés, mert alkalmi kortyolgató vagyok és nem minden nap a szájízem szerinti iszogató? :lol:
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
geridoss
Director del Fútbol

2016.02.28. 15:09:43

Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni. 26 év felettiek legyenek már oly kedvesek, és töltsék ki a kérdőívemet a magyarok borfogyasztási szokásairól.

Visca el Barca!
PCsabi
aka Game90

2016.02.26. 12:29:28

Kézilabdáról majd a megfelelő topikban beszélgessetek, köszi!
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.25. 22:28:48

Kézilabda már annyira nem érdekel senkit itt, hogy ezt offban beszélitek meg? :mrgreen:

Engem valahogy nem tud lekötni (VB,EB, Olimpia meccseket megnézek ha nagyon "muszáj" de nem követem se a bajnokságot se éppen a BL, EHF stb kupákat), valószínűleg azért mert nem értem és eléggé töredezett, de ezt múltkor megbeszéltük.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.25. 22:21:44

Pastor egyértelműen a legjobb SZAKember a 3 közül.
Bele se gondolok,mi lett volna ha ő jön Veszprémbe, lehet meglett volna a tavalyi FF... :?
Nah de majd most :mrgreen:
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.25. 20:20:04

csababarca írta:Általánosságban szeretem a sportágat, de a Veszprémnek szurkolok úgy alapjávan véve, meg a Barcának. (Barcelonát mint sportegyesületet szeretem, kosár is ide tartozik)
Nőknél inkább Győr, de a Fradit is szeretem, illetve a klubot gyűlölöm, de a játékosait főleg most nagyon kedvelem. Szeged is ez a kategória, nemzetközi szinten természetesen szorítok nekik, de itthon inkább Veszprém. (amikor szerbekkel volt tele, abból is az aljasabb fajtából,akkor nem tudtam nekik drukkolni sehogy.)

De mindent megnézek,ami kézilabda, férfit jobban szeretem, de női se rossz azért.
Válogatott szinten a magyar mellett a férfiaknál franciákat szeretem, dánokat, spanyolokat, nőknél norvégokat, románokat...persze csak ha nem velünk játszanak.
Értem!
Én Csurgó szurkoló vagyok Mint csurgói. :mrgreen: Lányoknál inkább az Érd, és a Győr az amely csapatok közelebb állnak hozzám szimpátiában, ugye Győrben a Kovacsics is csurgói nevelés...
Férfi ágon csak a bl meccseket nézem! Mármint a Magyar csapatokra vonatkozóan!
véleményem szerint a JCP jobb szakember, mint Ortega volt, és mint jelenleg a Sabate!
Igy kicsit a Szeged koncepciója jobban tetszik! Bár csak ne lenne ekkora kivételezés! :)
Na Alfa örülök,:D csak összejön itt valami kézilabdás blokk :)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.25. 14:49:28

Castiel írta: Van kedvenc csapat, vagy csak úgy általánosságban szereted a sportágat? :)
Általánosságban szeretem a sportágat, de a Veszprémnek szurkolok úgy alapjávan véve, meg a Barcának. (Barcelonát mint sportegyesületet szeretem, kosár is ide tartozik)
Nőknél inkább Győr, de a Fradit is szeretem, illetve a klubot gyűlölöm, de a játékosait főleg most nagyon kedvelem. Szeged is ez a kategória, nemzetközi szinten természetesen szorítok nekik, de itthon inkább Veszprém. (amikor szerbekkel volt tele, abból is az aljasabb fajtából,akkor nem tudtam nekik drukkolni sehogy.)

De mindent megnézek,ami kézilabda, férfit jobban szeretem, de női se rossz azért.
Válogatott szinten a magyar mellett a férfiaknál franciákat szeretem, dánokat, spanyolokat, nőknél norvégokat, románokat...persze csak ha nem velünk játszanak.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.02.25. 12:10:03

Castiel írta:
csababarca írta:...Kézilabdás topikban pl nagyon jókat lehet beszélgetni, az itt hiánycikk...
Ezt most úgy kiragadtam! :mrgreen:
Tényleg hiányoznak a jó kézilabdás beszélgetések a fórumról! Most már tudom h rajtam kívül van még aki szereti a kézilabdát! (legalábbis feltételezem) :)
Van kedvenc csapat, vagy csak úgy általánosságban szereted a sportágat? :)
Egy Barca kézi meccset láttam élőben a Zagreb ellen.Kosár meccsen viszont sokszor,legutób a Barca-Laboralt,néztek is a szurkolok amikor Hanga Ádám aláírta a magyar zászlómat.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.25. 11:47:15

Castiel írta:
csababarca írta:...Kézilabdás topikban pl nagyon jókat lehet beszélgetni, az itt hiánycikk...
Ezt most úgy kiragadtam! :mrgreen:
Tényleg hiányoznak a jó kézilabdás beszélgetések a fórumról! Most már tudom h rajtam kívül van még aki szereti a kézilabdát! (legalábbis feltételezem) :)
Van kedvenc csapat, vagy csak úgy általánosságban szereted a sportágat? :)
Van itt még egy :D .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Válasz küldése