Tromort77 írta:Szerintem senki nem mondja, hogy a PL a legjobb bajnokság a világon. Más mint a spanyol és mások az értékei. Én mindkét bajnokságot nagyon kedvelem de az angol bajnokság előnye pont az, hogy bárki megtud verni bárkit és ettől lesz ennyire kiszámíthatatlan és érdekes. Míg számomra és nyílván kinek milyen az ízlése, de a nagyok meccsén kívül a legtöbb spanyol meccs totál nézhetetlen.
Pont, hogy ezt a mondatot szajkózza mindenki.

Nagyon kevés PL fan van aki így gondolja mint te.
Én régebben még Gera Zoli West Brom-os és Fulham-es időszakában néztem sokat PL meccseket, akkor is csak Gera miatt. Azóta már nagyon ritkán, de ha leülök pl. egy PL meccset megnézni, utána mindig fogom a fejem, hogy csinálhattam volna mást is azalatt a 2 óra alatt...
Az utóbbi 1-2-3 évben valami katasztrofális amit "angol" foci címen művelnek. És mindegyik PL fan ezzel jön, hogy "bárki megtud verni bárkit" emiatt milyen izgalmas, ami viszont szerintem (és nem vagyok vele egyedül) marha nagy gáz. Nincs 2-3-4 normális csapat, teljes összevisszaság klubokon belül is, nincs egy kidolgozott stratégia, filozófia. Egy csapat 3...óóó...2 évig nem tud egy stabil teljesítményt nyújtani, mert még a tavalyi bajnok is képes közel kiesőhelyen lenni a bajnokság féltávjánál.

És nem amiatt, mert megerősödött a Swansea meg a Crystal Palace...veszik hegyre halomra a játékosokat, asszem idén érte el a nyári és a téli átigazolás az 1 milliárd eurót az angol bajnokságban!!! És mire? Sorra hullanak ki meg vesztik el a meccseket a BL-ben, EL-ben. Egy "angol" csapat nem tud 3!!! meccset megnyerni egymást követően, mert olyan szinten szét vannak esve.
Egy Atletico nem azért lett bajnok és BL döntős 2 éve, mert idehozták Simeonét meg kapott egy pár játékost. Hanem mert tudatos építkezéssel, stratégiával építette fel 2011-től a csapatot. Ezért szidják sokan a PL fanok közül a spanyol bajnokságot mert ott csak 3 csapat van és annyi...de legalább van 3 CSAPAT.

A PL-ben? Egy sincs. De ha megnézzük akkor a Sevilla, Villarreal, Bilbao, Valencia, Celta Vigo, mind mind mindig ott van az élbolyban minden évben és mondhatni stabil csapatokat alkotnak, a lehetőségeikhez mérten a BL-ben és az EL-ben egyaránt.
A PL-ben még ha egy rangadót is néz meg az ember, na hát kb. azok a legnézhetetlenebb meccsek az egész közül. Egy Chelsea-Liverpool, vagy Chelsea-MU, vagy Man.City-Liverpool egy Liverpool-Everton vagy egy MU-Man.City "rangadók", atyaég...
Ezeken a rangadókon kívül meg nekem ne mondja senki egy Swansea-West Bromra, meg egy Crystal Palace-Aston Villa, Norwich-Watford, Stoke-West Ham meccsekre hogy nézhetőek, mert kb. a labda sír a pályán, amilyen "foci" itt megy, nézhetetlen, katasztrofális. PL-ben jó ha van 1-2 nézhető meccs hétvégente, spanyolban azért a 4-5-6 meccs mindig jön.
Ez nem neked szólt Tromort77 csak épp tőled ragadtam ki egy részletet, ezt úgy általánosságban írtam. Ami eléggé OFF téma, ebben a topikban, így be is fejeztem. Bocsi