Varatrix írta:A fórumok meg a ló túloldalára estek. Nem tudom ki néz South Parkot, de az utolsó évad jut eszembe ahol a "PC" fogalmát parodizálták ugye (Poolcorrect). Lehet velem van a hiba és túl cinikus vagyok, de elindult ez a "másik oldalon" fórumozgatunk és mi nagyon objektíven látjuk a futballt, és minden hozzászólásuk így kezdődik hogy: "nem akarok senkit megbántani, de..." ez nekem az a PC amit ott parodizálnak. Mindent összevetve emberibbnek és őszintébbnek érzem Útwenger gyűlöletét, mint ezt a kényszeres megfelelést a madridisták és a világ felé,(vica verza) Úgy képzelem hogy az ilyen ember fürdik a saját intellektusában, hogy na ma is milyen objektív tudtam maradni . Valahol az ősi rivális gyűlölete hozzátartozik kicsit a szurkolás élményéhez. Persze gyilokra nem mennék a csapatomért...
Elnézést a szösszenetért.
Tudom, hogy ez sokaknak hihetetlen, és most majd megint lesz 5 oldalas vita arról, hogy kinek hogy kell szurkolnia, de nekem a "gyűlöletem" a Real felé addig tart, amíg meccselnek egy olyan sorozatban, ahol nekünk is számít az eredményük. Ezen kívül engem totál hidegen hagy, hogy mit játszanak, volt már erről is rengeteg vita itt. Ha kikapnak mosolygok egyet, aztán az életem megy tovább fél másodperc múlva úgy, hogy nem gondolok rájuk többet. A Barcával ez nem így van, meccsek előtti napon már egész nap azon pörgök, meccsek után meg szeretek agyalni rajta, elolvasni ki mit gondolt, meg leírni, hogy én mit láttam.
Mondjuk alapból én nem tartom jobbnak a Barcát, meg a szurkolótáborunkat másoknál, minden klubnak vannak értékei, mindegyiknek árnyoldalai. És alapból azért tartom ezt az "én klubom jobb" dolgot hülyeségnek - tudom, hogy te most nem ezt írtad -, mert nincs olyan drukker a földön szerintem, aki azért lett Barca drukker, mert a Mes que un club szlogent átélte, és ezért leült onnantól a meccsek elé. Vagy csak azért kezdett el szimpatizálni, mert sok a saját nevelés, nincs szponzorunk, stbstb. Ez foci, én elsősorban magát a sportot szeretem, a Barcát is később szerettem meg mint a focit, és én baromira szeretek beszélni is a fociról. És őszintén nem tudom miért gond az, hogy a Real középpályásainak helyzetét nem itt akarom például megvitatni - bár szoktam itt is -, mert itt arra nem vevők az emberek. A hunyászkodás meg ilyen szövegeket se tartom jogosnak, az akkor lenne az, ha ott fikáznék mindent ami velünk kapcsolatos, itt meg a másik oldalt. De konkrétan ugyanaz a véleményem mindkét felületen, úgyhogy nem értem ez miért probléma.
Ha lenne jó PSG és München fórum, akkor azokon is szívesen részt vennék, mert azokról a csapatokról is szívesen beszélnék. Csak én ilyet még nem találtam, pedig ott is nem egy számomra szimpatikus játékos játszik, a focijuk is tetszik, lenne ott is miről beszélni - annak ellenére, hogy nem ők a kedvenceim.. Nekem ez a másik oldalon való fórumozás szimplán "nézőpont tágítás", mert nem csak a Barcáról akarok "értekezni", és egyes témákról itt nem lehet olyan szinten beszélni, mint én szeretnék. Na, ennyit akartam csak, gondoltam tisztázom mindenki felé. Lehet "lenézni" emiatt, ha normálisan írjátok le a véleményt, hogy mekkora gyökér vagyok ezért, akkor nincs is semmi, de legalább jogos kritika legyen, ne ilyen meghunáyszkodás, meg "néha átjövök ide" is, és társai. Emiatt meg többnek aztán végképp nem tartom magam..