Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.22. 22:07:06

Szerintem is elég sok sebből vérzik a Madrid, de én soha nem fogom lebecsülni őket. Még a 9 pont ellenére is azt mondom, hogy nyerjen az Atletico mindenképpen, a BL-ben meg bárki odaérhet.
Egyébként tavaly az első klasszikuson elég simán elvertek minket, a hazai meccs meg alakulhatott volna másképp is ha az elején nem hagynak ki mindent. Ennek elelnére tavaly is mi voltunk a jobb csapat, meg most is, de nagyon nem akarok velük találkozni a BL-ben, a döntőbe meg pláne nem.

A legutóbbi két kupadöntőt behúzták, az egyenes-kieséses meccseink meg általábn botrányba fulladtak.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
noname
Llegenda del Barça

2016.02.22. 21:57:40

bár ez egy Barca vs Real topik minha kissé egyoldalú Real vesézésbe csaptunk volna
Azért ennek több oka is van. :wink: Többek között az, hogy jelenleg a Villarreal alighanem hamarabb lesz bajnoki kihívó, mint a Real. :twisted:

Akkor pedig, hogy Barca vs. Real legyen. Odaát, mert ugye általában a Realosoknál az a téma, hogy a csapatban rengeteg a potenciál és alulteljesítenek, de a Bl-re van esély, ha mindenki a maximumot nyújtja. Ezzel nagyon nem tudok egyetérteni. A Real szurkolók úgy kezelik azt a BL győzelmet, mintha az mutatta volna a reális erőviszonyokat, mintha az lett volna a csapatuk valós ereje. Szerintem meg az volt az anomália. A Real BL győzelme nem, hogy sima nem volt, de egy percen múlt. Akkor összeállt nekik pár dolog, de inkább az ellenfelek voltak gödörben, mint ők magaslaton. A Juve ugye akkor még Contéval ment, a Barca gödörben, a Bayern úgyszintén. Amikor mások csúcsformában játszottak, a Realnak semmi esélye nem volt még az elődöntőn sem túljutni. Azt is érdemes megnézni, hogy azért volt pár BL győztes az utóbbi időben, akik valóban domináns szériákat koronáztak meg a BL győzelemmel, mások pedig inkább anomáliának tekinthetők, amolyan egyszer minden összeállt, de nem fog egyhamar megint. Nézzük: Milan, MU, Chelsea, Barca többször, ezek mind akkor nyertek BL-t, amikor ők voltak egyértelműen a legjobb 3 egyike. A Chelsea-vel lehet vitatkozni, hiszen pont akkor voltak gyengébbek, amikor BL-t nyertek(4 kapufánk volt a franc essen belé), de érthető a lényeg. Ezzel szemben voltak az egyszezonos csapatok is: Liverpool, Inter, Real. Ezek tipikusan a semmiből jött BL győzelmek kategória.

A jelenlegi teljesítménye a Realnak ugyan kevesebb, mint amire képesek lennének, de azzal nagyon nem értek egyet, amikor úgy állítják be őket, mintha egy szupercsapat lenne, ami bármikor képes BL-t nyerni. Csak posztonként összehasonlítva: szélsővédők terén egál, középső védők terén a mi védelmünk jobb mind minőségben, mint mennyiségben. Kp óriási különbség a javukra. Jelenleg ők csak álmodnak egy Busquetsről. Támadóposztokon pedig :arrow: :lol: .

1x összejött, azóta azt hiszik, tényleg vannak olyan jók, mint mi. Hát nincsenek. Közel se. Érdemes csak felnézni transfermarkt-ra, hogy az ő keretük mennyire röhejesen túlértékelt.
A Fifa egy szégyen
mess2009
Director del Fútbol

2016.02.22. 20:39:48

az, hogy Zidanból mi lesz ? - ma a jóslás kategória. ebben az analógiák, az összevetések sem adnak semmi értékelhető támpontot. egy biztos : jó focista volt, állítólag van karizmája?! de senki nem tudja mennyire képzett szakember, mennyire inteligens, képes e irányítani a körülötte lévő stábot, ...stb. említhetném Perez papát is akinek ugye nem erőssége a türelem, és nem elég egy BL. győzelem a hosszú karrierhez...
bár ez egy Barca vs Real topik minha kissé egyoldalú Real vesézésbe csaptunk volna #-o
pedig ha visszanézünk kissé a mi középpályánkon is úgy járt át a kieső jelölt, mintha legalábbis ez lenne a természetes...csak úgy mondom.
aztán: a sok feltárt Real malőr, hiba , hiányosság mellett (helyett?) talán csak arról van szó, hogy a BBC.- ből hiányzott a BB a védelemből pedig Varane !?
miközben örülök, hogy igy beszélhetünk a Barcáró az összevetések során ahogy beszélünk, azért azt megjegyezném, hogy a védelmüket erősebbnek tartom a miénknél, középen kissé felénk billen a mérleg és az igazi + az MSN. és persze ma már LE.
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.22. 18:40:14

noname írta:Lenne egy alternatív magyarázatom is arra, hogy Casemiro miért nem játszik. Ahogy a legtöbb új edző, úgy Zidane is meg akarja találni az ideális csapatát. Erre a leggyakrabban alkalmazott módszer, hogy az alapkezdőt játszatod, próbálsz abból valami jót összerakni és csak később, amikor már egyértelmű a gond, akkor cserélsz ki valakit.
Ez rendben van, de mióta átvette a csapatot nyolc meccs alatt egyszer játszott 20 percet, Kroos és Modric pedig csak egyszer-egyszer pihent 20-25 percet egy 6:0-ás meccsen. És a gond az már egyértelmű. Ebből nem az látszik, hogy próbálja a csapatot építgetni és a brazilt is kipróbálni, hogy lehet-e vele kezdeni valamit. Nem azt mondom, hogy Casemiro megoldana mindent, de lehet, hogy előrébb lennének vele egyes meccseken, mint mondjuk James-szal.
Be kell ismerni, hogy itt is az játszik, aki sztár. Lehet csűrni-csavarni, de még mindig Perez az úr, bárhogy próbálják bemesélni, hogy Zidane szabad kezet kapott, meg azt csinál a csapattal és azokat ülteti le akiket akar.
Forca Barca!!!!
noname
Llegenda del Barça

2016.02.22. 18:12:57

Lenne egy alternatív magyarázatom is arra, hogy Casemiro miért nem játszik. Ahogy a legtöbb új edző, úgy Zidane is meg akarja találni az ideális csapatát. Erre a leggyakrabban alkalmazott módszer, hogy az alapkezdőt játszatod, próbálsz abból valami jót összerakni és csak később, amikor már egyértelmű a gond, akkor cserélsz ki valakit. Panaszkodtak is a Realnál páran a rotáció hiányára(ezért is gondolom h a szezon közbeni edzőváltás öngyilkosság, hiszen rotáció megszűnik és a szezon végére garantáltan mindenki fáradt). Tehát Zidane próbálja az alapkezdőből kihozni első lépésben amit lehet és csak utána jönnek az alternatívák. Persze ez némileg összeköthető azzal is, hogy a sztárokat játszatják. Csak annyira akartam rávilágítani, hogy egy edző korai mérkőzésén nem feltétlen edzői hiba az, ha erőlteti a papíron legjobb játékosokat.

Mindemellett nem tudom Zidane beválik-e. Próbálják a Barca mintát követni, a gond csak annyi, hogy Pep kiemelkedően jó munkát végzett az ificsapat élén, LE pedig hasonlóan, de mellé neki külföldi tapasztalata is volt, továbbá a kiesőjelölt Celtát majdnem az EL-ig felhozta. Tehát amíg a mi 2 saját edzőnk esetében már tény volt az edzői kvalitás valamilyen szinte, addig Zidane esetében nem hallottam ilyesmiről. Kicsit erőltetettnek tűnik ez a Zidane dolog.
A Fifa egy szégyen
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.22. 17:07:39

Bob_Marley írta:ezért sem értem Casemirot miért nem játszatják
azért mert egy noname, marketing értékkel nem rendelkező ember.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.22. 17:06:33

Bob_Marley írta:Azt aláírom, hogy fejben lassabb, de ezt lehet kompenzálni a többieknek. Pont ez ad ki egy egészt, hogy Modric fejben gyorsabb, Kroos pontosabb, Casemiro erősebb. Ezt a hármast így egyben lehetne játszatni szerintem.

AZ meg hogy a Portoban nem emelkedett ki az nem így van. :D Meglehet nézni a statokat is akár, hogy bizonyságot nyerjen az ember, a brazil az egyik kulcsuk volt.

Ez a nincs összehangolva dolog meg nekem azért fals, mert jó pár éve együtt játszik ott nem egy ember. A szerkezet nem megfelelő, nem az hogy nincsenek összeszokva.

Ebben tökéletesen egyetértek Bob-bal. A mai fociban már nem lehet -ha nem is klasszikus- vkp nélkül játszani. Nem véletlen, hogy a kiscsapatok is úgy szaladnak át a középpályájukon, mintha muszáj lenne. Erre lehet nem Casemiro a legjobb megoldás, ha egy Real Madridot veszünk alapul, de a jelenlegi keretből ő a legalkalmasabb.
Csak itt jön a a Real mindenkori problémája, kit tegyünk ki a csapatból. Ott van James, kroos, Modric, Isco. Ebből kettőt egyszerre nem padoztathatnak. Nem volt a piacon olyan játékos aki megfelelő marketinget képviselne ebben a pozícióban, így ez halott ügy.
Egy Matuidi-féle emberkével pl. nagyot nyerhetnének. Nagy munkabírású, megállítja az embereket és előrefelé is tud játszani.

Az pedig lehet, hogy Zidane-nak nem volt sok ideje, stb., de azt például nem igazán lehet érzékelni, hogy megpróbálta volna a csapatszintű védekezést stabilizálni. Amíg egy Modric, James/Isco Kroos kp-val játszanak, nem hiszem, hogy erősebb ellenfelek ellen hatékonyan tudnának játszani. És formációt sem nagyon tudnak váltani, pedig egy 4-4-2 szerintem a jelenlegi csapathoz jobban passzolna. Akkor viszont a Bale-Benzema-Cr sorból kit ültetnének le?
Pedig Zidane megkapta a lehetőséget, nem volt olyan hálátlan szerepben mint ahogy beállítják. Csupa kis és középcsapat jött, de azokból is sikerült két X-et lehozni.

Egy működő koncepciót kellene létrehozni és ahhoz igazolni embereket. Az rendben van, hogy a gyengébb ellenfelekkel szemben behúzzák a meccseket, mert olyan játékosok vannak, akikkel ez megoldható, de ha jönnek a Bl-ben a keményebb csapatok, nem biztos, hogy működik a dolog. Ennek ellenére szerintem bőven van esélyük a döntőre.
Forca Barca!!!!
Varatrix
Director del Fútbol

2016.02.22. 15:18:02

Mi a baj a Realnál: megnézek bármilyen dokumentumfilmet, interjút, riportot olvasok és egyből kiderül. Az elnök és a szurkolók akik a a klub legnagyobb rákfenéjét képviselik.

Minden fronton azt hangoztatják hogy a Real Madridba a legjobb játékosok játszanak/ játszottak mindig is.( Nem is vitatkoznék ezzel mert nem érdekel, én a legjobb csapatra vagyok kíváncsi.) Addig amíg ez kielégíti a szurkolóikat, amíg van pofájuk egy hosszútávon teljesítő bajnokság megnyerésére képtelen csapatot "GALAKTIKUSNAK" nevezni, addig hagyni fogják hogy ilyen felfogásban végezze a vezetés a munkáját.

Pérez üzletember, nem szabadna sportszakmai döntéseket hoznia. Azt kéne leigazolnia akit az edzője mond neki, nem az edzőnek kéne alkalmazkodnia Pérez marketing elképzeléseihez.

Minden ellenszenvem ellenére sajnálom, azt hogy időről-időre azt érzem hogy nem méltó ellenfél a Barca számára ez a Madrid. Persze mindez 10 (Pérez éra) éves távlatban értendő tehát nincs kétségem afelől hogy Ronaldo van akkora zseni hogy tudott ürülékből várat építeni némelyik szezonban, olyan társakkal mint az érthetetlen módon kikosarazott Di Mária.

Mondjuk a a mai napig motoszkál bennem a kérdés, hogy ha a Barca nem e ténylegesen egy A+-os szintet képvisel az elmúlt 10 évben, és ha ez nem lenne így akkor, a kontraszt is kisebb lenne, így senki nem kifogásolná a Real jelenlegi helyzetét.

Nehéz objektíven vizsgálni ezt a szempontot Barca szurkolóként, de nincs kétségem afelől hogy min vagy inkább kinn múlik hogy a Real nem igazán tud felnőni az ősi riválishoz.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.22. 15:01:20

Azt aláírom, hogy fejben lassabb, de ezt lehet kompenzálni a többieknek. Pont ez ad ki egy egészt, hogy Modric fejben gyorsabb, Kroos pontosabb, Casemiro erősebb. Ezt a hármast így egyben lehetne játszatni szerintem.

AZ meg hogy a Portoban nem emelkedett ki az nem így van. :D Meglehet nézni a statokat is akár, hogy bizonyságot nyerjen az ember, a brazil az egyik kulcsuk volt.

Ez a nincs összehangolva dolog meg nekem azért fals, mert jó pár éve együtt játszik ott nem egy ember. A szerkezet nem megfelelő, nem az hogy nincsenek összeszokva.
Kép
Kép
Kép
rhuni
Jugador del Barça

2016.02.22. 14:39:57

Portoban sem volt semmi extra Casemiro, elpötyögött, de nem emelkedett ki, kb. az a csapat az ő szintje.
Kroosra meg annyit tudok mondani, hogy ahol volt mindenhol bizonyította a klasszisát, Leverkusen, Bayern, válogatott ,de még nálunk is csak nem tartósan, mert rosszul van használva.
Én nem igazán hasonlítanám a Real és a Barca kp-ját össze, mert a különbséget a támadóalakzatban kell keresni. Nálatok az MSN képes mélyről elindulni és 1v1-ekkel megbontani a védelmet ami sokat segít a középpályásoknak, jobban meg tudják tartani a labdát, kevesebbszer veszítik el, a csapat sokkal összeszokottabb, így nyílvánvaló, hogy könnyebb dolga van a kp-nak. Nálunk messze nincs összehangolva a kp a támadósorral, így meg mindkét csapatrész szenved.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.22. 14:33:16

Bob_Marley írta:Hát ha Casemiro lassú akkor Kroosra nincs SI mértékegységben olyan szám, amivel kilehetne fejezni, hogy ő milyen. :D
Szerintem rhuni úgy értette, hogy fejben lassú, labdával, de javítson ha tévedek. Ezzel egyet is értek, Casemiro játszatása során a labdakihozatalok nem folynának úgy, pedig Zidanenál ez alap kéne hogy legyen. Kéne nekik is egy Busquets nagyon, de amíg nincs ilyen, addig lehet "választani", hogy Kroosszal menjen joban a támadásépítés, vagy Casemirolval a védekezés. Bár abba is biztos vagyok, hogy nem javulna olyan szinten a Real védekezése a brazil kezdőtagsága esetén, mint azt sokan gondolnák. Kovacic és Modric is ütközött eleget tegnap, rendszeresen keményen odaléptek, mégis átjátszották a középpályát sokszor. Csapat szinten van itt gond a védekezéssel, amit Casemiro nem oldana meg.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.22. 14:18:42

Szerintem Casemiro megtudja állni a helyét és már meg is tette (tavaly a Portoban, idén mikor játszott Madridban), de vonatkoztassunk el tőle vagy a nevektől, szerkezetre így nehéz dolguk van.

(ez talán még nem került szóba, de pl Zidane egy tkp volt világ életében, aki nem is védekezett, de pl Luis Enrique ugyan támadó volt, de a legnagyobb állat a pályán és minden labdáért kapart, Simeonet nem kell bemutatni, Pep egy Busquets típusú játékos volt, de alapvetően védekező játékos. Arra akarok kilyukadni, hogy maga a "játékfelfogás" is más lehet Zidanenak, s nem Benítezt akarom védeni, mert mint írtam ki volt szolgáltatva és a játékosok most vagy ellene voltak vagy sem ezt sose tudjuk meg, de ő legalább a védekezést hellyel-közzel rendbe rakta. Anélkül meg sikert nem lehet elérni)
Kép
Kép
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2016.02.22. 14:05:03

Azt hallottátok tegnap Hegyi Ivántól hogy a Malaga meccs első félidejének játékvezetése a Franco időszakot idézte?
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.02.22. 14:02:02

szerintem abban sokan egyetértünk, hogy szükség lenne olyan emberre, mint akit körvonalazol Bob (és Fabregas se nagyon hiányzik sztem senkinek), csak ezt a szerepet nem Casemiro fogja megoldani. lehetne erőltetni éppenséggel, de azért bőven esélyes, hogy végérvényesen bebizonyosodna, amit 10ből 8 ember sztem érez vele kapcsolatban, hogy a jó felépítse ellenére sem szint. akkor meg ugyan úgy Zidane lenne a hülye, amiért más kárára játszatta.
én inkább azt nem értem, hogy miért nem vettek egy normális védekező középpályást, legalább most télen. Casemirot meg el lehetett volna passzolni egy Milan szintű csapatnak.

szerk: értem, hogy ezt a "nem szint" kifejezést nem érzed elég konkrétnak, sokszor tényleg olyan levegőben lógó, általánosító szöveg, de ez a Casemiro pont az a játékos, akinél most lehet használni. ahogyan pl. azt is, hogy Bartra nem kezdő szint...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2016.02.22. 14:06:35-kor.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.02.22. 13:59:39

palesz77 írta:En se ertek egyet azzal, hogy a Real most top3-ban lenne. Szedintem a Bl menetelesuk is addig tart csak, amig olyan csapattal futnak ossze, amelyik nem hagy ki 3-4 100%-os ziccert meg 0-0-as allasnal.. Most is Salah egyedul eldonthette volna a Roma elleni meccset, csak a fejet sajnos nem gondolkozasra hasznalja, ugyhogy nem jott ossze neki. De a Malaga is kitomhette volna konkretan a Realt, csak kihagytak mindent. Ha nem a legkisebb ellenfelet kapjak kovetkezo korben, hanem egy olyat, aki a szervezett jatek melle kapu elott is veszelyes, akkor szerintem nem a kiralyi garda lenne az eselyes. Legyen barmennyire minosegi a keretuk - mert az tenyleg top3.
Szép összegzés csak ezt le ne írd a madridomon mert simán kitiltanának.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.22. 13:44:34

Hát ha Casemiro lassú akkor Kroosra nincs SI mértékegységben olyan szám, amivel kilehetne fejezni, hogy ő milyen. :D
Pont ezt érzem hibának, hogy amit veb is pedzegetett, papíron "legjobb" csapatot felküldik aztán hajrá. Nálunk is pl Rakiticnél vannak ügyesebb emberek, de alapkő mert más a fülén pörgeti ő meg kétszer annyit dolgozik. Egy csapatot nem lehet úgy felépíteni, hogy nincs aki pluszban melót beletegyen. Isco lett erőltetve, de minek? :D Mindegy, akkor Casemiro körülményes, aztán majd lehet nézni ahogy egy Malaga vagy más csapat odacsúszik, leütközi elveszi a labdát. Tényleg ezért tudom felhozni Rakiticet, mert ott van Fabregas, aki amúgy lehet álmából felkelve is 100/100 odarúgja a lasztit ahova akarja, csak semmit nem értünk vele, mert nagyanyámban is nagyobb lelkesedés van, hogy visszaszerezze a labdát.....

De nem is feltétlen Rakitic, lehetne mondani Mascheranot is, vagy most jött Arda vagy Mathieu stb. Mi pont emiatt fejlődtünk, hogy fizikálisan elvoltunk maradva, elnyomtak minket, elvették és pislákoltunk. Madridban is inkább játszik a papír James mert hát ő James. Játszik az örökölni lehet a labdát Isco, mert ő Isco. Lenne egy normális emberük Casemiro személyében, aki szerintem egyáltalán nem vallott eddig szégyent, s ő körülményes meg gondolom nem Madrid szint. :D Hát akkor nem az, csak ez egy olyan fura egy játék, hogy már nem az van mint 50 éve, hogy majd eggyel többet rúgunk.

Nem is feltétlen Casemiro a lényeg, hanem az hogy alapvetően Ronaldo pl már nem védekezik, fizikálisan ez már abszolút nem fér bele neki (nálunk az MSN az alapokat azért megteszi ez is fontos). Modric kapar, de kicsi. Kroos jó, mert higgadt s fontos láncszem, de melléjük feltétlenül kellene egy "bulldog". Mert egyik sem kifejezett hajtós játékos, még ha a horvát inkább az mint a német. Akkor Kovacicot kellene nyomni ezerrel, de ő benne meg én nem hiszek, de Isco James stb embereket el kell felejteni, mert nem tudnak annyit támadásban hozzátenni, hogy megérje hogy hátra fele lukak vannak.
Kép
Kép
Kép
rhuni
Jugador del Barça

2016.02.22. 13:21:09

Casemirot miért nem játszatják, egyetlen értelmes védekező emberük.
Nem elég jó, baromi lassú és körülményes. Benitez rendszerébe úgy ahogy illett és kiscsapatok ellen jól elvolt, de a Villareal elleni meccs bizonyította, hogy kevés, akkor volt az, hogy Benitez Kroost padra tette megadva az esélyt a brazilnak a kezdőtagsághoz, de láthatóan nem bírta el ezt a terhet.
Zidane a csapatvédezekéssel szeretné megoldani a védekezést, azt próbáljuk erőltetni ami jól ment 2014 őszén amikor a Kroos-Modric-James/Isco négyessel megcsináltuk a 22 meccses győzelmi szériát, úgy, hogy még közben Modric le is sérült. A letámadás viszont nem megy, mert többen is rosszul csinálják vagy nem csinálják, így amelyik csapat jól hozza ki a labdát ellenünk sokszor helyzetbe kerül. Ezen a felálláson és a taktikán most február végén nincs értelme változtatni és nem is lehet szerintem. Így kell végigtolni, lesz ami lesz.
palesz77

2016.02.22. 12:59:41

rhuni írta:Tegnap meg egy szoros vereség tényleg igazságosabb lett volna, kitömés azért nem, annyira nem voltunk azért alárendeltek. Viszont a bajnokságot láthatóan feladták a játékosok is tengap, szóval ilyen meccsek még várhatóak lesznek még. BL-re azért némi előrelépést várok, Barcán kívűl a többi csapatot csak meg kéne verni, pláne ha Bale is vissza tud térni.
Kitömést azért írtam, mert amikor bekapcsolódtam az első éflidőbe, 0-0-nál 15 perc alatt 3 ajtó-ablak ziccert rontott a Malaga. Ha nem ilyen töketlenek kapu előtt, könnyen máshogy alakulhatott volna a meccs, de ez nyilván igaz arra is, ha Jesé belövi a helyzetét ott a 20. perc környékén - vagy mikor. Mindenesetre engem azért meglepett, hogy milyen könnyen kerültek helyzetbe.

Az előbb meg pont ezen agyaltam el, hogy lehet olyan lesz a Real idén a Bl-ben, mint amilyen Alves szokott lenni. Kicsik ellen gyengébb, rangadókra meg úgy felpörög, hogy rá se lehet ismerni. Mondjuk erre azért kevesebb esélyt látok, Zidane egyelőre nem olyan edzőnek tűnik, aki a védekezés fortélyait annyiria "értené", de lehet húz majd pár nagyot végülis. De a szervezetlenség hiánya szerintem nagyobb eséllyel üt vissza, minthogy ez amit írtam az előbb bekövetkezzen.

Mindenesetre szerintem jelenleg a "papírforma" alapján a Realnak nem fog összejönni a döntő, de nyilván az nem ilyen egyszerű. A labda kerek és hasonlók, a Real meg sebzetten is mindig veszélyes, szóval benne van. De én most csodálkoznék, ha eljutnátok odáig.
Klaczy írta:Mivel gyakorlatilag továbbjutottak a BL-ben minimum top8-as csapat a Real. És szerintem a legjobb négy között is ott lesznek, két meccsen bárki ellen van esélyük.
Ezt meg nem feltétlen papírforma szerinti helyezésre értettem, hanem erősségre/formára. A Barca-München duo nálam a top2 jelenleg, 3. meg nincs. Vagyis úgy van, hogy több csapat is van ott, és az ő párharcaikat teljesen kétesélyesnek érezném, a Real is ide tartozik most.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.22. 12:51:54

Fú de sokkal nem értek egyet. :D

1; Real abban jó, hogy tehetségben vannak olyan játékosaik, akik megtudják oldani és egyébként pont egy ilyen emberke Bale most nagyon hiányzik nekik. Szervezettségben viszony gyengék, ez teljesen így van, ezért sem értem Casemirot miért nem játszatják, egyetlen értelmes védekező emberük.
2; center nélkül játszik pár csapat, nem ezt éreztem tegnap se problémának náluk. Benzema amúgy sincs hú de nagy formában, de egész egyszerűen ha nem tudnak labdákat szerezni elől akkor állandóan hátulról kell építkezni. Ez még a jobbik eset, de tegnap nem egyszer gyalogoltak át rajtuk.
3; Ezt a bajnokságot feladom dolgot nem tudom hova tenni. Maguk alatt vágnák ezzel a fát, mert evidens hogy ha leszakadnak a riválisok akkor mi is jobban fogunk tudni pihentetni. És amúgy is rohadt sok van hátra, 9 pont az semmi főleg, hogy még játszunk velük. 13 forduló van még hátra, az rengeteg és főleg hogy nem egy Levante vagy Las Palmas féle meccsünk lesz még. És ez vica versa van, sűrűsödik a program, jönnek a meccsek sorban. Egy Atletico nem fogja feladni ebben biztos vagyok, ha a Real így tesz akkor két szék közül a padló lesz. BL amúgy is extra lutri, arra bazírozni, hogy na majd ott....hát...az nálam 19-re húzni egy lapot.

Egyébként Zidane alatt valóban nem jött el a kánaán, de ez várható volt valahol. Itt nem edzői gondok vannak, hanem továbbra is tartom, hogy széthúzás van és amit lejjebb is írtak nincs koncepció.
Benitezt sajnálom a sztoriban, mert ő gyakorlatilag be lett áldozva és főleg úgy hogy eléggé köthető a RM-hoz, kicsit hálátlan ez így. Amúgy sem lehet nagy változást év közben eszközölni, Hiddinknek most megint bejön a tűzoltás úgy néz ki, de lsd Pool vagy RM, az új impulzus ideig óráig működik. Itt is komolyabb gondok vannak mintsem Zidane, Benitez, Csank vagy Luiz a sarki boltos az edző.
Kép
Kép
Kép
Klaczy
Barça B

2016.02.22. 12:20:18

En se ertek egyet azzal, hogy a Real most top3-ban lenne
Mivel gyakorlatilag továbbjutottak a BL-ben minimum top8-as csapat a Real. És szerintem a legjobb négy között is ott lesznek, két meccsen bárki ellen van esélyük.
rhuni
Jugador del Barça

2016.02.22. 12:14:16

Most is Salah egyedul eldonthette volna a Roma elleni meccset, csak a fejet sajnos nem gondolkozasra hasznalja, ugyhogy nem jott ossze neki.
Az azért tulzás, hogy eldönthette volna. Első félidőben a Romának nem is volt konkrét helyzetet, a fáraó egyszer elfutott de Varane utolérte végül. A legnagyobb helyzet Marcelo lövése volt az első félidőben. Salahnak meg egy komolyabb helyzete volt amúgy, amikor Ramos rosszul szabadított fel és Nainggolan letette neki. Viszont mivel ő is egylábas így át kellett tegye a balosra, addigra meg Kroos visszazárt, szóval még lövésig sem jutott. Legnagyobb helyzetet Dzeko hagyta ki amúgy amikor mellé lőtt közelről. Viszont nekünk is volt két komoly helyzet még ami kimaradt, mindkétszer azon ment el, hogy CR és Benzema nagyon sután fejelt jó pozícióból. Összességében szerintem a BL győzelmünk megérdemelt volt, bár talán igazságosabb lett volna ha csak egy góllal nyerünk.
Tegnap meg egy szoros vereség tényleg igazságosabb lett volna, kitömés azért nem, annyira nem voltunk azért alárendeltek. Viszont a bajnokságot láthatóan feladták a játékosok is tengap, szóval ilyen meccsek még várhatóak lesznek még. BL-re azért némi előrelépést várok, Barcán kívűl a többi csapatot csak meg kéne verni, pláne ha Bale is vissza tud térni.
palesz77

2016.02.22. 12:12:14

Kiírtam ide is egy szavazást.
(Nem sok amúgy ez a szavazósdi? Ha nincs rá igény nem írok ki ennyit, de gondoltam érdekes lehet..)
csababarca írta:Én nem becsülném le őket, elég egy egy villanás, lásd Roma elleni meccs.
És jelenleg kevés csapatban látom a gyilkos ösztönz hogy kicsinálják őket.
De legyen nektek igazatok, viszont én semmi szín alatt nem döntőznék velük.
Ezzel egyetértek, mármint hogy egy villanás elég lehet. De szeritnem ilyen védekezéssel manapság nem lehet Bl döntőig eljutni.. Aztán lehet tévedek, vagy lehet Zizu összerakja nekik a hátsó alakzatot, de amíg nincs így, addig egy szervezett csapat oda-vissza vágós, életre-halálra folyó párharcban nem tudom elhinni, hogy alulmaradna. PSG meccsek is röhejesek voltak amúgy, Cavaninak köszönheti a Real azt, hogy nem lett az is vereség - itt jön képbe az, hogy a gyilkos ösztön hiányzik.. Jelenlegi formában nálam bőven nem ők az esélyesek a döntőbe kerülésért folytatott csatákban - valahol a középmezőny tetején állnak -, de végülis bármi lehet. Azzal viszont egyetértek, hogy döntőben nem szeretnék én se Clásicot látni, 1 meccsen bármi megtörténhet..
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.22. 11:39:35

Castiel írta:
recrea írta:indikal, milyen nyílt levélről beszélsz, nekem nem rémlik ez?

A sárdobálós részéhez annyit, h abban mi visszük a prímet, volt és jelenlegi elnökök, volt és jelenlegi játékosok állandóan megnyilvánulnak - teljesen feleslegesen - a Real irányába. A tizivel kapcsolatban Roncinak volt egy félmondata, többi média volt, senki nem mondott tudtommal semmit.

Sehol nem vettem észre, h annyira utalnák a Barcat, se fórumokon - az egysejtűeket kivéve - se személyesen, inkább utálják az Atmat és viszont.
Maradjunk annyiban, hogy ez pro, és kontra!
innen-onnan vannak mélyütések, amelyek egyébként csak az újságok eladási számát növelik, így 90 %-ban a sajtó koholmányai!
Mondjuk ezen a téren meg a madridi sajtó erősebb! :mrgreen:
Maradjunk annyiban, h a sajtó a pro és kontra, a hozzánk kapcsolódó emberek több marhaságot hordanak össze, többet foglalkozunk velük, mint viszont.
Max annyiban igaz a sajtó, h általában a sikeresebb csapatot ekézik.

Mondom, azért van elöl a Real, mert le vannak gatyásodva a csapatok. Jó csapat/nem jó csapat, ez viszonyítás kérdése. Semmit nem fognak idén nyerni szerintem, mert vannak jobb csapatok minden fronton.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.22. 11:33:57

Veb, akkor nem jó csapat, erre nem tudok mit mondani.

Bl rendszere kedvez nekik, mert semmi nem garantàlja, hogy összefutnak értelmes csapattal a döntőig, elég jól nyúlnak ellenfelekbe.
Csoportban meg a PSGt megverték meg ikszeltek ha jól emlékszem, de akkor ők nem jó csapat.

Én nem becsülném le őket, elég egy egy villanás, lásd Roma elleni meccs.
És jelenleg kevés csapatban látom a gyilkos ösztönz hogy kicsinálják őket.
De legyen nektek igazatok, viszont én semmi szín alatt nem döntőznék velük.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77

2016.02.22. 11:25:35

En se ertek egyet azzal, hogy a Real most top3-ban lenne. Szedintem a Bl menetelesuk is addig tart csak, amig olyan csapattal futnak ossze, amelyik nem hagy ki 3-4 100%-os ziccert meg 0-0-as allasnal.. Most is Salah egyedul eldonthette volna a Roma elleni meccset, csak a fejet sajnos nem gondolkozasra hasznalja, ugyhogy nem jott ossze neki. De a Malaga is kitomhette volna konkretan a Realt, csak kihagytak mindent. Ha nem a legkisebb ellenfelet kapjak kovetkezo korben, hanem egy olyat, aki a szervezett jatek melle kapu elott is veszelyes, akkor szerintem nem a kiralyi garda lenne az eselyes. Legyen barmennyire minosegi a keretuk - mert az tenyleg top3.
Válasz küldése