Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Különbség Messi és Ney között? Hogy ne lehetne látni.... Viszont emlékeztetni szeretnélek rá h Maradona óta nem volt ilyen játékos (sőt sztem Pelét és Maradonat is túlnőtte). Szval ne akarjunk még egy Messi szintű játékost mert sanszos h 20-30 évig nem nagyon lesz. Ini hatékonysága? Oké akkor ezt nézzük meg. Nézzük meg az utolsó 1 évet (h megfelelően nagy legyen a merítés) és ha Ini mellé több kulcsszituációt találsz (ahol kulcsszerepet vállal egy gól létrehozásában, mert megbontja a védelmet, gólpasszt ad, gólt rúg) akkor komoly életjáradékot fogok fizetni neked. Ha feleannyit találsz Ininél mint Neynél akkor mostantól ingyen iszol minden hétvégén. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy látszólag Ini hatékonyabb, de ha leülsz, és elkezded visszanézni a meccseket h a gólokban ki mennyire vállalt részt (vagy mondjuk a nagy gólhelyzetekben) és ezt vmilyen szinten súlyozva pontozod akkor Ininél max 20%-át fogod találni pontokban mint Neynél (pedig azért nem egy noname közzéppályásról hanem Iniről beszélünk). Akkor most ki a hatékonyabb? (józan paraszti ésszel - szemre - Ini, azonban ez nagyon messze áll a valóságtól)Bob_Marley írta:Nem is utaltam erre, hogy csak az a jó ami bejön. Van olyan hogy nem jön be, de alapvetően arra kell törekedni, hogy a leggyorsabb módon játssz. Egy-két érintős cselezés meg sarkazgatás között van különbség. Nem azért írom huszadikra a sarkazgatást, mert ez az egy dolog van, hanem leginkább azzal lehet szemléltetni. Hatékony=gyors, célravezető mozdulat. És igen, leginkább nem kockázatos mozdulat. Nem hiszem el hogy nem lehet látni a különbséget Messi Iniesta vagy Neymar cselezése között. Ini most is pár érintővel hozta ki az elején. Nem húzogatta sehova, nem cifrázta, hanem tolt és ment. Neymar is ha ezt csinálja rohadt jó, de mikor nem az nagyon tud hátráltató is lenni. Lsd gólok jönnek, jöhetnek az ilyen flegmázásból, plusz elve megakad a támadás.
de pont erre céloztam Bob (csak a hsz-em közben eltűnt) hogy ha ott nem jön be neki a cselló akkor felesleges cselezésnek van minősítve (mert be is adhatta volna, vagy egy egyszerű visszapassz lehetett volna a "hatékony" megoldás, vagy keresztlabda, vagy mittudomén. Érted? Ott vagy sztem elcsúszva (noname-mel) hogy Te akkor mondod valamire h "hatékony" ha bejön (kicsit leegyszerűsítve, de lényegében). A nevében is benne van: hatékony= a lehető legoptimálisabban célt ér. Ha meg nem jön be akkor "túlcifrázott", "felesleges középre húzás" , "felesleges dribli" lett volna a szituációnak a minősítése. Érted? Emlékszel az ellenfél védelmét körbepasszolgató csapatunkra? Na ott mindenki jó megoldást választott csak semmit nem ért. Mert egyedül Messi tudott váratlant húzni (őt egyedül könnyű volt kivenni). Mostmár Ney, és Suarez is ez a kategória. Mindenki másképp...Bob_Marley írta:Na pont az hogy amit csinált pl Suarez kapufájánál azt egyáltalán nem írtam hogy felesleges. Na az úgy király, gyorsan, ütemben, kér érintőkkel. De nem ezekről van szó, hanem a félpályás dolgairól, nem a támadó harmadban. Túlzásokról, felesleges érintésekről. Messit nem hiába hozom fel példának, "csak" tologatja, nem ugrál felette meg hasonlók, hanem megy vele előre. Nem sarokkal próbálja adni stb. Suarez kapufája ékes példa milyen kéne legyen. Semmi sallanag nem volt, kis szerencséje is volt hogy visszapattant, elhúzta a védő mellett adta is tovább.
Azért azt is tartsuk szem előtt, hogy a szurkolókból élnek ezek a csapatok, és hát lássuk be, a Neymár féle játékosok szerettetik meg ezt a sportot, és a Messi/Iniesta féle letisztult zsenik tartják meg őket, hál isten mindenki megtalálja a szükségletét a csapatban.Kimész, nyersz veszítesz, ennyi.
A hozzászólás méltó a nevedhez.Jack Napier írta:Én nem szeretnék komolyabban belefolyni ebbe. Annyi lenne csak a kérdésem,hogy amikor például Bravo, TS vagy akármelyik kapus egy olyan lövést ami jól jön de azért veszélyes úgy véd ki hogy közbe homorít majd a földön csinál 2 bukfencet (most azért nem egy Higuaita szintre gondolok) és tegyük fel emiatt szögletre megy ki a labda akkor az ugyan olyan felesleges és hátráltató a csapat számára, nem? Ugyanolyan flegma, megalázó lehet annak aki lőtt.( De Neymart nyilván nagyobb divat szidni) És én sem azt mondom hogy mondjuk az 1. félidőben nem játszott rosszul. De tényleg úgy csinálnak páran mintha sikerektől fosztaná meg klubbot, pedig inkább hozzásegíti.
Bob_Marley írta:Egyáltalán nem érzem kisarkításnak, olyan dolgot próbálsz fontosnak beállítani Chino ami nem az. A fociban az eredmény, gól az fontos, a többi mellébeszélés, maszlag. Te meg leírod hogy színezi az fontos, színezze nem érdekel, mert nem ezért nézem, de amint öncélúan csinálja már koránt sem vicces. És hátráltatja a csapatot. Tegnap rengeteget hibázott, megemlítettük, te meg idekeversz Pedro dolgokat....Hát ez mi? Két külön dolog, Pedro ügyetlenebb, és? De ő mindig kihajtja a belét, én ezért szeretem, de ő nála is mindig megjegyeztem ha nem ment, s hibázott. Itt ugyanaz, Neymar gólja parádés volt, de mellette rengeteg hiba volt a játékában, s visszatérő hibák. És az ha valaki felelőtlen, bohóckodik, nem elég koncentrált nálam nagyon nagy hiba. Van olyan hogy nem megy, de a flegmázás az nem begyere.
Bob! Nem lenne akkor elég a végén megnézni a hírekben az eredményt? Ha tényleg erről szól a foci, nem pedig a játékról. Ha meg az kell, hogy valaki meghaljon a pályán annyit fusson, akkor javaslom inkább a futósportokat nézni. Pl. maraton. Ott a végén mindenki meghal. Garantáltan. Még lehet extra hányásokat is nézhetnek az ínyencek. Ha meg a focinak az a része érdekel h milyen taktika győzi le a másikat, akkor inkább a stratégia játékokkal szemezgetnék inkább... Ha "eccerű", ötlettelen foci kell akkor magyar bajnokság. Ha kiszámíthatóság, rend és célszerűség akkor valami reáltudományt javaslok. Mondjuk matematika, vagy statisztika.Bob_Marley írta: A fociban az eredmény, gól az fontos, a többi mellébeszélés, maszlag.
És akkor kezdődik 56. alkalommal a ki mit tart fontosnak a fociban vita..Bob_Marley írta:Egyáltalán nem érzem kisarkításnak, olyan dolgot próbálsz fontosnak beállítani Chino ami nem az. A fociban az eredmény, gól az fontos, a többi mellébeszélés, maszlag.
Bob_Marley írta:Semmi köze ehhez Pedronak, de sikerült idevenni. Tőlem Jóska Pista is lehetne, csak a csapat hasznára váljon. És igen, az elmozgást is megszoktam jegyezni, de nem érzem szélsőségesnek, hogy a rengeteg felesleges cselt még erényként állítsuk be. Nekem ne mondja senki, hogy a felezőnél nem felesleges sarkazgatni.
És noname tökéletesen leírta, ezt a játékot gólra játsszák, ha valakinek egy csel többet ér mint a gól, akkor inkább freestylet kell nézni.
A felesleges, hasztalan stb jelző az mind arra utal, amivel a csapat nem jut előre. Félpályás sarkazással nem jut előre. Cipelem bele a védőbe azzal sem jut előre. És Messinél én ugyanúgy megjegyzem, mert ő se érdekel hogy kicsoda, csont nélkül adnám el ha a csapatnak előnye származna ebből pl. Itt ugyanaz, Neymar nekem ne bohóckodjon, mert ez nem válik a csapat hasznára. Sok olyan van, amikor nagyon is túlzásba esik, ott volt múltkor is, sima belsővel leteszi Vidalnak ziccer, neeeem. Valami trükk feltétlenül kell, el is vitte a védő a labdát. Roma ellen flegma pörgetés, most is volt nem egy sarkazgatás stb. Nem csak a rosszat látom benne, de ezek olyan iszonyat bosszantó dolgok nála, hogy hihetetlen. És nem mindig a támadó harmadban húzza meg ezeket, ez meg a másik. Az meg ha valakinek egy csel többet ér, akkor tényleg felesleges bármiről beszélni.
Pont erre célzok, hogy ő ennél jobbra képes és általában jobb is,de az utóbbi időben(mióta az eligazolásáról pletykálnak), alaposan visszaesett.Normandia írta:...
Azért, ha emlékszel rá tud ő másmilyen is lenni, ha a csapat érdeke megkívánja. Elég, ha arra emlékszünk, amikor Leo sérült volt. Abban az időszakban a csapat vezére volt, kis túlzással a hátán vitte a csapatot. Tehát én úgy érzem, amikor Messi a pályán van, akkor valahogy nem úgy áll a játékhoz. Jóval többet enged meg magának, mint amikor Leo nem játszik. Lehet, csak nekem tűnik így, de ezt látom. Ilyenkor olyan mint egy "bolond", minden trükköt be akar vetni.noname írta: Nah jó, most vagy senki nem olvassa végig amit írok, mielőtt reagál vagy nem egy nyelvet beszélünk.![]()
![]()
![]()
Nem az a lényeg, hogy ki a jobb, hanem, hogy ki mire lehet képes. Míg Messi és Suarez kihozzák magukból a maximumot, addig Neymar nagyon sokat kell kettejüktől tanuljon mentalitásban, hogy kihozza magából a maximumot.
Amíg Messi és Suarez esetében úgy érzem ez a csúcs, addig Neymar esetében úgy érzem ennél sokkal, de sokkal jobb lehet idővel, de csak akkor, ha még érik fejben. Neymar megközelítheti azt a szintet, ahol Messi van, de ehhez fel kell nőjön, mert jelenleg csak arra a szintre pályázhat, amin Ronaldo van: egy remek játékos aki viszont gyakran cserben hagyja a csapatát és nem ok nélkül lesz mindig más árnyékában. Viszont egyáltalán nem sötét a helyzet. Nagyon gyakran látni szikráit az ideális Neymarnak, aki az ellenfél kapuja felé fordulva cselez ki rendkívül látványosan 2-3 embert, mint Ronaldinho, aki lepasszolja 100%-os ziccerben, aki olyan sarkazós gólpasszt ad, hogy 3x kell megismételni, mire rájövünk, hogy az szándékos volt. De Mr. Hyde-nak is látni jeleit: az a Neymar, aki egy megnyert meccset a foci helyett az ellenfél megalázásával tölt, aki 7-0-ánál még mindig mutogat az ellenfélnek, hogy most beszélj, aki fontos támadásoknál feldobja magát, miközben nyugodtan tovább mehetett volna.
Neymar alapvetően nem fog megváltozni, nem fogja feladni ezt a brazilos, laza mentalitást, két-három trükköt be fog mutatni meccsenként. Ezért lehet szeretni, meg nem szeretni. Ő ilyen, vannak jobb napjai, amikor ezen játékos külsőségek mellett jönnek a gólok, vagy a gólpasszok, van amikor nem.noname írta:Nah jó, most vagy senki nem olvassa végig amit írok, mielőtt reagál vagy nem egy nyelvet beszélünk.corol írta:Nem értem miért kell állandóan azzal foglalkozni, hogy a három muskétásunk közül ki a jobb játékos?![]()
![]()
![]()
Nem az a lényeg, hogy ki a jobb, hanem, hogy ki mire lehet képes. Míg Messi és Suarez kihozzák magukból a maximumot, addig Neymar nagyon sokat kell kettejüktől tanuljon mentalitásban, hogy kihozza magából a maximumot.
Amíg Messi és Suarez esetében úgy érzem ez a csúcs, addig Neymar esetében úgy érzem ennél sokkal, de sokkal jobb lehet idővel, de csak akkor, ha még érik fejben. Neymar megközelítheti azt a szintet, ahol Messi van, de ehhez fel kell nőjön, mert jelenleg csak arra a szintre pályázhat, amin Ronaldo van: egy remek játékos aki viszont gyakran cserben hagyja a csapatát és nem ok nélkül lesz mindig más árnyékában. Viszont egyáltalán nem sötét a helyzet. Nagyon gyakran látni szikráit az ideális Neymarnak, aki az ellenfél kapuja felé fordulva cselez ki rendkívül látványosan 2-3 embert, mint Ronaldinho, aki lepasszolja 100%-os ziccerben, aki olyan sarkazós gólpasszt ad, hogy 3x kell megismételni, mire rájövünk, hogy az szándékos volt. De Mr. Hyde-nak is látni jeleit: az a Neymar, aki egy megnyert meccset a foci helyett az ellenfél megalázásával tölt, aki 7-0-ánál még mindig mutogat az ellenfélnek, hogy most beszélj, aki fontos támadásoknál feldobja magát, miközben nyugodtan tovább mehetett volna.
Nah jó, most vagy senki nem olvassa végig amit írok, mielőtt reagál vagy nem egy nyelvet beszélünk.corol írta:Nem értem miért kell állandóan azzal foglalkozni, hogy a három muskétásunk közül ki a jobb játékos?
Vicces h még csak nem is Bob hordta le most eredetileg Neymart, hanem én.Chino írta:...
Szerintem meg sokan agyrákot kapnak attól, ha Neymar csinál valamit, ami nem egy sima passz vagy nem egy teljesen egyszerű "megtolás" akkor nálad már az felesleges, nem kellene csinálnia, nőjön be a feje lágya.Bob_Marley írta:Agyrákot kapok ettől, hogy itt lassan nem lehet leírni ha valaki gyenge. Ha szerinted nem csinál felesleges dolgokat, oké.eimenis1212 írta:
jaja. Kb így. Csak sokan a statisztikáig látnak el, meg addig ha elcselezi a labdát az feltűnő, meg a kihagyott helyzetekig. Az hogy milyen mennyiséget mozog, állandóan megjátszható, mennyit dolgozik, mi a hozadéka a cselezésnek (védők kiemelt figyelme, védőfal megbontása, létszámfölényes helyzetek stb.), mennyi szépséget visz a játékba (visszaadja a focinak a szépségét). És még sorolhatnám.... Mindig elszomorító amikor szidják. De ugyanez Messire és Suarezre is igaz (szidásügyileg). Szerintem sokan fel sem fogják mekkora foci megy itt.
Nem kell statisztikusnak lenni, hogy lássa az ember, hogy labdákat ad el, belevezeti 3 emberbe....
Egy cselért elnézzük, hogy másban gyenge volt, ezt se tudom soha felfogni.Második félidőre feljavult, de csinált egy cselt kit érdekel, eltolhatta volna százféleképpen, ő megint választotta a sokkal komplikáltabbat, most bejött hurrá. És mellette volt hasonló 4 mikor meg rohadtul nem jött be, hogy sikerült túlcifrázni.
A gólja, az igen. Gyorsan, ügyesen, két érintőből megvolt. Azt úgy kell csinálni, nem túlvariálni.