Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.02.14. 08:33:05

Zidane-nak Ronaldo új helyét kell megtalálni, mert bizony már nem önmaga. Régebben ott szélen sokkal nagyobb dolgokra volt képes, és a lelkének se lehet jót, hogy valahogy nem úgy jönnek a gólok mint korábban, Persze még mindig kiváló játékos. Csak nem az aki volt!

Zidane bukása után meg nem tudom ki lehetne az edző. Bár biztosan találnak valakit, most csak hátra kell dőlni és várni.
A Romának két meccsen lehet ellenük esélyük, ha okosan csinálják, azért itt már bárki-bárkit képes elverni két meccs alapján.
mess2009
Director del Fútbol

2016.02.14. 08:22:29

a helyzet kulcsa nyilván az,hogy : ....."ha nem lennének egyénileg ilyen jó játékosaik--"....egyszerűen arról van szó, hogy a mezőny 80%-át ezzel - erőből le lehet darálni, taktikáról egyáltalán akkor kell (ene) beszélni, ha hasonló játék(os) erejű csapat jön szembe.
tegnap is: öt perc alatt kiderült, hogy az a gyerek a jobbhátvéd poszton fogalmatlan zseléssel szemben, de addigra már egy gólt be is kaptak...( szerencsére észre is vette az edzőjük és váltott a poszton..) ez az őrült pénzes tánc ma sajnos erről szól: erőfölény a játékos állományban. akadnak persze (látszólag ) kivételek, de ez is úgy van valójában, hogy mire egy ilyen -viszonylag névtelenekből álló csapat - kitűnik, kiderül hogy ott is megvan az erő az állományban - szét is kapják őket hamar....
Normandia
Director del Fútbol

2016.02.14. 06:58:58

Kash írta: A madrid játékán erősen meglátszik, ha nincs ott Modric, tulajdonképpen ő az egyetlen aki a csapatban biztosítja a magabiztos játékot a támadásokban, pont olyan mint nálunk Iniesta, azzal a külömbséggel, hogy nálunk Busquets és Messi is kiválóan tud irányítani.
Ennyire mélyen nem néztem utána, de leírhatnád, hogy mi a külömbésg Modric és Rakitic posztja között.
Pont ez a különbség, amit leírtál. Nálunk Rakétának nem az a feladata, ami Modricnak a realban. Nem rá van bízva a szervezés, hanem a fent felsorolt játékosokra + még Messire, vagy Neyre. Egyszerűen csapaton belül mást kell játszania. Modric nélkül nincsen ész a csapatban, míg Rakéta nélkül sem kell kétségbe esnünk ezen a téren. Hozzá téve, hogy ezt nem Rakitic hibájának rónám fel, hanem a feladatkörének, amit képvisel ebben a barcában.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Kash
Entrenador del Barça

2016.02.14. 00:58:39

Nero. írta:Modric jobb mint Rakitic, de nem ugyanaz a posztjuk. Azt a mezőnymunkát amit rakéta végez, annak a felét nemtudná a blancó.

Szerintem se lesz hosszú életű ez a Zidane-projekt. Ez a 4-2 nagyon csalóka, szvsz az első taktikailag komolyabban felkészült csapat megveri őket.
Ahogy én elnéztem Modric játékát, ugyanolyan loholós játékosnak tűnt, mint Rakitic, csak amig utóbbi ezt védekezésben kamatoztatja, előbbi a támadásokban. Értem én azt, hogy Rakitic egy hasznos, melós játékos, de Modric játékával ezekre talán nem is lenne szükség, jobb a labdával minden szempontból. A madrid játékán erősen meglátszik, ha nincs ott Modric, tulajdonképpen ő az egyetlen aki a csapatban biztosítja a magabiztos játékot a támadásokban, pont olyan mint nálunk Iniesta, azzal a külömbséggel, hogy nálunk Busquets és Messi is kiválóan tud irányítani.
Ennyire mélyen nem néztem utána, de leírhatnád, hogy mi a külömbésg Modric és Rakitic posztja között.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.14. 00:25:26

MessiNeymarSuarez írta:Valaki itt leírta nemrég, hogy Zidane lényegében felküldi a nép akaratának engedve az összes létező támadójátékosát, akik brillíroznak kisebb csapatok ellen, de ha jön olyan csapat aki támadni is tud, akkor már szorul a hurok rendesen, VKP hiányában főleg.
volt kitől tanulnia, kis túlzással ancelotti is ezt csinálta. felküldte a legjobbakat, nulla taktika, aztán majd megoldják vhogy.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.02.14. 00:21:48

Kovbal88 írta:Zidene se sokáig lesz a Real edzője. Ma az első félidőt láttam a meccsükből, de el kell mondjam lehetett volna más is az eredmény, ami nem a realnak kedvez. Nos nem lett. Pedig elfáradtak.

Jönni fog a bukás lehet már a Roma ellen, de rosszabb esettben a következő fordulóban, ha nem lennének egyénileg ilyen jó játékosok a Madridban, akkor Zidene munkája semmit se érne. De így öröm és boldogság van.

Én se jósolok túl sokat, persze lehet hogy Zidane húz majd egy váratlan Lucho-st, sosem lehet tudni előre.

Kíváncsi leszek meddig tart ki ez az állapot, mert jelenleg azt látom, hogy lényegében Zidane jelenléte, és a hurráhangulat viszi a csapatot.
Szinte minden nap jön a vigyorgós,mosolygós,hülyülős képek-videók a netre, ahol eljátszák hogy Zidane-nal húdemennyire jókedvük van és mennyire kékebb még az ég is, csak kérdés hogy ki tudja meddig tart ki ez a dolog, és Zidane mit fog lépni erre, illetve hogy fogja a csapat lereagálni.
Elég csak az Isco-s, James-es problémára gondolni, és ezt csak rövid időn belül.

Ha nagyobb csapatok ellen esetleg nemnagyon fognak jönni az eredmények, akkor vajon kire fogják fogni? Benitez-re továbbra is? :lol:

Valaki itt leírta nemrég, hogy Zidane lényegében felküldi a nép akaratának engedve az összes létező támadójátékosát, akik brillíroznak kisebb csapatok ellen, de ha jön olyan csapat aki támadni is tud, akkor már szorul a hurok rendesen, VKP hiányában főleg.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.13. 23:59:12

Modric jobb mint Rakitic, de nem ugyanaz a posztjuk. Azt a mezőnymunkát amit rakéta végez, annak a felét nemtudná a blancó.

Szerintem se lesz hosszú életű ez a Zidane-projekt. Ez a 4-2 nagyon csalóka, szvsz az első taktikailag komolyabban felkészült csapat megveri őket.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Kash
Entrenador del Barça

2016.02.13. 23:50:10

Kovbal88 írta:Zidene se sokáig lesz a Real edzője. Ma az első félidőt láttam a meccsükből, de el kell mondjam lehetett volna más is az eredmény, ami nem a realnak kedvez. Nos nem lett. Pedig elfáradtak.

Jönni fog a bukás lehet már a Roma ellen, de rosszabb esettben a következő fordulóban, ha nem lennének egyénileg ilyen jó játékosok a Madridban, akkor Zidene munkája semmit se érne. De így öröm és boldogság van.
Könnyen átszaladnak rajtuk VKP híján, annó Xabi-val is játszottak ehhez hasonló meccseket, de a játékuk összességében mindig kiegyensúlyozott volt...Kroost nagyon magasztalják, pedig igazából semmi szükség rá, jól írták egyesek a túloldalt, a labdákat hátraküldi vagy odateszi Modricnak, néha ívelget egyet-kettőt...Egyedül Modricot irigylem tőlük. Szeretem Rakiticet, de egy Modricért bármikor odaadnám.
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.02.13. 21:37:07

Zidene se sokáig lesz a Real edzője. Ma az első félidőt láttam a meccsükből, de el kell mondjam lehetett volna más is az eredmény, ami nem a realnak kedvez. Nos nem lett. Pedig elfáradtak.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.13. 18:26:29

palesz77 írta:
Bob_Marley írta: :D
birkák vs világtalanok....
Gondoltam odairom, hogy "Bob, neked nem tetszene", de aztan ugy voltam, hogy majd akkor, ha reagalsz ra. Nem kellett csalodnom..:mrgreen: Szoval Bob, te szerintem ne nezd, oszinte tamadofoci van, nem komoly taktikai csata..:D Vagyis hat volt, igy 3-1-nel ketlem, hogy annyira nyomja a Bilbao tovabb.
Magas labda volt. :D Én egy darabig háttérzajnak betettem, de ha eszetlenség van, akkor nem nézem. És a harmadik "óriási hiba, rosszul helyezkedtek, eltörte a labdát" kifejezésnél rájöttem, hogy ész az nincs a pályán. :D
Ékes példa volt erre a Bilbao első gólja egyébként. :D Ilyenért serdülőben kaptam volna 2 kör békaügetést amit Varane csinált....
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.13. 17:08:18

Bob_Marley írta: :D
Gondoltam odairom, hogy "Bob, neked nem tetszene", de aztan ugy voltam, hogy majd akkor, ha reagalsz ra. Nem kellett csalodnom..:mrgreen: Szoval Bob, te szerintem ne nezd, oszinte tamadofoci van, nem komoly taktikai csata..:D Vagyis hat volt, igy 3-1-nel ketlem, hogy annyira nyomja a Bilbao tovabb.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.02.13. 16:56:17

Kovbal88 írta:
palesz77 írta:Erdemes a Sport2-re kapcsolni, ez a Real-Bilbao egeszen jo meccs, megy az adok kapok rendesen. A vedelmek nincsenek a helyzet magaslatan, futoszalagon jonnek a helyzetek.
Nos sajnos a Real vezet 3:1 pedig fordítva is lehetne... nagykár

Hadd küzdjenek a 3-madik helyükért... :mrgreen:

Amúgy izgalmas meccs, tényleg lehetne akár fordítva is az állás.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.13. 16:54:41

palesz77 írta:Erdemes a Sport2-re kapcsolni, ez a Real-Bilbao egeszen jo meccs, megy az adok kapok rendesen. A vedelmek nincsenek a helyzet magaslatan, futoszalagon jonnek a helyzetek.
:D
Kép
Kép
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.02.13. 16:54:16

Nos sajnos a Real vezet 3:1 pedig fordítva is lehetne... nagykár
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.13. 16:35:20

Erdemes a Sport2-re kapcsolni, ez a Real-Bilbao egeszen jo meccs, megy az adok kapok rendesen. A vedelmek nincsenek a helyzet magaslatan, futoszalagon jonnek a helyzetek.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.02.10. 23:00:54

mahitoo írta:Bocs, bunkó leszek, de nincs energiám lefordítani:

"While those numbers suggest excellent work by the outgoing board, the report also points out some big flaws in the system. The wage bill has reached sky-high levels of 73% of the income, with recommended levels being between 55 and 70 percent. Spending 73% on wages, a large increase from last season, partly "aided" by bonuses because of the trophy-laden season, is unsustainable long term because the club is still operating in debt, which has increased this season by a staggering €41 million, from €287 million to €328 million, and has big plans for the future, highlighted by a €600 million Camp Nou renovation."

Nagy vonalakban az angolul nem értőknek: a teljes bevétel 73%-át viszi el a fizuk, az adósságunk 41 millióval NŐTT a triplázó év után. Ez nem jó, de vitatkozhatunk rajta...
Ezért kéne a mezgyártótól + szponzortól jobb szerződést kicsikarni. Számomra még mindig vicc, hogy annyit kapunk mint egy Milan az elmúlt évek alapján, míg egy MU 70-80 milliós összegeket akaszt le, és a Real Madrid is ha hihetünk a híreknek 100 millió körüli szerződést köt az Adidassal.

Nameg az elsődleges szponzor is...Kb a Qatartól 30 milliót, vagy mennyit kapunk?! MU meg simán 70 milliót kap a Chevrolet-től a PL 5. helyezésért.

Számomra felfoghatatlan, hogy az elmúlt évek eredményei után ilyen keveset kapunk.
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.02.10. 22:53:06

Bocs, bunkó leszek, de nincs energiám lefordítani:

"While those numbers suggest excellent work by the outgoing board, the report also points out some big flaws in the system. The wage bill has reached sky-high levels of 73% of the income, with recommended levels being between 55 and 70 percent. Spending 73% on wages, a large increase from last season, partly "aided" by bonuses because of the trophy-laden season, is unsustainable long term because the club is still operating in debt, which has increased this season by a staggering €41 million, from €287 million to €328 million, and has big plans for the future, highlighted by a €600 million Camp Nou renovation."

Nagy vonalakban az angolul nem értőknek: a teljes bevétel 73%-át viszi el a fizuk, az adósságunk 41 millióval NŐTT a triplázó év után. Ez nem jó, de vitatkozhatunk rajta...
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.10. 22:43:45

Olyanon vitatkoztok (délutáni kezdés), amit itt benyögött 1-2 nagyobb szavú fórumozó, a birkák meg mennek utána.
Játékostól nem olvastam ilyet,hogy ez baj lenne, hogy délután játszunk meccseket, ráadásul a naptár jó pár hétre be van lőve, fel vannak készítve erre.
De a játékosokat nem is hiszem,hogy zavarja, mondom, én elvétve olvasok erről nyilatkozatot, elejtett félmondatot.

Bolhából elefántot, tipikus esete, hogy a kívülállókat "zavarja" ez, nem akiket valóban érint.

Fizetések már más tészta, de kereslet-kínálat, addig nyújtózkodj amíg a takaród ér...stb közhelyek, de ezek profi klubbok, annyit fognak megadni amennyit megengedhetnek maguknak. Ezt is itt egyesek túl komolyan veszik,és ők akarják innen meghatározni, hogy hogyan kéne.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.10. 22:42:17

Csak míg a varrónő előállító addig Messi a képviselő. És pont amit leírtál, hogy új csuka, előállítás stb. Hát ez a piacgazdaság. :D Így kell életben tartani azt, hogy mindig legyen kereslet és kínálat.

Visszatérve Messit meg kell fizetni mert ő az "arc". Ahogy egy cégnél is van aki WC-t takarít, van aki konyhán van, van aki menedzser, van aki igazgató van aki elnök. Ez az élet regulája. :D Én is mindig az egyenlőség pártján vagyok, itt viszont a feltételek adottak és egyenlőek. Ők focihoz értenek azt csinálják. Más máshoz ért azt csinálja és próbálja magát eladni. Focizni is elmehet bárki, aztán vagy eljut valameddig vagy nem.

Plusz a fizetés nem megélhetési fizetés, ez sima "szférában" is így van, hanem presztízs. A cégnek te mennyit érsz. Nem fogsz éhen halni egy másik cégnél sem ha elküldenek. Ha viszont te megfelelő "arc" vagy a cég profiljába akkor azt ehhez mérten megfizetik. Ugyanaz hogy nem mindegy, hogy Józsi BT-nél dolgozol vagy az Applenél.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.02.10. 22:35:39

noname írta:Mellé meg !9!, ami délután 5-től.
A Real következő 3 meccse 4-kor fog kezdődni, spanyol és magyar idő szerint.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
jelwaz
Entrenador del Barça

2016.02.10. 22:33:37

noname írta:
jelwaz írta:...
Annak idején az Inter ellen, amikor kiestünk a BL-ben akkor a fő ok(a bírón kívül) az volt, hogy vonattal kellett utazni. A Milánói meccset jól kezdtük, de fokozatosan visszaesett a csapat, látszott a fáradtság. Pont azért számítanak ezek az apróságok annyit, mert profi sportolókról van szó. Minden számít: mit eszel, mennyit alszol, milyen hőmérsékleten alszol, az edzések programja, cipő, stb. Nincs olyan nagy különbség játékos és játékos között. Ha Messi reakcióideje csak 10%-al lassabb, ma lehet egy középcsapatban tengődne.
Az, hogy akkor kiestünk, sok mindenre fogható, de a fő oka egy töketlen edző és a töketlen csapata volt. Ráadásul nem a meccs napján utaztak, ha jól emlékszem hamarabb is mentek pont emiatt, és még az sincs akkora távolság, hogy 2 nap alatt ne lehetne kiheverni. Már bocs, de én is kiheverem, pedig igen csak nem vagyok olyan állapotban, és még gyúró meg dietetikus, meg 5 csillagos szálloda meg serpa sem jön velem. Mellesleg azt írtam, hogy nem értem, hogy egy focistát miért visel meg egy déli kezdés, mivel azt gondolnám, hogy ezek a fickók fickók fizikailag jó állapotban vannak (kemény legények), mivel ez a munkájuk. Erre nem érvelés az, hogy ezek élsportolók, ezért minden számít. Játszhatjuk oda-vissza, hogy nem-de-nem-de, de annak nem sok értelme van. Ha elmondod, hogy ha beáll a szervezetük, akkor az izmok minden nap ugyanakkor a legfeszesebbek, mert mittomén mi miatt így memorizálódik, akkor nem kételkedem, hogy lehet hatása, így nem. Más sportokban, keményebb sportokban is van össze-vissza program, sőt. Gondolj csak egy úszó világversenyre. Vagy azok nem élsportolók?
Nero. írta:Élsportról és élsportolókól van szó a legmagasabb szinteken. Már az se mindegy, hogy 17:00-kor, vagy 19:00-kor kezdődik a meccs, és az se hogy kell-e "csak" 30 km-t utazni vagy nem. Ha délben játszanak, akkor nem is ehetnek a meccs elött aznap.
Ugyanaz, mint fent. Ezzel hol magyaráztad meg, hogy a déli kezdés tényleg hatással van a játékra? Ennek az egész válasznak a jelentése: DE! Az, hogy nem ehetnek az ellenfélre is igaz (mahitoo-val értek egyet), mellesleg megint hatalmas paradoxonnak érzem ezeket az alfahímeket úgy beállítani, mintha cukorból lennének. Rengeteg embertől elvárják, hogy ennél mostohább körülmények között is ellássák a munkájukat, rohadtul nem értem, hogy miért különb egy focista. Várom, hogy egy orvos is kiálljon majd azzal, hogy ezt a műtétet most nem tudom megcsinálni, mert még nem ebédeltem... Azt meg még én is kibírom, ha délben nem ehetek, vagy reggelizem vagy eszem 2-kor, az ottani szakemberkék csak fel vannak készülve ilyesmire. Ember járt a Holdon, nem tudom elképzelni mi ebben a nagy wasistdas...
Bob_Marley írta:Az hogy ki mennyit keres az olyan, hogy ezek az emberek termékek. És mint termék van egy nívójuk, ez fizetésük egy megbecsülésük. Nekem ezzel nincsen gondom, teljesen evidens, hogy miután Kroost, Messit stb-t nézik egy meccsen több millióan, addig az értéke is olyan amit fizetésben meg kell mutatni. Ez olyan dolog, hogy Kis Jóska nem mindegy hogy Mari néni BT-nél dolgozik vagy teszem azt az Aplle-nél. Az egy nívó, egy szint. Jár céges autó, céges hajzselé, céges fogkefe. Ezek a játékosok eljutottak a legmagasabb szintre, semmi kivetnivalót nem találok ebben, hogy ennyit keresnek. Igazából pont hogy miattunk keresnek ennyit. :D Ha nem néznénk a TV-ben, ha nem vennénk meg e jegyet, mez, bögrét akkor nem lenne ilyen bevétel, s akkor a játékosok nem mondhatnák, hogy ennyit kérünk. Mindig a bevételhez mérten lesznek a fizetések. Nekem ezzel nincs gondom, nem érdekel xy mennyit keres, csinálják, jól érzik magukat, egészségükre.
Igen, azért kaphatnak ennyi pénzt, mert ezt elő tudja állítani a klub, senki nem vitatta. Morálisan tartom felkavarónak ezt a kérdést, azzal a rengeteg összetevőjével, amit írtam. Hogy oké, hogy leadózod a 280 millád felét, és marad 140 millád (mindjárt sírva fakadok), még az is oké, hogy jár az eszköz a munkádhoz, de az a pazarlás... Hetente új csukára biztos nincs szükség (140 millióból 2000 pár 70000-es csukát veszel), ha egy szerencsétlen megveszi a CR modellt tudja 2 évig használni, akkor az ne bírna ki 3 hetet. Mellesleg az előállítási költsége 2 dollár, ebből a munkadíj 10 cent, 100 pakisztáni 10 évesnek. A 20000-es mez 90 percig van rajtuk. Előállítási költség 1,5 dollár, munkadíj 7 cent egy kambodzsai varrónőnek, aki napi 12 órában dolgozva felvarr egy műszakban 180 pár ujjat, havi 3 dolcsiért. Minden évben új Audi, ház a klubtól (egyáltalán mire kell költeniük, kenyérre?) és akkor virnyognak a magasabb fizetésért, a saját nevelésű, hithű katalánok is, akik Katalónia hadseregében a harcosok. Hagyjuk már, ugyanaz a zsoldos banda ez is, mint a Real, a Més que un clubból simán elhagyható a Més. Persze erről a vezetőség is tehet, Laporta kezdeti jó politikája már a múlté. Neymar itt játszik 2 éve, de máris fizut kell emelni, röhej. Tényleg annyira agyatlan csőcselék a futballista társadalom, hogy belássa, hogy x millió fölött már mindegy, és a szakmai és érzelmi szempontjait helyezze előtérbe?
A piac másik része meg az, hogy Justin Bieber meg Illabereki Krisztián (mert Berki Krisztián egy olimpai bajnok) ÁRA x millió, a produktumuktól ÉRTÉKesebb dolgokat állít elő még a gyomrom is.

De persze simán lehet, hogy valaki ezt elfogadja, nem zavarja, ő dolga, őszintén érdekelt. Csak akkor a focisták egy jó része abban példakép, hogy sok pénzt keres, az egyebek meg csak víziók. Nem álomvilágban élek, és jusson mindenkinek ugyanannyi, a varrónő kapjon 50%-ot a mezből és Messi "nyamvadt" 1 millióért kergesse a labdát, de akkor sem tudom azt gondolni, hogy ez így jól van.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.10. 22:24:28

noname írta:Ott (spanyolo.) sose működne a pénzek egyenlő elosztása. Egyszerűen nincs marketingértéke a csapatok nagy részének, így kevés az össz TV-bevétel, ami azt eredményezi h a nagyok kapják a pénz legnagyobb százalékát. Egyenlő feltételek mellett valami 50 millió jutna a nagyokra, ami kész röhej volna. Akkor már jobban járnak a nagyok, ha alapítanak saját TV társaságot és a saját közvetítési jogaikat értékesítik. :lol:
Felmerül, hogy egyenlő feltételek mellett feljönnének a kicsik. Ez sose történne meg. Az USA nagyobb. Emellett pl egy Sevilla, Valencia, stb gyakorlatilag jelentéktelen. Kevesebb ember, kevesebb bevétel, kevesebb lehetőség. Ahhoz, hogy valóban kiegyenlítődjön a dolgo azt kéne h minimum 5x ennyit kapjanak összesen a spanyol csapatok. Akkor még a kicsik is kapnának egy laza 150-et. Mindjárt érdekesebb lenne.
Ezért hoztam fel a GB csapatát, mert annyira kicsi város, hogy alapból a helyi érdekeltség kicsi.

Most meg lehet a nagyokra kíváncsiak többen, de ha egyenlő elosztás van, akkor lőn a kicsikhez is olyan ember igazol ami miatt érdekes lehet a nézőnek, lőn több befektető jön. Lenne marketingértékük.

Ne azt nézd mire költik a pénzt, de a PL-ben egyenlőbben vannak elosztva a pénzek, Stoke Cityk igazolnak olyan összegekért amiket egy Sevilla nem tud megtenni Spanyolországban irreális az elosztás, s monopolhelyzet van.....

https://pbs.twimg.com/media/CYdWMOXWcAEyL5q.jpg

És a PL pont mutatja, hogy a kicsikhez is igazolnak jobb játékosok, érdekesebb a bajnokság. Azon ellehet vitázni, hogy színvonal milyen, de attól még az van, hogy a kicsik ugyanúgy eltudnak költeni 100 milliókat ha akarnak. Spanyolországban is egyenlő lenne az elosztás, akkor maga az indulási esélyek is egyenlőek lennének, onnantól jön az hogy ki hogyan ügyeskedik a pénzzel.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.02.10. 22:18:13

Ott (spanyolo.) sose működne a pénzek egyenlő elosztása. Egyszerűen nincs marketingértéke a csapatok nagy részének, így kevés az össz TV-bevétel, ami azt eredményezi h a nagyok kapják a pénz legnagyobb százalékát. Egyenlő feltételek mellett valami 50 millió jutna a nagyokra, ami kész röhej volna. Akkor már jobban járnak a nagyok, ha alapítanak saját TV társaságot és a saját közvetítési jogaikat értékesítik. :lol:
Felmerül, hogy egyenlő feltételek mellett feljönnének a kicsik. Ez sose történne meg. Az USA nagyobb. Emellett pl egy Sevilla, Valencia, stb gyakorlatilag jelentéktelen. Kevesebb ember, kevesebb bevétel, kevesebb lehetőség. Ahhoz, hogy valóban kiegyenlítődjön a dolgo azt kéne h minimum 5x ennyit kapjanak összesen a spanyol csapatok. Akkor még a kicsik is kapnának egy laza 150-et. Mindjárt érdekesebb lenne.
...
Mellé meg !9!, ami délután 5-től.
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.10. 22:05:33

noname írta:
recrea írta:Nem értem mi ebben a bonyolult amúgy. Egy cég (klub) mérlegeli, h mennyi fizetést tud adni, mennyit ér meg neki a munkaerő, ha az tetszik a játékosnak, akkor oké, ha nem, és van rá kereslet, akkor dönt, h így vállalja a dolgot vagy elmegy magasabb fizetésért másik céghez.

Nagyon szeretem Messit, de ha neki nem elég az évi 25 millió, akkor mehet oda, ahol ennél többet kap.
Apró hiba h van minimum 4-5 csapat, ami simán megadná neki a nagyobb fizut is.
Nem látom fociban jó ötletnek a fizetési sapkát. Az leginkább azt eredményezné, hogy sokkal nagyobb játékosvándorlás lenne, mint most. Ez engem zavarna. Mindig is szerettem a fociban h egy-egy játékos sokáig marad a helyén. Persze be lehet vezetni nagy összegű sapkát is, de ahhoz meg túl kevés a gazdag csapat. Valahogy furcsa lenne, amikor egy Celta Vigonál 20 millás fizetési sapkával dolgoznának. Továbbá ellent mond a foci tradícióinak, márpedig a foci az a sport, ami eléggé ragaszkodik a tradíciókhoz és jól is van az úgy. Másik probléma a kiskapuk. Bevezetnének egy 20 millás fizetési sapkát, aztán jönnének majd a 100 milliós aláírási pénzek. A Realnál pl lehet látni ennek a jelét egyre inkább: kisebb fizu, nagyobb aláírási pénz. Papíron jól mutat h kevesebbet kell évente utalni, a fene se nézi, hogy valójából mennyibe fáj az illető.
Mindent összevetve, mélységesen elítélem az amerikaik hozzáállását úgy általában mindenhez, nem akarom fociban se látni tőlük semmit. A fizetési sapka azért lenne h kevésbé a pénzről szóljon a dolog és fordított hatást érne el.
Az egész onnan indulna,. hogy TV-s bevételeket egyenlő arányban kellene elosztani és onnantól nem lenne gond, hogy Celta 20 millió vagy sem. Az amerikai rendszer kiváló, de pont a tradíciók miatt itt nehéz lenne bevezetni, mert a nagyok nem kérnek az egyenlőségből..... :twisted: Vicc hogy a RM és Mi elvisszük a pénzek döntő részét. Mindegy hogy most rájuk kíváncsiak az emberek, ha egyenlőség van akkor a többiekre is kíváncsiak lennének. Green Bayben kevesebben laknak mint a stadion mérete. :D

Plusz Amerikában nemhogy eladósodott klubbok vannak, vagyis franchiseok hanem soha nem látott bevételek. Itt meg megy a simli. :D Szóval egyértelmű számomra melyik rendszer működik jól, igazságosan, profitorientáltan.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.02.10. 22:03:39

noname írta:
mahitoo írta:De egyáltalán mi a lényege ennek? Hogy a szövetség szúr ki velünk? Vagy Perez és a Madrid? Vagy mi???
Az egész onnan indult, hogy milyen sok tényező számít a fociban. És igen, a gyakori déli kezdés kiszúrás a szövetség részéről. Hasonlóan az se véletlen h az Espanyolt és a Bilbaot kapjuk a kupában. Aki ezt hiszi, az nőjön fel. Persze h nem tetszik a spanyol szövetségnek h a Barca nyer.
Perez/Madrid kiszúrás most szóba se jött, az már le lett tárgyalva.
Gyakori??? EGYETLEN ilyen meccsünk volt idén. :mrgreen:

Fizetés, pénzek. Ez igazából egy más fórumra tartozna, itt nincs értelme beszélgetni róla. Annyit tennék hozzá, hogy annyira nagyon pozitívan nem hozzuk ki a pénzügyeket, mert akkor nem lenne továbbra is több száz millió euró tartozásunk, és már régen modernizálva lett volna a Camp Nou. És bizony a kegyetlen fizetések miatt van ez. És a "termékeink" pont annyit hoznak a konyhára, amennyit el is visznek. Ha nullán lennénk, még jó is lenne, mert a siker a legfontosabb.
Válasz küldése