Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Pont ez a különbség, amit leírtál. Nálunk Rakétának nem az a feladata, ami Modricnak a realban. Nem rá van bízva a szervezés, hanem a fent felsorolt játékosokra + még Messire, vagy Neyre. Egyszerűen csapaton belül mást kell játszania. Modric nélkül nincsen ész a csapatban, míg Rakéta nélkül sem kell kétségbe esnünk ezen a téren. Hozzá téve, hogy ezt nem Rakitic hibájának rónám fel, hanem a feladatkörének, amit képvisel ebben a barcában.Kash írta: A madrid játékán erősen meglátszik, ha nincs ott Modric, tulajdonképpen ő az egyetlen aki a csapatban biztosítja a magabiztos játékot a támadásokban, pont olyan mint nálunk Iniesta, azzal a külömbséggel, hogy nálunk Busquets és Messi is kiválóan tud irányítani.
Ennyire mélyen nem néztem utána, de leírhatnád, hogy mi a külömbésg Modric és Rakitic posztja között.
Ahogy én elnéztem Modric játékát, ugyanolyan loholós játékosnak tűnt, mint Rakitic, csak amig utóbbi ezt védekezésben kamatoztatja, előbbi a támadásokban. Értem én azt, hogy Rakitic egy hasznos, melós játékos, de Modric játékával ezekre talán nem is lenne szükség, jobb a labdával minden szempontból. A madrid játékán erősen meglátszik, ha nincs ott Modric, tulajdonképpen ő az egyetlen aki a csapatban biztosítja a magabiztos játékot a támadásokban, pont olyan mint nálunk Iniesta, azzal a külömbséggel, hogy nálunk Busquets és Messi is kiválóan tud irányítani.Nero. írta:Modric jobb mint Rakitic, de nem ugyanaz a posztjuk. Azt a mezőnymunkát amit rakéta végez, annak a felét nemtudná a blancó.
Szerintem se lesz hosszú életű ez a Zidane-projekt. Ez a 4-2 nagyon csalóka, szvsz az első taktikailag komolyabban felkészült csapat megveri őket.
volt kitől tanulnia, kis túlzással ancelotti is ezt csinálta. felküldte a legjobbakat, nulla taktika, aztán majd megoldják vhogy.MessiNeymarSuarez írta:Valaki itt leírta nemrég, hogy Zidane lényegében felküldi a nép akaratának engedve az összes létező támadójátékosát, akik brillíroznak kisebb csapatok ellen, de ha jön olyan csapat aki támadni is tud, akkor már szorul a hurok rendesen, VKP hiányában főleg.
Kovbal88 írta:Zidene se sokáig lesz a Real edzője. Ma az első félidőt láttam a meccsükből, de el kell mondjam lehetett volna más is az eredmény, ami nem a realnak kedvez. Nos nem lett. Pedig elfáradtak.
Jönni fog a bukás lehet már a Roma ellen, de rosszabb esettben a következő fordulóban, ha nem lennének egyénileg ilyen jó játékosok a Madridban, akkor Zidene munkája semmit se érne. De így öröm és boldogság van.
Könnyen átszaladnak rajtuk VKP híján, annó Xabi-val is játszottak ehhez hasonló meccseket, de a játékuk összességében mindig kiegyensúlyozott volt...Kroost nagyon magasztalják, pedig igazából semmi szükség rá, jól írták egyesek a túloldalt, a labdákat hátraküldi vagy odateszi Modricnak, néha ívelget egyet-kettőt...Egyedül Modricot irigylem tőlük. Szeretem Rakiticet, de egy Modricért bármikor odaadnám.Kovbal88 írta:Zidene se sokáig lesz a Real edzője. Ma az első félidőt láttam a meccsükből, de el kell mondjam lehetett volna más is az eredmény, ami nem a realnak kedvez. Nos nem lett. Pedig elfáradtak.
Jönni fog a bukás lehet már a Roma ellen, de rosszabb esettben a következő fordulóban, ha nem lennének egyénileg ilyen jó játékosok a Madridban, akkor Zidene munkája semmit se érne. De így öröm és boldogság van.
Magas labda volt.palesz77 írta:Gondoltam odairom, hogy "Bob, neked nem tetszene", de aztan ugy voltam, hogy majd akkor, ha reagalsz ra. Nem kellett csalodnom..Bob_Marley írta:
birkák vs világtalanok....Szoval Bob, te szerintem ne nezd, oszinte tamadofoci van, nem komoly taktikai csata..
Vagyis hat volt, igy 3-1-nel ketlem, hogy annyira nyomja a Bilbao tovabb.
Gondoltam odairom, hogy "Bob, neked nem tetszene", de aztan ugy voltam, hogy majd akkor, ha reagalsz ra. Nem kellett csalodnom..Bob_Marley írta:
birkák vs világtalanok....
Kovbal88 írta:Nos sajnos a Real vezet 3:1 pedig fordítva is lehetne... nagykárpalesz77 írta:Erdemes a Sport2-re kapcsolni, ez a Real-Bilbao egeszen jo meccs, megy az adok kapok rendesen. A vedelmek nincsenek a helyzet magaslatan, futoszalagon jonnek a helyzetek.
palesz77 írta:Erdemes a Sport2-re kapcsolni, ez a Real-Bilbao egeszen jo meccs, megy az adok kapok rendesen. A vedelmek nincsenek a helyzet magaslatan, futoszalagon jonnek a helyzetek.
Nos sajnos a Real vezet 3:1 pedig fordítva is lehetne... nagykárpalesz77 írta:Erdemes a Sport2-re kapcsolni, ez a Real-Bilbao egeszen jo meccs, megy az adok kapok rendesen. A vedelmek nincsenek a helyzet magaslatan, futoszalagon jonnek a helyzetek.
Ezért kéne a mezgyártótól + szponzortól jobb szerződést kicsikarni. Számomra még mindig vicc, hogy annyit kapunk mint egy Milan az elmúlt évek alapján, míg egy MU 70-80 milliós összegeket akaszt le, és a Real Madrid is ha hihetünk a híreknek 100 millió körüli szerződést köt az Adidassal.mahitoo írta:Bocs, bunkó leszek, de nincs energiám lefordítani:
"While those numbers suggest excellent work by the outgoing board, the report also points out some big flaws in the system. The wage bill has reached sky-high levels of 73% of the income, with recommended levels being between 55 and 70 percent. Spending 73% on wages, a large increase from last season, partly "aided" by bonuses because of the trophy-laden season, is unsustainable long term because the club is still operating in debt, which has increased this season by a staggering €41 million, from €287 million to €328 million, and has big plans for the future, highlighted by a €600 million Camp Nou renovation."
Nagy vonalakban az angolul nem értőknek: a teljes bevétel 73%-át viszi el a fizuk, az adósságunk 41 millióval NŐTT a triplázó év után. Ez nem jó, de vitatkozhatunk rajta...
A Real következő 3 meccse 4-kor fog kezdődni, spanyol és magyar idő szerint.noname írta:Mellé meg !9!, ami délután 5-től.
Az, hogy akkor kiestünk, sok mindenre fogható, de a fő oka egy töketlen edző és a töketlen csapata volt. Ráadásul nem a meccs napján utaztak, ha jól emlékszem hamarabb is mentek pont emiatt, és még az sincs akkora távolság, hogy 2 nap alatt ne lehetne kiheverni. Már bocs, de én is kiheverem, pedig igen csak nem vagyok olyan állapotban, és még gyúró meg dietetikus, meg 5 csillagos szálloda meg serpa sem jön velem. Mellesleg azt írtam, hogy nem értem, hogy egy focistát miért visel meg egy déli kezdés, mivel azt gondolnám, hogy ezek a fickók fickók fizikailag jó állapotban vannak (kemény legények), mivel ez a munkájuk. Erre nem érvelés az, hogy ezek élsportolók, ezért minden számít. Játszhatjuk oda-vissza, hogy nem-de-nem-de, de annak nem sok értelme van. Ha elmondod, hogy ha beáll a szervezetük, akkor az izmok minden nap ugyanakkor a legfeszesebbek, mert mittomén mi miatt így memorizálódik, akkor nem kételkedem, hogy lehet hatása, így nem. Más sportokban, keményebb sportokban is van össze-vissza program, sőt. Gondolj csak egy úszó világversenyre. Vagy azok nem élsportolók?noname írta:Annak idején az Inter ellen, amikor kiestünk a BL-ben akkor a fő ok(a bírón kívül) az volt, hogy vonattal kellett utazni. A Milánói meccset jól kezdtük, de fokozatosan visszaesett a csapat, látszott a fáradtság. Pont azért számítanak ezek az apróságok annyit, mert profi sportolókról van szó. Minden számít: mit eszel, mennyit alszol, milyen hőmérsékleten alszol, az edzések programja, cipő, stb. Nincs olyan nagy különbség játékos és játékos között. Ha Messi reakcióideje csak 10%-al lassabb, ma lehet egy középcsapatban tengődne.jelwaz írta:...
Ugyanaz, mint fent. Ezzel hol magyaráztad meg, hogy a déli kezdés tényleg hatással van a játékra? Ennek az egész válasznak a jelentése: DE! Az, hogy nem ehetnek az ellenfélre is igaz (mahitoo-val értek egyet), mellesleg megint hatalmas paradoxonnak érzem ezeket az alfahímeket úgy beállítani, mintha cukorból lennének. Rengeteg embertől elvárják, hogy ennél mostohább körülmények között is ellássák a munkájukat, rohadtul nem értem, hogy miért különb egy focista. Várom, hogy egy orvos is kiálljon majd azzal, hogy ezt a műtétet most nem tudom megcsinálni, mert még nem ebédeltem... Azt meg még én is kibírom, ha délben nem ehetek, vagy reggelizem vagy eszem 2-kor, az ottani szakemberkék csak fel vannak készülve ilyesmire. Ember járt a Holdon, nem tudom elképzelni mi ebben a nagy wasistdas...Nero. írta:Élsportról és élsportolókól van szó a legmagasabb szinteken. Már az se mindegy, hogy 17:00-kor, vagy 19:00-kor kezdődik a meccs, és az se hogy kell-e "csak" 30 km-t utazni vagy nem. Ha délben játszanak, akkor nem is ehetnek a meccs elött aznap.
Igen, azért kaphatnak ennyi pénzt, mert ezt elő tudja állítani a klub, senki nem vitatta. Morálisan tartom felkavarónak ezt a kérdést, azzal a rengeteg összetevőjével, amit írtam. Hogy oké, hogy leadózod a 280 millád felét, és marad 140 millád (mindjárt sírva fakadok), még az is oké, hogy jár az eszköz a munkádhoz, de az a pazarlás... Hetente új csukára biztos nincs szükség (140 millióból 2000 pár 70000-es csukát veszel), ha egy szerencsétlen megveszi a CR modellt tudja 2 évig használni, akkor az ne bírna ki 3 hetet. Mellesleg az előállítási költsége 2 dollár, ebből a munkadíj 10 cent, 100 pakisztáni 10 évesnek. A 20000-es mez 90 percig van rajtuk. Előállítási költség 1,5 dollár, munkadíj 7 cent egy kambodzsai varrónőnek, aki napi 12 órában dolgozva felvarr egy műszakban 180 pár ujjat, havi 3 dolcsiért. Minden évben új Audi, ház a klubtól (egyáltalán mire kell költeniük, kenyérre?) és akkor virnyognak a magasabb fizetésért, a saját nevelésű, hithű katalánok is, akik Katalónia hadseregében a harcosok. Hagyjuk már, ugyanaz a zsoldos banda ez is, mint a Real, a Més que un clubból simán elhagyható a Més. Persze erről a vezetőség is tehet, Laporta kezdeti jó politikája már a múlté. Neymar itt játszik 2 éve, de máris fizut kell emelni, röhej. Tényleg annyira agyatlan csőcselék a futballista társadalom, hogy belássa, hogy x millió fölött már mindegy, és a szakmai és érzelmi szempontjait helyezze előtérbe?Bob_Marley írta:Az hogy ki mennyit keres az olyan, hogy ezek az emberek termékek. És mint termék van egy nívójuk, ez fizetésük egy megbecsülésük. Nekem ezzel nincsen gondom, teljesen evidens, hogy miután Kroost, Messit stb-t nézik egy meccsen több millióan, addig az értéke is olyan amit fizetésben meg kell mutatni. Ez olyan dolog, hogy Kis Jóska nem mindegy hogy Mari néni BT-nél dolgozik vagy teszem azt az Aplle-nél. Az egy nívó, egy szint. Jár céges autó, céges hajzselé, céges fogkefe. Ezek a játékosok eljutottak a legmagasabb szintre, semmi kivetnivalót nem találok ebben, hogy ennyit keresnek. Igazából pont hogy miattunk keresnek ennyit.Ha nem néznénk a TV-ben, ha nem vennénk meg e jegyet, mez, bögrét akkor nem lenne ilyen bevétel, s akkor a játékosok nem mondhatnák, hogy ennyit kérünk. Mindig a bevételhez mérten lesznek a fizetések. Nekem ezzel nincs gondom, nem érdekel xy mennyit keres, csinálják, jól érzik magukat, egészségükre.
Ezért hoztam fel a GB csapatát, mert annyira kicsi város, hogy alapból a helyi érdekeltség kicsi.noname írta:Ott (spanyolo.) sose működne a pénzek egyenlő elosztása. Egyszerűen nincs marketingértéke a csapatok nagy részének, így kevés az össz TV-bevétel, ami azt eredményezi h a nagyok kapják a pénz legnagyobb százalékát. Egyenlő feltételek mellett valami 50 millió jutna a nagyokra, ami kész röhej volna. Akkor már jobban járnak a nagyok, ha alapítanak saját TV társaságot és a saját közvetítési jogaikat értékesítik.![]()
Felmerül, hogy egyenlő feltételek mellett feljönnének a kicsik. Ez sose történne meg. Az USA nagyobb. Emellett pl egy Sevilla, Valencia, stb gyakorlatilag jelentéktelen. Kevesebb ember, kevesebb bevétel, kevesebb lehetőség. Ahhoz, hogy valóban kiegyenlítődjön a dolgo azt kéne h minimum 5x ennyit kapjanak összesen a spanyol csapatok. Akkor még a kicsik is kapnának egy laza 150-et. Mindjárt érdekesebb lenne.
Mellé meg !9!, ami délután 5-től....
Az egész onnan indulna,. hogy TV-s bevételeket egyenlő arányban kellene elosztani és onnantól nem lenne gond, hogy Celta 20 millió vagy sem. Az amerikai rendszer kiváló, de pont a tradíciók miatt itt nehéz lenne bevezetni, mert a nagyok nem kérnek az egyenlőségből.....noname írta:Apró hiba h van minimum 4-5 csapat, ami simán megadná neki a nagyobb fizut is.recrea írta:Nem értem mi ebben a bonyolult amúgy. Egy cég (klub) mérlegeli, h mennyi fizetést tud adni, mennyit ér meg neki a munkaerő, ha az tetszik a játékosnak, akkor oké, ha nem, és van rá kereslet, akkor dönt, h így vállalja a dolgot vagy elmegy magasabb fizetésért másik céghez.
Nagyon szeretem Messit, de ha neki nem elég az évi 25 millió, akkor mehet oda, ahol ennél többet kap.
Nem látom fociban jó ötletnek a fizetési sapkát. Az leginkább azt eredményezné, hogy sokkal nagyobb játékosvándorlás lenne, mint most. Ez engem zavarna. Mindig is szerettem a fociban h egy-egy játékos sokáig marad a helyén. Persze be lehet vezetni nagy összegű sapkát is, de ahhoz meg túl kevés a gazdag csapat. Valahogy furcsa lenne, amikor egy Celta Vigonál 20 millás fizetési sapkával dolgoznának. Továbbá ellent mond a foci tradícióinak, márpedig a foci az a sport, ami eléggé ragaszkodik a tradíciókhoz és jól is van az úgy. Másik probléma a kiskapuk. Bevezetnének egy 20 millás fizetési sapkát, aztán jönnének majd a 100 milliós aláírási pénzek. A Realnál pl lehet látni ennek a jelét egyre inkább: kisebb fizu, nagyobb aláírási pénz. Papíron jól mutat h kevesebbet kell évente utalni, a fene se nézi, hogy valójából mennyibe fáj az illető.
Mindent összevetve, mélységesen elítélem az amerikaik hozzáállását úgy általában mindenhez, nem akarom fociban se látni tőlük semmit. A fizetési sapka azért lenne h kevésbé a pénzről szóljon a dolog és fordított hatást érne el.
Gyakori??? EGYETLEN ilyen meccsünk volt idén.noname írta:Az egész onnan indult, hogy milyen sok tényező számít a fociban. És igen, a gyakori déli kezdés kiszúrás a szövetség részéről. Hasonlóan az se véletlen h az Espanyolt és a Bilbaot kapjuk a kupában. Aki ezt hiszi, az nőjön fel. Persze h nem tetszik a spanyol szövetségnek h a Barca nyer.mahitoo írta:De egyáltalán mi a lényege ennek? Hogy a szövetség szúr ki velünk? Vagy Perez és a Madrid? Vagy mi???
Perez/Madrid kiszúrás most szóba se jött, az már le lett tárgyalva.