Persze, viszont a kemény fizikai munkában szerintem még mindig a férfiak dolgoznak, más kérdés pl. egy iroda. Például volt az a cikk, úgy emlékszem itt volt kitárgyalva, hogy nem vettek fel egy nőt a kukáskocsit vezetni, erre ő beperelte a céget, hogy ez nem diszkrimináció volt. Nem volt elég az az indok, hogy neki is a férfiak között kellett volna öltöznie, budiba járni stb.Bob_Marley írta:@hajnesz
A fizikai munka az nyilvánvaló, de ha a modern női férfi "ideált" veszem, akkor nem is kemény fizikai munkáról van szó és a női egyenjogúság eljutott arra a pontra, hogy többet dolgoznak mint mi.És ez azért koránt sem vicces, mert a domináns szerep is kezd elhalványulni, családépítésről, nevelésről nem is beszélve és ezek mind meglátszódnak egyébként abban is, hogy amit írtam egyre több férfi reklám van, úgymond, egyre több az unisex ruha, cipő bármi.Szóval ez már más téma, de iszonyat érdekes szociológiai folyamat.
Ez már egy ilyen világ, egy meleg párnak lehet olyan gyereke, hogy mindkettőnek a génje benne legyen,stb, miközben családalapítás semmi... Ilyenkor mindig a pénz jön fel, de én és a testvérem a háború idején születtünk(Szerbiában), amikor 10márka volt a fizetés, 1tojás ára pedig 1márka.Kicsit elkanyarodtam, a lényeg, hogy azzal, hogy a nők kiharcolták az egyenjogúságukat, nagyjából megszűnt "a család" fogalma. Apa-anya melózik estig, a gyereket a nagyi neveli,ezért sokan inkább bele se vágnak. Meg ugye egy gyerek szülése a karrierbe kerülhet...
Aztán nem csoda, hogy a szerepek egyre jobban felcserélődnek, vagyis inkább kiegyenlítődnek...