noname írta:jelwaz írta:...
Annak idején az Inter ellen, amikor kiestünk a BL-ben akkor a fő ok(a bírón kívül) az volt, hogy vonattal kellett utazni. A Milánói meccset jól kezdtük, de fokozatosan visszaesett a csapat, látszott a fáradtság. Pont azért számítanak ezek az apróságok annyit, mert profi sportolókról van szó. Minden számít: mit eszel, mennyit alszol, milyen hőmérsékleten alszol, az edzések programja, cipő, stb. Nincs olyan nagy különbség játékos és játékos között. Ha Messi reakcióideje csak 10%-al lassabb, ma lehet egy középcsapatban tengődne.
Az, hogy akkor kiestünk, sok mindenre fogható, de a fő oka egy töketlen edző és a töketlen csapata volt. Ráadásul nem a meccs napján utaztak, ha jól emlékszem hamarabb is mentek pont emiatt, és még az sincs akkora távolság, hogy 2 nap alatt ne lehetne kiheverni. Már bocs, de én is kiheverem, pedig igen csak nem vagyok olyan állapotban, és még gyúró meg dietetikus, meg 5 csillagos szálloda meg serpa sem jön velem. Mellesleg azt írtam, hogy nem értem, hogy egy focistát miért visel meg egy déli kezdés, mivel azt gondolnám, hogy ezek a fickók fickók fizikailag jó állapotban vannak (kemény legények), mivel ez a munkájuk. Erre nem érvelés az, hogy ezek élsportolók, ezért minden számít. Játszhatjuk oda-vissza, hogy nem-de-nem-de, de annak nem sok értelme van. Ha elmondod, hogy ha beáll a szervezetük, akkor az izmok minden nap ugyanakkor a legfeszesebbek, mert mittomén mi miatt így memorizálódik, akkor nem kételkedem, hogy lehet hatása, így nem. Más sportokban, keményebb sportokban is van össze-vissza program, sőt. Gondolj csak egy úszó világversenyre. Vagy azok nem élsportolók?
Nero. írta:Élsportról és élsportolókól van szó a legmagasabb szinteken. Már az se mindegy, hogy 17:00-kor, vagy 19:00-kor kezdődik a meccs, és az se hogy kell-e "csak" 30 km-t utazni vagy nem. Ha délben játszanak, akkor nem is ehetnek a meccs elött aznap.
Ugyanaz, mint fent. Ezzel hol magyaráztad meg, hogy a déli kezdés tényleg hatással van a játékra? Ennek az egész válasznak a jelentése: DE! Az, hogy nem ehetnek az ellenfélre is igaz (mahitoo-val értek egyet), mellesleg megint hatalmas paradoxonnak érzem ezeket az alfahímeket úgy beállítani, mintha cukorból lennének. Rengeteg embertől elvárják, hogy ennél mostohább körülmények között is ellássák a munkájukat, rohadtul nem értem, hogy miért különb egy focista. Várom, hogy egy orvos is kiálljon majd azzal, hogy ezt a műtétet most nem tudom megcsinálni, mert még nem ebédeltem... Azt meg még én is kibírom, ha délben nem ehetek, vagy reggelizem vagy eszem 2-kor, az ottani szakemberkék csak fel vannak készülve ilyesmire. Ember járt a Holdon, nem tudom elképzelni mi ebben a nagy wasistdas...
Bob_Marley írta:Az hogy ki mennyit keres az olyan, hogy ezek az emberek termékek. És mint termék van egy nívójuk, ez fizetésük egy megbecsülésük. Nekem ezzel nincsen gondom, teljesen evidens, hogy miután Kroost, Messit stb-t nézik egy meccsen több millióan, addig az értéke is olyan amit fizetésben meg kell mutatni. Ez olyan dolog, hogy Kis Jóska nem mindegy hogy Mari néni BT-nél dolgozik vagy teszem azt az Aplle-nél. Az egy nívó, egy szint. Jár céges autó, céges hajzselé, céges fogkefe. Ezek a játékosok eljutottak a legmagasabb szintre, semmi kivetnivalót nem találok ebben, hogy ennyit keresnek. Igazából pont hogy miattunk keresnek ennyit.

Ha nem néznénk a TV-ben, ha nem vennénk meg e jegyet, mez, bögrét akkor nem lenne ilyen bevétel, s akkor a játékosok nem mondhatnák, hogy ennyit kérünk. Mindig a bevételhez mérten lesznek a fizetések. Nekem ezzel nincs gondom, nem érdekel xy mennyit keres, csinálják, jól érzik magukat, egészségükre.
Igen, azért kaphatnak ennyi pénzt, mert ezt elő tudja állítani a klub, senki nem vitatta. Morálisan tartom felkavarónak ezt a kérdést, azzal a rengeteg összetevőjével, amit írtam. Hogy oké, hogy leadózod a 280 millád felét, és marad 140 millád (mindjárt sírva fakadok), még az is oké, hogy jár az eszköz a munkádhoz, de az a pazarlás... Hetente új csukára biztos nincs szükség (140 millióból 2000 pár 70000-es csukát veszel), ha egy szerencsétlen megveszi a CR modellt tudja 2 évig használni, akkor az ne bírna ki 3 hetet. Mellesleg az előállítási költsége 2 dollár, ebből a munkadíj 10 cent, 100 pakisztáni 10 évesnek. A 20000-es mez 90 percig van rajtuk. Előállítási költség 1,5 dollár, munkadíj 7 cent egy kambodzsai varrónőnek, aki napi 12 órában dolgozva felvarr egy műszakban 180 pár ujjat, havi 3 dolcsiért. Minden évben új Audi, ház a klubtól (egyáltalán mire kell költeniük, kenyérre?) és akkor virnyognak a magasabb fizetésért, a saját nevelésű, hithű katalánok is, akik Katalónia hadseregében a harcosok. Hagyjuk már, ugyanaz a zsoldos banda ez is, mint a Real, a Més que un clubból simán elhagyható a Més. Persze erről a vezetőség is tehet, Laporta kezdeti jó politikája már a múlté. Neymar itt játszik 2 éve, de máris fizut kell emelni, röhej. Tényleg annyira agyatlan csőcselék a futballista társadalom, hogy belássa, hogy x millió fölött már mindegy, és a szakmai és érzelmi szempontjait helyezze előtérbe?
A piac másik része meg az, hogy Justin Bieber meg Illabereki Krisztián (mert Berki Krisztián egy olimpai bajnok) ÁRA x millió, a produktumuktól ÉRTÉKesebb dolgokat állít elő még a gyomrom is.
De persze simán lehet, hogy valaki ezt elfogadja, nem zavarja, ő dolga, őszintén érdekelt. Csak akkor a focisták egy jó része abban példakép, hogy sok pénzt keres, az egyebek meg csak víziók. Nem álomvilágban élek, és jusson mindenkinek ugyanannyi, a varrónő kapjon 50%-ot a mezből és Messi "nyamvadt" 1 millióért kergesse a labdát, de akkor sem tudom azt gondolni, hogy ez így jól van.