Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
MatyiG
Adminisztrátor

2016.02.08. 20:52:19

Azért az még a Marcától is erős. Nem nyert Ancelotti semmit tavasszal.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.08. 20:49:25

bojankrkic27 írta: értem én, hogy Marca.. de amit én nem értek, hogy ezt komolyan meg merik csinálni? egy ilyen döntés után nem sül le az arcukról a bőr? azért mindennek van határa és ezt a döntést ép ész érvekkel megmagyarázni nem lehet. Vagy igen.... :?:
Az , hogy ki a legjobb edző valamilyen szinten szubjektív. Ancelotti 2. lett a csapatával úgyhogy annyira nem durva ez a díj. Akik olvassák Marcat azoknak a nagy része nem a Barca dicsőítését akarja hallani , ezért valamilyen szinten érthető ez a döntés. Ezen teljesen fölösleges kiakadni.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2016.02.08. 20:37:55

Alfa írta: Egy szó : MARCA. Ezen nem kell fennakadni semmi jelentősége sincs csak egy újság kiosztott pár díjat.
értem én, hogy Marca.. de amit én nem értek, hogy ezt komolyan meg merik csinálni? egy ilyen döntés után nem sül le az arcukról a bőr? azért mindennek van határa és ezt a döntést ép ész érvekkel megmagyarázni nem lehet. Vagy igen.... :?:
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.08. 20:29:28

bojankrkic27 írta:Ezt én sem értem.... Valaki elmagyarázhatná, hogy mi alapján kapta Ancelotti az év edzőjének járó díjat. :oops:
Egy szó : MARCA. Ezen nem kell fennakadni semmi jelentősége sincs csak egy újság kiosztott pár díjat.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.08. 20:28:59

Marca dij, Marca madridi lap.. Az eg vilagon semmi jelentosege nincs ennek, en is kitalalhatnek ilyen szintu dijakat ha lenne sajat ujsagom, ami promotalja. Egy szurkoloi szavazas is tobbet er ennel, pedig az is nagy nulla..
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2016.02.08. 20:25:55

Ezt én sem értem.... Valaki elmagyarázhatná, hogy mi alapján kapta Ancelotti az év edzőjének járó díjat. :oops:
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.02.08. 20:02:39

Ancelotti kapta a Marca rendezvényén a 2014-15-ös szezon legjobb edzője díjat, emellett Ramos és Ronaldo is kapott díjat, elvégre miértis ne a Triplázó Barca kapja?! :mrgreen: =D>

Amúgy ez WTF logic, volt már olyan edző aki megkapta a szezon legjobb edzője díjat, de ki is rúgták? :mrgreen:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=573B02A7

kb. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.08. 18:47:00

nem hinném h direkt lötyögtek a déli meccs miatt mert hogy nekik nincs kedvük meg stb. évek alatt ráállnak arra, hogy du 5-6, este 8-9-kor játszanak, nem olyan könnyű a szervezetnek megmondani h most délben játsszál. főleg idegenben. lehet valenciába is vasárnap reggel mentek, 300 km, talán busszal, nem tudom. ha repcsizel, akkor is hajnalban kelés, stb stb. azért ők nem 3 műszakban tolják.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.02.08. 18:15:27

Bob_Marley írta:Pont az előző topikban írták, hogy kétszer volt deles kezdésünk és 6-1 lett a végük és nem pontvesztés.
4 órás meccse pedig asszem a RM-nak volt több ebben a szezonban. Szóval jó a szó.
noname
Llegenda del Barça

2016.02.08. 17:20:55

S.Agüero írta:Azért ne csináljunk már úgy, mintha óvodások lennének. Profi focisták, nem szabad, hogy gondot okozzon ez nekik...
Ezek a profi focisták átlag alatti intelligenciájú emberek. :wink: Amikor nincs kedvük játszani, nem fogja őket hajtani a kötelességtudat vagy a klubhűség(persze tisztelet a kivételnek: Puyol). Sokszor mondjuk azt, hogy annyi pénzért illik hajtson, de ahogy egyre idősebb leszek, egyre jobban látom a másik oldalát is: "Ha van egy többéves szerződésem és jó pénz kapok, minek hajtsak? Ha nincs kedvem, éppcsak lötyögök egyet és kész. "
Nem azt mondtam h azonosulni tudnék ezzel a mentalitással(a saját elvem az h ha valamit csinálsz, vagy csináld rendesen vagy ne csináld egyáltalán), de meg tudom érteni. Azt se felejtsük, hogy latin népekről van szó főleg, akik nem épp a szorgalmukról híresek. Pl egy Japán csapat garantálom, hogy hajtana délben is, hasonlóan a németek, de, hogy az a nép hajtson, amelyik külön nevet adott a déli pihenőnek. :lol:

És még egyszer. Mélységesen elítélem, amikor Alves lötyög, az is zavar, amikor Messi(bár ő, amikor fontos, odarakja magát), de el kéne fogadni, hogy ez így megy. Örülnék, ha mindenki Puyol lenne, de nem az. Kíváncsi vagyok, hogy ha innen valaki kötne egy évi 10 milliós szerződést 5 évre, mennyire hajtana? Írtam, hogy mi az elvem, de egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a biztos kereset tudatában mindig odatenném magam. Lennének napok, amikor egyszerűen nem lenne kedvem. Ezzel véletlenül se védeni akarok bárkit, sőt, de tisztában vagyok ennek a tényével, ahogy a spanyol szövetség is. :roll:
A Fifa egy szégyen
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.02.08. 16:52:14

Persze van benne valami, nem vitatom, de... nyűgösek lesznek? :mrgreen: Akkor vonuljanak vissza. A BL elődöntőre buszozgatás anno kegyetlen lehetett, de nemár, hogy egy profi csapat képtelen a déli kezdéshez igazodni. És a kisebb csapatoknak szerintetek könnyebb. A meccseik 90%-át ugyanakkor játsszák mint mi, főleg, hogy mostanában nekünk is rengeteg délutáni meccsünk volt. Ha nagyrészt este játszottuk volna a bajnokikat, akkor jobban lehetne erre hivatkozni, de idén ez nincs így.

"Helyenként lusták, és fáradnak." Erre nem tudok olyan szavakkal reagálni, ami miatt ne kapnék tiltást. :mrgreen: Nem az igazad vitatom, de évi 10-20 millió eurót keresnek, talán kibírják. A kiscsapatok játékosai meg töredékét keresik ennek, plusz még a vasárnapi családi ebédjüket is elrontják, szerintem ők lehetnének hisztisebbek. :wink:

ntibi: erre nem tudok mit mondani

Egyébként ennyi erővel a papíron gyengébb ellenfelek ellen kapjuk meg a 3 pontokat, mert az is nyűg, ha játszani kell ellenük. Vagy ha esik az eső. Vagy ha süt a nap.
Ha olyan szitukra lehet formaidőzítést csinálni, mikor válogatott meccsek vannak, majd BL meccsek, közben lenyomunk 3 spanyol rangadót, akkor egy déli meccsel is elbír talán a stáb, meg a játékosok.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
MatyiG
Adminisztrátor

2016.02.08. 16:49:06

Azért ne csináljunk már úgy, mintha óvodások lennének. Profi focisták, nem szabad, hogy gondot okozzon ez nekik...
ntibi67
Capitá del Barça

2016.02.08. 16:46:28

mahitoo írta:Nem mondom, hogy ez a 12-es kezdés ideális, de az ellenfelünk is olyankor lép pályára, ellenünk. :D Nekik jobb? A pályával lehet minket szívatni, mert a magas fű és a rossz talaj egyértelműen nem kedvez a játékunknak, míg az ellenfél felkészül arra, hogy inkább ívelget, de a dél az mindenkinek dél. :mrgreen:
Igazad lenne ha ezeket a meccseket a bajnoki címre esélyesek ellen játszanánk.
Deus
Boixos Nois

2016.02.08. 16:34:12

Teljesen egyetértek noname -val. Bennem is ezek a gondolatok kavarogtak.

Hozzászoktunk hogy este van a meccs, így rutin a délelőtti, délutáni szokásos programjuk. Most így hogy 12kor kezdődött így minden borult, nyűgösek lesznek.
KépKép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.02.08. 15:27:17

noname írta:Tehát még 1x. Itt emberekről van szó, akik gazdagok, helyenként lusták és fáradnak. Nem véletlen az sem, hogy a BL az ideálisnak mondható időpontban játszódik.
Tehát akkor semmi köze az európai szempontból főműsor időnek és az ehhez köthető reklám időknek hozzá? :twisted:
Természetesen nem vitát generálni szeretnék veled, ezzel együtt is jogos, amit írsz, csak megjegyeztem.
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.02.08. 15:22:58

1. Nagy csapatoknál érzékenyebb dolog a formaidőzítés mind hosszú(egész szezonra), mind rövid távon(napszak), mint kisebb csapatoknál.
2. Ha mindkét csapat rossz formában lép pályára az határozottan a kisebb csapatnak kedvez a nagyobbal szemben.
3. Míg a nagy csapatoknál rendszerint heti 2 meccsel kell számolni, addig a kisebb csapatoknál ez rendszerint 1, vagyis a kis csapatnak több ideje van készülni, ami visszatérve az előző pontra: azt jelenti h két csapat lép pályára rossz formában, de az egyik felkészültebb.
4. Míg a kis csapatok alkalmazkodnak, addig a nagy csapatok a saját játékukat játsszák(utalás az előző 3 pontra - ezt rossz időpontban nehezebb játszani).
5. Sztárok: Egy átlag csapat átlag focistája nem sztár. Nekik a foci kizárólag megélhetés, vagyis egy például vasárnap déli meccs semmivel sem több, mint ha pl a kórházban dolgozna. Ellenben nagyobb csapatoknál már sztárokról beszélünk, akik lusták délben, mert úgy gondolják, kijár nekik a nyugodt ebéd.
Ez utóbbi nyilván elítélendő dolog, de tudjuk, hogy igaz.
6. Motiváció: visszatérve az előző pontra: mégis ki a fenének van kedve ebédidőben játszani. Egy Messinek ez nyűg. Semmi kedve az ilyenhez, miközben egy Levante játékosainak ez életük egyik nagy momentuma, időponttól függetlenül, így 100X motiváltabban lesznek, mint a nagyobb csapat.

Ezek miatt mondom, hogy a déli időpont rettenetes. Egy nagy csapatnak nagyon könnyen megölheti a játékát, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnék. Pl nekünk is, ha a bíró nem vak, pár perc után 1-0, a sokk hatására valszeg hamar jött volna még 1 gól. Ebben az esetben nem kellett volna szenvedni a győzelemért, mert a mieink nem nyűgnek, hanem egy kellemes kis vasárnapi szórakozásnak tekintették volna a meccset.

Tehát még 1x. Itt emberekről van szó, akik gazdagok, helyenként lusták és fáradnak. Nem véletlen az sem, hogy a BL az ideálisnak mondható időpontban játszódik.
A Fifa egy szégyen
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.02.08. 15:10:01

Nem mondom, hogy ez a 12-es kezdés ideális, de az ellenfelünk is olyankor lép pályára, ellenünk. :D Nekik jobb? A pályával lehet minket szívatni, mert a magas fű és a rossz talaj egyértelműen nem kedvez a játékunknak, míg az ellenfél felkészül arra, hogy inkább ívelget, de a dél az mindenkinek dél. :mrgreen:
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.08. 14:36:23

Pont az előző topikban írták, hogy kétszer volt deles kezdésünk és 6-1 lett a végük és nem pontvesztés.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.02.08. 14:31:01

Castiel írta:Pár éve, 10-12 pontos előnyt sikerült majdnem elszór(akoz)nunk!
De a Marid is hajtott végre ehhez hasonló "bravúrt" ha jól emlékszem, szintén pár évvel ezelőtt!
Igen, kb 2004-ben. Nem tegnap volt. :D

Imádom amúgy, ahogy próbálnak mindennel keresztbe tenni nekünk. A déli meccsek tömkelege mindig pontvesztést eredményez, de semmi nem jön össze szegény LFP-nek. :twisted: Volt mát annyi déli meccsünk h már csak nagyon keveset rakhatnak be anélkül h még egyértelműbb legyen a manipuláció. :lol: Nem baj, majd kapunk 2-3 kiesőjelölt ellen 3-0-nál 1-1 tizenegyest h ne nézzen úgy ki, mintha le lennének fizetve. Kb mint szezon elején. A Real szoros meccseken max 1 gólos különbségnél kapta sorra a tiziket, amikor már túl látványos volt a statisztika, akkor asszem kaptunk 4 egymást követő meccsen mi is vagy 4-5-öt, kár, hogy mindet akkor, amikor már le volt futva mindegyik meccs. :lol:
A Fifa egy szégyen
Kash
Entrenador del Barça

2016.02.08. 11:08:22

mess2009 írta:
Kash írta:Hát én azt hittem, hogy a mi mai teljesítményünk volt katasztrófális, egészen addig, amig meg nem néztem a Madrid meccsét...Szerintem ha mi játszottunk volna 12 óra helyett 20:30-kor, akkor ilyen 3-4 góllal nyerjük a meccsünket.
...hát nem tudom. nekem az volt a benyomásom, hogy egy sokkal szinvonalasabb meccset láttam(sajna) mint a mienk. különösen meglepett a hazaiak bátor, ötletes és szép játéka, igaz nekik szurkoltam, tehát lehet hogy kissé elfogult lettem velük szemben. megérdemelték volna a döntetlent.
Félreértettél :D
A Granadaiak játékával nem volt gond, én úgy értettem, hogy a Real játéka volt pocsékabb a miénktől.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.08. 09:28:35

Kovbal88 írta:11 gólt kaptak 23 meccsen ebből négyet tőlünk. az ilyen csapattal számolni kell. Viszont, ha jön a Gijon elleni meccs is, utána már csak a Barca bukhatja el a bajnokságot. 7 pont előny több mint biztató lenne
Pár éve, 10-12 pontos előnyt sikerült majdnem elszór(akoz)nunk!
De a Marid is hajtott végre ehhez hasonló "bravúrt" ha jól emlékszem, szintén pár évvel ezelőtt!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
mess2009
Director del Fútbol

2016.02.08. 08:08:41

Kash írta:Hát én azt hittem, hogy a mi mai teljesítményünk volt katasztrófális, egészen addig, amig meg nem néztem a Madrid meccsét...Szerintem ha mi játszottunk volna 12 óra helyett 20:30-kor, akkor ilyen 3-4 góllal nyerjük a meccsünket.
...hát nem tudom. nekem az volt a benyomásom, hogy egy sokkal szinvonalasabb meccset láttam(sajna) mint a mienk. különösen meglepett a hazaiak bátor, ötletes és szép játéka, igaz nekik szurkoltam, tehát lehet hogy kissé elfogult lettem velük szemben. megérdemelték volna a döntetlent.
Kash
Entrenador del Barça

2016.02.07. 23:02:13

Hát én azt hittem, hogy a mi mai teljesítményünk volt katasztrófális, egészen addig, amig meg nem néztem a Madrid meccsét...Szerintem ha mi játszottunk volna 12 óra helyett 20:30-kor, akkor ilyen 3-4 góllal nyerjük a meccsünket.
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.02.07. 22:53:39

Ma is akkor jött Busi amikor égett a ház, az eldőlt meccseken bőven cseréli Albát is,Alves-Vidal csere is előfordul,ahogy a Masch-Matyi, talán az egyedüli állandóság a védelemben az Piqué.
A kis meccseken meg mindegy,hogy pihenteti-e az MSN-t,vagy nem, ma is maximálisan kipihenték magukat a pályán,kis túlzással :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2016.02.07. 22:46:09

Tényleg mi is nagyon rotálunk, elől folyton az MSN játszik, középpályás Busquets, a vélelemben meg Pique meg Maschero és Alba szinte minden meccsen...
Ma is csak kettőt cserélt LE szóval kár ezzel jönni. Rakitic-et meg Iniestát cserélgeti Turannal meg RS-val és ennyi.
Hát azért nem. MSN-en kívül azért bőven szokott cserélgetni.
Válasz küldése