Európai játékospiac

Foci a Barçán kívül
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.17. 11:38:29

teveznek is bekínáltak egy 10 hónapos 25 millás szerződést de nem írta alá. azért örülök h van még tartás néhány játékosban.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
PCsabi
aka Game90

2016.02.17. 11:27:21

Chinese side Hebei Fortune have completed the signing of Ezequiel Lavezzi from PSG for £23.5m.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Barcaforever
Director del Fútbol

2016.02.14. 19:29:41

Tromort77 írta:
Rinku írta:
Ez is igaz. Iszonyat mértékben törnek a trónra. A gazdag agyat megérteni mondjuk nem lehet. Az emberrel semmit nem tesz a pénz, csak megöli a lelkét, elveszi az élet értelmét. Ritka a kivétel erre. Ez a játékosvásárlás sem több annál, mint amikor az ősemberek méregetik egymás farkát, kié nagyobb. (Mondjuk ez a hasonlat a kínaiak esetén némileg humoros. :) ) Semmire nem jó ez a végtelen, ostoba költekezés, csak felvágásra. Valaki Bentley-t tárol, valaki olyan vodkát iszik, ami arany üvegben érkezik (House of Cards - orosz delegáció). Szóval pont semmire nem jó az egész. Egy fokkal jobb csak, mint Pablo Escobar állatkertje a legegzotikusabb, legdrágább fajokkal. Annyi a különbség, hogy itt embereket raknak a kirakatba, nem fehér tigrist. (Az hogy milyen jók vagy mennyire nem, az már szubjektív.)
Mivel nincs +1 így had legyek annyira off, hogy leírjam, hogy ez nálam az év kommentje. Mindennel egyetértek!
Ezt vázoljátok annak az 1 millió magyarnak, aki Londonban él, mert esélyük sincs bármilyen karriert építeni Magyarországon, vagy ha van is közel sem azon a szinten, h a pénz semmire se jó, mindenki ott vállal munkát, ahol több pénzt tud keresni.

Sok pénzt keresnek a focisták, de minden pénzt el lehet költeni. Semmit se tesz a lelkeddel, ha nem 10 milliót keresel x helyen, hanem 20at y városban. Pénz beszél kutya ugat, a világ működésének az alapja a pénz.

Ez nem agyatlan pénzköltés, ez felépített akcióterv illetve presztizs kérdés. Ha tanultál közgázt vagy marketinget akkor tudod, h a piacbővítésnek hatalmas költségei vannak és ez most pont az, h egyre több ismert játékost igazolnak le. Nyílván fel akarnak zárkózni Amerikához ebben is. Nyílván nem elég nekik, h rajtuk áll vagy bukik az egész amerikai gazdaság.

Azért kelünk fel, h pénzt keressünk, h utána tudjunk vásárolni, szórakozni vagy élvezni az életet. Te inkább padoznál Párizsban x millióért, minthogy Sanghajban keress 2x-t!? :roll: Attól függetlenül, h ez egy sport, ez ugyanúgy egy munkahely. Én még nem találkoztam olyan emberrel, akinek dupla fizut ígértek és nem fogadta el. Főleg úgy, h ezek az emberek keresik a családi bevétel 90-100%.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.14. 15:20:39

Rinku írta:Az emberrel semmit nem tesz a pénz, csak megöli a lelkét, elveszi az élet értelmét.
ettől függetlenül ha megállítanál az utcán 100.000 embert és azt mondanád, hogy itt van 100 millió dollár, ingyen, semmit nem kellene érte csinálni, 99.999% csont nélkül eltenné.

de ugyanúgy eltennéd Te is, meg én is.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tromort77

2016.02.14. 15:09:52

http://www.wdsport.co.uk/2016/02/exclus ... r-watford/

Isaac Succes a Watfordban folytatja. Ígéretes a srác, kíváncsi leszek rá.

Egyébként a Watfordnak és a Granada-nak közös a tulaja.
Tromort77

2016.02.06. 21:14:56

Rinku írta:
Ez is igaz. Iszonyat mértékben törnek a trónra. A gazdag agyat megérteni mondjuk nem lehet. Az emberrel semmit nem tesz a pénz, csak megöli a lelkét, elveszi az élet értelmét. Ritka a kivétel erre. Ez a játékosvásárlás sem több annál, mint amikor az ősemberek méregetik egymás farkát, kié nagyobb. (Mondjuk ez a hasonlat a kínaiak esetén némileg humoros. :) ) Semmire nem jó ez a végtelen, ostoba költekezés, csak felvágásra. Valaki Bentley-t tárol, valaki olyan vodkát iszik, ami arany üvegben érkezik (House of Cards - orosz delegáció). Szóval pont semmire nem jó az egész. Egy fokkal jobb csak, mint Pablo Escobar állatkertje a legegzotikusabb, legdrágább fajokkal. Annyi a különbség, hogy itt embereket raknak a kirakatba, nem fehér tigrist. (Az hogy milyen jók vagy mennyire nem, az már szubjektív.)
Mivel nincs +1 így had legyek annyira off, hogy leírjam, hogy ez nálam az év kommentje. Mindennel egyetértek!
Rinku
Director del Fútbol

2016.02.06. 20:51:05

TripleH írta:Hatalmas szükség lett volna egy kiégett Lavezzire, isten áldja őt is, egyelőre elég szépen söprik ki a szemetet a kínaiak. :D
Nagyobb, mint Sandrora. Csípem a srácot, de Tello is jobb nála. Pedig nála még egy jobban ásóbot-egyszerű játékost keveset lehet találni, Sandroban sikerült. Utóbbi legalább meglőtte a góljait. Szóval 5-ért szerintem Lavezzi bőven elfért volna. Bőven.
Tromort77 írta:Ebben a cikkben nincs benne, de máshol 10-12 milliós fizuról olvastam. Az nem fért volna bele.
Az viszont tényleg nem, az igaz.
hank1ee írta:Egyébként a kínai gazdaság ha jól emlékszem, már tavaly év elején a világ legerősebb gazdasága volt az USA előtt.
Football, bloody hell. /SAF/
TripleH
Entrenador del Barça

2016.02.06. 20:49:41

hank1ee írta:Egyébként a kínai gazdaság ha jól emlékszem, már tavaly év elején a világ legerősebb gazdasága volt az USA előtt.
Hát ez annyira nem nehéz, az USA (is) feléjük van eladósodva.
hank1ee
Director del Fútbol

2016.02.06. 20:43:22

Egyébként a kínai gazdaság ha jól emlékszem, már tavaly év elején a világ legerősebb gazdasága volt az USA előtt.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
TripleH
Entrenador del Barça

2016.02.06. 20:12:06

Hatalmas szükség lett volna egy kiégett Lavezzire, isten áldja őt is, egyelőre elég szépen söprik ki a szemetet a kínaiak. :D
Tromort77

2016.02.06. 20:07:04

Rinku írta:
Ennyiért mondjuk jöhetett volna ide is... :roll:
Ebben a cikkben nincs benne, de máshol 10-12 milliós fizuról olvastam. Az nem fért volna bele.
Rinku
Director del Fútbol

2016.02.06. 20:02:20

Tromort77 írta:Annyiban örülök, hogy legalább nem ide jött. :D
Ennyiért mondjuk jöhetett volna ide is... :roll:
Football, bloody hell. /SAF/
Tromort77

2016.02.06. 19:53:48

Lassan át kell írni a topic nevét világpiacra. :roll:

Lavezzi :arrow: Shanghai Shenhua

http://www.goal.com/en-gb/news/2892/tra ... ID=HP_BN_2

Annyiban örülök, hogy legalább nem ide jött. :D
mvik
Jugador d'estrella

2016.02.05. 13:20:01

üdv. ha Kínában ilyen őrült összegeket képesek kidobálni játékosokra akkor, ha Alves újra gyenguszka szezont produkál eladjuk nekik egy 20-30 millióért és máris lesz pénz igazolásra meg szerződéshosszabbításra :D:D
mvik
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.05. 11:49:10

Nekem volt "szerencsém" Kínában járni, Pekingben és Xianban, aki előtte 10 évvel már járt ott, azt mondta, mintha egy egész más országba járna. Bicikli helyett elektromos motorok, luxusautók tömkelege, földből kinövő városok (a válság ellenére is), szupervasutak, hutongok ledarálása, hatalmas lakóépületek, ipari parkok a helyükre. Az állam őrületes pénzeket fizet az ott lakóknak, h megvegyék az értékes telkeket, az egyszintes, európai ember szemében lakhatatlan lakások helyett vertikálisan építkeznek a nagy népsűrűség miatt. A lakhatás nagyon drága a városokban, a tendencia pedig növekvő.

Számomra úgy tűnt, mintha végtelen pénz lenne ott. Ismerek kínai üzletembert, állítása szerint nagyon nehéz Kínából pénzt kivinni, itt konkrétan készpénzről, utalásról beszélek, nem pedig vásárlásról, sokszor az is problémát jelent, ha a kínai anyavállalatok az európai leányvállalatoknak tőkét küldjenek, holott az a sajátjuk. Kínaiak nem szeretnek veszíteni, 1-2 %-os hozamra szívesen kihelyezik a pénzüket, de magas (állami) garanciát kérnek cserébe, ennek kicsit ellentmond, h a pesti kaszinók tele vannak kínaiakkal :)

Csináltak már csodát, nehány év alatt a "semmiből" gyártottak (nem emlékszem kb) 40 olimpiai aranyat, a foci fejlődését sem látom elképzelhetetlen koncepciónak, távol áll tőlem a keleti kultúra, de mindenképp érdekes, én örülök, ha jó foci lesz ott, ez majd az európai klubok értékét is növelni fogja, meg un bloc, 1,1 milliárdnyi piac van ott.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.02.05. 11:23:38

Nero. írta:Nagyon sürgősen ki kell találni valami ahhoz hasonlót ami az amerikai sportoknál van, mert ez már teljesen beteg történet. 190 Neymarért csak úgy, 50 egy Teixeráért aki még semmit nem csinált úristen :shock: :shock:

Valaki árulja már el nekem, hogy ezek az összegek még is hol a francba jönnek vissza, hogy hogy nem mennek egyszerűen tönkre ezek a klubok mint vállalat? Ki finanszírozza ezeket az elmebeteg megmozdulásokat?
Hatalmas pénzek vannak a kínai fociban, szeretnének a legerősebb Európán kívüli bajnokság lenni 10 éven belül. Hatalmas tévés pénzeket kapnak, és ha valamilyen szintet elérnek a nézőszámban (pontosan nem tudom) ez még jobban emelkedni fog, olyan számokról beszélünk, amelyekkel felérhetnek a PL szintjére, vagy akár le is körözhetik.

Az más kérdés, hogy a helyükben először is az utánpótlásba nyomnék nagyon sok pénzt és szakemberekbe. Ha pl. német mintára létrehoznak egy elit utánpótlásképzést, akkor a mostani 8-10 éves játékosaikból nagyon sok értelmes kerülhet ki. E mellett muszáj hozniuk sztárokat, ott a brazilokat nagyon istenítik, ha elkezd nőni a színvonal több embernek jön meg a kedve elmenni focizni, több alapanyag valószínűleg nagyobb minőséget eredményez.

Amúgy Kína bruttó GDP-ben már lekörözte Japánt, és pár éven belül le fogja körözni USA-t is, ez nagyon nagy presztízs kérdés. Egy nagy kérdés volt velük kapcsolatban, térség vezető, vagy világvezető hatalom akarnak-e lenni, és ők egyértelműen utóbbi mellett tették le a voksukat. Hatalmas pénzek vannak náluk, úgyhogy van miből finanszírozniuk a focit is.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.05. 00:28:40

Nagyon sürgősen ki kell találni valami ahhoz hasonlót ami az amerikai sportoknál van, mert ez már teljesen beteg történet. 190 Neymarért csak úgy, 50 egy Teixeráért aki még semmit nem csinált úristen :shock: :shock:

Valaki árulja már el nekem, hogy ezek az összegek még is hol a francba jönnek vissza, hogy hogy nem mennek egyszerűen tönkre ezek a klubok mint vállalat? Ki finanszírozza ezeket az elmebeteg megmozdulásokat?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hank1ee
Director del Fútbol

2016.02.04. 23:35:35

Alex Teixeira :arrow: Csiangszu Szuning 50 millió euróért

A barom... Akkora sztár lehetett volna, mint Douglas Costa. Már késő lesz, mikor visszajön Kínából és senkinek nem kell majd, mert úgy leépül a játéka. Igazi brazil, minden a pénz.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Samper
Director del Fútbol

2016.02.04. 05:57:49

Eszméletlen, hogy a kínaiak hogy felverik a játékos árakat. Ezek után nem csoda, hogy igazi ászokért Európában nem szégyellnek 100 millát kérni.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.02.03. 16:03:05

TripleH írta:
palesz77 írta: Annak tükrében, hogy a Leicesternél csak a WBA és a Sunderland birtokolja kevesebbet a labdát az egész PL-ben, szerintem annyira nem meglepő.. :D Amúgy nem azt mondom, biztos ügyes gyerek, de nálunk fizikailag képtelenség lenne ilyen számokat produkálni. Arra meg kíváncsi leszek ki rabolja el a nyáron, sok jót hallottam már róla, kétlem, hogy marad jövőre is.
Nem is arra gondoltam, h nálunk robbantana de például egy city psg vagy adott esetben Madrid mind2 felében iszonyat hasznos lenne, bár mivel rengeteg interceptionnel rendelkezik az is elkepzelheto, hogy lucho kontra opciokhoz be tudná építeni busi rotalasara, figyeltem a szezonban a srácot néhány meccsen. És merem állítani hogy a sikerük egyik fő szempontja mahrez és vardy mellett. De ha a gólokat leszamitom most elölről, látszik hogy ő a csapat motorja
Ezt mindenki elismeri, de mi egy játékos miatt nem fogunk full kontrázni, mi ha kontrázunk is akkor is vegyítjük a tiki-takával, és nem egész meccsen, hanem csak a meccs bizonyos periódusaiban, és labdakihozatalban nagyon kevés lenne, sokkal jobban hasznosulna, pl. egy Mourinho csapatba, vagy egy olyan kp-ra ahol csak a rombolás lenne a feladata, előtte kreatívabb játékosokkal.
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.02.03. 13:36:16

palesz77 írta: Annak tükrében, hogy a Leicesternél csak a WBA és a Sunderland birtokolja kevesebbet a labdát az egész PL-ben, szerintem annyira nem meglepő.. :D Amúgy nem azt mondom, biztos ügyes gyerek, de nálunk fizikailag képtelenség lenne ilyen számokat produkálni. Arra meg kíváncsi leszek ki rabolja el a nyáron, sok jót hallottam már róla, kétlem, hogy marad jövőre is.
Nem is arra gondoltam, h nálunk robbantana de például egy city psg vagy adott esetben Madrid mind2 felében iszonyat hasznos lenne, bár mivel rengeteg interceptionnel rendelkezik az is elkepzelheto, hogy lucho kontra opciokhoz be tudná építeni busi rotalasara, figyeltem a szezonban a srácot néhány meccsen. És merem állítani hogy a sikerük egyik fő szempontja mahrez és vardy mellett. De ha a gólokat leszamitom most elölről, látszik hogy ő a csapat motorja
noname
Llegenda del Barça

2016.02.03. 13:24:28

Már csak foci kellene. :lol:
A Fifa egy szégyen
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.03. 13:22:14

lehet kína lesz a következő szuperbajnokság :D pénz van, ahogy nézem nézők is akadnak (8 csapatnál is 20.000+ az átlag nézőszám)
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.02.03. 12:58:10

palesz77 írta: Alvest is odaadhatnánk majd nyáron egy jó 40 millióért a kínaiaknak ha már úgy van, meg Adrianot és Dougalst egy 15-ért, brazilok úgyis kelendőek.. :D
Meg Neymart 30-ért :lol:
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.03. 12:12:09

visca el barca írta:
noname írta:Az Atletico konkrétan profitot hozott össze a nagyot bukó Martinezből. A gond az h nem nagyon maradt középcsatáruk.
eddig is griezmann játszotta be azt a posztot... de majd torres robbant :lol:
Lehet bíznak Viettoban.. :D Bár statok meg játszatás alapján ő sem lesz ott nyerőember egyhamar. De amúgy ja, Griezmann vagy megoldja, vagy bukták a dolgot, Jackson se lett volna olyan szuper alternatíva, főleg hogy ennyit kínáltak érte.. Én is biztos eladtam onla a helyükben.

Alvest is odaadhatnánk majd nyáron egy jó 40 millióért a kínaiaknak ha már úgy van, meg Adrianot és Dougalst egy 15-ért, brazilok úgyis kelendőek.. :D
Válasz küldése