Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.27. 23:42:21

Nekem az egyenruháról a robotok jutnak az eszembe, már ezért is utálnám őket. :D
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.27. 23:39:29

Bob_Marley írta: s büszkeséggel tud eltölteni.
Ezt fejtsd ki kérlek. Amúgy engem sem zavart és ha most lennék sulis most sem zavarna, csak nem érteném a viselés miértjét. Miskolcon van jó pár olyan gimnázium, ahol nem lehet bármilyen ruhában megjelenni, hallottam olyat is, hogy a pasik nem hordhatnak fülbevalót (jó szabály), a csajok nem lakkozhatják a körmeiket, miniszoknya evidens, hogy kizárva, ezeket megértem, ne menjünk melegesen meg kuMMásan a suliba, de az egyenruha az gáz (bár a japán animékben nem rossz a miniszoknya a csajoknál :mrgreen: )

Említetted az egyenlőséget. Gyerekes példa, de általános iskolában volt olyan osztálytársam, aki állandóan tanult, nem is volt buta gyerek, mindenből ötös volt, de nem tudott megcsinálni 10 fekvőtámaszt, nem tudott 2 kört lefutni a sulipálya körül, pedig nem is volt kövér, csak nagyon gyenge. Mi lett ennek a vége? A srác kitűnő lett, ő megkapta tesiből is az ötöst, a többi hüle gyerek meg szívott a hármasért meg a négyesért, holott tízszer jobbak voltak, mint az említett gyerek. Már itt bukik ez az egyenlőség nálam. Tudom, hogy a tanárok szerint a testnevelés nem fontos (szerintem az), de könyörgöm akkor ne osztályozzák, dobjanak a végén egy "megfelelt", "nem felelt" meg bélyeget és senki sem fog panaszkodni.
Lényegében én a tanárokon változtatnék és nem az egyenruha kérdését hoznám fel legelős problémának. Igen Bob te sem ezt hoztad fel, nem azért írtam.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zola8787 2016.01.27. 23:45:24-kor.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.27. 23:23:39

+1, senki se járna szakadt ruhában, meg az oldalán kutyalánccal a suliba :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.27. 22:29:50

S.Agüero írta:
Én egyébként visszahoznám az egyenruhát az iskolákba, mert pont hogy jelezné az egységességet, s fegyelemre "tanít" átvitt értelemben.
Sőt, 18 év alatt ki se mehessen senki az utcára 10 óra után, nem? :D

Ez már nem az a világ, nem úgy menne, mint régen.
Kicsit "nyugatibb" gondolkodású országokban érdekes módon ez nem probléma. És nem kicsit fejlettebbek.....:wink: Van pro és kontra érv ez ügyben, én azért vagyok mellette mert egyenlőséget hirdet és fegyelemre tanít, s büszkeséggel tud eltölteni.
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.27. 21:23:30

S.Agüero írta:
Én egyébként visszahoznám az egyenruhát az iskolákba, mert pont hogy jelezné az egységességet, s fegyelemre "tanít" átvitt értelemben.

Ráadásul aki nem tud válaszolni a tanár kérdésére, azt meglehet verni, a diáknak persze tűrnie kell. Bob szerintem neked tetszene Észak-Korea :D

Amikor általános suliba jártam, még kötelező volt a köpeny, aminek technika órán kívül semmi értelmét nem találtuk :D
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.27. 18:46:15

Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.27. 16:19:20

hank1ee írta:Nem egy tanár van, aki teljesen alkalmatlan az oktatásra, mert a diákjain vezeti le a feszültségét. Szerintem ki kell mondani, hogy a frusztrációjukat az egyébként rengeteg elsajátított tanulmányukhoz viszonyított ócska fizetésük is okozza, ami egyáltalán nem meglepő.

Volt egy angoltanárom, akinél nem lehetett könyökölni(!) órán. Tök mindegy, hogy figyeltél-e, vagy mennyit tanultál, a könyöklés nála egyet jelentett azzal, hogy a kocsmában érzed magad, és ezt még hangoztatta is az idióta. Én mindig ráteszem a könyököm az asztalra, ez reflex, semmi jelentősége, de ő egyszer felállított miatta, majd miután az sem tetszett neki, ahogy felálltam ( :D ), kiküldött óráról, azzal a címszóval, hogy gondolkozzak el, hogy ő kicsoda, és ha ezt felfogtam, visszatérhetek, de addig maradjak kint. Nő volt, de már gondolom kitaláltátok. Egyébként sokáig maradtam ebben az iskolában... :lol:
Szerintem sokat számít, hogy ki miben nevelkedett. És egy tanár lehet még úgy járt iskolába, hogy kéz hátul, ahhoz képest a könyöklés tényleg már túl "laza" testtartás. És a könyöklés speciel tényleg olyan testbeszéd, hogy nem érdekel a dolog.

http://velvet.hu/bpma/2016/01/24/plazak/
A Nyugati pályaudvar mellett található buszpályaudvaron kapott helyett annak idején a Westend-ház, olvasható a Nol oldalán. Azt tudni kell, hogy előtte fél évszázaddal tiltották be a kuplerájokat a fővárosban, így aki továbbra is intim szolgáltatásait szerette volna bérbe adni, az többek között garniszállókon és pici magánlakásokban tette meg azt. Ilyen volt a Westend-ház is, amit 1978-ban robbantottak fel
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2016.01.26. 17:06:11

Nem egy tanár van, aki teljesen alkalmatlan az oktatásra, mert a diákjain vezeti le a feszültségét. Szerintem ki kell mondani, hogy a frusztrációjukat az egyébként rengeteg elsajátított tanulmányukhoz viszonyított ócska fizetésük is okozza, ami egyáltalán nem meglepő.

Volt egy angoltanárom, akinél nem lehetett könyökölni(!) órán. Tök mindegy, hogy figyeltél-e, vagy mennyit tanultál, a könyöklés nála egyet jelentett azzal, hogy a kocsmában érzed magad, és ezt még hangoztatta is az idióta. Én mindig ráteszem a könyököm az asztalra, ez reflex, semmi jelentősége, de ő egyszer felállított miatta, majd miután az sem tetszett neki, ahogy felálltam ( :D ), kiküldött óráról, azzal a címszóval, hogy gondolkozzak el, hogy ő kicsoda, és ha ezt felfogtam, visszatérhetek, de addig maradjak kint. Nő volt, de már gondolom kitaláltátok. Egyébként sokáig maradtam ebben az iskolában... :lol:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.26. 15:17:52

Persze, az nem is lehet kérdés, hogy melyik eszköz a hatátosabb. Én csak arra reflektáltam, hogy ki "motiváljon." Elég hülyén nézne ki, ha mondjuk most elmennék a csapat egyik edzésére és én akarnám megmondani Mascheranonak hogy hogyan védekezzen, mert nagyon gyengének találom.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 15:10:48

Nero. írta:Soha nem voltam egy éltanuló, általába a saját linkségemnek köszönhetően mert ha valamivel foglalkoztam egy kicsit akkor már egyből megvolt a négyes vagy ötös, de mivel sokszor hanyag voltam, volt hogy évvégén a kettesért kellett hajtani. Kirúgás közelébe nem nagyon kerültem, de azért a magatartásom se volt a legjobb. Ennek köszönhetően nekem előszeretettel szólogattak be a tanárok, hogy én bizony nem nagyon fogom vinni semmire, nem lesz miből élnem, vagy hogy rossz körülmények között fogok élni. Miután abbahagytam a középsulit egyből dolgozni kezdtem MO-n, már ott végzettség nélkül is kerestem annyi pénzt mint ők, de most fél éve eljöttem egy évre Londonba pultosnak. A hatszorosát keresem annak amit ők, szállásra és kajára nem kell költenem, ha hazamegyek jóideig teljes anyagi biztonságba leszek (akár egy egyetemet is megengedhetek magamnak bár sok értelmét nem látom a csajokon kívül). És azok után, hogy egy tanár azzal kezd jönni, hogy ki mire és mennyire viszi az életbe, akkor igenis lehet mérce az, hogy ki mennyit keres és mennyire tudja eltartani saját magát vagy a családját.
Így én értem, de akkor végül is motiválásként hatottak a szavak, így a célt elérték. :D
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.26. 15:04:26

Soha nem voltam egy éltanuló, általába a saját linkségemnek köszönhetően mert ha valamivel foglalkoztam egy kicsit akkor már egyből megvolt a négyes vagy ötös, de mivel sokszor hanyag voltam, volt hogy évvégén a kettesért kellett hajtani. Kirúgás közelébe nem nagyon kerültem, de azért a magatartásom se volt a legjobb. Ennek köszönhetően nekem előszeretettel szólogattak be a tanárok, hogy én bizony nem nagyon fogom vinni semmire, nem lesz miből élnem, vagy hogy rossz körülmények között fogok élni. Miután abbahagytam a középsulit egyből dolgozni kezdtem MO-n, már ott végzettség nélkül is kerestem annyi pénzt mint ők, de most fél éve eljöttem egy évre Londonba pultosnak. A hatszorosát keresem annak amit ők, szállásra és kajára nem kell költenem, ha hazamegyek jóideig teljes anyagi biztonságba leszek (akár egy egyetemet is megengedhetek magamnak bár sok értelmét nem látom a csajokon kívül). És azok után, hogy egy tanár azzal kezd jönni, hogy ki mire és mennyire viszi az életbe, akkor igenis lehet mérce az, hogy ki mennyit keres és mennyire tudja eltartani saját magát vagy a családját.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.26. 11:27:04

Én hagytam a dolgot, de én is kíváncsi lennék mire gondolt a költő, mert a pénz részét ki is veszem, de akkor sem értem a mondatot. :D
Ez az én szegénységi bizonyítványom, de onnantól zavaros, hogy ők voltak a leghangosabbak. A tanárok közül bizonyos tanárok és ezt hogyan szűrjük le, stb.
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.26. 11:17:30

Nero. írta:
Bob_Marley írta:Nekem simán mondta a fizikai tanárom, hogy még az élethez is hülye vagy fiam/lányom.
Ezt a mondatot nálunk is elsütötte egy-két tanár, illetve hogy mi lesz velünk a késöbbiekben, csak ebben az volt a legviccesebb hogy pont ők voltak a leghangosabbak, akik kerestek egy hónapba nettó 120-130 ezer forintot. =D>
Lehet, hogy nekem van korán, de ez hogyan függ össze? A kereset határozza meg, hogy ki mennyire kompetens vagy mennyire vitte az életben? Főleg egy tanár esetében? Ez nonszensz. Mielőtt írok róla egy regényt örülnék, ha kifejtenéd.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.26. 01:37:29

Bob_Marley írta:. Szükség van néha odapörkölni, hogy a gyerek érezze. Nekem simán mondta a fizikai tanárom, hogy még az élethez is hülye vagy fiam/lányom. :D .
Ezt a mondatot nálunk is elsütötte egy-két tanár, illetve hogy mi lesz velünk a késöbbiekben, csak ebben az volt a legviccesebb hogy pont ők voltak a leghangosabbak, akik kerestek egy hónapba nettó 120-130 ezer forintot. =D>
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 23:49:58

S.Agüero írta:Aki egy ilyenre így reflektál, az nem teljesen normális szerintem.
De mondom, ha szerinted ezzel semmi gond, akkor mindegy, hagyjuk.

Mondjuk nem kellett volna semmilyen megjegyzést tennie azért, mert nem értettem, mit mond, hanem szimplán megismétli. Vagy annyit mond, hogy legközelebb jobban figyeljek oda.

De ha ennyiért "lehülyéz" valakit, akkor nem tudok vele mit csinálni. Még csak nem is szarkasztikus volt, simán komolyan gondolta. :D
Pont ezt írtam, hogy a nem baj fiam, meg legközelebb jellegű mondatok nem hatásosak a szememben. Szükség van néha odapörkölni, hogy a gyerek érezze. Nekem simán mondta a fizikai tanárom, hogy még az élethez is hülye vagy fiam/lányom. :D

Szitut nem ismerjük, szerintem ez nem egy nagy durranás, amit írtál, úgyhogy tényleg hagyjuk.

Szarkasztikus pedig pont hogy az amit komoly hangnemben adsz elő és gúnyos.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.25. 23:40:24

Aki egy ilyenre így reflektál, az nem teljesen normális szerintem.
De mondom, ha szerinted ezzel semmi gond, akkor mindegy, hagyjuk.

Mondjuk nem kellett volna semmilyen megjegyzést tennie azért, mert nem értettem, mit mond, hanem szimplán megismétli. Vagy annyit mond, hogy legközelebb jobban figyeljek oda.

De ha ennyiért "lehülyéz" valakit, akkor nem tudok vele mit csinálni. Még csak nem is szarkasztikus volt, simán komolyan gondolta. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 23:34:53

S.Agüero írta:
Ha ezen megsértődik valaki, hogy a rák sem találna semmit az agyában? :D Hagyjuk akkor, de ez még csak nem is durva.
Dehogy sértődtem meg rá, tojok az ilyenekre.
Szerintem egy normális tanár nem mond ilyeneket. Lenéző, ledegradáló szerintem, mert nem viccesen mondta még véletlenül sem.
Akkor mit kellett volna mondania? Nem értetted, nem figyeltél eléggé és ezzel reflektált. Inkább szarkasztikus kifejezés mint lenéző.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.25. 23:27:37

Ha ezen megsértődik valaki, hogy a rák sem találna semmit az agyában? :D Hagyjuk akkor, de ez még csak nem is durva.
Dehogy sértődtem meg rá, tojok az ilyenekre.
Szerintem egy normális tanár nem mond ilyeneket. Lenéző, ledegradáló szerintem, mert nem viccesen mondta még véletlenül sem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 23:20:04

S.Agüero írta:Hát, ha nálad ez normális, akkor hagyjuk. :D Aki ilyenekkel oltja a diákokat, az nem tanárnak való.
Van egy szituáció, és akkor ha jó kedvében van, akkor semmi baj, ha meg rossz kedvében van, akkor te vagy a leghülyébb a világon.
Szidni normálisan is lehet.

Amúgy ez, amit írtam előbb, hogy mit mondott nekem, ez egy olyan után volt, hogy nem értettem, hogy mit kérdezett, és megkértem, hogy ismételje meg, aztán ezzel oltott le. :D

@zola8787
Lehet neked ez szappanopera, irigyellek akkor emiatt. Én a fociból rengeteg tanultam, s pont olyanokat, amiket a mai napig is vallok, hogy nem az számít ki mit gondol hanem hogy te mit csinálsz és azt teljes erővel csináld. Azt hogy mindig valamiért kellett küzdeni, s én tanulás terén is mindig ilyen voltam. Mai napig ilyen vagyok, mi az amiből lehet tanulni, amivel előrébb lehet jutni.
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.25. 22:51:44

S.Agüero írta:Én leginkább a kedvfüggő tanárokat utálom. Alsóban ilyen osztályfőnököm volt, és a legnagyobb baj az volt, hogy általában nem volt jó kedve. :D

Most meg az angoltanárom is, de nem kicsit, szerintem skizofrén. Az esetek 2/3-ában tök jó fej, meg minden, de néha, mikor nincs jó kedve, egy igazi tapló. Mindenért beszólogat, semmi se jó neki. Volt, hogy azt mondta nekem, hogy a rák az agyamban éhen halna, meg ilyenek. :mrgreen:
Meg olyat is mondott még, hogy inkább szenet lapátolna, mint minket tanítana. :lol: Máskor meg dicsér minket, hogy mi vagyunk a legjobb osztály. Tuti skizofrén. :D
Ha nő volt akkor szerintem tudjuk, hogy miért volt havonta baja :mrgreen:

Amúgy az egész oktatás úgy rossz ahogy van, de nem is tudnám hogyan lehetne megoldani. Én 2002-2006 között jártam egy közlekedési szakközépsuliba (szülők ebben dolgoznak, jó tapasztalatok, engem meg nem érdekelt sajnos, hogy hova megyek úgyis tudtam, hogy felvesznek). Általános iskolában konkrétan a kémián kívül mindenből sokkal keményebb tanárom volt, mint szki-ben. Sok osztálytársam például nem is hallott tizedikig angolból a szenvedő szerkezetről, mi már hetedikben végigvettük azt is. Mivel 38-an kezdtük így gondolhatjátok, hogy voltak a tényleg nagyon buták, a nem tanulók, átlagosak, meg ugye az átlag felettiek. Csináltak egy felvételi tesztet magyarból és matekból, 100-ból 98 pontot értem el, egyszerűen nem hittem el, hogy ez komolyan felvételi vizsga. Eleinte baromi jól tanultam, nagyon fogott az agyam, meg otthon is szorgalmas voltam, de ahogy láttam, hogy a nem tanló osztálytársaim semmi erőlködés nélkül megkapják a kettest, hármast és poénkodtak, hogy mekkora stréber vagyok (pedig nem voltam az, csak hát közülük nem volt nehéz kitűnni), egyszerűn belefásultam és nekem sem volt kedvem tanulni.
Igaz elmentem utána egyetemre és 2 év csúszással végeztem el ezt a mérnöki butaságot. Ha nem is ilyen osztályba kerülök, tuti, hogy nem lazsálok, de egyszerűen átvettem ezt az életszemléletet sajnos.

Bob ez a focis hasonlatod egy argentin szappanoperába beleférne, de a való életben nagyon nem állja meg a helyét. Én 15 éves korom óta focizok, de nem küzdöttem sosem úgy a padban, mint a pályán :D

Egyetem meg vicc ahogy van. Kapásból, hogy a to-n senki sem tud semmit, pedig állítólag ez a dolguk. Aztán kapok egy olyan tanárt ábrázoló geometriából, aki ültetési rendet ír az első gyakorlaton és egy Robi nevű srác beül egy Kata nevű lány helyére a második gyakon és onnantól kezdve félév végéig Katának hívja, hát ez a megaláztatás egy kis része. Amikor hallom, hogy bölcsészek azon paráznak, hogy basszus elfelejtettem felvenni a kiírt vizsgát neptunra és nem lesz több vizsga, ugyanis FELELET NÉLKÜL MEGKAPTÁK A JELEST és csak a "papírmunka" miatt kell felvenni és feliratkozni, én meg áramlástanból negyedik tárgyfelvételnél sikerül egy kumma aláírást szereznem és olyan boldog vagyok, hogy majdnem szívinfarktust kapok... Na jó befejeztem, bocsi a semmitmondó írásért :D
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 22:43:50

A kedvfüggő tanároktól én is a falra mászom. Épp 30-án kell egy bemutatót tartsunk retroszintézisből és kb senkinek sincs ötlete se h mégis mit akar az az ember h bemutassunk. Már vagy 4. alkalommal tanít engem a 6 év alatt, de még mindig nincs ötletünk se h miként kéne neki elkészíteni valamit. Egyszer 8,25-öt ad a hibátlan vizsgára, majd 10-est a poénból elkészített bemutatóra, 2 nap múlva megint a fene se érti h kinek a jegye honnan származik. :lol: :lol:

A tanári szakma egyik legfontosabb alapelve a következetesség.

Amúgy sztem te tudathasadást akartál írni, mert azt szokták köznapi nyelven skizofréniának mondani. Ironikus, hogy az általad leírt viselkedésre a valós orvosi tünetei a skiforéniának valóban illenek, ami ugyan nem tartalmaz tudathasadást, de a kiszámíthatatlanság, hangulatingadozás, semmiből jött aggresszió valóban gyakori tünetek. :lol:
A poén kedvéért továbbá némi infó: jelenleg a pszihótanár margittán volt korábban pszihiátriai beteg. :lol:
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.25. 22:36:44

Hát, ha nálad ez normális, akkor hagyjuk. :D Aki ilyenekkel oltja a diákokat, az nem tanárnak való.
Van egy szituáció, és akkor ha jó kedvében van, akkor semmi baj, ha meg rossz kedvében van, akkor te vagy a leghülyébb a világon.
Szidni normálisan is lehet.

Amúgy ez, amit írtam előbb, hogy mit mondott nekem, ez egy olyan után volt, hogy nem értettem, hogy mit kérdezett, és megkértem, hogy ismételje meg, aztán ezzel oltott le. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 22:22:18

S.Agüero írta:Én leginkább a kedvfüggő tanárokat utálom. Alsóban ilyen osztályfőnököm volt, és a legnagyobb baj az volt, hogy általában nem volt jó kedve. :D

Most meg az angoltanárom is, de nem kicsit, szerintem skizofrén. Az esetek 2/3-ában tök jó fej, meg minden, de néha, mikor nincs jó kedve, egy igazi tapló. Mindenért beszólogat, semmi se jó neki. Volt, hogy azt mondta nekem, hogy a rák az agyamban éhen halna, meg ilyenek. :mrgreen:
Meg olyat is mondott még, hogy inkább szenet lapátolna, mint minket tanítana. :lol: Máskor meg dicsér minket, hogy mi vagyunk a legjobb osztály. Tuti skizofrén. :D
Nem értem miért lenne ez skizofrén tulajdonság, gondolom tesz is érte adott illető hogy ezt mondja. Ha szidni kell akkor szidni kell. :D
Majd az lesz a kedvfüggő mikor ránéznek az csoportra és előre kijelentik, hogy na akkor srácok 15 ember fog átmenni a többinek pótvizsga. :D
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.25. 22:08:55

Én leginkább a kedvfüggő tanárokat utálom. Alsóban ilyen osztályfőnököm volt, és a legnagyobb baj az volt, hogy általában nem volt jó kedve. :D

kanty
Llegenda del Barça

2016.01.25. 21:53:51

Nekem a szigorról az 5-8-as matektanárnőm jut eszembe. Aki ötödikben egy könyvvel kb. a 'mit is' ? is kiverte egy csajból mellettem, aztán felmosórongyot tört össze egy srácon, egy másikon pedig egy térképmutatót tört össze úgy lazán. Voltam már egy-két stresszes szituban (egyetem, versenyek, suli, stb.), de annyira soha nem voltam betojva, mint annak a kb. 155 centis nőnek az óráin. Pedig matekból abszolút nem voltam rossz, sőt. Ezzel a szigorral pedig elérte nálam, hogy meg se forduljon a fejemben, hogy matekkal foglalkozzak. Persze nem azt mondom, hogy ha nincs ő, akkor olyan pályát választok, aminek köze van a matekhoz, de így abszolút nem is volt opció, már kilencedikben sem.
Szóval azért szerintem a mértéktartás számít. Kell a szigor, az biztos, de ez azért terrorba nem menjen át.
Később meg volt egy olyan tanárom, aki kb. soha nem fegyelmezett, de amikor bejött és mesélni kezdett, akkor valóságosan megállt a levegő, pedig 17 fiú osztálytársam volt, és azért nem mondhatni, hogy eminens volt mindenki (külön megérne egy bejegyzést az is, hogy mik voltak ott :D)
Aztán volt kapcsolatom olyan emberrel, aki nagyon maximalista volt, nagyon megkérte, hogy odafigyelj, és a jó neki soha nem volt elég jó. Viszont folyamatosan azt éreztette veled, hogy egy senki vagy - és értsd azt, hogy kb. mindenkivel. És bár nagyon sokat tapasztaltam, hogyan kell nagyon nagy stressz alatt dolgozni, de pl. számomra az ilyen személyiség egy idő után abszolút elveszi a motivációmat. És nem azért, mert magas volt a szint csupán egy idő után az volt az érzésem, hogy mindegy. Aztán volt olyan, hogy a megkért szint ugyanolyan magas volt, de a csávó emberként tudott kezelni, ez pedig nagyon motivált, és valóságosan szívtam magamba azt a tudást, amivel ő rendelkezett.
Persze nagyon személyfüggő az egész, és a tanárnak a feladata, hogy meglássa azt, hogy kinél mi működik. Értem én ezt az olyan diákokra, akikben többet lát. Erről meg eszembe jut egy kutatás - egyik egyetemi tanárom mesélte -, hogy bementek egy suliba az USA-ban és néhány gyereknek egy teszt kitöltése után azt mondták, hogy zsenik. Aztán megfigyelték, hogy utána sokkal magasabb szinten tudnak teljesíteni. És nem azért voltak jobbak, mert többek készültek, tanultak, csak azért mert az ott lévő tanárok is hallották, amikor zseninek titulálták őket, és ezután egyszerűen nagyobb figyelmet kaptak, sokkal inkább középpontba kerültek, ez pedig a fejlődésüket is előtérbe helyezte.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése