Sajnos valóban nem létezik, de ha van lehetőség én mindig tennék érte. A tanár nyilván különbséget tesz, mert ez a dolga, de a negatív megkülönböztetést "eltakarhatja".csababarca írta:Lehetsz az egyenlőség híve, de attól még nem lesznek egyenlőek a gyerekek. Max kinézetre, semmi másra. (felszínesség)
Mármint attól a társadalmi különbségek megvannak, max nem látszódik.
Ez megint hosszabb téma lenne, én is az egyenlőség híve lennék, ha létezne ilyen. De nagyon nem létezik, sajnos nem sajnos de ez van.
Persze lehetne ezt hirdetni az iskolában, de egy egyenruha nem tesz egyenlővé embereket..mert a tanár úgyis különbséget tesz...meg majd a "piac" is különbséget tesz.
Tényleg elkanyarodtunk, mert nem ez lett volna a fő lényege, alapvetően az életben folyamatosan megkülönböztetünk dolgokat. Folyamatosan választás előtt vagyunk, ezért nyilván teljes egyenlőségről nem lehet beszélni, de azt nem érzem felszínesnek, hogy pl egy iskolában ne az legyen, hogy a szegényebb gyerek esetlegesen ellegyen nyomva a kinézete miatt. Megkülönböztetés mindig lesz, mert oksoabb, szebb bármi, de negatív ellen mindig küzdeni kell. Lehet nagyon nem segít a ruha, de ha picit segít még ha csak "elméletben is" akkor már megéri tenni érte az én olvasatomban.
Maga az iskolák közti különbség az valós lehet, mert van erősebb van gyengébb. De maga a gondolkozást próbáltam érzékeltetni, hogy xy helyen büszke rá hova jár, a gyengébb sulis sem úgy gondolkozik, hogy fehér fekete. Jó suli rossz suli. Maga az ember a fontos.
Kéne gyakorlati példa olyantól, aki esetleg külföldön tanul, vagy él és ilyen közegben van, vagy magániskolába jár és van "dress code".