Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Sajnos valóban nem létezik, de ha van lehetőség én mindig tennék érte. A tanár nyilván különbséget tesz, mert ez a dolga, de a negatív megkülönböztetést "eltakarhatja".csababarca írta:Lehetsz az egyenlőség híve, de attól még nem lesznek egyenlőek a gyerekek. Max kinézetre, semmi másra. (felszínesség)
Mármint attól a társadalmi különbségek megvannak, max nem látszódik.
Ez megint hosszabb téma lenne, én is az egyenlőség híve lennék, ha létezne ilyen. De nagyon nem létezik, sajnos nem sajnos de ez van.
Persze lehetne ezt hirdetni az iskolában, de egy egyenruha nem tesz egyenlővé embereket..mert a tanár úgyis különbséget tesz...meg majd a "piac" is különbséget tesz.
Ez esetben helyetted küld majd el a fórumtalira kérlekBob_Marley írta:Isten mentse meg a világot attól, hogy nekem lányom legyen.Az biztos, hogy ki nem engedném az utcára két centis szoknyába meg agyig felpushupozott melltartóban. Vagy max ha már ez lesz a munkája.
Most mit csináljak, én mindenben az egyenlőség híve vagyok.csababarca írta:Egyenlőség egy áltatás lenne,kevés helyen van egyenlőség, kis országunkban meg pláne nincs...a munkaerőpiacon sincsen...nem kell őket megtéveszteni ilyenekkel.
Persze házirendben lehetne szabályozni amiket Zola is említ, mert azért csak egy "szellemi" intézmény az iskola. Ilyenekben lehetne szabályokat hozni, lányokra főleg, mert pl voltam egy alternatív középsuliban tanítási gyakon, hát...nem tudtam mindig hova nézni, miniszoknya-combfix kombó, vagy rendes harisnya de hátul végigszakítva direkt...![]()
Nah ilyeneket lehetne szabályozni, de egyenruha, hát nem tudom, szerintem nem életszerű.
Magát az intézményedet képviseled és nagyon sok régi iskola van, aminek a "hirdetése" büszkeséggel tud eltölteni, hogy te ennek vagy a tagja. Így értettem. Ezeket nem én mondom, mert soha nem jártam olyan iskolába ahol "dress code" van, de éltem már külföldön és ottani gyerekek mondták ezeket.zola8787 írta:Ezt fejtsd ki kérlek. Amúgy engem sem zavart és ha most lennék sulis most sem zavarna, csak nem érteném a viselés miértjét. Miskolcon van jó pár olyan gimnázium, ahol nem lehet bármilyen ruhában megjelenni, hallottam olyat is, hogy a pasik nem hordhatnak fülbevalót (jó szabály), a csajok nem lakkozhatják a körmeiket, miniszoknya evidens, hogy kizárva, ezeket megértem, ne menjünk melegesen meg kuMMásan a suliba, de az egyenruha az gáz (bár a japán animékben nem rossz a miniszoknya a csajoknálBob_Marley írta: s büszkeséggel tud eltölteni.)
Ezt fejtsd ki kérlek. Amúgy engem sem zavart és ha most lennék sulis most sem zavarna, csak nem érteném a viselés miértjét. Miskolcon van jó pár olyan gimnázium, ahol nem lehet bármilyen ruhában megjelenni, hallottam olyat is, hogy a pasik nem hordhatnak fülbevalót (jó szabály), a csajok nem lakkozhatják a körmeiket, miniszoknya evidens, hogy kizárva, ezeket megértem, ne menjünk melegesen meg kuMMásan a suliba, de az egyenruha az gáz (bár a japán animékben nem rossz a miniszoknya a csajoknálBob_Marley írta: s büszkeséggel tud eltölteni.
Kicsit "nyugatibb" gondolkodású országokban érdekes módon ez nem probléma. És nem kicsit fejlettebbek.....S.Agüero írta:Sőt, 18 év alatt ki se mehessen senki az utcára 10 óra után, nem?Én egyébként visszahoznám az egyenruhát az iskolákba, mert pont hogy jelezné az egységességet, s fegyelemre "tanít" átvitt értelemben.![]()
Ez már nem az a világ, nem úgy menne, mint régen.
Ráadásul aki nem tud válaszolni a tanár kérdésére, azt meglehet verni, a diáknak persze tűrnie kell. Bob szerintem neked tetszene Észak-KoreaS.Agüero írta:Sőt, 18 év alatt ki se mehessen senki az utcára 10 óra után, nem?Én egyébként visszahoznám az egyenruhát az iskolákba, mert pont hogy jelezné az egységességet, s fegyelemre "tanít" átvitt értelemben.![]()
Ez már nem az a világ, nem úgy menne, mint régen.
Sőt, 18 év alatt ki se mehessen senki az utcára 10 óra után, nem?Én egyébként visszahoznám az egyenruhát az iskolákba, mert pont hogy jelezné az egységességet, s fegyelemre "tanít" átvitt értelemben.
Szerintem sokat számít, hogy ki miben nevelkedett. És egy tanár lehet még úgy járt iskolába, hogy kéz hátul, ahhoz képest a könyöklés tényleg már túl "laza" testtartás. És a könyöklés speciel tényleg olyan testbeszéd, hogy nem érdekel a dolog.hank1ee írta:Nem egy tanár van, aki teljesen alkalmatlan az oktatásra, mert a diákjain vezeti le a feszültségét. Szerintem ki kell mondani, hogy a frusztrációjukat az egyébként rengeteg elsajátított tanulmányukhoz viszonyított ócska fizetésük is okozza, ami egyáltalán nem meglepő.
Volt egy angoltanárom, akinél nem lehetett könyökölni(!) órán. Tök mindegy, hogy figyeltél-e, vagy mennyit tanultál, a könyöklés nála egyet jelentett azzal, hogy a kocsmában érzed magad, és ezt még hangoztatta is az idióta. Én mindig ráteszem a könyököm az asztalra, ez reflex, semmi jelentősége, de ő egyszer felállított miatta, majd miután az sem tetszett neki, ahogy felálltam (), kiküldött óráról, azzal a címszóval, hogy gondolkozzak el, hogy ő kicsoda, és ha ezt felfogtam, visszatérhetek, de addig maradjak kint. Nő volt, de már gondolom kitaláltátok. Egyébként sokáig maradtam ebben az iskolában...
Így én értem, de akkor végül is motiválásként hatottak a szavak, így a célt elérték.Nero. írta:Soha nem voltam egy éltanuló, általába a saját linkségemnek köszönhetően mert ha valamivel foglalkoztam egy kicsit akkor már egyből megvolt a négyes vagy ötös, de mivel sokszor hanyag voltam, volt hogy évvégén a kettesért kellett hajtani. Kirúgás közelébe nem nagyon kerültem, de azért a magatartásom se volt a legjobb. Ennek köszönhetően nekem előszeretettel szólogattak be a tanárok, hogy én bizony nem nagyon fogom vinni semmire, nem lesz miből élnem, vagy hogy rossz körülmények között fogok élni. Miután abbahagytam a középsulit egyből dolgozni kezdtem MO-n, már ott végzettség nélkül is kerestem annyi pénzt mint ők, de most fél éve eljöttem egy évre Londonba pultosnak. A hatszorosát keresem annak amit ők, szállásra és kajára nem kell költenem, ha hazamegyek jóideig teljes anyagi biztonságba leszek (akár egy egyetemet is megengedhetek magamnak bár sok értelmét nem látom a csajokon kívül). És azok után, hogy egy tanár azzal kezd jönni, hogy ki mire és mennyire viszi az életbe, akkor igenis lehet mérce az, hogy ki mennyit keres és mennyire tudja eltartani saját magát vagy a családját.
Lehet, hogy nekem van korán, de ez hogyan függ össze? A kereset határozza meg, hogy ki mennyire kompetens vagy mennyire vitte az életben? Főleg egy tanár esetében? Ez nonszensz. Mielőtt írok róla egy regényt örülnék, ha kifejtenéd.Nero. írta:Ezt a mondatot nálunk is elsütötte egy-két tanár, illetve hogy mi lesz velünk a késöbbiekben, csak ebben az volt a legviccesebb hogy pont ők voltak a leghangosabbak, akik kerestek egy hónapba nettó 120-130 ezer forintot.Bob_Marley írta:Nekem simán mondta a fizikai tanárom, hogy még az élethez is hülye vagy fiam/lányom.
Ezt a mondatot nálunk is elsütötte egy-két tanár, illetve hogy mi lesz velünk a késöbbiekben, csak ebben az volt a legviccesebb hogy pont ők voltak a leghangosabbak, akik kerestek egy hónapba nettó 120-130 ezer forintot.Bob_Marley írta:. Szükség van néha odapörkölni, hogy a gyerek érezze. Nekem simán mondta a fizikai tanárom, hogy még az élethez is hülye vagy fiam/lányom..
Pont ezt írtam, hogy a nem baj fiam, meg legközelebb jellegű mondatok nem hatásosak a szememben. Szükség van néha odapörkölni, hogy a gyerek érezze. Nekem simán mondta a fizikai tanárom, hogy még az élethez is hülye vagy fiam/lányom.S.Agüero írta:Aki egy ilyenre így reflektál, az nem teljesen normális szerintem.
De mondom, ha szerinted ezzel semmi gond, akkor mindegy, hagyjuk.
Mondjuk nem kellett volna semmilyen megjegyzést tennie azért, mert nem értettem, mit mond, hanem szimplán megismétli. Vagy annyit mond, hogy legközelebb jobban figyeljek oda.
De ha ennyiért "lehülyéz" valakit, akkor nem tudok vele mit csinálni. Még csak nem is szarkasztikus volt, simán komolyan gondolta.
Akkor mit kellett volna mondania? Nem értetted, nem figyeltél eléggé és ezzel reflektált. Inkább szarkasztikus kifejezés mint lenéző.S.Agüero írta:Dehogy sértődtem meg rá, tojok az ilyenekre.Ha ezen megsértődik valaki, hogy a rák sem találna semmit az agyában?Hagyjuk akkor, de ez még csak nem is durva.
Szerintem egy normális tanár nem mond ilyeneket. Lenéző, ledegradáló szerintem, mert nem viccesen mondta még véletlenül sem.