Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ha ezen megsértődik valaki, hogy a rák sem találna semmit az agyában?S.Agüero írta:Hát, ha nálad ez normális, akkor hagyjuk.Aki ilyenekkel oltja a diákokat, az nem tanárnak való.
Van egy szituáció, és akkor ha jó kedvében van, akkor semmi baj, ha meg rossz kedvében van, akkor te vagy a leghülyébb a világon.
Szidni normálisan is lehet.
Amúgy ez, amit írtam előbb, hogy mit mondott nekem, ez egy olyan után volt, hogy nem értettem, hogy mit kérdezett, és megkértem, hogy ismételje meg, aztán ezzel oltott le.
Ha nő volt akkor szerintem tudjuk, hogy miért volt havonta bajaS.Agüero írta:Én leginkább a kedvfüggő tanárokat utálom. Alsóban ilyen osztályfőnököm volt, és a legnagyobb baj az volt, hogy általában nem volt jó kedve.
Most meg az angoltanárom is, de nem kicsit, szerintem skizofrén. Az esetek 2/3-ában tök jó fej, meg minden, de néha, mikor nincs jó kedve, egy igazi tapló. Mindenért beszólogat, semmi se jó neki. Volt, hogy azt mondta nekem, hogy a rák az agyamban éhen halna, meg ilyenek.
Meg olyat is mondott még, hogy inkább szenet lapátolna, mint minket tanítana.Máskor meg dicsér minket, hogy mi vagyunk a legjobb osztály. Tuti skizofrén.
Nem értem miért lenne ez skizofrén tulajdonság, gondolom tesz is érte adott illető hogy ezt mondja. Ha szidni kell akkor szidni kell.S.Agüero írta:Én leginkább a kedvfüggő tanárokat utálom. Alsóban ilyen osztályfőnököm volt, és a legnagyobb baj az volt, hogy általában nem volt jó kedve.
Most meg az angoltanárom is, de nem kicsit, szerintem skizofrén. Az esetek 2/3-ában tök jó fej, meg minden, de néha, mikor nincs jó kedve, egy igazi tapló. Mindenért beszólogat, semmi se jó neki. Volt, hogy azt mondta nekem, hogy a rák az agyamban éhen halna, meg ilyenek.
Meg olyat is mondott még, hogy inkább szenet lapátolna, mint minket tanítana.Máskor meg dicsér minket, hogy mi vagyunk a legjobb osztály. Tuti skizofrén.
A szigorral semmi bajom sincs. Volt egy igazi régi vágású matektanárom ( szakáll fehér orvosi köpeny) akitől félt az egész osztály és alig mertünk megszólalni az óráin. Nem azért tartottunk tőle mert ütött vágott minket sőt 4 év alatt egyszer vagy kétszer emelte fel a hangját. Vasszigor volt nála mégis ( vagy talán pont ezért ) nagyon szerettem és tiszteltem. Tehát nekem nincs bajom azzal , hogy ha egy tanár szigorú és ami fontos következetes viszont vannak határok amiket be kell tartani. És itt most nem arra gondolok , hogy nem keverhet le egy nagy maflást a gyereknek ha megérdemli hanem ahogy a filmben tanár kikészítette lelkileg a diákokat az már túlzás.noname írta:Ez erősen tantárgyfüggő. Aki pl zeneakadémiára megy, az nyilván szereti a zenét és nem fogja vele megutáltatni egy szigorúbb zenetanár, hiszen nekik az nem csak "munka", hanem passzió, szórakozás. Ugyanez érvényes pl egyes tudományos tárgyakra. Kémiát pl nehéz azzal megutáltani, akinek van rá hajlama(ha 4 év alatt nem sikerült megutáltassa a kémiát velem a licis tanárom, akkor állítom h lehetetlen). Más esetben, mint matematika, irodalom nagyon tanárfüggőnek tartom a dolgot, hiszen a matek esetén millióból egy ember, aki tényleg szereti és nem csak eszközként használja érdekesebb dolgokhoz(pl fizika, kémia, infó és kombinációk). Magyar esetén megint nagyon meg lehet utálni az irodalomelemzést, ha unalmas a tanár.
Egy zeneakadémia esetében viszont, ahova ráadásul a diákok nem azért mennek, mert nem jutottak be máshova, hanem tényleg vinni akarják valakire, szerintem teljesen okés a vas-szigor. Kicsit talán túlzás a film. Viszont teljesen meg tudom érteni azt, ha egy tanár többre tartja a zenét, mint a diákjait.
Mondhatnánk h akkor az illető nem tanárnak való. Ezzel némileg vitatkoznék, hiszen a legjobb diákokat pont nem az fogja motiválni, ha a tanár kedves, hanem ha a tanár imádja a zenét, ha látod, hogy szívvel-lélekkel csinálja, amit csinál. Felőlem lehet a világ legnagyobb seggfeje, de ha látom, hogy amit tanít, azt imádja, már mindjárt máshogy állok én is hozzá.
UI: segít a tanár irányába való empátiámban az, hogy viszonylag antiszociális vagyok én is, így meg tudom érteni a gondolkodásmódját. Annak idején, amikor a zasszonnyal néztük a filmet az egyöntetű véleményünk az volt h a tanár nem csinált semmi rosszat.
Ezt viszont nem értem. Miért baj az, hogy megbuktatott valakit, aki a kettesért küzdött és képtelen volt azt is elérni? Pedig azért az nem igazán szint... Az átengedések és az alacsony ponthatárok miatt nem ér semmit az érettségi.defender3 írta:Mondjuk nálunk érettségin osztályfőnök volt olyan kedves és egyik diákját megbuktatta. Úgy, hogy tudta, hogy nem akar tovább tanulni meg semmi. Ez is tipikusan a szemétkedés a tanártól, akit amúgy utált az osztály meg ő is minket.
Én úgy vagyok vele, hogyha kedves, jólelkű tanárod van, akkor őt meg fogod szeretni, ezáltal ő sem fog utálni, így ez motivál, hogy tanulj, mert nem akarod, hogy csalódást okozz neki. Meg akarsz felelni a tanárnak.
Az érettséginek nem 25%-tól vagy mitől lenne szabad meglennie hanem 50%-tól. Nézzük magyarból ha nem vagy teljesen hülye össze tudsz szedni annyit, amennyit kell. Matek ott van a függvénytáblázat, amiben minden benne van meg számológépet is lehet használni. Töri az atlasztból meg a forrásokból simán össze lehet hozni a 3-ast is. Csak ezeket kéne megtanulni használni.Alfa írta: Lássuk be egy érettségi nem egy nagy was ist das mindenkitől elvárható viszont ez úgy nem nagyon megy ha a tanár magasról tojik a gyerekre mert elkönyveli , hogy jól van fiam hülye vagy és az is maradsz.
noname a Mozi & Filmek topicba írta:
A "modern" pedagógia szemlélet az, hogy erőltessük a középszert. Mielőtt valaki vitába száll velem, diplomás vegyészmérnök és pedagógus vagyok. Idén év végére a 2. modulom is meglesz vagyis rejtsétek el a kölykeiteket!![]()
Tehát. A modern szemlélet az, hogy foglalkozzunk a lemaradt és gyenge képességű diákkal sokkal többet, mint azzal, aki esetleg sokra viheti. Ez egy hibás szemlélet. A középszert népszerűsíti, illetve azt, hogy csak akkor érhetsz valamit az életben, ha van diplomád. Az szóba se jön h neadjisten valaki megbukjon és olyan szakmát keressen, amihez érthet is.
Elég jó képességű diák vagyok/voltam és saját tapasztalatból mondom h az úgynevezett "tough love" sokkal jobban képes motiválni, kihozni valakiből a maximumot, mint a pátyolgatás. Told le a diákot, szívasd, ha nem melózik rendesen, állíts elé áthatolhatatlannak tűnő akadályt, utáljon meg, legyen motiváció számára a "bosszú is". Ha megvannak a képességei és kitartó/makacs, akkor túl lesz rajta. Kedvenc saját példám, amikor a fizikatanárom szívatott egy hónapig, mert kémia verseny miatt nem jártam előtte órákra. Bosszúból megoldottam az összes extra feladatot, amit az alatt az egy hónap alatt a többieknek adott. 5 egymást követő órán kaptam rá tízest és a fő okom nem az volt h bizonyítsak magamnak, hanem az h megmutassam annak a.................
Másképp mondanám: fillért nem ér a bőre annak az embernek. És a legfájóbb, h jó döntést is hozott. Anyagilag mindenképp, szakmailag is gyanús.Capon írta:Figó esete nem volt átlagos ezért nem vele példálóznék.ntibi67 írta:Azoknak akik meg akartak győzni arról hogy valaki lehet Cule attól még hogy mondjuk real játékos is kedvence.Ugy írok erről a témáról hogy igen sokat járok ki Barcelonába.Azok akik igy vélekednek Barcelonában esetleg Espanol szurkolok lennének.Mert lehet egy Culénak tisztelni vagy értékelni az ellenfél játékosát de sosem lesz egy real játékos a kedvence.Mondok egy egyszerű példát.Százezrek kedvence volt Figo amíg a Barca játékosa volt.Amikor el igazolt az ősi ellenfélhez szerintetek hánynak maradt a kedvence?Elárulom egynek se!
Figo nem mezei játékos volt hanem csapatkapitány! (ha jól emlékszem)
Az aranylabda fő várományosa.
Ráadásul az igazolása előtt nyilatkozta, hogy nem igazol Madridba.
Figó esete nem volt átlagos ezért nem vele példálóznék.ntibi67 írta:Azoknak akik meg akartak győzni arról hogy valaki lehet Cule attól még hogy mondjuk real játékos is kedvence.Ugy írok erről a témáról hogy igen sokat járok ki Barcelonába.Azok akik igy vélekednek Barcelonában esetleg Espanol szurkolok lennének.Mert lehet egy Culénak tisztelni vagy értékelni az ellenfél játékosát de sosem lesz egy real játékos a kedvence.Mondok egy egyszerű példát.Százezrek kedvence volt Figo amíg a Barca játékosa volt.Amikor el igazolt az ősi ellenfélhez szerintetek hánynak maradt a kedvence?Elárulom egynek se!
Ezt már fel sem akartam hozni.Bob_Marley írta:A mostani edzőnk Real Madrid játékos volt.Úristen.....
Utáljuk isBob_Marley írta:A mostani edzőnk Real Madrid játékos volt.Úristen.....