Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyet értek. Fel sem fogják mit tesznek, szerintük ez teljesen rendben van. Éppen ezért kell büntetni, hogy ráébredjenek tettük következményére, mert valszeg a súllyára nem fognak. Nem feltétlenül a két idióta a hibás, hanem a közeg, ami, aki(k) ìgy neveli őket.palesz77 írta: Szerintem szimplán primitívség van itt a háttérben, de aztán lehet tévedek. De sokaknak az állatok csak valami kellékek, nem érző lények, ezért nem is gond a bántalmazásuk. Ami szerintem teljességgel elfogadhatatlan, de hát ki vagyok én, hogy ítélkezzek.
Direkt írtam utánna, hogy nem vagyok különösebben kutya, macska, papagáj stb. rajongó. Mondjuk a keresztre feszítés talán tényleg durva lenne, de egy ilyen idióta ha kijönne a börtönből utána ugyanolyan lenne, nemhiszem hogy sok hasznára lenne a társadalomnak. Mondjuk nálam a bolti lopás is kézlevágással kezdődne, de lehet hogy én vagyok csak egy kicsit borult. Abban viszont biztos vagyok hogy ha ilyen komoly ítéletek születnének akkor sokkal nagyobb rend lenne a világban. Ami azért nem lenne rossz valljuk be pláne ezekben az időkben.messideco írta:Azért itt is álljunk meg egy szóra... Egy kutyáért keresztrefeszítés? Ok?Nero. írta:Az ilyen félembereket egy normális világban nyilvánosan keresztre feszítenék, dehát lesz majd belőle 2 év felfüggesztett.
Valamelyik filmben, talán a Shop stopban mondta egyik szereplő, hogy semmi baja ha embereket ölnek, de ha kutyákat, azt nem bírja nézni... Most akkor melyik a komolyabb?
Félreértés ne essék, nem védem egyáltalán ezt a senkiházit, de akkor is sarkított vélemény. Szerintem ott már nagyon súlyos pszichiátriai betegség van a háttér mögött, annak is aki nyilvános helyre feltölti.
Visszatérve az első bekezdésre: nem védem az állatkínzókat, csak van egy határ a büntetéseknél is. Béke
Szerintem szimplán primitívség van itt a háttérben, de aztán lehet tévedek. De sokaknak az állatok csak valami kellékek, nem érző lények, ezért nem is gond a bántalmazásuk. Ami szerintem teljességgel elfogadhatatlan, de hát ki vagyok én, hogy ítélkezzek.messideco írta:Szerintem ott már nagyon súlyos pszichiátriai betegség van a háttér mögött, annak is aki nyilvános helyre feltölti.
Azért itt is álljunk meg egy szóra... Egy kutyáért keresztrefeszítés? Ok?Nero. írta:Az ilyen félembereket egy normális világban nyilvánosan keresztre feszítenék, dehát lesz majd belőle 2 év felfüggesztett.
A sztori lényegében annyi, hogy két majdnem 17 éves srác egy kiskutyát kivittek két falu közé és ott az egyik videózta, a másik kegyetlen módon megölte. A videózó gyereké volt valószínűleg a kutya, ugyanis egy teljesen hasonló (valószínűleg ugyanazt) kiskutyát láttak a facebook-ján. Természetesen mindketten törölték magukat face-ről, de a szemfülesek gyorsan lementették a képeiket, adataikat.Nero. írta:És ugye kitudja, hogy még hány ilyen eset történik nap mint nap, amiről nem tudunk és nem kap ekkor felhajtást a médiától.
Sajnos ez így van, az állatkínzást "ellehet tusolni". Én is elítélem nem arról van szó, de úgy tudom jogilag ez nem számít súlyos bűncselekménynek. Így felfüggesztett vagy pénzbírság az általános. De javítsatok ki ha rosszul tudom. Szerencsére még nem volt dolgom a bírósággal, de régebbi felkapott média ügyek kapcsán ilyenekre emlékszem.nzxtpo írta:Én inkább el sem indítom a videót, de már ugye eleve büntetendő ilyet csinálni, de az hogy még le is videózza azt jelenti nekem, hogy büszke rá, így még jobban büntetném. Az, hogy milyen származású szerintem teljesen mindegy, itt az a lényeg, hogy a fater polgármester... A legjobb ügyvédek úgy tudják csűrni-csavarni a dolgokat, hogy egyrészt ha kell évekig elhúznak egyértelmű ügyeket (saját tapasztalat, pont egy falusi polgármester ellen), vagy csak szimplán kiharcolni a lehető legenyhébb büntetést, adott esetben egy kis felfüggesztett, pénzbírság.zola8787 írta:
Ki mit adna ennek az "embernek"? A vicc ebben, hogy valószínűleg semmit sem fog kapni, ugyanis nincs priusza és 17 éves, azaz fiatalkorú.
Én inkább el sem indítom a videót, de már ugye eleve büntetendő ilyet csinálni, de az hogy még le is videózza azt jelenti nekem, hogy büszke rá, így még jobban büntetném. Az, hogy milyen származású szerintem teljesen mindegy, itt az a lényeg, hogy a fater polgármester... A legjobb ügyvédek úgy tudják csűrni-csavarni a dolgokat, hogy egyrészt ha kell évekig elhúznak egyértelmű ügyeket (saját tapasztalat, pont egy falusi polgármester ellen), vagy csak szimplán kiharcolni a lehető legenyhébb büntetést, adott esetben egy kis felfüggesztett, pénzbírság.zola8787 írta:
Ki mit adna ennek az "embernek"? A vicc ebben, hogy valószínűleg semmit sem fog kapni, ugyanis nincs priusza és 17 éves, azaz fiatalkorú.
Én segíteni szerettem volna, mielőtt félre érted te is.visca el barca írta:nem fogok lótifuti szakot megcsinálni újabb 4 év alatt, hogy utána kereshessek havi. annyit a mekiben is lehet keresni.Bob_Marley írta:Ezt meg meg se hallottam.Mármint hogy feladod. Olyan nincs hogy valahogy ne lenne.
Nem hiszem el hogy nincs szükség töri tanárra. Vagy valami lótifuti valami szakot nem tudsz még megcsinálni? Valami egy éves képzést valamiből, hogy tudj faktot tartani, vagy valami. Akkor biztos előrébb lehetne jutni. Olyan nincs hogy 5 év alatt ne kapjál helyet.
egyszakosként nem fognak felvenni, mert nem tudok annyi órát tartani amennyit kellene. még szakkörrel, meg mással sem.
ez van, igazából fel sem akartam hozni a témát, mert csak felidegesít. így is van elég bajom![]()
kiszálltam
nem fogok lótifuti szakot megcsinálni újabb 4 év alatt, hogy utána kereshessek havi. annyit a mekiben is lehet keresni.Bob_Marley írta:Ezt meg meg se hallottam.Mármint hogy feladod. Olyan nincs hogy valahogy ne lenne.
Nem hiszem el hogy nincs szükség töri tanárra. Vagy valami lótifuti valami szakot nem tudsz még megcsinálni? Valami egy éves képzést valamiből, hogy tudj faktot tartani, vagy valami. Akkor biztos előrébb lehetne jutni. Olyan nincs hogy 5 év alatt ne kapjál helyet.
Nap mint nap megyek arra fele.csababarca írta:Bob_Marley írta:Elolvastam figyelmesen, azért is írtam hogy boldog lehetsz, mert csinálod, de mégis megjegyzed. Akkor nem értem miért jegyzed meg. Meg miért taknyok? Ha nem érdekel, akkor éreztetés se kéne érdekeljen.
Mostanit nem ismerem, de régen is volt ellentét mérnök és közgáz között. Én mindig jót nevettem ezeken.Az meg pont hogy általánosítás, hogy nagyarcúak. BME-n is voltak nagyarcúak anno nálunk, s Corvinuson is voltak.
Semmiért nem taknyok, nem megyek bele. Felesleges.
Sétálj egyszer be a Fővám téri Corvinus épületbe, aztán talán megérted mire célzok.
Bob_Marley írta:Elolvastam figyelmesen, azért is írtam hogy boldog lehetsz, mert csinálod, de mégis megjegyzed. Akkor nem értem miért jegyzed meg. Meg miért taknyok? Ha nem érdekel, akkor éreztetés se kéne érdekeljen.
Mostanit nem ismerem, de régen is volt ellentét mérnök és közgáz között. Én mindig jót nevettem ezeken.Az meg pont hogy általánosítás, hogy nagyarcúak. BME-n is voltak nagyarcúak anno nálunk, s Corvinuson is voltak.
Ha elolvastad figyelmesen, leírtam,hogy nem érdekel, mert én nem érzem nullának azt amit tanulok, meg amit csinálni fogok.Bob_Marley írta:Mondjuk nem értem miért másoknak kéne megfelelnie. Leírod a lényeget, hogy szereted ezt csinálni onnantól már boldog ember lehetsz és kit érdekelnek mások? Sokan rohadtul nem szeretik azt csinálni amit éppen csinálnak. A többi meg általánosítás.Nincs összefüggés az ember mivolta és hogy hova járt egyetemre között.
Ezt meg meg se hallottam.akarnék én tanítani, csak egyszakos tanárként sehova nem vesznek fel. 5 éve próbálkozom, de lassan feladom.
Lehet valami kamu tanárképes szakot kéne ledarálnod, etika, pedagógia...mint én.visca el barca írta:akarnék én tanítani, csak egyszakos tanárként sehova nem vesznek fel. 5 éve próbálkozom, de lassan feladom.
Menedzser még egy dolog, de a mérnökisek arcoskodása nálam túltesz mindenen.Hát, tudod, ezzel nehéz felvágni, minek mondogassam, nincs semmi hangzatos "menedzser" név benne...nem is ér semmit
Hát, tudod, ezzel nehéz felvágni, minek mondogassam, nincs semmi hangzatos "menedzser" név benne...nem is ér semmitvisca el barca írta:+
csaba, nem is tudtam h te is töris vagy![]()
csaba, nem is tudtam h te is töris vagyMihu írta:Két hét múlva államvizsgázok. Hagy ne mondjam, hogy mennyire be vagyok csokizva 0-24ben![]()
Aki túl van már rajta, azoktól kérdezném, hogy mennyire kell tőle félni? Mennyire tartják olyan felfogásban, hogy ha már idáig eljutottál, akkor úgyis átrugdosunk? Vagy az ellenkezője is előfordul?
Esetleg volt-e olyan, akinek valamelyik tárgy egyesre sikerült? Mert hallottam olyat, hogy ha a többi meglett, akkor úgy csinálták, hogy jó legyen ...Mennyire igaz ez?