Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
daffy
Madridista

2016.01.14. 20:40:28

Piquenbauer írta: Egyébként ezt leszámítva azért érdekelne, hogy csak spanyolban vétenek a fiatalkorúak leigazolása terén? Pl egy City, MU, Chelsea vagy Arsenal mindent jól csinál?
Az,hogy sok embert rajtakapnak adócsaláson,az nem azt jelenti,hogy a többi nem csal.
Biztosan egy Arsenal is trükközik,hiszen az utóbbi 10 évben az igazolt játékosaik átlagban nagycsoportosak. Csak vagy jól csinálják vagy nem böki a szemét senkinek.
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.14. 20:35:54

Piquenbauer írta: Egyébként ezt leszámítva azért érdekelne, hogy csak spanyolban vétenek a fiatalkorúak leigazolása terén? Pl egy City, MU, Chelsea vagy Arsenal mindent jól csinál?
Ezek a csapatok tudják, hogy úgysem tudnak sztárokat kinevelni, szóval szerintem tojnak az utánpótlásra, inkább milliókért igazolnak a nagyba :mrgreen:
noname
Llegenda del Barça

2016.01.14. 20:25:30

Szurkolok amúgy Pereznek h vigye el gyorsan Pogbát és Hazardot, a jelenkor két legtúlsztároltabb játékosát. :twisted:
Legalább a Juve is kapna annyi pénzt, hogy a következő 2-3 évben hasonlóan könnyűszerrel kiüssék a Realt a BL-ből.
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.14. 19:20:14

Kárörömöt nem tartom helyesnek, inkább afelé hajlok mint recrea. Így is úgyis le kell őket verni, azt jóccakát. :D Nekünk ettől nem lesz jobb, hogy megdöglik a szomszéd tehene is.

Én sem gondolom, hogy erre ne lettek volna felkészülve, kölcsönben van Lucas, Vallejo, Asensio és vannak még fiatal játékosaik. Casemiro, Kovacic stb.

De az csavarna egyet a dolgokon, ha pl Benzemat lecsuknák közben. :D Hozzáteszem, úgyis fog menni a felebezés, újratárgyalás stb, nyáron még fognak tudni igazolni szerintem Madridban mindkét csapatnál.
Kép
Kép
Kép
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2016.01.14. 18:43:00

A legszebb öröm a káröröm, ez nálam most hatványozottan igaz. Nagyon örülök, hogy elmeszelték őket is (igaz az Atléticot sajnálom), szerintem nagyon rosszul fognak kijönni ebből a másfél évből...

Egyébként ezt leszámítva azért érdekelne, hogy csak spanyolban vétenek a fiatalkorúak leigazolása terén? Pl egy City, MU, Chelsea vagy Arsenal mindent jól csinál?
noname
Llegenda del Barça

2016.01.14. 18:41:16

palesz77 írta:Hát meg könyörgöm, a mi eltiltásunk óta szó van róla, az, hogy a homokba dugják a fejüket, még ne mentség.. Bőven fel tudtak - volna? - készülni, ha akartak. Nem a semmiből jött ez omst, pár hónapja is újra felröppent már a hír.

Az mondjuk szintén vicc, hogy Zidane fia az egyik oka az eltiltásnak. Az öreg nem dönthetett úgy, hogy elmegy Madridba anélkül, hogy állást kapna, és ott oktattatja a fiait, ahol elég szép karriert befutott? Javítsatok ha valamit rosszul tudok, de számomra ez azért röhejes.
Az a poén h mindkét szülő állást kell kapjon, hogy legális legyen. :lol:

Nem volt olyan ember ezen a fórumon, aki ne tudta volna h a Real pont ugyanazokat a kihágásokat követte el. Még statisztika is volt fent, hogy melyik nagy klub hány ifi esetében járt el "törvénytelenül". Kb kétharmad annyi esete volt a Realnak, mint nekünk. Pont emiatt is gondoltam h Perez keze lehet a dologban, hiszen 2(3) csapat ugyanazt csinálja, mégis az egyiket büntetik, a másikat nem. Szóval ha nem a Real manipulációja miatt tiltottak el minket, akkor tudhatták, hogy rájuk is hasonló büntetés vár. Akármilyen amatőr hibákat vétenek(Cserisev :arrow: :D ), milliónyi ember pontosan tudta h őket is el kell tiltani.

Vagy talán abba reménykedtek h a talpnyalóik a fifánál majd falaznak nekik a végtelenségig?
Azért a Barcának is elég komoly jogi team-je van. Szerintem a mi ügyvédeink sem tétlenkedtek.
A Fifa egy szégyen
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.14. 18:14:19

palesz77 írta:Hát meg könyörgöm, a mi eltiltásunk óta szó van róla, az, hogy a homokba dugják a fejüket, még ne mentség.. Bőven fel tudtak - volna? - készülni, ha akartak. Nem a semmiből jött ez omst, pár hónapja is újra felröppent már a hír.
Én azt is kétlem, h ilyenkor nem súgnak nekik, h "gond lesz gyerekek, meg fognak titeket büntetni". Nem hiszem, h egyszer csak megy a fax, h el vagytok tiltva....várjunk csak, lehet ez volt a gond....megint a fránya faxgép.
Fel voltak erre készülve, max nem kommunikálták.

Nekem amúgy teljesen mindegy a dolog, verjük meg őket így is, úgy is. Állományban meg jók jövőre is.
daffy
Madridista

2016.01.14. 18:11:31

Lényegtelen,hogy mi az oka ennek (nocsak,még a végén kiderül,hogy nem Perez volt a tiétek mögött sem?!)
Egyet nagyon szeretnék. Flo papa bicskája törjön bele.
Olyan nagyon rosszul nem áll a csapat. A védelem kibírja,még Coentrao-t vissza is lehet hozni.
A kp-ra vannak emberek,oda is visszajöhet Lucas Silva vagy akár Asensio is.
A támadó hármas meg adott,alternatíva lehet akár James,akár Isco.
Tiszteletet parancsoló,érdemlő edző van,hagyni kéne dolgozni. Láthatjuk Pep esetében,hogy ezen a szinten a pedagógia hasonlóan fontos,mint az edzői képzettség.
Nem vagyok szomorú. És ki tudja meddig lehet elhúzni a fellebbezésekkel.
Feast4
Director del Fútbol

2016.01.14. 18:09:31

Igazából szerintem most annyira nincsennek igazolási kényszerben. Annyi, hogy a nagy megújjúlás amit igértek elmarad, de egy év nem sok láttuk és azért jó a keret. Modric, Pepe még bőven kibírnak egy de akár két három évet is. Ramos se gáz ha azt nézzük. Annyi, hogy ezt a CR-bale vitát nem tudják most eldönteni.
A gond inkább az Atleticonál lesz. Nagyobb részt a bevételek jelentős részét az átigazolásokból hozzák össze. Ha most nem tudják a kulcsembereket megtartani a későbbiekben az baj lehet (ha elveszítik a BL. helyet). De majd meglátjuk, végülis van idő. És nem hiszem, hogy bármelyik vezetőséget a meglepetés erejével érte volna ami történt.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.14. 17:58:33

Hát meg könyörgöm, a mi eltiltásunk óta szó van róla, az, hogy a homokba dugják a fejüket, még ne mentség.. Bőven fel tudtak - volna? - készülni, ha akartak. Nem a semmiből jött ez omst, pár hónapja is újra felröppent már a hír.

Az mondjuk szintén vicc, hogy Zidane fia az egyik oka az eltiltásnak. Az öreg nem dönthetett úgy, hogy elmegy Madridba anélkül, hogy állást kapna, és ott oktattatja a fiait, ahol elég szép karriert befutott? Javítsatok ha valamit rosszul tudok, de számomra ez azért röhejes.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.14. 17:46:04

Kovbal88 írta:Nem tudják még megoldani úgy, hogy beadnak különböző fellebezéseket jobbra-balra aztán, valahogy kijátszani az időt, hogy míg azokat elbírálják még gyorsan előtte nyáron meglépik, amit meg kell lépni?

Valahogy nekem így nagyon simának tűnik az ügy. Azért az ilyen döntések ki szoktak szépen szivárogni előre és lehet intézkedni.
Mi meg tudtuk, mert az az eltiltás akkor volt bejelentve, amikor nem volt átigazolásszezon. A Real viszont most igazolhat 2 hétig, tehát nincs mire hivatkozni.
A Fifa egy szégyen
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.14. 17:26:01

éves
noname írta:
Istenem, de megérdemlik. Nekik sztem nagyon betesz ez majd. Kulcsposztokon fognak kiöregedni szép lassan a játékosaik: Ramos, Pepe, Modric, Ronaldo, mind felett lesznek, mire lejár a transzferban. :twisted:
Azért nem hiszem, hogy akkora problémájuk lenne. Cr játékát nem fogja befolyásolni egy év. Úgyis folyamatosan kezdene, a teljesítménye az más lapra tartozik. Ramos 29 éves, messze áll még attól kiöregedjen középső védőként. Modric aki kicsit idősebb, de ő se annyira vészes, mellette viszont a legjobb korban lévő/fiatal középpályások vannak. Kroos, Isco, Kovacic, Casemiro, James mellé egy 31/32 éves Modric nem okozhat olyan nagy problémát. Pepe aki már idősebb, de csereként még 2 évig ő is tökéletes.

Az igazolásokkal pedig az a baj, hogy megtehetik ugyanúgy mint mi, csak kérdés, hogy fog-e valaki úgy odamenni, hogy fél évig nem játszhat. Nagyobb név biztos nem. Nekünk Ardaval szereencsénk volt de egy Pogba már más tészta.

Aubameyang pedig nem tudom miért olyan hatalmas kívánság odaát. Rendben, gólerős a gyerek egy Bundesliga-ban igazi középcsatárként, de itt ebből nem tudom mit tudna hasznosítani, Benzema is teljesen mást játszik. Cr is lassan centerként van a pályán, a támadósorba is komoly indok kellene, hogy beférjen.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.14. 17:19:36

Nem tudják még megoldani úgy, hogy beadnak különböző fellebezéseket jobbra-balra aztán, valahogy kijátszani az időt, hogy míg azokat elbírálják még gyorsan előtte nyáron meglépik, amit meg kell lépni?

Valahogy nekem így nagyon simának tűnik az ügy. Azért az ilyen döntések ki szoktak szépen szivárogni előre és lehet intézkedni.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.14. 16:47:53

Már nem egy realos ismerősömmel beszéltem h ők is számíthatnak eltiltásra. Ezúton megjegyzem, hogy hihetetlen mértékű néphülyítés megy a real szurkolók esetében. Egyszerűen semmiről sem tudnak. Az összes piszkos ügyet elássák jó mélyre. Mondok pár példát: Di Stefano igazolás, illegális kormányzati pénzek, amikkel a város segítette a madridot régebben(gyakorlatilag ingatlancsalás), Perez választási manipulációi. Semmiről, még csak nem is hallottak. Ugyanez volt itt is. Az össze Barca rajongó tudta h mi a helyzet és azt is tudták, hogy a Real és az Atletico pont ugyanazt a szabálysértést követte el, csak kevesebb játékos esetében(hiszen kisebb létszámú az ifinevelde). Az is egyértelmű volt h valaki a háttérből manipulálja az eseményeket és csak amiatt nincs még eltiltva Ronaldo színi társulata.
Ehhez képest, ahányszor ilyesmi szóba jött, legyen az real-fórum vagy realos ismerős, kb mintha elfelejtették volna a magyar nyelvet. Mi nem tudunk ilyesmiről, marhaság, miről beszél ez, stb.
Egyszerűen még nem találkoztam olyan Barca szurkolóval, aki annyira tagadásban éljen, mint egy átlag realos. #-o :lol:

Istenem, de megérdemlik. Nekik sztem nagyon betesz ez majd. Kulcsposztokon fognak kiöregedni szép lassan a játékosaik: Ramos, Pepe, Modric, Ronaldo, mind felett lesznek, mire lejár a transzferban. :twisted:

Nekünk sikerült húzni az időt nyárig annak idején, de azért, mert 2 transzferszezon között jött a hír. A Realnak nem tudom meglesz-e ez a luxus. Jogi szempontból nem számít, hogy téli vagy nyári igazolásszezon, vagyis ha a tilalom csak nyártól lép érvénybe, akkor még van most több mint 2 hetük igazolni, vagyis nincs minek halasszák a dolgot.

Hatalmas marhaság a spanyol törvény, de már nagyon vártam h legalább jogi szempontból igazság legyen és kapja meg a Real is az eltiltást.

Ebből ők jól nem fognak kijönni, annyi szent. Nálunk tudta az edző h Suarez(és Rakitic) a hiányzó láncszem és csak Xavi volt, aki kiöregedett közbe. Maximum Alves posztja volt még probléma, de ő meg összekapta magát. A Realnál nem hiányzó láncszem van, hanem pont a kiöregedés veszélye jön majd. Modric elég sérülékeny és 31-32 évesen igen könnyen utolérhetik a sérülések. Ramos is lassan vissza fog esni, Pepe meg konkrétan kiöregszik addigra. Ronaldo már maximum közepes, 2 év múlva már kiscsapatok ellen sem szerez majd gólokat, nem hogy nagy meccsen. Azt se felejtsük el, hogy amíg a Barcánál olyanok voltak gyengébb formába, akik vérbeli Barcások: Pique, Xavi, Ini, Messi és el lehetett tőlük várni azt h összekapják idővel magukat, addig a Real zsoldosbrigádjánál kétlem h pl az igen sótlan zsoldos Kroos sokkal jobb lesz, mint most.

Amúgy az Atletico nagyon nem fogja megszenvedni a dolgot, hiszen épp most fiatalították meg alaposan a keretet. Maximum középcsatár poszton lehetnek gondjaik.

Utólag is: :lol: :lol: :lol:
A Fifa egy szégyen
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.01.14. 16:37:59

nem tudhatjuk, hogy jönnek ki belőle, nálunk is voltak pozitívumai ennek az egésznek. a Realnál érzem nagyobb érvágásnak, mert idén nyáron már nagyon érett volna egy min. CR elmegy és megújulás dolog. viszont így, hogy nem hozhatnak a helyére senkit (hacsak nem valami most téli pánikigazolást meg nem lépnek), nem hiszem, hogy meg mernék húzni pl. az ő vagy Bale eladását, pedig érzésem szerint mindkét félnek jót tenne lassan, ha szétválna CR és az RM útjai. mondjuk akkor nem tudom mi lesz, ha CR (vagy bárki más) menni akar, akkor mennyire akarnak és tudnak majd belé kapaszkodni a ban miatt.
középen megvannak, hátul kicsit kevésnek érzem a Ramos-Varane-öregedő és egyre gyengébb Pepe triót a tengelyben, de az sem halálos, szóval vannak olyan csapatrészek, aminek kifejezetten jót fog tenni, hogy Perez keze nem tud belenyúlni félévente és összeszokhatnak. meg úgy összességében, nem biztos, hogy rossz tapasztalat lesz az, hogy most másfél évig nem csinálhatják a szokásos műsort, amivel módszeresen építik le a csapatukat általában, hogy akkor nyáron Pogba 100 millióért, Hazard 95 millióért stb...ha meg még Perez bele is bukna ebbe az egészbe, akkor meg is köszönhetik ezt a Fifának.

Atletinél annak függvénye lesz a dolog, hogy mennyire tudják megtartani az embereiket, nyáron elég jól bevásároltak, szóval ha marad a társaság nagyjából, akkor nem lesz ebből sztem különösebb problémájuk.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.14. 16:28:26

Botrányos ez az egész kitiltás. Azért mind a Barca és a Real is igen komoly pénzeket mozgat meg az átigazolásaival.
Másrészt, meg egy ilyen döntés nyilván hátrányosan érinti a csapatot. Na már most, ha vizsgálódtak, akkor azt illett volna úgy csinálni, hogy megvizsgálják az egész spanyol ligát, és utána róják ki a büntetést.
Mert, így nagyon igazságtalan volt, a Barcelonával szemben és most lesz az a két madridi csapattal szemben is.
Ezenkívül nem hiszem, hogy más bajnokságban minden rendben van.
Rinku
Director del Fútbol

2016.01.14. 16:27:50

csababarca írta:Amúgy vicc ez az egész, a mi esetünkben sem értettem egyet, így most sem tudok.
Egyébként meg a hasznukra is válhat, legalább összeszokik jobban a banda, nem lesz megint építgetés, persze nehéz az orruknál távolabb nézni, azonnal kell Pogba,Ázárd,Gündogan, Deheá, anyámkínja.
No igen, a kezdeti ordenáré nagy röhögésem mostanra lecsillapodott, és tényleg, gáz lenne, ha még jól is jönnének ki ebből. Azt szeretem én is, amikor ronggyá vásárolják magukat, mert soha nem érnek vele semmit. Hm, na majd meglátjuk, de ezt tényleg nem árt fejben tartani, Zidane-nak lehet neve a tekintélyre. Mi akkor járnánk egyedül jól az egésszel, ha Ronaldo és Zidane nem bírná egymást, egy ilyen hírre most jobban várok... :? :D
Football, bloody hell. /SAF/
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.14. 16:21:12

Feast4 írta:Bemásolom a facebook bejegyzésem erről:

ez bennem is felmerült, lehet így van egyébként.
Valahogy nem tudom elképzelni,hogy csak a spanyolok nem tudják betartani ezeket a szabályokat.

De hogy kiegyenlítsék az erőviszonyokat,ahhoz kb 2-3 évre kéne kitiltani a spanyolokat a piacról, minimum, akkora a különbség.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Feast4
Director del Fútbol

2016.01.14. 16:06:07

Bemásolom a facebook bejegyzésem erről:

Az egyértelmű kárörömön :lol: :lol: :lol: felül azért valamit hozzátennék.A spanyol foci hosszú évek óta uralja a nemzetközi porodot.Az utóbbi két év két spanyol BL győztes és annak aki BL-t akar nyerni valahogy felül kell kerekednije a spanyol gigaszok közül legalább az egyiken.Ezen felül érdemes megnézni a BL.-ben induló spanyol csapatok számát vagy az EL-ben az utóbb évekre jellemző Sevilla felé hegemóniát.Ez a spanyol túlsúly néha kicsit alábhagy de nem múlik el.Ez nagyon látszik.(Persze a PL a legerősebb bajnokság. #-o ) Mindegy ebbe most nem akarok belemenni.)Európa jelenlegi öt legerősebb klubja közül három de kettő egész biztosan spanyol.Mit is akarok ebből kihozni?Hogy lehet az hogy 3 spanyol topcsapat is másfél éven belül ugyanolyan büntetést kap?(Egy olyan dolog miatt amit a Chelsea számára elnéztek pár évvel korábban és most itt nem a Chelsea ellen beszélek mielött valaki félreértené.) Ami valljuk meg igen csak megrázta a Barcelonát a BL győzelem ellenére.Nyilván neg fogja rázni a Realt de gyanítom a legsúlyosabb a másik madridi csapat számára lesz.Nem vagyok az összeesküvés elméletek híve de ez nekem nagyon ugy tünik ha nem tudjuk a pályán megtörni a spanyol csapatokat majd megtörjük a zöld asztalnál.Ezen felül pedig mint Barca drukker:-He-he :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
rhuni
Jugador del Barça

2016.01.14. 15:12:37

Remélem ez egy újabb ok lesz arra, hogy perez lemondjon nyáron.
Egyedül Aubameyang miatt bánom a dolgot, szerettem volna fehérben látni, és elvileg ő is szeretett volna jönni, volt egy cikk arról, hogy megígérte a nagyapjának anno.
De amúgy a létszám megvan nekünk is, atmának is, nyáron már téma volt ez a ban, szerintem számított rá mindkét klub valamilyen szinten.
BarcaPamp
Barça B

2016.01.14. 14:38:30

Egyetértek azokkal, akik azt mondják, volt ideje felkészülni a két Madridi csapatnak a szankciókra, én úgy emlékszem, hogy egy éve, de fél éve egészen biztosan folyamatosan írják a spanyol nyelvű sportlapok (Marca, AS), hogy nem fogják megúszni a büntetést. A kérdés csak a mikor volt... Ehhez képest szerintem a Barcának sokkal nagyobb meglepetés volt, és váratlanabbul érte, amikor megbüntették.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.14. 14:36:22

Maga a rendszer sem tökéletes, de megoldás akkor mi lenne? Hiába van az hogy "kivakarjuk" őket onnan, de ezzel csúnyán megfogalmazva az van, hogy a gazdagok elmennek és kiválasztják a kis rabszolgáikat. Majd etetik és eladják tovább, vagy alapból nagy zsét szakítanak. Mindegy hogy Real, Atleticol vagy Barca vagy más, valamilyen szinten ez így nem jó. Megoldás nyilván valami hasonló lehetne, mint valami major ligában, de ez utópisztikus, mert van pár csapat, akik irányítják az egészet és nem engednek. Ebből a szempontból viszont jó hogy a Fifa próbálja letörni ezek szarvát.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.01.14. 14:34:50

Már épp ideje volt.
A Fifa egy szégyen
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.14. 14:05:55

visca el barca írta: de, nyártól. de már magyaráznak, hogy télen nem lehet senkit igazolni, nekünk meg ott volt egy teljes nyár.

#-o
nem baj, had mondják, mindig jó másra mutogatni. Ha van kiskapu használják ki, lehetőségük megvan.

Amúgy vicc ez az egész, a mi esetünkben sem értettem egyet, így most sem tudok.
Egyébként meg a hasznukra is válhat, legalább összeszokik jobban a banda, nem lesz megint építgetés, persze nehéz az orruknál távolabb nézni, azonnal kell Pogba,Ázárd,Gündogan, Deheá, anyámkínja.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.14. 14:04:09

visca el barca írta:[

de, nyártól. de már magyaráznak, hogy télen nem lehet senkit igazolni, nekünk meg ott volt egy teljes nyár.
Aha, azt hiszem megint egy másik fórumról idézel. Most már kezd leesni. :D Nem releváns az, kíváncsi vagyok a két klub milyen közleményt ad ki. Felebezni biztos fognak.

Egyébként meg a Tico és a RM is vásárolt fiatalokat, szerintem fel voltak ők erre készülve. Nem hiába van kölcsönben pár játékosuk.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése