Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ebben az új Aranylabda rendszerben vannak érdekes logikai hibák. Ugye a régi rendszerben 2002-ben Ronaldo, 2006-ban Cannavaro kapta egyértelműen a VB-ért, viszont 2010-ben hiába a klubtripla + VB döntő kombó Sneijder nem került fel a dobogóra sem, Xavi-Iniesta pedig nagyon jó szezont futottak, kulcsszerepet vállalva Spanyolország első VB győzelmében, és mégsem ők nyertek. Viszont 2014-ben legalább folytatták ezt a logikát és megérdemelten Ronaldo nyert.Chino írta:Iniesta-nak kellett volna akkor kapnia, ez számomra egyértelmű. Mondjuk "kárpótólták" az Uefa év labdarúgója díjjal. Sneijder azért kakukktojás nekem, mert igaz, hogy kupákat nyert stb., de az is hozzátartozik a díjhoz szerintem, hogy "minőség" alapján is top közeli legyen, a hollandról pedig ezt nem nagyon lehetett elmondani. Ezért más Ribéry vagy Iniesta esete. Ők azért tudásban is szorosan ott voltak a két nagyágyú mögött. Azért is lett volna szerencsésebb, mert egy kis színt vitt volna ezekbe a díjakba, sokat esett a presztízse a díjnak, amióta csak ők ketten nyerik és nem mindig jogosan. A második hely szintén hasonló. Cr-t is az utóbbi időben a neve tartja ott, ha mondjuk ezzel a teljesítménnyel Benzema-nak hívnák nem lenne ott a top 3-ban erre nagy pénzt tennék. A góljaiért megkapta az Aranycipőt, ennek nem kéne akkora befolyással lenni.
Ezzel teljesen egyetértek. 2010-ben kezdődött el, vagy csak akkor vettük észre először, hogy mennyivel másabb lett ez az új Aranylabda szavazás, egyértelművé vált, hogy a brand-ek a legfontosabbak, talán utána a gólok és csak azt követik a kupák. És 2012 majd '13-ban tovább erősítették bennem ezt az érzést. Hiába kapta Messi '10-ben, '12-ben a díjat, már-már nekem volt kínos.Bob_Marley írta: Ott abban az évben minimum dobogóra kellett volna kerülnie.
Ez nem az a díj, hogy tehetség meg mi alapján kik közül lehetne egyáltalán szavazni. Abban az évben a kicsi holland olyat nyújtott, amivel a dobogót alsó hangon megérdemelte volna. Végül nem nyert VB-t, de minden sorozatban vitte a csapatát minimum döntőig, mit kellett volna még tennie?Nyilván nem egyedül, mert csapatsport, de abban az évben az Internek és a válogatottnak is rengeteget számított Sneijder. És nem megye2 bajnokságból emelkedett ki, meg nemzetközi szereplés. Azt ott nem is értettem, s sajnáltam szegényt. Ribery esetében is dettó. Ott sem Ronaldonak adtam volna hanem simán a franciának.
Idei az nem lehet kérdés, Messi mindent vitt és ezt is fogja.
Ott abban az évben minimum dobogóra kellett volna kerülnie.nzxtpo írta:Sneijder? Húzóembere volt az Internek, és a VB ezüstérmes Holland válogatottnak is.Mascherano írta:2010 ben az Inter triplazott ugyhogy en Messi helyett eleve Millitot tettem volba dobogora Ini es Xavi utan. Iden egyertelmuen Messi nyeri szerintem
benéztem bocsi az évszamot. 2013-ra gondoltam és helyesen oda Ribery van írva.palesz77 írta:Mert kinek kellett volna akkor nyernie?
Nalam amugy igy nezne ki a lista, igazabol ugyanaz, mint a tied, csak 12-ben egyertelmuen Ininek adtam volna.
Az elejét adom, a második felében pedig Sneijderrerecrea írta: Amúgy évek óta ugyanazokat a köröket futjuk ebben a témában, ha még egyszer meglátom a holland nevét, leiszom magam este.
Lényegében, ha így nézzük, akkor az 5-3as aranylabda állás nem is tükrözi jól a különbséget kettejük között...kupákban még durvább a különbség.Messias2 írta:Ezt nagyon adom.palesz77 írta:Igazabol mondjuk az is tok lenyegtelen szerintem, hogy az Aranybogyeszt ki nyeri, Messi labdajat gondolkozas nelkul elcserelnem az utobbi honapban elhullajtott 6 pontra..
Ráadásul szerintem 15-20 év múlva nem az aranylabdák száma alapján fogjuk megítélni Leot és CR-t, hanem a csapattal elért eredmények szerint.
Ezt nagyon adom.palesz77 írta:Igazabol mondjuk az is tok lenyegtelen szerintem, hogy az Aranybogyeszt ki nyeri, Messi labdajat gondolkozas nelkul elcserelnem az utobbi honapban elhullajtott 6 pontra..
Nagyvonalú vagypalesz77 írta:Igazabol mondjuk az is tok lenyegtelen szerintem, hogy az Aranybogyeszt ki nyeri, Messi labdajat gondolkozas nelkul elcserelnem az utobbi honapban elhullajtott 6 pontra..
Sneijder? Húzóembere volt az Internek, és a VB ezüstérmes Holland válogatottnak is.Mascherano írta:2010 ben az Inter triplazott ugyhogy en Messi helyett eleve Millitot tettem volba dobogora Ini es Xavi utan. Iden egyertelmuen Messi nyeri szerintem
Kicsit off az eleje, elnézést érte.MessiNeymarSuarez írta:Amúgy bírom mi megy odaát![]()
Szerintem az elfogult Messi és Ronaldo fanokat leszámítva mindenki hasonlóan osztotta volna ki a bogyókat, a legnagyobb kérdés tényleg a 12-es díj, mert Messi 91 gólt rámolt be, ami eszméletlen, de Ininek sem volt rossz szezonja, és az EB-n megkoronázta azt.palesz77 írta: Nalam amugy igy nezne ki a lista, igazabol ugyanaz, mint a tied, csak 12-ben egyertelmuen Ininek adtam volna.
Mert kinek kellett volna akkor nyernie?ZolTano írta:2014-Ronaldo??? ugye viccelsz.crixus írta:2009- Messi
2010- Xavi
2011- Messi
2012- Iniesta
2013- Ribery
2014- Ronaldo
2015- Messi
Miért akkor ki? Ha Messi megkaphatta 2010-ben Iniesta-Xavi duó előtt, akkor Ronaldo miért ne kaphatta meg 14-ben Neuer előtt? Messinél pedig az egész évet nézve nem kérdés, hogy jobb volt, egyedül a VB-n pipálta le a Bolha.ZolTano írta: 2014-Ronaldo??? ugye viccelsz.
2014-Ronaldo??? ugye viccelsz.crixus írta:2009- MessiS.Agüero írta:Hétfőn félhétkor kezdődik a ceremónia.
2010- Xavi
2011- Messi
2012- Iniesta/Messi
2013- Ribery
2014- Ronaldo
2015- Messi
Nálam valahogy így nézne ki.
Sokat szerintem nem kell izgulnunk rajta. Messi.S.Agüero írta:Hétfőn félhétkor kezdődik a ceremónia.
Nero. írta:Lehet szidni az új szavazási rendszert, de Cannavaro óta minden évben az kapta aki az adott év legkomolyabb játékosa volt. Vicc, amikor valaki olyan érvekkel jön, hogy "dehát sok kupát nyertek, tett már le annyit a pályafutása során". Suarez tényleg mehetett volna Ronaldo helyére, de azért az kicsit abszurd képet mutatott volna ha a három Barca csatár ál ott egyedül. Ronaldo tényleg borzasztó formában van, de a gólok még így is nagyon jönnek tőle és a tavasz se volt olyan rossz. Annyi keresnivalója neki is van, mint 2 éve Messinek.