Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
Messias2
Director del Fútbol

2016.01.11. 18:41:53

Unitedos madár csak engem idegesít!?
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.11. 18:39:30

Aya Miyama haja milyemáá?
Tobias88
Entrenador del Barça

2016.01.11. 18:38:42

egy szó: kalap :D
94:39 6 - 1
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.11. 18:34:13

Teljesen egyértelmű , hogy Messi érdemli meg a díjat utána jön Neymar és jócskán lemaradva Ronaldo.

Ami a szavazást illeti az nehány helyen valóban vannak javitani valók. Például elég nevetséges ahogy a szövetségesi kapitányok es a csapatkapitányok szavaznak. Elég röhejessé teszi az egészet amikor pl Yaya Touré szavazata érvénytelen lesz mert saját magára szavaz :lol: . Vagy ugye a szövetségi kapitányok közül elég sokan a saját játékosát rakja az első helyre.

Nem teljesen idevágó de Messi és Rondaldo nagyon "megnehezíti" a következő es a mostani generáció életét .Ahogy nemrég Henry is mondta régen ha valaki 25 gólt rúgott egy idényben azt istenítették most pedig ez a 25 gól Messinek 2-3 hónap termése. Ez a Messi hatás sztem elég sokáig fog érződni es kelleni fog 5-10 év amíg egy 30 gólos teljesítményre azt tudjuk mondani , hogy ez igen ez világklasszis teljesítmény. Ugyanez vonatkozik az Aranylabdára is . Ha Neymar egy-két év múlva megnyeri rögtön azt fogjak hozzávágni , hogy oké ez szép meg minden , de Ronaldonak 3 Messinek pedig 5 (vagy több ) lasztija van.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.11. 16:06:33

Chino írta:Iniesta-nak kellett volna akkor kapnia, ez számomra egyértelmű. Mondjuk "kárpótólták" az Uefa év labdarúgója díjjal. Sneijder azért kakukktojás nekem, mert igaz, hogy kupákat nyert stb., de az is hozzátartozik a díjhoz szerintem, hogy "minőség" alapján is top közeli legyen, a hollandról pedig ezt nem nagyon lehetett elmondani. Ezért más Ribéry vagy Iniesta esete. Ők azért tudásban is szorosan ott voltak a két nagyágyú mögött. Azért is lett volna szerencsésebb, mert egy kis színt vitt volna ezekbe a díjakba, sokat esett a presztízse a díjnak, amióta csak ők ketten nyerik és nem mindig jogosan. A második hely szintén hasonló. Cr-t is az utóbbi időben a neve tartja ott, ha mondjuk ezzel a teljesítménnyel Benzema-nak hívnák nem lenne ott a top 3-ban erre nagy pénzt tennék. A góljaiért megkapta az Aranycipőt, ennek nem kéne akkora befolyással lenni.
Ebben az új Aranylabda rendszerben vannak érdekes logikai hibák. Ugye a régi rendszerben 2002-ben Ronaldo, 2006-ban Cannavaro kapta egyértelműen a VB-ért, viszont 2010-ben hiába a klubtripla + VB döntő kombó Sneijder nem került fel a dobogóra sem, Xavi-Iniesta pedig nagyon jó szezont futottak, kulcsszerepet vállalva Spanyolország első VB győzelmében, és mégsem ők nyertek. Viszont 2014-ben legalább folytatták ezt a logikát és megérdemelten Ronaldo nyert.

A vége érdekes felvetés, és szerintem is lehet benne valami. Az egész futballt az utóbbi 7-8 évben Ronaldo-Messi párharccal lehetett a legjobban eladni, így nem engedhette meg magának a FIFA, hogy ne legyenek tűzközelben, többről szólt ez az utóbbi időben, mint sportszakmai okokról, talán ha véget ér a kettős hegemóniája, és nem lesznek ennyire kiemelkedő teljesítmények, akkor ismét több értelmet nyer a díj.
Bob_Marley írta: Ott abban az évben minimum dobogóra kellett volna kerülnie.

Ez nem az a díj, hogy tehetség meg mi alapján kik közül lehetne egyáltalán szavazni. Abban az évben a kicsi holland olyat nyújtott, amivel a dobogót alsó hangon megérdemelte volna. Végül nem nyert VB-t, de minden sorozatban vitte a csapatát minimum döntőig, mit kellett volna még tennie? :D Nyilván nem egyedül, mert csapatsport, de abban az évben az Internek és a válogatottnak is rengeteget számított Sneijder. És nem megye2 bajnokságból emelkedett ki, meg nemzetközi szereplés. Azt ott nem is értettem, s sajnáltam szegényt. Ribery esetében is dettó. Ott sem Ronaldonak adtam volna hanem simán a franciának.

Idei az nem lehet kérdés, Messi mindent vitt és ezt is fogja.
Ezzel teljesen egyetértek. 2010-ben kezdődött el, vagy csak akkor vettük észre először, hogy mennyivel másabb lett ez az új Aranylabda szavazás, egyértelművé vált, hogy a brand-ek a legfontosabbak, talán utána a gólok és csak azt követik a kupák. És 2012 majd '13-ban tovább erősítették bennem ezt az érzést. Hiába kapta Messi '10-ben, '12-ben a díjat, már-már nekem volt kínos.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.11. 15:56:20

nzxtpo írta:
Mascherano írta:2010 ben az Inter triplazott ugyhogy en Messi helyett eleve Millitot tettem volba dobogora Ini es Xavi utan. Iden egyertelmuen Messi nyeri szerintem
Sneijder? Húzóembere volt az Internek, és a VB ezüstérmes Holland válogatottnak is.
Ott abban az évben minimum dobogóra kellett volna kerülnie.

Ez nem az a díj, hogy tehetség meg mi alapján kik közül lehetne egyáltalán szavazni. Abban az évben a kicsi holland olyat nyújtott, amivel a dobogót alsó hangon megérdemelte volna. Végül nem nyert VB-t, de minden sorozatban vitte a csapatát minimum döntőig, mit kellett volna még tennie? :D Nyilván nem egyedül, mert csapatsport, de abban az évben az Internek és a válogatottnak is rengeteget számított Sneijder. És nem megye2 bajnokságból emelkedett ki, meg nemzetközi szereplés. Azt ott nem is értettem, s sajnáltam szegényt. Ribery esetében is dettó. Ott sem Ronaldonak adtam volna hanem simán a franciának.

Idei az nem lehet kérdés, Messi mindent vitt és ezt is fogja.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.11. 15:31:21

Iniesta-nak kellett volna akkor kapnia, ez számomra egyértelmű. Mondjuk "kárpótólták" az Uefa év labdarúgója díjjal. Sneijder azért kakukktojás nekem, mert igaz, hogy kupákat nyert stb., de az is hozzátartozik a díjhoz szerintem, hogy "minőség" alapján is top közeli legyen, a hollandról pedig ezt nem nagyon lehetett elmondani. Ezért más Ribéry vagy Iniesta esete. Ők azért tudásban is szorosan ott voltak a két nagyágyú mögött. Azért is lett volna szerencsésebb, mert egy kis színt vitt volna ezekbe a díjakba, sokat esett a presztízse a díjnak, amióta csak ők ketten nyerik és nem mindig jogosan. A második hely szintén hasonló. Cr-t is az utóbbi időben a neve tartja ott, ha mondjuk ezzel a teljesítménnyel Benzema-nak hívnák nem lenne ott a top 3-ban erre nagy pénzt tennék. A góljaiért megkapta az Aranycipőt, ennek nem kéne akkora befolyással lenni.
Forca Barca!!!!
ZolTano
Jugador d'estrella

2016.01.11. 13:19:37

palesz77 írta:Mert kinek kellett volna akkor nyernie?

Nalam amugy igy nezne ki a lista, igazabol ugyanaz, mint a tied, csak 12-ben egyertelmuen Ininek adtam volna.
benéztem bocsi az évszamot. 2013-ra gondoltam és helyesen oda Ribery van írva.
Én 2012-ben bármennyire is szerettem volna adni az aranybogyót Iniestának, Messi emberfeletti volt abban az évben és nem csak a 91 gólja miatt. 2010-ben Iniestanak adtam volna ( bár emlékeim szerint az akkori kölyök Messi minden mozdulatán dobott egy hátast a világ, hogy ilyen nincs...szóval nehéz ügy ez).
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.11. 13:14:48

recrea írta: Amúgy évek óta ugyanazokat a köröket futjuk ebben a témában, ha még egyszer meglátom a holland nevét, leiszom magam este.
Az elejét adom, a második felében pedig Sneijderre :twisted: gondolsz? Én nem azt mondtam, hogy neki kellett volna megnyernie, de hogy Milito helyett (valaki itt javasolta) őt tettem volna fel a dobogóra akkor már, az száz.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.11. 13:13:21

Messias2 írta:
palesz77 írta:Igazabol mondjuk az is tok lenyegtelen szerintem, hogy az Aranybogyeszt ki nyeri, Messi labdajat gondolkozas nelkul elcserelnem az utobbi honapban elhullajtott 6 pontra.. :D
Ezt nagyon adom.
Ráadásul szerintem 15-20 év múlva nem az aranylabdák száma alapján fogjuk megítélni Leot és CR-t, hanem a csapattal elért eredmények szerint.
Lényegében, ha így nézzük, akkor az 5-3as aranylabda állás nem is tükrözi jól a különbséget kettejük között...kupákban még durvább a különbség.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Messias2
Director del Fútbol

2016.01.11. 13:10:01

palesz77 írta:Igazabol mondjuk az is tok lenyegtelen szerintem, hogy az Aranybogyeszt ki nyeri, Messi labdajat gondolkozas nelkul elcserelnem az utobbi honapban elhullajtott 6 pontra.. :D
Ezt nagyon adom.
Ráadásul szerintem 15-20 év múlva nem az aranylabdák száma alapján fogjuk megítélni Leot és CR-t, hanem a csapattal elért eredmények szerint.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.11. 13:02:45

Nagyvonalú vagy :)
Erről neki vélhetően más lenne a véleménye :D

Amúgy évek óta ugyanazokat a köröket futjuk ebben a témában, ha még egyszer meglátom a holland nevét, leiszom magam este.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.11. 12:57:34

Igazabol mondjuk az is tok lenyegtelen szerintem, hogy az Aranybogyeszt ki nyeri, Messi labdajat gondolkozas nelkul elcserelnem az utobbi honapban elhullajtott 6 pontra.. :D
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.11. 12:47:51

Mascherano írta:2010 ben az Inter triplazott ugyhogy en Messi helyett eleve Millitot tettem volba dobogora Ini es Xavi utan. Iden egyertelmuen Messi nyeri szerintem
Sneijder? Húzóembere volt az Internek, és a VB ezüstérmes Holland válogatottnak is.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2016.01.11. 12:46:13

MessiNeymarSuarez írta:Amúgy bírom mi megy odaát :lol:
Kicsit off az eleje, elnézést érte.

Nem kötekedésképpen! Minden nap elolvasom egy hozzászólásodban ezt a mondatot.

Mindenki úgy böngészik a neten, ahogy akar. Én is olvasok sok mindent, egész széles skálán, ha van időm. Neked is nyilván jogod van bármit olvasni.
Viszont nem értem minek írod ezeket ide napi szinten, egy-egy hozzászóláshoz.
Semmi értelme, hogy egy Madrid fórumon névtelenül XY és társai, a fotelben otthon mit gondolnak.
Komolyan, ez annyira gyerekes, ne aprózd el magadat, vannak jó kommentjeid is.

A témához:

A semleges szurkolók, normális Madrid szurkolók elismerik, tudják, hogy CR-nek helye nincs ebben az évben még a legjobb 3-ban sem. Üzleti érdekek miatt került be kizárólag és a neve miatt.
Ettől független nagyon nagy játékos, de a tavalyi éve nem túl fényes.
Messias2
Director del Fútbol

2016.01.11. 12:35:00

Már nem azért, de kit érdekel, hogy mi a véleményük a facebookos kommentharcosoknak!?
Messi egyértelműen megérdemli idén, és meg is fogja kapni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.11. 12:31:02

Messi-nek kell kapnia, szerintem mindenképpen ő érdemli meg idén =D>

Amúgy a díjjal az a baj szerintem, hogy túlságosan egyoldalú, külön kéne díjjazni a támadókat-Kp-hátvéd/kapus posztokat.
Egy kapus nem nagyon fogja elnyerni mostanság ezt a díjat,csak akkor ha rúg ő is 60 gólt, vagy egy hátvéd.

Amúgy bírom mi megy odaát :lol:
Még az oldalak szerkesztőségeinél is:"
van még értelme és jelentősége ennek az abszurd díjnak?"

""Kicsit mintha presztízsét vesztette volna ez a díj."
"csak mi érezzük úgy, hogy csökkent az érdeklődés a díj iránt?"

Stb stb,de persze ha Ronaldo esélyes lenne, akkor meg az lenne mint tavaly, hogy" A történelem legjobb játékosa, ezzel is bizonyította hogy megnyerte az Aranylabdát"

"A legnagyobb elismerés a játékosoknak, megérdemelte Ronaldo, ő volt és lesz is a legjobb "

stb stb... :mrgreen: =D>
Mascherano
Jugador del Barça

2016.01.11. 12:28:23

2010 ben az Inter triplazott ugyhogy en Messi helyett eleve Millitot tettem volba dobogora Ini es Xavi utan. Iden egyertelmuen Messi nyeri szerintem
Més que un club !
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.11. 12:25:27

palesz77 írta: Nalam amugy igy nezne ki a lista, igazabol ugyanaz, mint a tied, csak 12-ben egyertelmuen Ininek adtam volna.
Szerintem az elfogult Messi és Ronaldo fanokat leszámítva mindenki hasonlóan osztotta volna ki a bogyókat, a legnagyobb kérdés tényleg a 12-es díj, mert Messi 91 gólt rámolt be, ami eszméletlen, de Ininek sem volt rossz szezonja, és az EB-n megkoronázta azt.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.11. 12:13:56

ZolTano írta:
crixus írta:2009- Messi
2010- Xavi
2011- Messi
2012- Iniesta
2013- Ribery
2014- Ronaldo
2015- Messi
2014-Ronaldo??? ugye viccelsz.
Mert kinek kellett volna akkor nyernie?

Nalam amugy igy nezne ki a lista, igazabol ugyanaz, mint a tied, csak 12-ben egyertelmuen Ininek adtam volna.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.11. 12:12:26

ZolTano írta: 2014-Ronaldo??? ugye viccelsz.
Miért akkor ki? Ha Messi megkaphatta 2010-ben Iniesta-Xavi duó előtt, akkor Ronaldo miért ne kaphatta meg 14-ben Neuer előtt? Messinél pedig az egész évet nézve nem kérdés, hogy jobb volt, egyedül a VB-n pipálta le a Bolha.
Kép
ZolTano
Jugador d'estrella

2016.01.11. 12:06:15

crixus írta:
S.Agüero írta:Hétfőn félhétkor kezdődik a ceremónia. :)
2009- Messi
2010- Xavi
2011- Messi
2012- Iniesta/Messi
2013- Ribery
2014- Ronaldo
2015- Messi

Nálam valahogy így nézne ki.
2014-Ronaldo??? ugye viccelsz.
crixus
Entrenador del Barça

2016.01.11. 11:37:10

S.Agüero írta:Hétfőn félhétkor kezdődik a ceremónia. :)
Sokat szerintem nem kell izgulnunk rajta. Messi.

Én azt mondom, hogy egy labdarúgó sikerességéhez hozzátartozik, hozzá kell, hogy tartozzon az, hogy sikeres a csapatával is, elvégre egy csapatsportágról beszélünk. Lőhet valaki a skót vagy a lengyel bajnokságban 100 gólt, nem lesz aranylabdás. De teszem azt, ha Vardy angol gólkirály lenne és elkapnák a 3. helyet a PL-ben aranylabdát érdemelne? :roll: :roll:
El lehet vitatkozni a korábbi aranylabda győzelmek jogosságán is, de annyi biztos, hogy az UEFA által kiosztott díjak sokkal jogosabbak. 2010-ben a Xavi/Iniesta duó egyikének, ahogy 2013-ban Ribery-nek járt volna a díj. 2012 lehet kérdéses, Messi-nek egyénileg az volt a legjobb éve, kupát is nyert, még ha nem is a legrangosabbat. Bár Iniesta teljesítménye az EB-n is bőven díjat érhetett volna. Ezt nem igazán tudom eldönteni.
2008- Ronaldo
2009- Messi
2010- Xavi
2011- Messi
2012- Iniesta/Messi
2013- Ribery
2014- Ronaldo
2015- Messi

Nálam valahogy így nézne ki.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.07. 19:09:08

Hétfőn félhétkor kezdődik a ceremónia. :)
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.01. 16:39:28

Nero. írta:Lehet szidni az új szavazási rendszert, de Cannavaro óta minden évben az kapta aki az adott év legkomolyabb játékosa volt. Vicc, amikor valaki olyan érvekkel jön, hogy "dehát sok kupát nyertek, tett már le annyit a pályafutása során". Suarez tényleg mehetett volna Ronaldo helyére, de azért az kicsit abszurd képet mutatott volna ha a három Barca csatár ál ott egyedül. Ronaldo tényleg borzasztó formában van, de a gólok még így is nagyon jönnek tőle és a tavasz se volt olyan rossz. Annyi keresnivalója neki is van, mint 2 éve Messinek.

Szerintem még annyi kersnivalója sincs. Ősszel netto emberhátrány, a góljai sem jöttek. Tavasszal ugyan lőtt gólokat, de kb. ebben ki is merült. Ezzel az erővel inkább Lewanak adtam volna, ő legalább trófeákat is szerzett. Amúgy meg a gólokra megkapta az Aranycipőt. Egyszerűen nem akartak három embert ugyanabból a csapatból plusz Kaká óta ez a két játékos között dőlt el, így ott kell hogy legyen. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a szavazók fele csak annyit tud, hogy ez a gyerek mindig első vagy második volt, nagy a hypja, akkor neki kell bekerülni. Mert, hogy 4-5 meccsnél többet nem láttak tőlük az biztos. Ezért volt komolyabb díj a régi rendszerben.
És lehet mondani, hogy arra megvan az Uefa év játékosa díj, de nem azokra, hanem az Aranylabdásokra emlékeznek, sokkal nagyobb a presztízse.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése