Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.01.07. 15:47:32

https://twitter.com/AlvaroGonzalez_?ref_src=twsrc%5Etfw" target="_blank
Ez még talán Diop bunkóságán is túltesz: Cél beteljesítve, nem is kételkedtünk benne. Büszke vagyok a mieinkre.
Kérdés, vajon milyen célról írhat Álvaro González, mert focizni speciel pont nem sikerült ezen a meccsen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.07. 15:28:53

Az tény, hogy nem láttam a meccset, így nincs teljes rálátásom a dologra, ezt nem bunkóság megemlíteni. :D Én azt próbáltam megfogalmazni, hogy mint olvasható is mi meg nekiálltunk meccs után "hisztizni". Ez nálam egy városi rangadón vica versa belefér, s mi sem vagyunk se jobbak se rosszabbak. És tényleg LE-t tudom nem csak a nyilatkozatával, de játékosmúltjával is felhozni, hogy ez nálam nem jó meg rossz küzdelme, vagy erkölcsi kérdés. Espanyol kemény volt, de mindig is azok, semmi meglepő nem volt az egészben. Megy tovább az élet és ez így van rendjén. Egy Atletico-RM meccs ugyanilyen, ezeken túlfűtött mindenki és van hogy kicsit megszalad (van hogy nagyon). Ott volt a spori, le is küldött embereket. Nem kell ennek nagy feneket keríteni, érzésem szerint. Patkányozni meg ilyenek nálam nem helyénvaló. Piquenek és Suareznek is nagy volt az arca a meccs után Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.07. 15:14:04

Bob_Marley írta:Néha olyan galamblelkű dolgokat olvasok. :D Egyik kutya másik eb, egyik rúg a másik is. Egyik mutogat a másik is. Egy városi rangadón ezek benne vannak. Játszunk még egyszer, aztán már a kutya nem fog rá emlékezni.
Én saját példámat tudom felhozni. Egyik legjobb cimborám az Újpestben játszott és meccsen szó szerint vérre ment a dolog ellene. Aztán bementünk Hétfőn a suliba és jót nevettünk a dolgon. Kinek hol fáj, ott egy kék folt, ott egy vágás nyom. Diop hasonlók, csak kismiskák egy-két régebbi játékoshoz képest. Összefoglalót láttam, nem szép dolog a másik lábáról felállni, de nálam ez "belefér". Nehogy azt higgyük már, hogy nálunk egy Mascherano vagy más nem csíp oda amikor csak tud. Védő voltam bakker, tudom hogy kell odacsúszni hogy fájjon. :D Suarez pofázott a kapusnak, más odalépett. Ez nálam belefér. Valakinél nem, ezt elfogadom, de ekkora "színházat" nem érdemel. LE is jól megmondta kis üdvözlés volt. :D Ő már csak tudja, ha buli volt ő vastagon benne akart lenni a közepében.
Nem akarok bunkó lenni vagy hasonló, de úgy érzem kijön, hogy nem láttad a meccset. Egy összefoglaló azért teljesen más. A Mou-féle összes Clasícón nem volt ennyi patkánykodás és ehhez jön még az orbitális hentelés. És ez nem keménység vagy agresszív játék, hanem szándékos sérülésokozás. Utálom a színészkedéseket, meg amikor épp, hogy hozzáérnek valakihez és már halálán van, de ez bőven túlment azon. És nem véletlenül durvult el jobban a második félidőre, amikor már bőven vezettünk, ők meg egy darab támadást sem tudtak vezetni. A színészkedésről nem is beszélek. Elég csak Piqué sárga lapjának esetére gondolni vagy, hogy Caicedo mit művelt le.
Az is sokat elmond, hogy volt mikor már Ini ment neki két játékosnak.

Ezt már a bajnokin is elkezdték, mondjuk akkor a bíró is bőven partner volt, de legalább most a jogos sárgák nagy részét kiosztották. Annak örülök, hogy nem mentünk bele az adok-kapokba és nem törlesztgettünk. A visszavágótól kicsit félek. Ott már nem lesz vesztenivalójuk, ráadásul otthon játszanak, nagy pénzt tennék rá, hogy menni fog a csontzene.
Forca Barca!!!!
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.07. 13:20:21

Félreértés ne essék, eddig se voltak baráti hangulatúak a katalán derbik, viszont azzal, hogy az Espanyolnak román edzője van, rátett még 3 lapáttal a hangulatra. A meccs néha a Csóka-Szanád (falusi rangadó :mrgreen: ) szintjén mozgott, kb ilyen szabálytalanságokat csak ott látni :D Mi sem maradtunk nagyon adósok, de ez csak természetes, mert annál szörnyűbb nincs, mikor hazai pályán ütnek-vernek a vendégek, ki látott már ilyet? :mrgreen: .
A visszavágón Masch-Arda-Rakitic középpályával állnék fel, elől Sandroval, bennük érzem azt, hogy elég kemény a férfiasságuk ahhoz, hogy ismét egy jó meccs kerekedjen belőle, eredménytől függetlenül :twisted: (hátul talán Piqué Verma Matyi trióval,Vidallal kiegészítve :lol: ).
Az ilyen meccsekkel csak az a baj, hogy a bírók a nyilatkozatok után elhiszik, hogy rosszul fújtak, és a visszavágón majd valami engedékenyebb bírót fogunk kapni =P~
tengit
Barça B

2016.01.07. 13:16:53

Az, amit ez a mocskos útonálló csapat művelt a két meccsen, az nem csak nekik, hanem, a játékvezetésnek is köszönhető. Hiszen, ha a bunkók látják, hogy bármit - ismétlem, bármit - megtehetnek a szankció legkisebb veszélye nélkül, akkor bátran aratnak a szakmájukban. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy egy Real ellen hányan - és mikor - mentek volna zuhanyozni - idő előtt. Arról nem is beszélve, hogy például Pique sárga lapja több, mint nevetséges volt ( csak nem az erőteljes katalán érzelmeire kapta?), ugyanakkor Albát simán felrúgták vagy két méter magasra, és még csak szabadrúgás sem következett. És ha még mindehhez hozzáveszem az elmaradt abszolút tiszta büntetőt, a gólhelyzetben befújt két oltári melléfogásos lest, akkor gondolkodóba esem: most akkor melyik is az aljasabb, a brutális ál-katalánok, vagy a mindent "elnéző" spanyol (vagy legalábbis spanyol érzelmű ) játékvezetők?
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.01.07. 13:15:33

Szerintem a trash talk az bőven bele fér minden sportba, és ettől szép az egész, külön fűszert ad a meccsnek, de mondjuk ha Messit lerúgták volna és kiesik 2 hónapra, akkor számomra már nem vicces. Ennek ellenére én is jót mulatok ezen a meccsen, főleg hogy bucira vertük őket, de méltósággal is lehet egy vereséget fogadni. Amikor Piqué elküldi az anyjába a bírót, kap x meccset.. egész spanyol játékvezetés egy színházba illő darab. Remélem idegenben is röpítünk nekik pár gólt, ne maradjanak elégedetlenek. 8)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.07. 12:44:00

Én értem amit Bob mond, vagy céloz rá, de itt ez már túlment azon a határon, hogy szögletnél kicsit megmarjuk a másikat, esetleg rálépünk a cipő orrára.
Azok beleférnek (nálam nem, nem vagyok ilyen ember, fociztam de sosem alkalmaztam ilyet), de itt bőven túlmentek a határon az Espanyolosok, és ami a durva, hogy még nekik állt feljebb...mindenre reklamáltak, lökdösődtek, fújtattak...kisebbségi komplexusuk elég rendesen kiütközött, az se tett jót a lelküknek,hogy vezetést szereztek, elhitték hogy valakik.

Mindegy, ez szubjektív,hogy kinél mi fér bele, de a tegnapi az már súrolta az ingerküszöböt, és igenis, ahogy felállt Messi sípcsontjára a kapus, az már nem a belefér kategória, meg nem is mindennapos.

Én a visszavágóra nem is játszatnám az MSN, se Iniestát, mert ezek még inkább pusztítani akarnak majd, nem éri meg a kockázatot.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
roby122
Entrenador del Barça

2016.01.07. 12:36:32

Nekem az volt a kedvencem amikor Pique be belerugott az ellenfèl, és lefordult ròla. Nem mehetett tovàbb, mèg Pique kapott sàrgàt... :D
Eszmèletlen mennyire nem tudjàk kèzbentartani a spanyol jàtèkvezetők a meccseket.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.07. 12:32:38

hát nem tudom. sztem az, hogy egy csapat összeszed egy meccsen 8 sárgát 2 pirossal, az már rég nem a "belefér kategória". az, hogy suarez meg a többiek ugatnak még belefér, de mikor valaki már úgy kell fel a földről, hogy a másik sípcsontját használja támaszkodásra az már inkább parasztság sem mint csibészség, meg stb.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.07. 12:22:40

Bob_Marley írta:Néha olyan galamblelkű dolgokat olvasok. :D Egyik kutya másik eb, egyik rúg a másik is. Egyik mutogat a másik is. Egy városi rangadón ezek benne vannak. Játszunk még egyszer, aztán már a kutya nem fog rá emlékezni.
Én saját példámat tudom felhozni. Egyik legjobb cimborám az Újpestben játszott és meccsen szó szerint vérre ment a dolog ellene. Aztán bementünk Hétfőn a suliba és jót nevettünk a dolgon. Kinek hol fáj, ott egy kék folt, ott egy vágás nyom. Diop hasonlók, csak kismiskák egy-két régebbi játékoshoz képest. Összefoglalót láttam, nem szép dolog a másik lábáról felállni, de nálam ez "belefér". Nehogy azt higgyük már, hogy nálunk egy Mascherano vagy más nem csíp oda amikor csak tud. Védő voltam bakker, tudom hogy kell odacsúszni hogy fájjon. :D Suarez pofázott a kapusnak, más odalépett. Ez nálam belefér. Valakinél nem, ezt elfogadom, de ekkora "színházat" nem érdemel. LE is jól megmondta kis üdvözlés volt. :D Ő már csak tudja, ha buli volt ő vastagon benne akart lenni a közepében.
Én is így látom a focit, reggelre kb egyik játékos sem emlékszik a történtekre, szerdán megint kezet fognak, utána nyírják egymást a pályán, aztán ünneplejük a továbbjutást :D Nagyjából ennyi.
Feast4
Director del Fútbol

2016.01.07. 12:16:33

Én akkor röhögtem szét magam (már Suarez topicjában is írtam) amikor a vámpírt ellökték hátulról a kapus még magyarázott neki ő meg mutatta 3-1-nél hogy 4 lesz kicsirigó! :lol: :lol: :lol:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.07. 12:12:40

Néha olyan galamblelkű dolgokat olvasok. :D Egyik kutya másik eb, egyik rúg a másik is. Egyik mutogat a másik is. Egy városi rangadón ezek benne vannak. Játszunk még egyszer, aztán már a kutya nem fog rá emlékezni.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.07. 11:01:17

rég röhögtem ennyit focimeccsen mint tegnap, óriási volt :D a továbbjutás már zsebben, de még egy hentelésre muszáj lesz felkészülni.

a kedvenc jelenetem amúgy az a szitu volt, mikor 4 (44!!4!4) játékos állt suarez mögött és simán ráhúzták a lest :lol: :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.07. 10:15:54

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... er-Barcelo" target="_blank ... riker.html

Itt is van az egész sztori, LE hatalmas, imádom a megnyilvánulásait :)
Ronaldinho&Barca írta:Ki mások is várnák az ellenfelet egy kis szópárbajra.. :D
Ter Stegen, Iniesta, Munir lett volna a tippem :D
noname
Llegenda del Barça

2016.01.07. 10:02:36

Ronaldinho&Barca írta: Diop állítólag így nyilatkozott a meccs után: „Nem mondhatja senki, hogy erőszakosak voltunk, hiszen nem folyt vér. Ha akartuk volna, hordágyon viszik le őket."
Neki miért nincs visszavonva azóta a játékengedélye?!

Mellesleg én vigyáznék az ilyenekkel. Ha Turanról és Suarezről is levesszük a nyakörvet azok ketten halomra verik az egész Espanyolt. :twisted:
A Fifa egy szégyen
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.01.07. 09:54:07

A COPE beszámolója szerint Luis Suárez, Gerard Piqué és Javier Mascherano várta az ellenfél játékosai a folyosón, de szerencsére nem fajult tettlegességig a dolog, miután Luis Enrique csillapította a kedélyeket. A mester szerint csak pár „karácsonyi jókívánság” hangzott el.

Ki mások is várnák az ellenfelet egy kis szópárbajra.. :D

Martinez Munuera játékvezetői jelentésében megemlíti, hogy Diop azért kapott pirosat, mert szidta Suárez anyját, de az uruguayiról is írt, aki az öltözőfolyosón üvöltözött Diopnak többször is, hogy menjen oda hozzá, de végül nem lett komolyabb bonyodalom.

Diop állítólag így nyilatkozott a meccs után: „Nem mondhatja senki, hogy erőszakosak voltunk, hiszen nem folyt vér. Ha akartuk volna, hordágyon viszik le őket."

utóbbi mondathoz azt hiszem nem is kell hozzá fűzni sok gondolatot, hasonló jókat kívánok én is kuntakintének.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
noname
Llegenda del Barça

2016.01.07. 08:51:42

Hihetetlen h a katalnák zászlókért majdnem bezárták a Camp Nout, miközben ezért az Espanyol nem kap semmit. Az ilyen hozzáállásért lazán eltiltanám őket a jövő évi kupától. Egyszerűen nem foci volt, amit csináltak.
Most komolyan, Achilles-ín taposás?! Szándékosan? Azért még csak nem is eltiltás kéne járjon, hanem bírósági eljárás, mert meg is nyomoríthat valakit vele.
persze ezt tolerálja mindenki. 2. félidőre legalább a bíró rájött h ez nem mehet tovább és megadta a kiállításokat, kár h 1,5 meccs késéssel jöttek.
Az a Diop is, a kiállítása előtt mutatták a statokat és csak neki 7-8 szabálytalansága volt. Összehasonlításképp az egész Barcának volt 8-9. Pochettino alatt azért szimpatikusabb volt az Espanyol. Akkor maximum egy Bilbao szintű keménységgel próbálkoztak, de akkor sokszor tényleg próbáltak játszani. De ami most megy. Felháborító. Nem vagyok katalán, ezért nem rühelltem sose az Espanyolt elvből, de az évek alatt úgy megutáltam ezt a csapatot h hihetetlen. Az összeset pszihiáterhez kéne küldeni h kezeljék a kisebbségi komplexusukat. Egyszerűen nem fogják fel h ők nem a Barca. Nincs logikus magyarázat arra h miért jön a részükről ez az utálat. A Barca mindig tisztelettel beszél róluk. Lehet beszélni katalán-spanyol ellentétről, de az Espanyol is tele van katalánokkal. Ez nem az Inter-Milan, Roma-Lazio, Pool-Everton, ahol azonos szinten van a két csapat vagy évtizedekig azonos szinten volt. Itt egy sótlan középcsapat, egy kiesőjelölt küzd a világ legjobbja ellen. Egyszerűen értelmetlen és logikátlan.

A játékról még annyit megjegyeznék h mennyire hasznos volt h pályán volt az összes "tapló" tőlünk is. Masch, Arda, Alba, Suarez, Alves. Ezek közül egyik sem fél odapakolni egy isteneset h kordában tartsa a majmokat. Nagyon helyes. Suarezt kimondottan bírtam. Még sárgát is jogtalanul kapott, emellett szó szerint az őrületbe kergette a fél Espanyolt.

Normális esetben nincs bajom a románokkal(ebben benne van h Kolozsvár jó pár szinttel értelmesebb az ország többi részénél, így nincs annyi soviniszta), de ez az edző egy szenny. Megtestesül benne minden, amiért külföldön utálják a románokat. Meg se próbált tisztességes lenni. Még a Mourinho-féle meg Pepe-féle Clasico-knál is durvább volt a meccs. Remélem nagy bukás lesz neki az Espanyolos karrier és eltűnik a süllyesztőbe mihamarabb. Az ilyen edző pont olyan mint egy betegség. Meg kell előzni, mert kúrálni nehéz.
A Fifa egy szégyen
fanbarca
Entrenador del Barça

2016.01.07. 08:24:52

BarcaPamp írta:Nem láttam a meccset, hogy játszottak az "új" igazolások (A. Vidal és A. Turan)?
Látszik kissé a meccshiány, de ügyesen tolták.

Arda nagyon jó lesz, már most volt egy-két szép megmozdulása, rendre keresi Messit a labdákkal és tökösen játszik. :)

Vidal kissé súlytalan és pontatlan volt, de elfogadható egyelőre ez így. Lesz jobb.

Én csak ámulok és bámulok Neymaron. Egyszerűen fantasztikus, amit csinál. Mentálisan is annyit fejlődött, volt egy pont, ahol megpaskolta egy Espanyol játékos a fejét (nem barátilag), s szót se szólva továbbállt. Jövőre már ő a legnagyobb esélyes az aranylabdára.

Messi azért még mindig Mester. Iniesta is egyre jobb. :D
més que un club
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.01.07. 04:58:59

Nekem tetszett a meccy, nagyon oda tették magukat a fiúk. Xzerintem a hétvégi visszafogottság is a mai meccsnek szólt. Az "csak" egy bajnoki, itt viszont kiesésre megy. Ráadásul ez a hentesbrigád elhitte, hogy van esélyük. És ki tudja, hogy ha a bajnokit is így hozzuk le, milyen hentelés lett volna itt tegnap este. Örüljünk, hogy nincs sérült. Én azt se fogom bánni, ha a visszavágót egy unalmas gólnélküli meccsen hozzuk le. Lehet pihenni, lesznekmsokkal fontosabb meccseink.
Capon
Llegenda del Barça

2016.01.07. 01:53:11

Hú milyen kemény fiú ez a Diop, abban meg csak reménykedek, hogy nem lett felfekvéses a háta mert többet volt a földön mint játékban.
Arra is kíváncsi vagyok mire kapott pirosat és hogy ez hány meccses eltiltással fog járni. Gondolom faji vagy vallási megjegyzést tett, mert a bíró nem sokat tökölt a 2. sárgával inkább egyből pirosat adott, pedig még csak nem is neki szólt be, ilyet se nagyon látni.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.07. 01:16:26

Nem láttam a meccset ezért sima is lett. :D Így a visszavágóra lehet játszatni a cseréket és egy-két ifit is adott esetben. Szép győzelem, a lényegi dolgok nagyjából eldőltek. A gólt azért csak nem sikerült megúszni.....Némi félsz azért így még maradhat.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.07. 00:18:51

Espanyol players entered into the dressing room screaming “We’re going to break you, sons of bitches!” [Cadena SER]

Ha ez igaz, akkor mekkora egy patkányok... :roll: =D>
Mondjuk ennélkül is...

Pape Diop nyilatkozatán meg fakadok, kik is fetrengtek folyamatosan egész meccsen? :mrgreen:
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.06. 23:57:19

S.Agüero írta:Pape Diop (Espanyol): "Nem mondhatják, hogy erőszakosak voltunk, mivel senkinek nem folyt a vére. Ha azok akartunk volna lenni, mindannyiukat hordágyon vitték volna le."

Rossz fiú, igazi hardcore. :lol:
Még két gyors kérdés Mr. Diop.
- Mi lett a végeredmény?
- Hol fogja nézni a visszavágót?
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.06. 23:36:24

Pape Diop (Espanyol): "Nem mondhatják, hogy erőszakosak voltunk, mivel senkinek nem folyt a vére. Ha azok akartunk volna lenni, mindannyiukat hordágyon vitték volna le."

Rossz fiú, igazi hardcore. :lol:
TripleH
Entrenador del Barça

2016.01.06. 22:57:00

Ezekhez képest az atma szépen játszik, felkéne sózni a staduonjukat a francba.
Válasz küldése