Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Jó akkor ezek szerint ő talált ki valami focis iskolát, de a Masiat nem.S.Agüero írta:Como director técnico de la Escuela de Futbolistas fue nombrado Ladislao Kubala, que acababa de colgar las botas.Laci bácsinak is rengeteget köszönhetünk, sőt az egész spanyol labdarúgás, de a Masia egyértelműen Cruyff érdeme. Én legalábbis erről nem tudok írásos dolgot, hogy Kubala találta volna ki.
Como director técnico de la Escuela de Futbolistas fue nombrado Ladislao Kubala, que acababa de colgar las botas.Laci bácsinak is rengeteget köszönhetünk, sőt az egész spanyol labdarúgás, de a Masia egyértelműen Cruyff érdeme. Én legalábbis erről nem tudok írásos dolgot, hogy Kubala találta volna ki.
Ezzel nem értek egyet, mert Cruyff találta ki hogyan kellene ezt rendszerbe tenni és Ajax mintára egy olyan utánpótlás bázist kialakítani, ahol a gyerekek ott tanulhatnak, ott edzhetnek, ott étkezhetnek, ott élhetnek. Laci bácsinak is rengeteget köszönhetünk, sőt az egész spanyol labdarúgás, de a Masia egyértelműen Cruyff érdeme. Én legalábbis erről nem tudok írásos dolgot, hogy Kubala találta volna ki.TripleH írta:A Masia létrejöttében Kubalának szerintem sokkal nagyobb szerepe van mint Cruyffnak, ugyanis ő kezdett el foglalkozni elsőnek az utánpótlás képzéssel.Bob_Marley írta:Magát a stílust Cruyff hozta, magát a Masiat is ő hozta. És nem mellesleg Cruyff egy bizonyos Kovács István alatt dolgozott az Ajaxnál. És ezt a fajta totális futballt vette át Pep és tökéletesítette (és csinálja ma már a világ is)ami az ő érdeme, de ne vegyük el az elődök érdemeit, főleg hogy magyar vonatkozás is van benne.
Konkretan emlekeim szerint 2 eve nem nyert bajnoksagot a Munchen, amikor alairt.. Csak aztan jott a triplazas.csababarca írta:Már akinek, mert a bajnokság se ment minden BM edzőnek...
Azért azt hozzá kell tenni, hogy nagyjából minden rekordot megdöntött a Bundesligában a csapata, az utóbbi időben már márciusban bajnokot avattak (!!!), ami nem kis teljesítmény, sőt. A Bayern mindig is kiemelkedő kerettel rendelkezett a többi csapathoz képest, a többi edző mégse tudta ennyire magabiztosan nyerni a hazája bajnokságát.noname írta:Fogalmazzunk inkább úgy, hogy remek Barca edző.Kovbal88 írta:Szerintem remek edző, egy szétesett Barcelonát rakott össze egy év alatt.
Emberileg is nagyon ott van, és nagyon jó, hogy LE is követi őt ebben a szellemiségben.
Bárki bármit mond, azért vannak hatalmas gödrök a Barca életében is.
Az meg, hogy remekül ki tudja kihasználni a lehetőségeit (jobbnál-jobb szerződéseket kap) csak tovább emeli szakmai hozzáértését. Nagyon okosan menedzseri saját magát előre.
A hat kupa, pedig magáért beszél!
Pep esetében a fő gond az h egyelőre nem mutatta jelét annak h tudna alkalmazkodni. LE hajlamos akár átengedni rövidebb, hosszabb időre a kezdeményezést, ami azt eredményezi h a meccsek nyíltabbak. Pep akkor is fenntartja az ellenfél tizenhatosa előtti passzolgatást, ha látványosan semmi nem jön be. Ez az, amiben LE jobb, főleg a nagy meccseken. A Bayern csak kegyelemből úszta meg annyival, amennyivel. Ha nagyon akarjuk, Münchenben is kaptak volna még vagy 3at.
Továbbra is várat magára h Pep más csapatnál bizonyítson. Az szép, hogy nagyon stabillá tudja tenni a csapatait, de pont a nagy meccseken jön néha a tanácstalanság.
A Masia létrejöttében Kubalának szerintem sokkal nagyobb szerepe van mint Cruyffnak, ugyanis ő kezdett el foglalkozni elsőnek az utánpótlás képzéssel.Bob_Marley írta:Magát a stílust Cruyff hozta, magát a Masiat is ő hozta. És nem mellesleg Cruyff egy bizonyos Kovács István alatt dolgozott az Ajaxnál. És ezt a fajta totális futballt vette át Pep és tökéletesítette (és csinálja ma már a világ is)ami az ő érdeme, de ne vegyük el az elődök érdemeit, főleg hogy magyar vonatkozás is van benne.
Bob_Marley írta:Magát a stílust Cruyff hozta, magát a Masiat is ő hozta. És nem mellesleg Cruyff egy bizonyos Kovács István alatt dolgozott az Ajaxnál. És ezt a fajta totális futballt vette át Pep és tökéletesítette (és csinálja ma már a világ is)ami az ő érdeme, de ne vegyük el az elődök érdemeit, főleg hogy magyar vonatkozás is van benne.
Így visszaolvasva elég hülyén fogalmaztam meg, de arra akartam utalni amit te is most leírtál.nzxtpo írta:Pep modernizálta az ő általa annak idején játszott stílust
Ez így van és ahogy lejjebb is írták jó párhuzamot lehet vonni Busival. Őt is mindenki szidja, hogy egy tök átlagos játékos, belekerült egy jó csapatba és abból élt. Max. egy jó pszichológusként ismerik el, mert volt egy Ini-Xavi-Messi triója akivel akárki sikeres lett volna. Amellett az igazolásait is folyamatosan kritizálják, mindenki Csigával meg Ibrával jön. Arról viszont nem szól a fáma, hogy hozta Danit, aki az egyik legfőbb letéteményese volt a sikereknek vagy Keita aki szintén fontos láncszem. De nem csak Deco-t és Ronniet volt töke elküldeni, Yaya-nak se átallott kevesebb szerepet osztani Busi javára. Mondjuk ezért a Barca szurkolók is ki akarták "nyírni", de végül nem bizonyult hibának, sőt!csababarca írta:Az alapfelvetés az volt, hogy meggyőzi a károgókat.
A károgók a szurkolók egy része.
Én arra reflektáltam, hogy akik eddig nem ismerték el, azok már nem fogják sose, alkosson bármit a cityvel vagy más csapattal.
Bobnak igaza van, akik azzal dobálóznak, hogy azzal a barcával könnyű volt, azoknak a véleménye nem sokat ér.
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy remek Barca edző.Kovbal88 írta:Szerintem remek edző, egy szétesett Barcelonát rakott össze egy év alatt.
Emberileg is nagyon ott van, és nagyon jó, hogy LE is követi őt ebben a szellemiségben.
Bárki bármit mond, azért vannak hatalmas gödrök a Barca életében is.
Az meg, hogy remekül ki tudja kihasználni a lehetőségeit (jobbnál-jobb szerződéseket kap) csak tovább emeli szakmai hozzáértését. Nagyon okosan menedzseri saját magát előre.
A hat kupa, pedig magáért beszél!
Jah tényleg, elnéztem. De ha Te is így gondolod, akkor nem kellemetlen a szituációBob_Marley írta:Nem én írtam (habár így gondolom) hanem lejjebb MessiNeymarSuarez.csababarca írta:
Bobnak igaza van, akik azzal dobálóznak, hogy azzal a barcával könnyű volt, azoknak a véleménye nem sokat ér.
Nem én írtam (habár így gondolom) hanem lejjebb MessiNeymarSuarez.csababarca írta:
Én már olyannal le sem állok veszekedni, aki szerint az akkori Barcával bárki halomra nyerte volna magát...nzxtpo írta:Igen el van ismerve sokak szemében (Barcások, "tiki-taka" szimpatizánsok, szakemberek stb...), de mi most azokról beszéltünk, akik azt állították, hogy a Barca akkori keretével bárki nyert volna ennyit, akik azért támadták, mert Németországba ment, és ott csak a Bayern van, akik utána azzal jöttek, hogy de nem nyert BL-t pedig Heynckestől egy triplázó csapatot vett át...Bob_Marley írta:Szerintem azért eléggé el van ismerve, év edzői díjak stb. Az hogy az újságok néha előhoznak dolgokat ha úgy van az mindenkivel előfordul. LE is rögtön egy semmi ha ikszelünk.
Mondjuk most se nyert valami Bundesliga szavazáson, de az nem szakmai szavazás volt hanem internetes. Németeknél kevésbé szerették talán, de a sikerek megvoltak.
Volt játékosok, más edzők, általában mind-mind nagyon elismerően nyilatkoznak róla.
Igen el van ismerve sokak szemében (Barcások, "tiki-taka" szimpatizánsok, szakemberek stb...), de mi most azokról beszéltünk, akik azt állították, hogy a Barca akkori keretével bárki nyert volna ennyit, akik azért támadták, mert Németországba ment, és ott csak a Bayern van, akik utána azzal jöttek, hogy de nem nyert BL-t pedig Heynckestől egy triplázó csapatot vett át...Bob_Marley írta:Szerintem azért eléggé el van ismerve, év edzői díjak stb. Az hogy az újságok néha előhoznak dolgokat ha úgy van az mindenkivel előfordul. LE is rögtön egy semmi ha ikszelünk.
Mondjuk most se nyert valami Bundesliga szavazáson, de az nem szakmai szavazás volt hanem internetes. Németeknél kevésbé szerették talán, de a sikerek megvoltak.
Volt játékosok, más edzők, általában mind-mind nagyon elismerően nyilatkoznak róla.
szakmailag persze elvan.Bob_Marley írta:Szerintem azért eléggé el van ismerve, év edzői díjak stb. Az hogy az újságok néha előhoznak dolgokat ha úgy van az mindenkivel előfordul. LE is rögtön egy semmi ha ikszelünk.
Szerintem azért eléggé el van ismerve, év edzői díjak stb. Az hogy az újságok néha előhoznak dolgokat ha úgy van az mindenkivel előfordul. LE is rögtön egy semmi ha ikszelünk.csababarca írta:Sose fogja.nzxtpo írta: -ha eredményes lesz, akkor meggyőzi a károgókat
Ha a Baktalórántházával BLt nyerne két éven belül, úgy hogy nem nyúl a mostani kerethez, nah akkor talán nagy undorral bemondanák,hogy jó ez szép volt.
Ha bajnoki címet nyer a Cityvel, akkor is jön majd a duma, hogy beleült a jóba, így könnyű, stb.
BL meg más kávéház, oda szerencse kell főleg, de ha össze rak egy jó csapatot, akkor 1-2 éven belül 4 közé odaférhet simán.
EGyébként ha képes lenne Pep levetkőzni a makacsságát, és kicsit jobban alkalmazkodni,kevesebb lenne a károgó, erre a pl jó lehet.
Sose fogja.nzxtpo írta: -ha eredményes lesz, akkor meggyőzi a károgókat
És akkor neked mi számít jó eredménynek? Nálam az első két évben 1 bajnoki cím, BL elődöntő (onnan meg bármi megtörténhet), és egy ligakupa vagy FA kupa, már nagy eredménynek számítana, figyelembe véve pl. a korábbi BL szereplésüket, a túlzsúfolt angol menetrendet és a bajnokság kiegyensúlyozottságát.zola8787 írta:Én vagyok a legnagyobb károgó, továbbra is várom, hogy meggyőzzön. A City-vel megteheti (mindig is mondtam, hogy egy középszerű csapatot emeljen magasba, akkor elismerem, hogy tévedtem és jó edző, a City jó lesznzxtpo írta:
-ha eredményes lesz, akkor meggyőzi a károgókat)