2015.12.30. 00:29:35
Azért a kölcsönadásoknál is érdemes számolni azzal, hogy sokkal nehezebb ott beverekedni magát egy játékosnak. Az edző is tudja, hogy hosszútávon nem számolhat vele, így nem is nagyon erőlteti csak, ha az komoly erősítés a csapatának. Ez egy fiatal játékosnál nem egyszerű, ezért sem jön be annyi kölcsönadás. De nem csak nálunk, hanem általában. Plusz edzője válogatja. Van akinek annyit jelent, hogy jön egy évre egy kölyök, aztán majd használjuk valamire.
Deulofeu az előbbi kategóriába tartozik, ő tényleg komoly erősítés az Evertonnak. Adama-t sem nagyon értettem. Egy évet volt a B-ben, piszok jó kis játékos volt nyugodtan maradhatott volna, egy 18 éves kölyköt nem vet vissza a harmadosztály, plusz szem előtt is lett volna.
Én ebben látom a problémát. Túl gyorsan kezdik el ide-oda küldözgetni a játékosokat (most nem Samperre vagy Grimaldora gondolok). Egy 18 évest nem fognak elkezdeni beépítgetni az edzők, ha tudják, hogy egy-két év múlva mindenképp dobbantanak. Ez vonatkozik arra is amit LE csinált a Munir-Sandro párossal.
Sampert semmiképp sem lenne szabad elengedni. Igaz, hogy Busquets ott van előtte, de egy ilyen stílusú játékos hiányát iszonyatosan megérzi a csapat. Egy kicsit fejlődne, és tudnánk pihentetni Busit, sérülés miatt sem kellene eret vágni, de mellette is tudna játszani.
Denist viszont nem tartom jó ötletnek visszahozni télen. De még nyáron sem. Kaphatna még egy évet a Villarrealban, rendszeresen játszik, fejlődik, főleg ha tényleg jönne egy cserecsatár. Arda ugyanúgy tud ott játszani kp-n pedig nyáron lennénk öten (Ini, SR, Rafinha, Rakitic, Arda) két pozícióra, amiből egy (Ini) betonkezdő. Másrészt ha jól tudom nem is kölcsönben van, hanem visszavásárlási opciónk van rá.
Forca Barca!!!!