csababarca írta:Még mindig az alapfelvetés az,hogy az Arsenal játszósabb csapat mint a Juve, ez tény, most ezen nem is érdemes vitatkozni,meg számokat bedobálni. Úgyhogy szerintem ehhez a megállapításhoz kanyarodjunk vissza. Mert én ebből a tényből indultam ki, és hogy talán nekünk ez jobban fekszik. Ez se talán,mert mindig a bunker lett a vesztünk, általában amikor nekünk jött egy csapat,vagy kinyílt, azoknak végük volt. Persze erre is fogsz találni példát, hogy aztán felnagyítsd, de kivételek mindig voltak, és lesznek is.
Érdekes, mert én egyre kevésbé érzem azt, hogy ellenünk a bunker lenne a nyerő. Nyilván azt adom, hogy a stabil védekezés az mindennek az alapja ellenünk, nem lehet nekiállni fejjel nekünk rontani, de idén nem találok példát arra, hogy valaki bunkerből vert volna meg minket.
Pár példa (vagyis az összes): A Sevilla kétszer is nekiállt játszani (nem nekünkrontani) ellenünk egyszer ki is kaptunk tőlük, az EU Szuperkupa döntőn, meg centiken múlott, hogy megégjünk. A Bilbao hazai pályán szintén támadólag, agresszívan lépett fel, a Vigo attraktív, támadófocival tömött ki minket, de most a Vale és a Depor is hátrányból mentett pontot, tehát nem az történt, hogy lőttek egy gólt, aztán parkolták a buszt. Mondhatnám még példaképp, hogy a 'Kusen ellen, hogy megszenvedtünk vagy a hazain, mert azok is 'játszós' focit toltak.
Bekkelős csapat elleni pontvesztésnél max a Roma elleni meccs ugrik be, amikor az egyenlítő gól után szenvedtünk velük, de a többi csapat esetében általában a 'játszós' focival győztek le/szedtek tőlünk pontokat el.(Nyilván minden meccsnek megvolt a maga fordulópontja, nem azt mondom, a Vigo/Bilbao ellen hatalmas bakiknak köszönhetően alakult úgy a játék képe, hogy az az ellennek pont jól feküdjön és az is igaz, hogy a Sevilla elleni két meccsen, vagy a Vale/Depor ellen is rég el kellett/lehetett volna dönteni a meccset... )
Amire ki akarok lyukadni, az az hogy az Arsenal (és egy alapvetően játszós csapat) sokkal inkább képes arra, hogy
-ha nem megy a csatárainknak és emiatt kinyílunk hátul, akkor azt büntesse.
-ha mondjuk vezetünk és lankad a figyelem, vagy a védelemből valaki könnyelmű, azt büntesse.
-ha egy tetűlassú Matyi vagy egy fennragadó Alves a két szélsőhátvédünk, akkor azt a gyors szélsői révén büntesse.
Ez alapján én tartok az Arsenaltól, mert mindazon képességek birtokában vannak, amivel idén eddig meg lehetett fogni minket, és azt gondolom, hogy sokkal veszélyesebbek ránk nézve, mintha valaki beáll buszozni...