Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.12.09. 11:42:51

Rinku írta:
MessiNeymarSuarez írta:Arbeloa:

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval."
És még a szívességet is megteszik nekem, hogy még egy kisujjnyit sem kell alátámasztanom a korábbi kommentemből. Hát nem gyönyörű? Milyen sportszerű és tisztalelkű hozzászólás? Na, ezért gyűlöljük, hajnesz, a madridot és a madridistákat. :) Mert összefoglalnak mindent, amitől egy jó érzelmű futballszurkoló a gyomrát kihányja.

Erre többet már nem is nagyon lehet írni. Talán csak annyit, hogy nem én tényleg tudom, hogy több százmillió ember hogyan képes ezt a csapatot támogatni? Mi szépet, becsülendőt lát benne? Mi az, ami megfogja úgy, hogy kiadjon pénzt arra, hogy még mezt vegyen, meccsre járjon? A jelenlegi és az elmúlt 10 éves realnak szurkolni számomra olyan, mint nyalogatni egy fehérre meszelt latrinát, amelyik minden vidéki idős embernek kint áll a kertjében. 50-60 éve szerzett fasiszta aranyak? Összevásárolt galaktikus csapat, akiknek akkor éppen nem volt párjuk? Ez lenne a nagy történelem? Az ilyennek az arcával tudnám felmosni a Vörösmarty teret.
Én sem szeretem őket, egyáltalán nem. Viszont nem is gyűlölöm őket,csak egyszerűen nem szeretem. Van, hogy bekapcsolok egy Real meccset, és "próbálom kiszurkolni" a vereséget, viszont egy meccset sem áldoznék meg a mi csapatunktól azért, hogy a Real is kikapjon (bár palesznak igaza van, az égvilágon semmi köze a kettőnek egymáshoz :mrgreen: ). Amúgy Piqué is tett érdekes nyilatkozatokat az elmúlt hónapban, nem csak a madridisták, az ilyenek a sajtónak szólnak inkább, mintsem az igazi szurkolóknak.
Ahogy olvasgattam, a másik oldal szurkolói is nagyrészben Messinek adnák az Aranylabdát, nagyon kevesen kardoskodnak CR mellett, szóval még azért sem lenne indokolt, hogy itt lealacsonyítsuk CR 4 gólját, szinte 100%,hogy nem fogja megkapni a bogyót. Én sem szeretem, viszont elismertem, amikor jó volt. Most nem jó, viszont az nem az ő hibája, hogy nem Suarez lett a 3. a listán.
Rinku
Director del Fútbol

2015.12.09. 11:29:54

MessiNeymarSuarez írta:Arbeloa:

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval."
És még a szívességet is megteszik nekem, hogy még egy kisujjnyit sem kell alátámasztanom a korábbi kommentemből. Hát nem gyönyörű? Milyen sportszerű és tisztalelkű hozzászólás? Na, ezért gyűlöljük, hajnesz, a madridot és a madridistákat. :) Mert összefoglalnak mindent, amitől egy jó érzelmű futballszurkoló a gyomrát kihányja.

Erre többet már nem is nagyon lehet írni. Talán csak annyit, hogy nem én tényleg tudom, hogy több százmillió ember hogyan képes ezt a csapatot támogatni? Mi szépet, becsülendőt lát benne? Mi az, ami megfogja úgy, hogy kiadjon pénzt arra, hogy még mezt vegyen, meccsre járjon? A jelenlegi és az elmúlt 10 éves realnak szurkolni számomra olyan, mint nyalogatni egy fehérre meszelt latrinát, amelyik minden vidéki idős embernek kint áll a kertjében. 50-60 éve szerzett fasiszta aranyak? Összevásárolt galaktikus csapat, akiknek akkor éppen nem volt párjuk? Ez lenne a nagy történelem? Az ilyennek az arcával tudnám felmosni a Vörösmarty teret.
Football, bloody hell. /SAF/
Cseri
Entrenador del Barça

2015.12.09. 11:17:03

A Real nagy klub,történelemmel, ez nem vita tárgya, a jelen játékosállományát nem minősíteném, megteszik Ők maguk :) Az,hogy napjainkban a tisztelet teljesen kiveszik az emberekből jól nyomon követhető ezekben a megnyilvánulásokban is,nyilván kompenzálnak, más nem nagyon jut nekik. :) "Mindig más bolondul meg,Mi meg sosem"- Kispál. Az,hogy sosem drukkolnék nekik még nem jelenti azt,hogy ne ismerném el a teljesítményüket. 8 gólt rúgni Bl meccsen nem semmi,ugyanúgy,ahogy egy játékosnak 11 gólt szerezni a csoportmeccsek alatt, sem megy mindenkinek. Ettől függetlenül szerintem idén sem nyernek semmit. :) Ha már történelem:azt ne felejtsük el,hogy a "királyi gárda" mindig rendszer barát volt és az egyik aranykorszaka véletlenül egybe esett a Franco rezsimmel...
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.09. 10:15:16

Rinku írta:
hajnesz írta:Nem vagyok álszent, de itt egyesek jobban szurkolnak a Real ellen, mint a saját csapatuknak, kicsit unalmas már. Nemhiába "barca kids troll footbalon..."
Ha mi játszottunk volna a Malmö ellen, mi sem álltunk volna meg 6 alatt, és biztos lövettünk volna Messivel 3 gólt, e felől senkinek ne legyen semmilyen kétsége sem.
Szerintem rosszul méred fel a dolgokat. Az nem kétséges, hogy az itt jelenlévők a lelkük mélyéről gyűlölnek mindent, ami a real. És ezt elvitatni sem lehet tőlük. Gondolom te sem 3 éve nézed a Barca meccseket. Szóval nem is nagyon van mit megindokolnom azon, hogy a megvetés ás az utálat a madrid felé az egy érthető szurkolói hozzáállás részünkről. De hogy a Barca szereteténél jobban utálnánk őket? Hm, ez azért már túlzó állítás szvsz.

Mi is alaposan megkentük volna a Malmöt, ez így van. De itt a lényeg, és ez a fontos, megint totál minden rendben van arcban madridban. Megint kisz.rták a spanyol viaszt, megint ők a világ teteje. Nem baj, hogy két héten belül elkövették a klub egyik legszégyenteljesebb dupláját, most hogy a hétvégén megverték a patinás nebáncsvirág Getafe-t, tegnap pedig Gyökér rúgott négyet és tök szerényen, mélységes alázattal lenyilatkozta, hogy "a rekordok kergetnek engem", ismét adják az alapot arra, hogy mindent amit dobálni lehet, dobjunk és ismét röhögni lehessen rajtuk. :) Ami utálat és megvetés folyik be hozzájuk tőlünk, azt mind maguknak köszönhetik. Úgyszólván, ők teremtettek minket.

A végtelenül pacifista hozzáállásoknak is megvan a maguk előnyök. Bob aztán, ha vödörrel húznák nyakon, sem lehetne a sodrából kihozni. Becsülöm az ilyen magatartást, de ez a real madrid elég régóta egy rohadó fekély, majd ha változni fog az eszmei és ideológiai hozzáállásuk mindenhez és mindenkihez, aki nem ők, na majd akkor beszélhetünk arról, hogy ne kössünk beléjük.
Egy vérbeli Barca szurkoló szavai és gondolkodása, egy-két hozzászóló merőben félreértette néhányunk álláspontját.

Bármit ráteszek, h Arbeloa elcserélné a nagy Real történelmet az utóbbi Barca 10 évre, ezáltal válik szimpla hazugsággá a mondandója.
Kash
Entrenador del Barça

2015.12.09. 01:04:24

Ezt pont Arbeloa mondja, akinek semmi köze nem volt a történelemhez, illetve a közelmúltban is egy botlábú amatőr benyomását keltette, kb semmi köze nemvolt a Madrid összeguberált trófeáihoz. :D
Ha mondjuk egy nyolcvan éves ős madridista mondja ezt, megértem, ő sok mindent átélt szurkolóként, de mint tudjuk, az öregek ilyet sosem mondanak, főleg a bölcsek.
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2015.12.09. 00:36:11

Én erre mindig azt szoktam mondani, hogy:

A: itt fejezzük be...
B: a múltból nem lehet megélni...
C: amióta szurkolsz a Realnak, hányat láttál és én hányat láttam a saját csapatomtól?

De most tényleg...most gondold el, hogy egy Liverpool szurkoló az előző szezon végén mondta egy cselzisnek, hogy igen ám barátom, de nekünk 5 BL győzelmünk meg 18 bajnoki címünk van...gondolom, hogy rettentően meghatotta :lol: :lol: A Pool évek óta a fasorban sincs, a cselzi meg nyeli befele a bajnoki címeket... (oké, hogy most 3 pontra vannak a kieséstől, ne ezt ragadjátok ki az egészből...)

Lényeg a lényeg: az, hogy mi volt 50-100 évvel ezelőtt, a kutyát nem érdekli. Szép dolog a történelem, meg jó, ha egy klubnak van, de azért akkor, amikor az egyiknek nagyon megy, a másiknak meg nagyon nem, ezzel védekezni...kicsit olyan szánalmasnak találom...

Na meg ugye a Liverpool is nem is tudom mennyivel többször nyert bajnokságot, mikor kinevezték SAF-t...azóta eltelt 29 év és most ott tartunk, hogy a United-nek 2-vel több bajnoki címe van :D

Úgyhogy ki tudja, már lehet, hogy nem sokáig tudnak vagánykodni a 10 BL győzelemmel meg 32 bajnoki címmel...az utóbbi 10 évben -8ról -5, -13ról -9...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.09. 00:05:54

Ezen a szovegen en is rohogni szoktam amugy. Megmondom oszinten baromira nem zavar, hogy a Real az elmult 100 evben tobb trofeat gyujtott, amikor az elmult 10 evben en Barca szurkolokent sokkal jobban szorakoztam szerintem.. :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.12.09. 00:01:06

Arbeloa:

Na ezen jot nevettem :D

Amúgy is, ez foci, vagy történelem óra? :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.12.07. 15:16:01

Szerintem ne mmaga a poszt ovis, hanem az, hogy Piqué kb. ugyan ezt írta ki egy hete.... Azért ennél lehetett volna kreatívabb is .
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.12.06. 14:36:39

Robcsyy írta:
Nero. írta:Azért Gutit ennyire nem oltanám le. Az a sarkazós passza mindennél többet ér, Messi soha nem tudná megcsinálni, Xavi a cipőjét se kothetné ennek a meg nem értett futballzseninek, jaaa hogy egyhete az ötödik számú csatárunk megcsinálta. :lol:
"Guti passzára 30 év múlva is emlékezni fognak, mint a klasszis, a kreativitás, a bátorság és a higgadtság mintapéldájára. A zsenialitás feledhetetlen szikráját gyújtotta meg. Kivételes játékos, aki a géniuszok anyagából kelt életre..."
Zseniális, sose felejtem el :lol: :lol:
Próbált vicces lenni a kis meleghógolyó, de ez eleg gyengéje sikerült.

Guti tegnapi postjára nem egy Madridista mondta azt, hogy ez inkább szánalmas próbálkozás tőle,
és hogy nem kéne postolni ilyeneket, miközben épp most zárták ki a klubot a kupából, meg 0-4-re égtek a rivális ellen... :mrgreen:
kanty
Llegenda del Barça

2015.12.06. 13:36:06

Nekem semmi gondom a szívatással, csipkelődéssel, viszont Guti és Piqué is ovis szinten nyomatja.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Robcsyy
Entrenador del Barça

2015.12.06. 13:00:31

Nero. írta:Azért Gutit ennyire nem oltanám le. Az a sarkazós passza mindennél többet ér, Messi soha nem tudná megcsinálni, Xavi a cipőjét se kothetné ennek a meg nem értett futballzseninek, jaaa hogy egyhete az ötödik számú csatárunk megcsinálta. :lol:
"Guti passzára 30 év múlva is emlékezni fognak, mint a klasszis, a kreativitás, a bátorság és a higgadtság mintapéldájára. A zsenialitás feledhetetlen szikráját gyújtotta meg. Kivételes játékos, aki a géniuszok anyagából kelt életre..."
Zseniális, sose felejtem el :lol: :lol:
Próbált vicces lenni a kis meleghógolyó, de ez eleg gyengéje sikerült.
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
messideco
Presidente del Barça

2015.12.06. 02:39:22

Visszavonult, szóval neki mindegy... Akármit mondhat gyakorlatilag, míg egy aktív játékosnál ez kevésbé érvényes.
Kép
"And my heart will leave you never."
Nero.
Llegenda del Barça

2015.12.06. 02:13:34

Azért Gutit ennyire nem oltanám le. Az a sarkazós passza mindennél többet ér, Messi soha nem tudná megcsinálni, Xavi a cipőjét se kothetné ennek a meg nem értett futballzseninek, jaaa hogy egyhete az ötödik számú csatárunk megcsinálta. :lol:
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.12.06. 01:56:25

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=571DD94C" target="_blank

Drága Fair Play díjas Guti gratulál nekünk az egy ponthoz, milyen jófej, remélem a csapatának is gratulál majd ha a Mestallában megint kikapnak .... :lol:

Aztán majd Piqué neki is oda szúr, megérdemlik egymást :mrgreen:
noname
Llegenda del Barça

2015.12.05. 10:21:49

Köszönöm. Nekem is eszembe jutott h a weboldalon ha kint van az infó, az valszeg hivatalos tájékoztatásnak minősül, csak lusta voltam utána nézni.
A Fifa egy szégyen
MR. TROMORT777

2015.12.05. 10:03:05

A RFEF elküldte a kizárást a Madridnak és abban le vol írva miért helytálló a kizárás.

Csak egy angol összegzést olvastam, abból pár gondolat.

-A RFEF tájékoztatta a Villarealt és kint van a hivatalos oldalukon.
-A Villareal-nak nem volt kötelezettsége értesíteni a Madridot.
-A Madrid 41.es pontra való hivatkozása, amennyiben magát a játékost sem értesítették sem helytálló, mert a weboldalon fent van, ami hivatalos tájékoztatásnak számít.
-A játékosnak tudnia kellett volna, mivel az akkori klubbja tájékoztatva volt, a Madridnak tudnia kellett volna, mert nekük utána kellett volna néznie. (Kitérve arra is, hogy Cheryshev csak kölcsönben volt, szóval nekik is figyelniük kellett volna)
-Illetve sok klub a szezon elején elkéri ezeket az információkat külön a szövetségtől, pont ezért. Nem a Villareal feladata, hogy tájékoztassa őket külön.

Sőt, az érvelésben még volt egy olyan példa is, hogy ez olyan mintha egy sofőr elfelejtené, hogy elfogytak a pontjai és úgy vezetne.
noname
Llegenda del Barça

2015.12.05. 09:13:28

Keresik a kibúvókat. Remélem kivételesen nem csinál hülyét magából a döntőbíróság. Nem értesítették. :lol:
A Fifa egy szégyen
ab1daL
Director del Fútbol

2015.12.05. 08:45:43

Nem olyan biztos a kizárás:

http://madridom.hu/blog/2015/12/04/ujab ... esitettek/" target="_blank
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
mess2009
Director del Fútbol

2015.12.05. 08:45:20

ami engem illet nem létezik ellenszenvesebb klub a R.Madridnál de: ez a döntés úgy ostobaság ahogy van.pontosítva: a döntés konzekvens a szabály az ami nem ok.
egyszerűen nincs arányban az elkövetett szabályszegéssel.akkor sem ha szándékos (amit nehéz lenne bizonyítani) akkor meg pláne, ha egy figyelmetlenségről szól amit nem is biztos, hogy a játékos követett el.
minden esetre: ha ez a kupa eddig x-dik volt az erősorrendben ezzel a húzással még lejjebb csúszott.
noname
Llegenda del Barça

2015.12.05. 08:14:01

A kupa azért is fontos, mert így szóhoz juthattak a 2. vonal játékosai. A Realnak nagyon bő a kerete, kupa nélkül lesznek ott még gondok azokkal, akik nem kapnak elég lehetőséget.
A Fifa egy szégyen
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.05. 03:06:45

Az tényleg igaz, hogy a kupa csak a Bl és a bajnokság után következik, de akkor sem egy lebecsülendő sorozat. Sosem értettem azt a hozzáállást, hogy jobb leadni kupát mert bajnokság, Bl stb. Nyilván úgy többet lehetne pihenni, de ez is hozhat két kupát.
Viszont a Realnak most közel sem az a gondja, hogy olyan megterhelő lenne nekik egy másik sorozat.
crixus írta:
Mascherano írta: én olyat olvastam, hogy a kupa az nem is fontos, csak a bl és a bajnokság =D>

Személy szerint én örülök is meg nem is a Real kipottyanásának. Jobb egy szezon csak 2 klasszikussal. Megmarad a varázs... Másrészt azért tény, hogy a Real-nál így több erő marad majd a bajnokikra, ami ha a hátrányukat nézzük akkor annyira nem is nagy baj a számukra.
Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Nagyon illúziórombolóak voltak azok az évek, amikor 6-7 klasszikust játszottunk egy szezonban. Teljesen presztízsét vesztette. És akárhogy is nézzük a Real kipottyanásával a legnehezebb ellenféllel már nem kell számolni.
Forca Barca!!!!
crixus
Entrenador del Barça

2015.12.05. 00:33:31

Mascherano írta: én olyat olvastam, hogy a kupa az nem is fontos, csak a bl és a bajnokság =D>
Mondjuk azért ebben van némi igazság. :D :D
Ha azt nézzük akkor ezen a szinten ez a két legfontosabb trófea. Utánuk a Kupa majd a szuperkupák. Persze a játékosok, edzők szerint mind egyformán fontos, de ugyan ki fog sírni a spanyol szuperkupáért ha a zsebünkbe kerül egy bajnoki arany és/vagy a BL? Madridistáknál ez hasonlóan működhet. Gondolom én...

Személy szerint én örülök is meg nem is a Real kipottyanásának. Jobb egy szezon csak 2 klasszikussal. Megmarad a varázs... Másrészt azért tény, hogy a Real-nál így több erő marad majd a bajnokikra, ami ha a hátrányukat nézzük akkor annyira nem is nagy baj a számukra.
Nero.
Llegenda del Barça

2015.12.05. 00:01:15

Mondjuk én még annyira nem írnám le őket, mint csapat. Nagyon nem nekik áll a zászló, de ez a 6 pont december elején még semmi, nekünk meg kezdődik az erőltetett menet. Lesz hétközi forduló, klubvilágbajnokság, valószínűleg 6-8 kupameccs. Arra is mérget vennék, hogy ők a BLben könnyűt kapnak, mi meg lazán behúzzuk az Arsenalt vagy a Cityt.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Mascherano
Jugador del Barça

2015.12.04. 19:23:58

MessiNeymarSuarez írta:
Nero. írta:Aki jókat akar derülni, az néha átnéz a túloldalra. :lol: Az elmúlt 10 év ugye a kifogásokról a szólt, de most már annyira nincs mit kitalálni, hogy nem is baj"mert az életben vannak fontosabb dolgok is. " :D

Nem mintha nem lenne igaz, csak nevetséges ez a sok magyarázkodás.
Én már mára befejeztem, miután olyanokat olvastam hogy" Ebbe is Blatter van, sikeresnek kell tennie valahogy Messit" meg "Örülhetnek a katalányok, legalább talán van esélyük idén nyerni valamilyen kupát" meg hogy a Barcelona tehet erről is,stb... :lol:
Teljesen elfogytak a kifogásaik , én olyat olvastam, hogy a kupa az nem is fontos, csak a bl és a bajnokság =D>
Més que un club !
Válasz küldése