Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Szerintem ezzel igazából szinte majdnem mindenki így van..Chino írta:Lehet, hogy egyedül vagyok, de én egyáltalán nem szeretném, ha egyszerűsödne, egysíkúbbá válna a játéka, még akkor is ha ugyanilyen százalékban jönnének be a cselei.
Most csak egyre válaszolok, Messinél is nyilván az emelte még magasabbra hogy hatékonyabb lett ezt írtam Neymarhoz is, hogy a folyamat a lényeg és racionálisabb legyen, a JÖVŐBEN. És nekem pl Xavi volt mindig is a kedvencem, ő is hibázott az elején meg később is persze, de a csávó mindig arra törekedett, hogy ezeket nullára redukálja.recrea
Nem lehet összehasonlítani, amit Neymar és Messi csinál. Lehet, hogy sokan nekem ugranak,de nekem az argentin cselei elég sablonosak. Már testalkatából adódóan is sokkal alkalmasabb ezekre a testcselekre. Persze van mikor csinál olyan szólókat, mint a Bayern vagy a Bilbao ellen és attól is leesik az állam, de nagy százalékban befelé húz csinálja az apró testcseleket, amihez kivételes kezdősebesség társul. Félreértés ne essék nem azt mondom,hogy ez nem olyan nagy szám, mert olyan szinten csinálja, hogy hiába tudja az ellenfél mi jön nem tudja megakadályozni. Ugyanakkor rengeteg alkalommal belevezeti 2-3 emberbe és szerelik, ez pedig sokat ront a hatékonyságon. Ráadásul ha őt szerelik, többnyire megáll és nem támad vissza. (bár mostanában van példa az ellenkezőjére is) Neymar viszont inkább a kiszámíthatatlanságra épít, és labdavesztés után mindig visszatámad, meg akarja szerezni a labdát. Az a ugra-bugrálás sem olyan felesleges, mint azt sokan gondolják. Meg lehet figyelni, hogy sokszor pont ezek után húzza meg, ha az ellenfélnek egy kicsit is változik a súlypontja.Bob_Marley írta: Ezzel én is vagyok, ezért hiszek a tökéletesség fejlesztésében. Én többször írtam már, hogy nekem sincs bajom ha valaki cselez, de hatékonyan csinálja amit csinál. Sokszor Messihez vannak hasonlítva a dolgok és nyilván nem lehet főleg nem mostanában, de ha cselezés akkor ő tökéletes példa rá, hogyan lehet hatékonyan művelni. Én egyszer sem szólok mikor pl Neymar fogja meghúzza visszaveszi, lövőcsel bármi és megy tovább. Csak haladjunk valamerre.Én mikor szóvá teszem, hogy felesleges dolgot csinál azokat arra értem mikor áll ugrabugrál, vagy kockázatos cseleket használ és nem jön be. Messit nem látod ilyeneket, aztán megy mint a mérgezett egér. Megkapja nem lépegeti át a labdákat meg hasonlók hanem tologatja el az emberek mellett, nálam ez a hatékony cselezés.Én Neymarban is ezt látom, hogyha racionálisabb lenne (és ezt is írtam már hogy rengeteget levetkőzött szerencsére) még hatékonyabb lenne és a cél pedig alapvetően ez kell legyen (de akkor úgy írom az én olvasatomban, mert lehet megint félre érthető lesz) hogy minél hatékonyabb, tökéletesebb legyen valakinek a játéka. Nekem is mindig az fontos a csapat nyerjen és ebbe pont az is beletartozik hogy az egyének legfőképpen ezzel foglalkozzanak, hogy tudnak ehhez minél többet hozzátenni. De akkor tényleg felfogás kérdése, nekem 5 Xavi, 5 Pedro, 5 Busquets megteszi azt, amit a futballban keresek és szeretek.
Beteg vagyBob_Marley írta:Én Mascheranoval meg mindenki mással szemben is ezt várom el.![]()
Ez utóbbit azért nehezen hiszem el....Bob_Marley írta:Ezzel én is vagyok, ezért hiszek a tökéletesség fejlesztésében. Én többször írtam már, hogy nekem sincs bajom ha valaki cselez, de hatékonyan csinálja amit csinál. Sokszor Messihez vannak hasonlítva a dolgok és nyilván nem lehet főleg nem mostanában, de ha cselezés akkor ő tökéletes példa rá, hogyan lehet hatékonyan művelni. Én egyszer sem szólok mikor pl Neymar fogja meghúzza visszaveszi, lövőcsel bármi és megy tovább. Csak haladjunk valamerre.Én mikor szóvá teszem, hogy felesleges dolgot csinál azokat arra értem mikor áll ugrabugrál, vagy kockázatos cseleket használ és nem jön be. Messit nem látod ilyeneket, aztán megy mint a mérgezett egér. Megkapja nem lépegeti át a labdákat meg hasonlók hanem tologatja el az emberek mellett, nálam ez a hatékony cselezés.Én Neymarban is ezt látom, hogyha racionálisabb lenne (és ezt is írtam már hogy rengeteget levetkőzött szerencsére) még hatékonyabb lenne és a cél pedig alapvetően ez kell legyen (de akkor úgy írom az én olvasatomban, mert lehet megint félre érthető lesz) hogy minél hatékonyabb, tökéletesebb legyen valakinek a játéka. Nekem is mindig az fontos a csapat nyerjen és ebbe pont az is beletartozik hogy az egyének legfőképpen ezzel foglalkozzanak, hogy tudnak ehhez minél többet hozzátenni. De akkor tényleg felfogás kérdése, nekem 5 Xavi, 5 Pedro, 5 Busquets megteszi azt, amit a futballban keresek és szeretek.
Ezzel én is vagyok, ezért hiszek a tökéletesség fejlesztésében. Én többször írtam már, hogy nekem sincs bajom ha valaki cselez, de hatékonyan csinálja amit csinál. Sokszor Messihez vannak hasonlítva a dolgok és nyilván nem lehet főleg nem mostanában, de ha cselezés akkor ő tökéletes példa rá, hogyan lehet hatékonyan művelni. Én egyszer sem szólok mikor pl Neymar fogja meghúzza visszaveszi, lövőcsel bármi és megy tovább. Csak haladjunk valamerre.Engem elsősorban az érdekel, h sok meccset meg trófeát nyerjen a csapat, ha lehetséges szép játékkal, többi nem számít, egyébként is a "cél szentesíti az eszközt" típusú ember vagyok.
Én mezei szurkoló vagyok, mérsékelten értek a focihoz. Engem elsősorban az érdekel, h sok meccset meg trófeát nyerjen a csapat, ha lehetséges szép játékkal, többi nem számít, egyébként is a "cél szentesíti az eszközt" típusú ember vagyok.Bob_Marley írta:De felnőttebb fejjel utóbbit jobban értékeli az ember.recrea írta: Kimagasló, ahogy felállt védelmeket is meg tud bontani, úgy, h megmarad a játékossága, aki utóbbit kinevelné belőle, nem mondom, h a foci ellensége, de ötletem nincs, mitől lett Barca szurkoló. Labdabirtoklásba, passzpontosságba, csapatvédekezésbe, tolódásba, taktikába tizenéves gyerek még nem szeretett bele, az tuti.Abban azért egyetérthetünk, hogy teljesen más értékrended van neked is mint x éve és most tartasz fontosnak mint gyerekfejjel. Én gyerekként is pl Bakerot imádtam vagy Peppet, mert ők tudták megtestesíteni azt, amit próbáltak belőlem is faragni az edzők. És alapból már gyerekként arra "neveltek" hogy hatékonyság, fegyelem. Erre egy példa:
Édesanyám nem sok meccsre jött ki, de mikor kijött volt hogy húzogatás közben eladtam egy labdát középen, az edző beordított (Szücs Lajos egyébként, többszörös válogatott és bajnok focista) hogy mi a k... anyádat csinálsz? Erre édesanyám pont ott állt mellette nem messze és "humorosan" megjegyezte ő lenne a gyerek k...anyja.
Bob, nekem felnőtt fejjel is a játék szépsége az elsődleges szempont, ha csak a taktika érdekelne, NFL-t néznék. Ne támadásnak vedd, csak ne általánosítsd a saját nézeteid.Bob_Marley írta: De felnőttebb fejjel utóbbit jobban értékeli az ember.![]()
Köszönöm, hogy megfogalmaztad a gondolataimat!recrea írta:
Kimagasló, ahogy felállt védelmeket is meg tud bontani, úgy, h megmarad a játékossága, aki utóbbit kinevelné belőle, nem mondom, h a foci ellensége, de ötletem nincs, mitől lett Barca szurkoló. Labdabirtoklásba, passzpontosságba, csapatvédekezésbe, tolódásba, taktikába tizenéves gyerek még nem szeretett bele, az tuti.
Ez a statisztika tényleg csalóka. Más játékstílus, másféle cseelek stb. Hasonló mint a passzpontosság. Ott is félpályánál pontosan passzolni más mint a tizenhatoson belül tenni egyy-egy labdát vagy beindítani két ember közt egy támadót, a védelem mögé passzolni stb.BlauGranaGroc írta:itt nem mindegy, hogy valaki szelen -egy oldalrol behatarolva- kenyszerul cserelezni, vagy palya kozepenHát ööö, azért ezt megkérdőjelezném.. Players with most successful dribbles in la liga:
Messi 39 (80% success rate)
Neymar 39 (53%)
Halilovic 26 (62%)
nyilvan nagyobb teruleten, hatakonyabban lehet cselezni
a masik, hogy sokszor messi felpalyanal mar cselez. na es ott kik ellene lehet cselezni? tamadok vagy kozeppalyasok ellen, akiknek nem is a szereles a legfobb erosseguk es nem is letfontossagu feladatuk a szereles
ezeket is figyelembe veve az lenne meglepo, ha neymar rendelkezne jobb cselezesi hatekonysaggal
itt nem mindegy, hogy valaki szelen -egy oldalrol behatarolva- kenyszerul cserelezni, vagy palya kozepenHát ööö, azért ezt megkérdőjelezném.. Players with most successful dribbles in la liga:
Messi 39 (80% success rate)
Neymar 39 (53%)
Halilovic 26 (62%)
A backheel videótól sírtam! Órási mind... És volt azért nála is kezdősebesség, nem kevéspalesz77 írta:Igazából szerintem Dinhonál még nem született látványosabban játszó focista, és ő ezt mellé elég jó hatékonysággal is művelte, azért volt parádés. Nagyjából abban a korban élt egy Quaresma is, aki mégse tudta magasabb szintre vinni a tudását, pedig ő is elég jól nyomta az utcai dribbliket.
Neymar is simán lehetne látványosabb úgy, hogy nem feltétlenül kéne veszítenie a hatékonyságából, szimplán annyira nem Joga Bonito mint Dinho volt, ezért annyira "nem megy" neki. Nincs ezzel semmi baj, így is a legszebben játszó focisták egyike manapság, és nem lehet okunk panaszra miatta. De a mai fociban is lehetne ilyen, ilyen, ilyen, ilyen, ilyen, ilyen és iylen megoldásokat választani, de akár ezt az egész videót is betehetném - a háttal adott gólpasszánál előjön amit mondtál, olyan résbe a mai tömörülésben nem lehetne betenni nyilván, de még a Pep csapatban is láthattunk hasonló megoldást Ibrától, pedig 7-en voltak a 16-oson belül. Ezek nem csak attól függnek, hogy tömörül-e az ellenfél vagy sem, Neymar is néha villant ilyeneket, de közel sem olyan sűrűn, amivel nincs baj, de az nem igaz, hogy manapság nem lehetne így játszani. Csak nincs olyan focista jelenleg, aki ezt a stílust hasonló hatékonysággal tudná kivitelezni, ezért nincs aki csinálja. Cseleknél még csak-csak egyetértek, bár anno Ronaldo olyan kis területen és sebességgel etette a védőket, hogy azt manapság is ugyanúgy meg lehetne csinálni az esetek döntő többségében szerintem - Neymar is megteszi sokszor.
És még mielőtt félreértetek, nem Neymart akarom ezzel "bántani", csak azzal nem értek egyet, hogy manapság a legmagasabb szinten nem lehet - annyira - látványosan focizni. Ott van Thiago is, az egyik legígéretesebb fiatal középpályás, mégis olyan könnyeden csinál varázslatos dolgokat, mint a régi nagyok. Szóval nem lehetetlen ez, max nehezebb kivitelezni hatékonyan ilyen sebesség mellett.
Én nem tudok sajnos jól fogalmazni, de valami hasonlót akartam én is kihámozni a dolgokból, mikor felesleges dolgokról és elpazarolt energiáról valamint "tehetség" kategóriáról beszéltem. Több van benne és lesz is még hatékonyabb ebben bízok és reménykedek. Jó úton jár és nagyon kíváncsi vagyok, hogy Messi mellett egy régi-új szerepkörhöz ennyi idő után hogy fog alkalmazkodni. Újabb mini feladat, meg kell ugorni, hajrá.visca el barca írta:amúgy még mindig borzalmasan sok az álló driblije, amivel többnyire semmire nem megy. plusz amit én még mindig hiányolok belőle, h alig alig támadja a kaput agresszíven. vagy állva cselezget a 16os oldalvonalánál, vagy ha távolabbról indul, semmit nem csinál csak jobbra húz, és hiába megy át 5 emberen, előre semmit nem halad.
megmondom őszintén én nagyon meglepődtem, hogy azon h ennyire gólgazdag, holott a játéka ezt nem igazán mutatja. bőven van még benne minden téren, egy 30-35% pluszt még simán tartogat (nem a gólok számát, hanem a játékát tekintve)
Egyáltalán nem értek veled egyet. Én imádom Neymart, mert Ő ma Brazil futball, ez tény és való.noname írta:Azért megnézném, hogy a mostani metodikus letámadás mellett Ronaldinho mennyire lenne látványos. Nem véletlen, hogy egyre kevesebb a cselmester. Manapság a hatékony cselek dominálnak: Messi.
Neymar képes nagyon látványos dolgokra, de szerencsére már nem erőlteti őket. Ezért tartom őt a poszt-Messi-Ronaldo korszak lehetséges Aranylabda gyűjtőjének. A nagy tehetségek közül ő az, aki egyre inkább képes hatékonyan tenni a dolgát.
Bob úgy érzem a játéktól nem ugyan azt a képet várjuk, de ebben maximálisan egyetértek, teljesen felesleges azzal foglalkozni, hogy ők mit gondolnak a Neymar ideigazolásról, ez maximum felesleges öntömjénezés.Bob_Marley írta:
Alapból szabálytalan ha másik oldalról hozza az ember a dolgokat. Tudom, én miért szólok bele tralalala, de ez a gúnyos, rosszindulatú, kárörvendő stílus nagyon fura és ez ellen mindig felfogok lépni. Örüljünk hogy jó formában van, ki mit gondol nem tök mindegy? Ma is mezőnyben voltak bőven hibái, de rúgott két gót és és nyertünk, örüljünk ne a másikkal foglalkozzunk.