Bob_Marley írta: És én azt várom tőle, hogy ne tologassa feleslegesen a labdát, ha ott van lője be, vagy passzolja le. Egyéniség kell, de olyan aki a csapat érdeki alá rendeli ezt. Engem olyanokkal kilehetne kergetni ha valaki pl cipeli a labdát és a végén választ egy rossz megoldást. A hiba mindig benne van, de mindig arra kell törekedni, hogy minél kevesebb legyen. És amióta erre törekszik, láthatóan hatékonyabb is és ez a legfontosabb. Ezt próbáltam előzőleg is megfogalmazni, az hogy mit tud a labdával a lőtéri kutyát nem érdekli, hatékony legyen mert abból lehet nyerni.
Nem Messihez akartam hasonlítani, hanem egész egyszerűen még van hova fejlődnie és nálam ezért is pl "csak" tehetség, mert a játéka még hektikus.
Neymarnak mára már nem haszontalanok a cselei, lehet, hogy látványosabbak, de sok játékos is ezt csinálja csak nem ilyen szinten. Sok védőt megver, létszámfölényt teremt. Van elég olyan játékos aki képes pontos pár méteres passzokra, de nem csak erre van szükségünk. Ami meg a hatékonyságát illeti, szélső létére a világ egyik legjobb csapatában, ligájában vezeti a góllövőlistát úgy, hogy kevesebb meccset játszott a mögötte lévőknél, ráadásul egy top3-as befejező csatár mellette. Amellett rengeteg kulcspasszt ad. És ha egy-egy passzt, vagy labdalevételt látványosan old meg számomra hatalmas plusz. Ronaldinhot sem azért szerette mindenki, még a rivális szurkolók is, mert halomszámra lőtte a gólokat.
És számomra felüdülés egy ilyen játékost látni a pályán, aki ilyen dolgokra képes. És lehet, hogy nem könnyű elismerni, de a buszozós csapatok ellen, sokkal többet ér, mert ő tudja leginkább megbontani a védelmeket.
De ott van például Robi gólpassza. Biztos vagyok benne, hogy belsővel is simán le tudta volna tenni Suareznek, de mégis sokkal emlékezetesebb volt így.
De ami számomra kiemeli, hogy egy Barcelona-ban KONSTANSAN vezér tud lenni, hátán vinni ezt a csapatot, mindezt 23 évesen, Nálam ez egy olyan hatalmas plusz, ami nagyban hozzájárul, hogy például Cr fölé predesztináljam.
Fejben is erős, nem csak egy jó munkásember, ami számomra régóta hiányzott a csapatból és semmiképp sem szeretném, hogy leegyszerűsödjön, egy kicsit is egysíkúbb váljon a játéka .