Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
A nemzetközi téma azért necces, egy döntőjük volt az EL-ben, és egy korrekt első szereplésük BL-ben, 6. helyen alanyi jogon főtáblára kerültek. Ez jobb, mint amit mi 3 évig műveltünk. Azért ők gyakorlatilag egy az egyben az Arsenal, zéró tapasztalattal rendelkező edző, zéró BL tapasztalattal rendelkező gárdával, akik együtt tanulnak. Az Arsenal is lépésről-lépesre ér el egyre jobb eredményeket, meg gondolom a Lever is (ért volna? Kiderül mit tudnak új edzővel). Egy BL-szezonból aztán semmit nem lehet levonni.Chino írta: ↑2025.05.21. 10:56:56Nem hiszem, hogy Alonsotól függne a Bayer jövője. Ezzel a játékosállománnyal a stabil második helyet behozni más edző is képes lesz, kb. ez a realitás. Az a tavalyi év a bajnokságban tényleg szép volt, de azon kívül sem hazai sem nemzetközi színtéren nem mutatott olyan komolyat a Leverkusen az utóbbi 2,5-3 évben. Legalábbis a játékerejéhez mérten. Inkább ott dől majd el, hogy kit tudnak megtartani, a távozókat pedig hogyan tudják pótolni.
A hírek szerint nagyon esélyes hogy távozik Tah,Wirtz,Frimpong, Hermoso, illetve a Marcán Grimaldot és Palaciost is említették. Abban az esetben, ha ők lépnek komoly visszaesés lesz, hacsak nem sikerül nagyon jól visszaforgatni az értük kapott össszeget.
Nem hiszem, hogy Alonsotól függne a Bayer jövője. Ezzel a játékosállománnyal a stabil második helyet behozni más edző is képes lesz, kb. ez a realitás. Az a tavalyi év a bajnokságban tényleg szép volt, de azon kívül sem hazai sem nemzetközi színtéren nem mutatott olyan komolyat a Leverkusen az utóbbi 2,5-3 évben. Legalábbis a játékerejéhez mérten. Inkább ott dől majd el, hogy kit tudnak megtartani, a távozókat pedig hogyan tudják pótolni.
Hasonló volt, csak kb. fordítva. Két kapufát is lőttek a hazaiak, összesen már 13-nál járnak a Bundes-ben. És most ezek bizony hiányoznak. Ilyen a foci. Szerintem nem rosszabbak, mint tavaly -lényegesen biztos, hogy nem- de akkor sokszor olyan meccseket is behúztak, amelyeket a játék képe nem indokolt volna, idén gyakran a domináltakat sem tudják. Viszont még így is komoly erőt képviselnek, amit idén látok, az alapján inkább a Bayern-t választánam BL-ben ellenfélnek, mint őket.
Most nézem 0-0 :O 15/3 kapuralövés a Levernek, 2/0 a BM-nek, ez mi lehetett?
Én azért szeretnék már látni egy jó futást a BL-ben a csapattól, de a többivel egyetértek, jelenleg nem vagyunk esélyesek. Ami fontos lenne, hogy ha kikapunk, ne lélekőrlő alázás legyen, ami megtöri az amúgy lendületes szezonkezdésünket. 1-2 gólos vereség simán vállalható kategória jelenleg, ennél többet nem kéne kapni. Ha meg összejönne egy x vagy győzelem, az szerintem hatalmas mentális + lenne a csapat számára, hiszen több éves rossz széria törne meg.Cseri írta: ↑2024.10.20. 11:11:27Szerdán szerintem is kikapunk,mondjuk én nem is vagyok bl fetisiszta,így különösebben nem is zavar. A jelenlegi Bayern jobb csapat még,mint a mostani Barca,jobbtól kikapni meg nem is szégyen. Szórakozató meccset várok valamint azt,hogy legyünk végig pariba úgy,hogy nem sérül meg senki.
Igen, belevéve a múltunkat, nem nagyon hiszem, hogy Flick a BM ellen ki tudja ölni belőlünk a remegést. Szerintem a Bundesliga 9. is lazán kaphatott volna többet, akik sokkal több hangsúlyt fektettek a védekezésre, mint mi fogunk, és így sokkal kevesebb helyet hagytak nekik. Plusz ott van nálunk a Pena faktor. Ne legyen igazam, de ahogy nézegettem a korábbi meccseik bővített highlightsait, és megnéztem ezt a meccset, ez nagyon ijesztő volt. Ők is képesek arra 1-1 meccsen, hogy mindent kihagyjanak (Lever ellen ez volt, a realitás ott is egy 4 gólos győzelem körül lett volna), ami él és mozog, kb ennyi eddig a gyengeségük, de kétlem, hogy ezt pont ellenünk fogják hozni. Aztán ne legyen igazam, és lepjük meg őket, de én most azt a Bayernt majdnem olyan jónak érzem, mint a 8-2 környékén volt. Nem annyira tökéletesre csiszoltnak, itt-ott nyikorognak kicsit, amit ki lehet fogni szerencsével, de nagyon-nagyon jók, ráadásul nem nagyon tudtunk idén meg tradícionálisan sem mit kezdeni egy jól presszingelő csapattal. Osasuna-Monaco szorított be minket, na a BM ugyanazt játssza csak polcokkal jobban.
Szerdán szerintem is kikapunk,mondjuk én nem is vagyok bl fetisiszta,így különösebben nem is zavar. A jelenlegi Bayern jobb csapat még,mint a mostani Barca,jobbtól kikapni meg nem is szégyen. Szórakozató meccset várok valamint azt,hogy legyünk végig pariba úgy,hogy nem sérül meg senki.
Szóval szerinted a Bayern több gólt lő majd nekünk idegenben, mint egy Bundesliga 9.-nek otthon?
Próféta szóljon belőled.Cseri írta: ↑2024.09.28. 19:55:43Maradjunk annyiban,hogy nem mi leszünk az esélyesek. Pena ihletett formában kivédi a szemüket,Martinez megoldja Kane-t,Casado megfojtja Musialat,Balde és Kounde lezárja a széleket,Lewy leköti a védőket,Pedri ad egy forintos labdát Raphinak,aki befut a védők mögé, elfekteti Neuert és okosan a hálóba gurít:)bence0330 írta: ↑2024.09.28. 19:48:24
Úgy legyen, bár szerintem ha két kontrával elfutnánk, és be is lőnénk őket, akkor sem tartanánk a felénél annak, amit ők lőnek.Én hatalmas arányú vereséget vízionálok jelenleg sajna. A Leverkusen jobban védekezik, Koundé kivételével egyénileg is sokkal jobbak, elsősorban a kh, vkp poszton. És nekik is elég nagy mázlijuk van, hogy még döntetlen van. Mi meg nem fogunk így visszaállni eleve.
De remélem majd meglepnek a srácok.![]()
Maradjunk annyiban,hogy nem mi leszünk az esélyesek. Pena ihletett formában kivédi a szemüket,Martinez megoldja Kane-t,Casado megfojtja Musialat,Balde és Kounde lezárja a széleket,Lewy leköti a védőket,Pedri ad egy forintos labdát Raphinak,aki befut a védők mögé, elfekteti Neuert és okosan a hálóba gurít:)bence0330 írta: ↑2024.09.28. 19:48:24
Úgy legyen, bár szerintem ha két kontrával elfutnánk, és be is lőnénk őket, akkor sem tartanánk a felénél annak, amit ők lőnek.Én hatalmas arányú vereséget vízionálok jelenleg sajna. A Leverkusen jobban védekezik, Koundé kivételével egyénileg is sokkal jobbak, elsősorban a kh, vkp poszton. És nekik is elég nagy mázlijuk van, hogy még döntetlen van. Mi meg nem fogunk így visszaállni eleve.
De remélem majd meglepnek a srácok.![]()
Úgy legyen, bár szerintem ha két kontrával elfutnánk, és be is lőnénk őket, akkor sem tartanánk a felénél annak, amit ők lőnek.
Elfutunk két kontrával
Szerintem jó ő nagyon, de nyilván Flick 120%ra ki übermaxolta.